יום שני, 8 במאי 2017

קינוח שוקולד-קפה ואננס עם מרכיב סודי

בשבוע שעבר חזרתי מספרד. הייתה לי נסיעה מושלמת, גדושה בנופים אביביים של פריחה, אוכל טוב ולא מעט אלכוהול. אני עוד אספר על זה בהמשך, אבל עכשיו הייתי רוצה להתעכב קצת על קינוחים ספרדיים. העניין הוא שבגזרה הזו ספרדים לצערי (או בעצם לשמחת הגזרה שלי) לא מצטיינים. וזה לא שאין בספרד קונדיטוריות שוות. הן מוכרות בעיקר קינוחים צרפתיים קלאסיים. אני מדברת על מתוקים אותנטיים, כאלה שנולדו בספרד. הם מיוצגים בעיקר על ידי פלאנים למיניהם, קרמה קטלנה (גרסה ספרדית של קרם ברולה), מרנגים, צ'ורוס ועוגות שקדים בחושות. המכנה המשותף של כל הקינוחים האלה הוא שימוש מסיבי בביצים וגם בחלב.
ויש קינוח אחד שנתקלתי בו ומיד הוצפתי בנוסטלגיה מתוקה. קוראים לו "ארוז קון לצ'ה" – אורז מתוק עם חלב, שהזכיר לי את הדייסה של סבתא שלי, שבזמנו הסכמתי לאכול רק בליווי של ריבת פטל או תות. מדובר במעין פודינג מתוק ורך, שלטעמי אין לו יותר מדי ערך מעבר לנוסטלגיה הזו. אבל הוא כן נתן לי השראה לקינוח אותו אני חולקת אתכם היום.
החלפתי את החלב שבמתכון המקורי במשקה אורז, ויצרתי קינוח טבעוני לתפארת! מדובר בקרם על בסיס אורז מבושל, שוקולד מריר וליקר קפה. אני בכוונה קוראת לו קרם, כי הוא טחון ומרקמו חלק. בדומה לטפיוקה  שבד"כ מוגשת עם פירות, הגשתי אותו על אננס, אבל אפשר להשתמש בכל פרי אחר שאוהבים.
ההכנה ממש פשוטה: מבשלים אורז, מוסיפים שוקולד מריר מומס ומערבבים. בגדול אפשר לפרוש כבר בשלב הזה, כי מתקבלת דייסת שוקולד טעימה-טעימה, שבעצמה יכולה להיות קינוח טבעוני מעולה. אבל אנחנו לא מחפשים דרכים קלות :)
לכן טחנתי את האורז במעבד מזון לכדי מסה קרמית מגניבה, הוספתי ליקר קפה וזילפתי לכוסות. פיזרתי מעל אבקת קקאו לתוספת טעם ויצירת מראה טראפלס. אם הקינוח מיועד לילדים, או סתם לא בא לכם על אלכוהול, אבל לא תרצו לוותר על תוספת הקפה, אפשר להשתמש בתמצית קפה, אספרסו או פשוט נס חזק. וככה בכלום זמן ומאמץ תהנו מקינוח טבעוני ופרווה מעולה: שוקולדי, טעים, ואפילו בריא, ללא גלוטן. שמבחינתי זה השילוב המנצח. אז שיהיה בתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים ל- 2-3 קינוחים אישיים:
450 מ"ל (2 כוסות פחות 2 כפות) משקה אורז תנובה
2-3 כפיות סוכר (לפי הטעם)
100 גרם (1/2 כוס) אורז יסמין
100 גרם שוקולד מריר
2 כפות ליקר קפה (אופציונלי)
3 כפות משקה אורז תנובה
להגשה: אננס חתוך, אבקת קקאו ועלי נענע


אופן הכנה:
1.     בסיר קטן מביאים משקה אורז לסף רתיחה. מוסיפים סוכר ואורז, מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה במשך 25 דקות, או עד שכל הנוזלים נספגים. מכבים את הלהבה, מכסים את הסיר ומשאירים בצד לשעה.
2.     ממיסים שוקולד במיקרוגל או על באן מרי ומערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה.
3.     יוצקים את השוקולד המומס לסיר עם אורז ומערבבים היטב.
4.     מעבירים את התערובת למעבד מזון וטוחנים בפולסים במשך כמה דקות עד לקבלת קרם סמיך. בין לבין מוסיפים משקה אורז כדי לדלל את הקרם. מוסיפים ליקר קפה, מערבבים ומעבירים לשק זילוף עם צנטר גדול חלק.
5.     מרכיבים את הקינוח: מניחים בתחתית כלי הגשה כף או שתיים של אננס, מזלפים את הקרם ומנפים מעל מעט אבקת קקאו. מקשטים בחתיכות אננס ועלי נענע.
6.     מניילנים ושומרים במקרר.


הערות:
·       תוסיפו את הסוכר בהתאם לטעם האישי. בעיקרון ניתן להשמיט אותו מהמתכון, הקינוח יוצא מספיק מתוק גם ללא.
·       אפשר להחליף את ליקר הקפה בכל אלכוהול אחר שאוהבים, או להשמיט אותו מהמתכון, אם הוא מיועד לילדים. כמו כן אפשר להמיר אותו בתמצית קפה, אספרסו או נס חזק.
·       אפשר להחליף את האננס בכל פרי אחר שאוהבים.
·       בעיקרון אפשר לא לטחון את הקרם ולהפסיק את המתכון כבר בשלב מס' 3. הקינוח יהיה יותר גרגרי. אפשר להשתמש לצורך הטחינה גם בבלנדר מוט.
·       אפשר להרכיב את הקינוח גם ללא שימוש בשק זילוף. פשוט מסדרים את הקרם עם כף.
·       אפשר להשתמש בכל חלופה טבעונית / פרווה למשקה אורז: משקה סויה / שקדים / חלב קוקוס.

5 תגובות:

  1. למה אורז תנובה דווקא?




    D! פה ועכשיו

    השבמחק
    תשובות
    1. כי אני אוהבת אותו

      מחק
    2. אוקיי, סיבה סבירה :)

      מחק
  2. האמת קנית אותי בקינוח הזה.. אנסה אותו עם חלב קוקוס וללא תוספת סוכר
    תודה על השיתוף

    השבמחק