יום רביעי, 24 במאי 2017

עוגת גבינה אפויה עם צימוקים, אננס ודובדבנים

אי אפשר לסיים את סדרת המתכונים לשבועות בלי עוגת גבינה. בכוונה שמרתי אותה לסוף, כמו ששומרים את הדברים הטעימים ביותר. כדי שלביס האחרון יהיה טעם מושלם. אם הייתי צריכה לעשות את הבחירה הקשה בין עוגות גבינה קרות לעוגות גבינה אפויות, הייתי כנראה בכל זאת בוחרת באפויות. כי יש בטעם שלהן משהו מאוד מאוד ביתי.
העוגה הזו אפילו עוד יותר ביתית, הייתי קוראת לה אפילו "כפרית". כדי לחזק את הרושם הזה, הכנתי אותה בתוך תבנית אפייה קרמית יפה, מה שמאפשר להגיש אותה יחד עם הכלי ולא להתעסק עם חילוץ והעברה לצלחת הגשה.
הבלילה מאוד פשוטה להכנה ולא דורשת הקצפות מתוחכמות או לכלוך כלים רבים. פשוט מערבבים את כל ה"רטובים", מוסיפים את ה"יבשים", וזהו זה – אפשר לאפות את העוגה. שימו לב שבמקום קמח השתמשתי בשקדים טחונים, אז היפה שלי גם ללא גלוטן.
את הפטנט הזה של קישוט העוגה בעזרת עיגולי אננס ראיתי איפשהו ברשת, והוא שבה את ליבי. אבל יותר מאננסים עצמם, שגם הם חמודים ומאוד תורמים לעוגה מבחינת הטעם, אני אוהבת את צורת הכוכב שנוצרת בזכותם במרכז העוגה. בעיניי זה פשוט מקסים. ומכיוון שאני מתה על דובדבנים, אז כמובן שילבתי גם אותם, שלא יחסר.
הדובדבנים האלה כאילו נבראו כדי לשבת בתוך החור שבפלח האננס :) הם מוסיפים חגיגיות, צבעוניות וגם לא מעט טעם.
וככה בלי להתאמץ יותר מדי, ובלי לחשוש שהעוגה שלכם תקרוס, תקבלו את מלכת החג בגרסה זהובה, מתוקה, ללא גלוטן, ובעיצוב מיוחד ויפה לעין. אני הוספתי צימוקים, כי אני אוהבת לשלב אותם במאפי גבינה מתוקים. אפשר לוותר אם לא אוהבים – טעמה של העוגה הזו עשיר גם ככה. היא עסיסית מאוד, אפשר אפילו לומר לחה. עדינה בטירוף. בקיצור – עוגת גבינה אפויה, כמו שהיא אמורה להיות. אז נסו אותה בחג הזה, וספרו לי איך יצא. שיהיה חג שבועות שמח ובתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים לעוגה בקוטר 22 ס"מ:
850 גרם (גביע גדול) בלילה להכנת עוגת גבינה של השף הלבן
2 ביצים
1 כף סוכר (או לפי הטעם)
50 גרם חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל (אופציונלי)
3 כפות גדושות שקדים טחונים
1 כף קורנפלור
קורט מלח
חופן צימוקים
5 עיגולי אננס משומר
5 דובדבנים
אבקת סוכר ודובדבנים להגשה


אופן הכנה:
1.     מחממים את התנור ל- 180 מעלות. משמנים קלות את תבנית האפייה.
2.     מערבבים גבינה, ביצים, סוכר, חמאה ווניל עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3.     מוסיפים שקדים טחונים, קורנפלור ומלח ומערבבים שוב עד שהבלילה אחידה וללא גושים.
4.     מוסיפים צימוקים ומערבבים.
5.     יוצקים את הבלילה לתוך התבנית, מסדרים מעל עיגולי אננס ואופים בין שעה וחצי לשעתיים (תלוי בעומק הכלי והתנור), או עד שהעוגה תופחת, מזהיבה, מתייצבת, אך עדיין רוטטת טיפה במרכז. אם היא מזהיבה מהר מדי, מכסים את התבנית בנייר אלומיניום.
6.     מקררים יחד עם התנור. מפזרים אבקת סוכר, מניחים במרכז כל עיגול אננס דובדבן, זורים מעט אבקת סוכר ומגישים.
7.     שומרים במקרר בכלי אטום.


הערות:
·       אפשר להחליף את הצימוקים בחמוציות, או להשמיט אותם מהמתכון.
·       הבלילה עצמה די מתוקה, אז תוסיפו את הסוכר לפי הטעם.
·       אפשר להחליף את הבלילה בכמות זהה של גבינה כחושה לאפייה או גבינת ריקוטה.

2 comments:

  1. האם להכפיל כמויות לתבנית 24? תודה

    השבמחק