יום שני, 15 במאי 2017

בלינצ'ס טבעוניים

פעם שלישית גלידה? לא. פעם שלישית בלינצ'ס! אחרי שכבר העליתי כאן בעבר שני מתכונים של בלינצ'ס חלביים, הגיע זמן שיהיה בבלוג גם מתכון של הדבר המושלם הזה בטבעונית. טבעונית זו מעין שפה שכזו ללא בשר, דגים, ביצים ומוצרי חלב. פעם חשבתי שאין מצב שאלמד אותה. היא הייתה לי לא מובנת, רחוקה ומסובכת.
אבל כמו במקרה של כל שפה חדשה אחרת, ככל שמתקדמים בלימוד, כך מתחברים יותר, והכל נהיה יותר קל וברור. למשל איך אפשר לטגן בלינצ'ס רכים וטעימים עם כל כך הרבה "ללא".
אז נושמים עמוק ופונים לפסיכולוגיה בגרוש שאומרת שתמיד צריך להסתכל על חצי הכוס המלאה, או במקרה שלנו על מצרכים שכן מותרים לשימוש. ממירים את החלק החלבי במשקה שקדים, ואת הביצים פשוט משמיטים. אף פעם לא חשבתי על זה, אבל כל עניין הבלילה עובד לא רע בכלל גם בלעדיהן.
ערבוב קצר, טיגון זריז, ויש לכם ערימה של בלינצ'ס טבעוניים / פרווה נפלאים, שיכולים להתחבר גם למלוח וגם למתוק. אני בהגדרה נוטה לכיוון המתוק, לכן גלגלתי והגשתי אותם עם שוקולד מריר מומס. הכי פשוט שיש, והכי טעים!
אבל טעמם ניטרלי, והם כן יכולים לשאת בתוכם גם מלית מלוחה. ממרחים, תבשיל קארי, השמיים הם הגבול. מה שצריך לדעת זה שהם פשוט נהדרים כמו שהם, גם בלי שום תוספת. פשוט "ללא" :) אז נסו אותם בהזדמנות וספרו לי איך יצא. בתאבון!

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל- 10 בלינצ'ס בקוטר 18 ס"מ:
1 כוס קמח לבן
2 כפות קמח קוקוס
1 כפית אבקת אפייה
¼ כפית קינמון (אופציונלי)
קורט מלח
2 כוסות משקה שקדים של תנובה
2 כפות מייפל
2 כפות שמן קנולה / קוקוס
שוקולד מריר מומס להגשה


אופן הכנה:
1.     מניחים בקערה גדולה קמח, קמח קוקוס, אבקת אפייה, מלח וקינמון ומערבבים.
2.     מוסיפים משקה שקדים, מייפל ושמן ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית או מיקסר עד שמתקבלת בלילה אחידה ודלילה ללא גושים.
3.     מחממים מחבת נונסטיק על להבה בינונית, משמנים קלות (רק בפעם הראשונה), ויוצקים מצקת של הבלילה תוך תנועה סיבובית שגורמת לה להשתפך באופן שווה על פני המחבת.
4.     מטגנים כ-2 דקות עד להזהבה, הופכים לצד שני בעזרת תרבד או מזלג, ומטגנים כ- 2 דקות נוספות.
5.     מגלגלים ומגישים בליווי שוקולד מריר מומס.


הערות:
·       אפשר להחליף את קמח הקוקוס בקמח רגיל או קמח מלא.
·       אפשר להחליף את משקה השקדים בכל חלב צמחי אחר.
·       אם רוצים בלינצ'ס מתוקים יותר, אפשר להגדיל את כמות המייפל או להוסיף לבלילה מעט סוכר. אבל בד"כ הם מוגשים עם משהו מתוק בצד, אז אפשר לוותר.
·       אפשר להגיש את הבלינצ'ס עם ריבה, חמאת בוטנים, ממרח לוטוס, או כל דבר אחר שאוהבים. טעמם די ניטרלי, והם יכולים לבוא גם עם מלית מלוחה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה