יום שבת, 20 במאי 2017

פנקייק קרם פרש

קורה שנגמרות לכם המילים? שצריך להגיד משהו, אבל הראש או מלא עד אפס מקום, או להפך – מרוקן לגמרי, ולא יוצא שום דבר? בתוך הגולגולת ערימה של צמר גפן לבן ורך, ומעין רעש של ים רחוק, כזה ששומעים כשמצמידים לאוזן קונכייה. לומר את האמת, בתור טיפוס שלא סותם, לי זה לא קורה הרבה. אבל עכשיו, כשזה כן קורה, זה אפילו נעים. אז מה שעוד מעט שבועות, וזה מחייב התייחסות? בסופו של דבר, אף אחד לא קבע שצריך כל הזמן למלא את האוויר שמסביבנו במילים או אותיות.
אפשר למשל להסתפק בתמונות. ערימת פנקייקים זהובים ושמנמנים עם זילוף שוקולד מבריק מעבירה המון אינפורמציה לכל מי שצופה בה. יש בה בית וחום, חגים וימי חול, אכפתיות, אהבה, אסתטיקה ויופי מגרה. אנשים שיותר מחוברים לדמיון יוכלו לחוש ריח מתקתק, ולהרגיש על הלשון טעם של ארוחת הבוקר הטובה ביותר בכל הזמנים.
פשוט קמים בבוקר עם מצב רוח לפנק, ותוך זמן ממש קצר מכינים את הפנקייקים המושלמים האלה. זה לא מאתגר, זה קשה, כל אחד יכול.
כל מה שצריך זה קערה אחת ומחבת בקוטר לא גדול מדי. ואם אין לכם, גם זו לא בעיה: אפשר להכין כמה פנקייקים קטנים על גבי מחבת גדולה.
כל מה שנשאר זה להגיש אותם עם איזו תוספת נחמדה, למשל שוקולד מומס. אבל זה יכול להיות כל דבר אחר שאתם אוהבים: מריבה עד קצפת. ככה, כשנגמרות המילים דווקא לפני החג, אפשר פשוט להכין ולצלם פנקייקים. שידברו בעד עצמם :) שיהיה חג שמח ובתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים ל- 6 פנקייקים בקוטר 10 ס"מ:
2 ביצים
200 גרם (1 גביע) קרם פרש של תנובה
3 כפות סוכר (או לפי הטעם)
½ כוס חלב
150 גרם (1 כוס + 1 כף) קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
2 כפות שמן צמחי
שוקולד מומס להגשה


אופן הכנה:
1.     מניחים בקערה ביצים, קרם פרש, סוכר וחלב ומערבבים בעזרת מיקסר או מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה.
2.     מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים שוב על שמתקבלת בלילה סמיכה ללא גושים.
3.     מוסיפים שמן ומערבבים שוב.
4.     מחממים מחבת נונ-סטיק קטנה על להבה בינונית, משמנים קלות (רק בפעם הראשונה) ויוצקים מצקת של הבלילה. מטגנים כמה דקות עד שעל פני הפנקייק מופיעות בועות קטנות והוא מזהיב מלמטה. הופכים ומטגנים בצד השני. לחלופין, אפשר לצקת כמה פנקייקים קטנים בו זמנית על מחבת גדולה.
5.     שומרים בכלי אטום. מגישים בליווי שוקולד מומס.


הערות:
·       תמתיקו את הבלילה לפי הטעם. אל תשכחו שמגישים את הפנקייקים עם משהו מתוק בצד.
·       אפשר להחליף את הקרם פרש בכמות זהה של גבינה לבנה.
·       אפשר להגיש את הפנקייקים עם ריבה, ריבת חלב, חמאת בוטנים, נוטלה, או כל דבר אחר שאוהבים.

9 תגובות:

  1. פעם זה היה לא רק טעים להפליא אלא גם תם. חף מפרסומות. היו צילומים נהדרים.
    כעת יש גם צילום אחד עם מוצר של חברה מאוד מסויימת (או אחרת) וברשימת החומרים שיש להצטייד בהם אותה חברה לעולם מופיעה, כאילו אין אלטרנטיבות.
    כן, צריך להתפרנס. גם בבלוג.
    לגיטימי.
    ראוי היה לומר על זה מילה או שתיים לקוראים/קוראות. לא בהיחבא (שיבינו לבד) אלא לאור יום, בגלוי.
    חבל. יהודית.

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום יהודית. אם היית מתאפקת עם השיפוטיות שלך, היית בטח מגיעה לסעיף 2 בהערות ורואה שלכל דבר יש תחליף. הדבר היחיד שאין לו תחליף בחיים האלה זה טקט. הבלוג הזה הוא הבית שלי. כמו שאני לא הייתי נכנסת אלייך ומעירה הערות על העיצוב או בחירת רהיטים או כלים, כך אני מצפה שהקוראים שלי לא יעשו זאת לגבי הבחירות שלי. אני לא מתחבאה, ובטח לא חייבת הסברים. אני גאה בכל עבודה שאני עושה. לבחירתך להישאר כאן או לא. שבוע טוב!

      מחק
    2. שלום אולגה
      שמתי לב.
      אם היית מגיעה למשפט האחרון - היית מבינה שהתייחסתי ל'תחליף' שצויין בקול ענות חלושה.
      וזו אינה שיפוטיות: זכותך לעשות כל דבר בבלוג שלך.
      אבל האנלוגיה שלך אינה נכונה.
      ביתו של אדם מבצרו.
      בלוג הוא שלך עד הרגע שבו את מפרסמת אותו. מרגע שפירסמת נתת מפתח לכל דיכפין להיכנס לאכסנייה הפרטית שלך.
      אני מכבדת כל אדם שנכנס למעוני.
      ומצפה שינהגו בי בכבוד במעונם של אחרים.
      אבל כפי שציינת - איש איש והחלטתו.
      את יכולה למחוק את הערותיי וודאי לא להפנים דבר ממה שנאמר בהם ואני יכולה להדיר את רגליי מהבלוג.
      שבוע טוב (ללא סימני קריאה מתלהמים), יהודית.

      מחק
    3. ועוד שתי מילים:
      קוראים לזה - גילוי נאות.

      מחק
  2. הפנקייקים נראים טעימים מאוד! איזה כיף שקרם פרש חזר למדפים ��

    השבמחק
  3. אני חושבת שהפוסט מדהים. ופרסומת היא דבר נהוג ומקובל.. הרי לא ציפית שאולגה תחיה תתפרנס ותצליח בחינם. זה דורש משאבים. ובזכות זה קיבלנו מתכון נפלא, צילומים מרהיבים ופוסט מקסים. תמשיכי כך, אולגה

    חן

    השבמחק
  4. מיכל בן סימון21 במאי 2017 בשעה 11:15

    אולגה יקרה
    כתמיד, אני מוצאת עצמי מתענגת על כל מילה כתובה, תמונה מדהימה ומתכון נפלא!
    תודה על שאת מארחת אותנו בביתך הווירטואלי ותודה על שאת חולקת עמנו תכנים איכותיים.
    המשיכי לעשות חיל ולהישאר נאמנה לעצמך ❤

    השבמחק
  5. הפוסט מקסים, התמונות נפלאות והפנקייקים נראים אליפות!
    כל התכנים של איכותיים וטובים! המשיכי כך!

    השבמחק
  6. פנקייק קרם פרש, אומייגאד. זה נשמע פשוט מושלם. מהמם!

    השבמחק