בלינצ'ס טבעוניים

מאת אולגה טוכשר
מאי 15, 2017
בלינצ'ס טבעוניים
פעם שלישית גלידה? לא. פעם שלישית בלינצ'ס! הגיע זמן שיהיה בבלוג גם מתכון של
הדבר המושלם הזה בטבעונית. טבעונית זו מעין שפה שכזו ללא בשר, דגים, ביצים ומוצרי
חלב. פעם חשבתי שאין מצב שאלמד אותה. היא הייתה לי לא מובנת, רחוקה ומסובכת.
בלינצ'ס טבעוניים
ערימת בלינצ'ס זהובים
אבל כמו במקרה של כל שפה חדשה אחרת, ככל שמתקדמים
בלימוד, כך מתחברים יותר, והכל נהיה יותר קל וברור. למשל איך אפשר לטגן בלינצ'ס
רכים וטעימים עם כל כך הרבה "ללא".
אז נושמים עמוק ופונים לפסיכולוגיה בגרוש שאומרת שתמיד צריך להסתכל על
חצי הכוס המלאה, או במקרה שלנו על מצרכים שכן מותרים לשימוש. ממירים את החלק החלבי
במשקה שקדים, ואת הביצים פשוט משמיטים. אף פעם לא חשבתי על זה, אבל כל עניין הבלילה
עובד לא רע בכלל גם בלעדיהן.
בלינצ'ס טבעוניים
ערבוב קצר, טיגון זריז, ויש לכם ערימה של בלינצ'ס טבעוניים / פרווה נפלאים,
שיכולים להתחבר גם למלוח וגם למתוק. אני בהגדרה נוטה לכיוון המתוק, לכן גלגלתי
והגשתי אותם עם שוקולד מריר מומס. הכי פשוט שיש, והכי טעים!
בלינצ'ס טבעוניים
אבל טעמם ניטרלי, והם כן יכולים לשאת בתוכם גם מלית מלוחה. ממרחים, תבשיל
קארי, השמיים הם הגבול. מה שצריך לדעת זה שהם פשוט נהדרים כמו שהם, גם בלי שום
תוספת. פשוט "ללא" 🙂 אז נסו אותם בהזדמנות וספרו לי איך יצא. בתאבון!

מתכון לבלינצ'ס טבעוניים

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל- 9 בלינצ'ס בקוטר 18 ס"מ:
1 כוס קמח לבן
2 כפות קמח קוקוס
1 כפית אבקת אפייה
¼ כפית קינמון (אופציונלי)
קורט מלח
2 כוסות משקה שקדים של תנובה
2 כפות מייפל
2 כפות שמן קנולה / קוקוס
שוקולד מריר מומס להגשה
אופן הכנה:
1.     מניחים בקערה גדולה
קמח, קמח קוקוס, אבקת אפייה, מלח וקינמון ומערבבים.
2.     מוסיפים משקה שקדים,
מייפל ושמן ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית או מיקסר עד שמתקבלת בלילה אחידה
ודלילה ללא גושים.
3.     מחממים מחבת נונסטיק
על להבה בינונית, משמנים קלות (רק בפעם הראשונה), ויוצקים מצקת של הבלילה תוך תנועה סיבובית שגורמת לה להשתפך באופן
שווה על פני המחבת.
4.     מטגנים
כ-2 דקות עד להזהבה, הופכים לצד שני בעזרת תרבד או מזלג, ומטגנים כ- 2 דקות
נוספות.
5.     מגלגלים
ומגישים בליווי שוקולד מריר מומס.
הערות:
·       אפשר
להחליף את קמח הקוקוס בקמח רגיל או קמח מלא.
·       אפשר
להחליף את משקה השקדים בכל חלב צמחי אחר.
·       אם
רוצים בלינצ'ס מתוקים יותר, אפשר להגדיל את כמות המייפל או להוסיף לבלילה מעט
סוכר. אבל בד"כ הם מוגשים עם משהו מתוק בצד, אז אפשר לוותר.
·       אפשר להגיש את הבלינצ'ס
עם ריבה, חמאת בוטנים, ממרח לוטוס, או כל דבר אחר שאוהבים. טעמם די ניטרלי, והם יכולים לבוא גם
עם מלית מלוחה.
0/5 (0 Reviews)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

15 תגובות

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר,...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה...
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם