קרם ברולה טבעוני

מאת
קרם ברולה טבעוני
בואו נישאר עוד קצת בספרד, טוב? בפוסט הקודם סיפרתי שבניגוד לאוכל, הקינוחים המקומיים לא ריגשו אותי במיוחד. כלומר אני כן מחבבת צ'ורוס פלוס פלוס, אבל חוץ מזה ברוב המתוקים יש נוכחות כבדה מדי של ביצים: אם זה מרנגים, פלאנים, או הגרסה הספרדית של קרם ברולה שנקראת "קרמה קטלנה".
קרם ברולה טבעוני
הכי כיף זה לשבור את שכבת הסוכר המקורמל
טעמתי את הקינוח הזה, והתלהבתי בעיקר מהכלים בהם הוא מוגש. כמובן קניתי לי כמה, וכבר אז התחלתי לחשוב איך אוכל להשתמש בהם. ככה בסופרמרקט בספרד נולד הרעיון לטבען קרם ברולה.
כל מה שצריך זה למצוא תחליפים לחלב / שמנת ולביצים. המרתי את הביצים בקורנפלור, ואת החלק החלבי במשקה שקדים. אפשר כמובן להשתמש בכל חלב צמחי אחר שאוהבים, כולל חלב קוקוס. אבל אז לקרם ברולה יהיה טעם קוקוסי חזק. אני מעדיפה את שלי יותר נייטרלי, עם דגשים עדינים של וניל וקינמון.
קרם ברולה טבעוני
גילוי נאות: כשהתחלתי להכין את הקינוח הזה, הייתי די סקפטית לגבי התוצאה. לא במושגים של הטעם – אני מאוד אוהבת מלבי טבעוני, ויודעת שבישול של חלב צמחי עם קורנפלור נותן תוצאה טובה מאוד. אבל קצת חששתי משלב שריפת הסוכר וקירמול הקרם.
קרם ברולה טבעוני
לא הייתי בטוחה איך קרם פחות יציב, ללא ביצים, יעמוד בחימום מבער. פיזרתי סוכר חום בהיר, הדלקתי את הברנר שלי, ולא נשמתי במשך כמה שניות ארוכות. הקרם הזה הכניס אותי לסטרס..
קרם ברולה טבעוני
קרם ברולה טבעוני זו אהבה מהביס הראשון
כדי להירגע נאלצתי לאכול תבנית שלמה 🙂 זה התירוץ הרשמי. הגרסה הלא רשמית ויותר אמינה אומרת שכשמתחילים לאכול את הקינוח הזה, פשוט אי אפשר לעצור. זה מתחיל משבירת שכבת הקרמל הפריכה. מתחתיה מתגלה קרם עדין וקטיפתי, מתוק, טעים וממש מפנק. רבותיי וגבירותיי, מדובר בקינוח טבעוני ופרווה מעולה, ללא גלוטן, מחומרי גלם זמינים, וללא מאמץ בכלל. נסו אותו וספרו לי איך יצא. בתאבון!

קרם ברולה טבעוני

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל- 4 מנות אישיות:
2 כוסות משקה שקדים של תנובה
3-4 כפות אבקת סוכר (לפי הטעם)
1/2 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל (אופציונלי)
קורט מלח
3 כפות קורנפלור
4 כפות שטוחות סוכר חום דמררה
אופן הכנה:
1.     מניחים את כל מרכיבי המתכון בסיר קטן ומערבבים היטב בעזרת מטרפה.
2.     מבשלים על להבה בינונית תוך ערבוב קבוע במשך 5-6 דקות, או עד שהקרם מתחיל להסמיך, אך עדיין נשאר נוזלי. הוא יתייצב סופית בקירור.
3.     יוצקים את הקרם לכלים, מניילנים ומעבירים לקירור של 1-2 שעות, או עד שהקרם מתייצב.
4.     לקראת ההגשה מפזרים על הקרם שכבה דקה ואחידה של סוכר חום. שורפים היטב בעזרת מבער עד לקבלת קרמל חום כהה ופריך, ללא גרגירי סוכר.
5.     מניחים במקרר ל- 15 דקות, כדי לתת לקרם להתקרר בחזרה.
6.     מגישים, אפשר בליווי פירות חתוכים.
הערות:
·       אפשר להחליף את משקה השקדים בכל חלב צמחי אחר (סויה / אורז)
·       אם אין לכם ברנר, אפשר להכניס את הכלים לתנור ב- 180-200 מעלות מתחת לגריל העליון לכמה דקות, או עד שהסוכר הופך לקרמל.
תגיות:
הדפסה
16 תגובות
  1. סיפור מהסרטים שנה 1 לפני
    הגב

    שיחקת אותה!!

    נראה לך שאפשר להקפיא לפני הקירמול?

    • אולגה טוכשר שנה 1 לפני
      הגב

      תודה רבה 🙂
      כן, נראה לי שלא אמורה להיות בעיה. כדי להניח ניילון על הקרם עצמו. ככה לא ייווצר קרום ו/או שכבת קרח.

  2. michal harel שנה 1 לפני
    הגב

    האם חלב שקדים תוצרת בית יעשה את העבודה?

  3. Meirav Gavish שנה 1 לפני
    הגב

    וואו. יפיפה. נהדרת!
    והפרחים משגעים.

  4. אנונימי שנה 1 לפני
    הגב

    נראה מושלם!
    הקורנפלור לא גורם לגושים? אין צורך לסנן לפני שיוצקים לתבניות?

    • אולגה טוכשר שנה 1 לפני
      הגב

      תודה רבה! וממש לא. כדי שלא ייווצרו גושים, מוסיפים את הקורנפלור למשקה השקדים כשהוא לגמרי קר. מערבבים ורק אז מתחילים לחמם תוך ערבוב קבוע. בדרך הזו אין מצב שהוא יתגבש לגושים. זה הסוד 🙂

  5. Michal Dor שנה 1 לפני
    הגב

    היי! האם 4 כפות הסוכר הן לסיר עם שאר החומרים או כדי לפזר מעל אחכ? ואם משתמשים בחלב קוקוס אז הכוונה לאלפרו הדליל נגיד או לפחיות עם האחוזי שומן הגבוהים?

    • אולגה טוכשר שנה 1 לפני
      הגב

      הי מיכל, הסוכר מיועד לפיזור אחר כך ליצירת שכבת קרמל. אם את משתמשת בקוקוס אפשר לקחת את מה שנקרא "נוזל" קוקוס, כלומר בעל אחוזים נמוכים יותר מקרם קוקוס.

    • Michal Dor שנה 1 לפני
      הגב

      הבנתי! תודה רבה רצה לנסות

  6. מורן זגורי שנה 1 לפני
    הגב

    היי מתכון מדהיםםם רצה להכין .. רציתי לדעת האם אפשר להכין את המתכון כברולה קפוא סמיפרדו לאחר אפייה כמובן בתבנית גדולה ולחתוך לאחר ההקפאה לריבועים קטנים ?

    • אולגה טוכשר שנה 1 לפני
      הגב

      הי מורן. שימי לב שאין במתכון שלב אפייה. כך שאני מניחה שהשאלה לא רלוונטית

  7. ofir weiss 7 חודשים לפני
    הגב

    היי אולגה
    אם אין ברנר, יעבוד בחלק העליון של התנור?

    • אולגה טוכשר 7 חודשים לפני
      הגב

      כן, אבל קרם ברולה צריך להיות קר לגמרי, וממש כמה דקות בתנור חם מאוד מתחת לגריל. בהצלחה 🙂

  8. לריסה 5 חודשים לפני
    הגב

    נראה מעולה, אם אשתמש בברנר ואחזיר למקרר. האם זה עדיין יהיה בסדר אחרי כמה שעות או אפילו יום למחרת (אחרי השימוש בברנר)?

    • אולגה טוכשר 5 חודשים לפני
      הגב

      הי לריסה, תודה רבה. לא הייתי ממליצה לעשות זאת, כי גם אחרי השריפה עם הברנר, הסוכר נמס עם הזמן. ובקיצור, שורפים כמה שיותר קרוב למועד הגשה 🙂

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם