יום רביעי, 17 במאי 2017

גלידת סנדוויץ' או קוקילידה טבעונית בציפוי שוקולד

הקיץ שלי הולך להיות מצוין. זה מה שהחלטתי, וככה אני רוצה להאמין. יש לי יסוד סביר להניח שזה מה שיקרה. קודם כל, אני התפטרתי, ויוצאת לדרך חדשה. זה ממלא את הסוללה הפנימית שלי, את המפרשים, את הנפש, וכל דבר אחר שרק יכול להתמלא. יש לי אנרגיות מחודשות, שאיפות ותקוות, וזה אושר גדול לו ציפיתי כבר תקופה ארוכה.
חוץ מזה, עצם העובדה שהקיץ כבר כאן עושה לי טוב. אני בן אדם של חום, מבינוני עד כבד, כמה שיותר חם, יותר טוב. רק טעות קוסמית איומה גרמה לי להיוולד באוקראינה, וכמה טוב שתיקנתי אותה ועליתי ארצה. עכשיו, חוץ מאשר בחורף, חם לי וכיף לי. וכשחם לי מדי, אני מתקררת בדרכים די קונבנציונליות: מזגן, ים וגלידות.
בדרך כלל אין לי בעיה עם סורבה מוכן, חוץ מזה שלרוב הוא נוטה להיות מתוק מדי בשבילי. אבל לפני זמן מה למדתי להכין גלידה ביתית מעולה על בסיס בננות קפואות, ומאז אני חוגגת באמת. הפעם החלטתי לעשות צעד אחד קדימה ולייצר קוקילידה טבעונית מושלמת, או גלידת סנדוויץ' על מקל – לא הייתי לגמרי סגורה לגבי עניין ההגשה.
אז עטפתי את שכבת הגלידה בשתי שכבות "בראוניז", הקפאתי, חתכתי, טבלתי בשוקולד מריר, וקיבלתי קוביות של אושר, חלקן עם מקל וחלקן ללא, שפשוט יותר מדי טובות כדי להיות אמת.
הקוקילידה הזו ממש פשוטה להכנה. צריך לזכור להעביר את התבנית למקפיא בין שלב לשלב, ולהשתדל לעבוד זריז בשלב הטבילה.
ובסוף תקבלו קוקילידה ביתית מעולה: טבעונית/פרווה, ללא גלוטן, עם כמות מתיקות מבוקרת. עם שכבת שוקולד פריכה שמתחתיה מסתתרות שתי שכבות "בראוניז" וגלידת בננה. אפשר לזלף עוד קצת שוקולד מעל שלא יחסר, ועל הדרך לייצר טקסטורה מעניינת ומפתה. אפשר להוסיף לבננה טעמים שאוהבים. אפשר להיצמד למתכון הזה ולהתחיל ליהנות מהקיץ. נכון שאמרתי שהוא הולך להיות נפלא? הנה הסיבה הנוספת :) בתאבון!
 אז מה היה לנו?
מרכיבים ל- 4 גלידות אישיות:

לשכבת "בראוניז":
1 כוס אגוזי מלך
1 כוס (בערך 10) תמרים מגולענים
1 כף קקאו
קורט מלח
1-2 כפות מים (במידת הצורך)

לשכבת "גלידת" בננה:
3 בננות בינוניות, מקולפות, חתוכות ומוקפאות
125 גרם (1 גביע) מעדן סויה ביו של תנובה

לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר
1 כף שמן צמחי


אופן הכנה:
1.     מכינים "בראוניז": במעבד מזון מרסקים אגוזים, תמרים וקקאו. ממשיכים לערבב בפולסים קצרים עד שמתקבלת תערובת דביקה. אם היא לא מספיק דביקה, מוסיפים מים ומערבבים שוב.
2.     מרפדים תבנית קטנה (אצלי 14 ס"מ על 14 ס"מ) בניילון נצמד, מחלקים את התערובת חצי-חצי, ומשטחים את החצי הראשון בתחתית לכדי שכבה ישרה. את החצי השני שומרים בצד בכלי אטום.
3.     מכינים "גלידה": במעבד מזון מערבבים בננות ומעדן סויה עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה מאוד.
4.     יוצקים את הגלידה מעל שכבת הבראוניז, מיישרים, מניילנים את הכלי ומעבירים למקפיא ל- 3-4 שעות, או עד שהגלידה מתייצבת היטב.
5.     משטחים את החצי השני של תערובת האגוזים והתמרים מעל שכבת הגלידה, ומחזירים למקפיא ל- 10-15 דקות.
6.     ממיסים שוקולד במיקרוגל או על באן מרי, מוסיפים שמן, מערבבים ומעבירים לכלי גבוה וצר.
7.     מוציאים את הקוקילידה מהתבנית, מיישרים את השוליים, חותכים ל- 4 ריבועים שווים, ונועצים במרכז כל אחד מהם מקלון ארטיק (אופציונלי). לצורך כך משתמשים בסכין צרה מחוממת. מחזירים למקפיא ל- 10 דקות.
8.     טובלים כל קוקילידה בשוקולד ומנערים בעדינות את השאריות. שומרים במקפיא. מפשירים במשך כ- 5 דקות לפני ההגשה.


הערות:
·       אפשר להחליף את אגוזי המלך בשקדים, אגוזי לוז, קשיו. אם לא חייבים חטיף ללא גלוטן, אפשר להמיר את האגוזים בכמות זהה של קוואקר שיבולת שועל.
·       בשביל שכבת הגלידה אפשר להשתמש במעדני סויה בטעמים אחרים, או להחליף אותם בכמות זהה של מיץ סחוט טרי (למשל תפוזים)
·       אפשר לוותר על מקלוני ארטיק ולהכין קוקילידה או מעין גלידוניות קטנות. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה