יום שבת, 20 במאי 2017

פנקייק קרם פרש

קורה שנגמרות לכם המילים? שצריך להגיד משהו, אבל הראש או מלא עד אפס מקום, או להפך – מרוקן לגמרי, ולא יוצא שום דבר? בתוך הגולגולת ערימה של צמר גפן לבן ורך, ומעין רעש של ים רחוק, כזה ששומעים כשמצמידים לאוזן קונכייה. לומר את האמת, בתור טיפוס שלא סותם, לי זה לא קורה הרבה. אבל עכשיו, כשזה כן קורה, זה אפילו נעים. אז מה שעוד מעט שבועות, וזה מחייב התייחסות? בסופו של דבר, אף אחד לא קבע שצריך כל הזמן למלא את האוויר שמסביבנו במילים או אותיות.
אפשר למשל להסתפק בתמונות. ערימת פנקייקים זהובים ושמנמנים עם זילוף שוקולד מבריק מעבירה המון אינפורמציה לכל מי שצופה בה. יש בה בית וחום, חגים וימי חול, אכפתיות, אהבה, אסתטיקה ויופי מגרה. אנשים שיותר מחוברים לדמיון יוכלו לחוש ריח מתקתק, ולהרגיש על הלשון טעם של ארוחת הבוקר הטובה ביותר בכל הזמנים.
פשוט קמים בבוקר עם מצב רוח לפנק, ותוך זמן ממש קצר מכינים את הפנקייקים המושלמים האלה. זה לא מאתגר, זה קשה, כל אחד יכול.
כל מה שצריך זה קערה אחת ומחבת בקוטר לא גדול מדי. ואם אין לכם, גם זו לא בעיה: אפשר להכין כמה פנקייקים קטנים על גבי מחבת גדולה.
כל מה שנשאר זה להגיש אותם עם איזו תוספת נחמדה, למשל שוקולד מומס. אבל זה יכול להיות כל דבר אחר שאתם אוהבים: מריבה עד קצפת. ככה, כשנגמרות המילים דווקא לפני החג, אפשר פשוט להכין ולצלם פנקייקים. שידברו בעד עצמם :) שיהיה חג שמח ובתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים ל- 6 פנקייקים בקוטר 10 ס"מ:
2 ביצים
200 גרם (1 גביע) קרם פרש של תנובה
3 כפות סוכר (או לפי הטעם)
½ כוס חלב
150 גרם (1 כוס + 1 כף) קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
2 כפות שמן צמחי
שוקולד מומס להגשה


אופן הכנה:
1.     מניחים בקערה ביצים, קרם פרש, סוכר וחלב ומערבבים בעזרת מיקסר או מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה.
2.     מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים שוב על שמתקבלת בלילה סמיכה ללא גושים.
3.     מוסיפים שמן ומערבבים שוב.
4.     מחממים מחבת נונ-סטיק קטנה על להבה בינונית, משמנים קלות (רק בפעם הראשונה) ויוצקים מצקת של הבלילה. מטגנים כמה דקות עד שעל פני הפנקייק מופיעות בועות קטנות והוא מזהיב מלמטה. הופכים ומטגנים בצד השני. לחלופין, אפשר לצקת כמה פנקייקים קטנים בו זמנית על מחבת גדולה.
5.     שומרים בכלי אטום. מגישים בליווי שוקולד מומס.


הערות:
·       תמתיקו את הבלילה לפי הטעם. אל תשכחו שמגישים את הפנקייקים עם משהו מתוק בצד.
·       אפשר להחליף את הקרם פרש בכמות זהה של גבינה לבנה.
·       אפשר להגיש את הפנקייקים עם ריבה, ריבת חלב, חמאת בוטנים, נוטלה, או כל דבר אחר שאוהבים.