יום רביעי, 17 במאי 2017

פודינג לחם עם פטריות, בצל וגבינת גאודה עזים

מכירים את התופעה הזו שאוכלים משהו מתוק ומיד רוצים משהו מלוח? אני מתמודדת איתה כל הזמן. ועכשיו היא השתלטה לי לא רק על הרגלי האכילה, אלא על הבלוג עצמו! לפני שנסעתי לספרד פרסמתי את המתכון של פודינג לחם מתוק עם תותים ושוקולד. ומכיוון שהוא משך לא מעט תשומת לב, החלטתי שאני חייבת גם אחד מלוח.
במיוחד שעוד מעט נחגוג שבועות, והבלוג לא יהיה שלם בלי איזה מאפה זהוב וארומטי עם גבינות. ואם כבר מאפה, אז למה בעצם לא פודינג לחם? הוא הרבה יותר מהיר להכנה, מאפשר ספונטניות ושימוש בחומרי גלם זמינים. אני שדרגתי אותו בפטריות, בצל וכמה גבינות מעולות של המחלבה מבית יצחק.
באותה מידה אפשר להשתמש בירקות אחרים, למשל בצלים למיניהם, תפוחי אדמה, בטטות, קישואים או חצילים. בגבינות ועשבי תיבול שאוהבים. היתרון הגדול של המאפה הזה הוא בחופש הכמעט מוחלט בבחירת תוספות.
אפשר להשתמש בכל סוג של לחם, אבל אני ממליצה ללכת על חלה. אפשר ואפילו רצוי אחת מאתמול או שלשום, כזו שכבר הספיקה קצת להתייבש. היא תספוג בקלות את הרויאל, והמאפה על בסיס חלה כזו יצא רך ונימוח.
תגישו את פודינג הלחם מיד בתום אפייתו, הוא הכי טוב כשהוא חם-חם מהתנור: קראנצ'י, זהוב, מלא ריחות וטעמים. מתאים בול לארוחת שבועות, או לכל ארוחה אחרת. בתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים לתבנית 20-22 ס"מ:
4 ביצים
140 גרם (1 גביע) יוגורט עזים של המחלבה מבית יצחק
250 מ"ל (מיכל קטן) שמנת לבישול
2 כפות חלב
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט מגורר (אופציונלי)
1 כפית עלי תימין טריים (אופציונלי)
100 גרם גבינת גאודה תום עזים של המחלבה מבית יצחק, מגוררת
2 כפות שמן זית
500 גרם פטריות חתוכות לפרוסות
1 בצל קטן חתוך לחצאי טבעות
1/2 חלה מאתמול חתוכה או קרועה לחתיכות בינוניות
50 גרם גבינת פרמז'ן של המחלבה מבית יצחק, מגוררת
ענפי תימין להגשה


אופן הכנה:
1.     מחממים את התנור ל- 180 מעלות. משמנים קלות תבנית אפייה.
2.     בקערה גדולה טורפים ביחד ביצים, יוגורט, שמנת, חלב, מלח, פלפל ותימין עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים גבינת גאודה ומערבבים שוב.
3.     מחממים במחבת 1 כף שמן ומטגנים פטריות תוך ערבוב עד להזהבה. מעבירים לקערה הגדולה.
4.     מוסיפים כף שמן נוספת ומטגנים בצל תוך ערבוב עד להזהבה. מעבירים לקערה עם הפטריות.
5.     מוסיפים לקערה חתיכות חלה ומערבבים היטב. משאירים ל- 5 דקות ויוצקים לתבנית האפייה. מיישרים, מפזרים מעל גבינת פרמז'ן ואופים בין 25 ל- 30 דקות (תלוי בתנור), או עד שהגבינה נמסה ופודינג הלחם מזהיב.
6.     מפזרים מעל ענפי תימין ומגישים.
7.     שומרים במקרר בכלי אטום. מחממים בתנור או מיקרוגל לפני שימוש חוזר.


הערות:
·       אפשר להשתמש בכל סוג של לחם, מומלץ בחלה.
·       אפשר להשתמש בכל גבינה קשה אחרת שאוהבים. מומלץ לא לוותר על הפרמז'ן.
·       תשתמשו בתבלינים בהתאם לטעמכם.
·       אפשר להחליף את הטימין ברוזמרין, בצל ירוק או עירית.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה