טארט שוקולד טבעוני ללא אפייה

מאת
טארט שוקולד טבעוני ללא אפייה
אני לא יודעת מתי ולמה הוחלט על הקשר הישיר בין אהבה, יום האהבה ושוקולד, אבל זה קרה, ואני ממש מסכימה עם הקביעה הזו. לכבוד הט"ו באב, הבא אלינו לטובה בתחילת השבוע הבא, יצרתי את אחד הקינוחים הטבעוניים הפשוטים, ויחד עם זאת הטעימים ביותר שיש. תעצמו את העיניים ותחשבו רגע על קרם שוקולד במרקם משי, חלק ועדין, שנמס על הלשון.. עכשיו תפתחו את העיניים.
 כי זה לגמרי זה! כל כך התאהבתי במרקם, שהייתי חייבת לצלם גם וידאו
הטארט הזה נולד כדי להוכיח את הטענה שהדברים הגאוניים באמת תמיד פשוטים. על מנת להכין אותו תצטרכו 6 מצרכים בלבד, מעבד מזון, וכלום זמן. מרקם המשי של המלית נוצר בזכות סילקן טופו, טופו רך בעל טעם ניטרלי ומרקם חלומי. כלומר כל מה שתרגישו בביס זה שוקולד, הטופו רק מייצר את "הגוף". זאת הייתה הפעם הראשונה שעבדתי עם חומר הגלם הזה, ואני מ א ו ה ב ת בו. אפשר להשיג אותו בכל חנות טבע וגם בסופרים גדולים, הוא לא יקר, ועושה עבודה מעולה בהשוואה לקרם קוקוס או שמנת צמחית, שאני אישית פחות מתחברת אליה.
טארט שוקולד טבעוני ללא אפייה
כמו שאמרתי, הטארט לא דורש אפייה, מה שמצוין לנו בימים החמים האלה, כאשר להדליק את התנור בבית זה מעשה גבורה על גבול שגעון. והוא גם די בריא, ללא גלוטן, פרווה, ואפילו יותר דיאטטי מגרסאות אחרות של טארט שוקולד, כי הטופו בעל אחוזי שומן ממש נמוכים. כבר אמרתי מושלם?
טארט שוקולד טבעוני ללא אפייה
ביס מהחלומות
אפשר להגיש אותו בשתי צורות: מהמקרר – קרם השוקולד יוצא רך אבל יציב, או מהמקפיא – הקרם מרגיש כמו גלידת שוקולד. אני עוד לא החלטתי מה אני אוהבת יותר.
אבל כשהתחלתי לטעום את הגרסה הרכה יותר, בקושי הצלחתי להפסיק 🙂
לפני כמה שנים פרסמתי את טארט האוראו-שוקולד ללא אפייה שעד היום מככב בבלוג בחמישייה הפותחת מבחינת הכניסות והצפיות. טארט השוקולד הזה הוא הגרסה הטבעונית שלו, מעולה כל כך שאני צופה לה עתיד מוצלח לא פחות. אני יודעת שאני אומרת את זה בסוף כל פוסט, אבל הפעם, במיוחד, במודגש, באותיות הגדולות ככל הניתן, ועם סימן קריאה בסוף – אתם חייבים לנסות את הטארט הזה בבית! תכינו אותו ותפיצו את אהבתכם, כי כבר אמרנו שיש לה טעם שוקולד 🙂

טארט שוקולד טבעוני ללא אפייה

אז מה היה לנו?
מרכיבים לטארט בקוטר 20 ס"מ:
150 גרם (1.5 כוסות) אגוזי מלך
6 תמרים מגולענים
1 כף קקאו
1 כף שמן קוקוס
340 גרם (1 אריזה) סילקן טופו, מסונן מהנוזלים
200 גרם שוקולד מריר מומס
לקישוט: סוכריות שוקולד מריר ופולי קקאו
אופן הכנה:
1.     מכינים קלתית: מרפדים תבנית או רינג בנייר אפייה (ראו תמונה).
2.     מניחים בקערת מעבד מזון אגוזים, תמרים, קקאו ושמן קוקוס, ומעבדים בפולסים עד שמתקבלת תערובת פירורית דקה ודביקה.
3.     מעבירים את התערובת לתוך התבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות, כך שייווצרו שוליים בגובה כ- 4-5 ס"מ. מעבירים למקפיא.
4.     מכינים מלית: מניחים בקערת מעבד מזון טופו ושוקולד ומעבדים במשך כדקה עד שמתקבל קרם שוקולד חלק ומבריק במרקם משי.
5.     יוצקים את הקרם לתוך התבנית ומיישרים בעזרת מרית או כף.
6.     מקשטים את הטארט בסוכריות שוקולד מריר ופולי קקאו. מעבירים לקירור של שעה.
7.     שומרים במקרר בכלי אטום.
הערות:
·       מתיקות הקלתית נובעת מהתמרים, ולי זה מספיק. אם בא לכם קלתית מתוקה יותר, אפשר להוסיף מעט סוכר או מייפל.
·       אם תמרים קצת קשים / יבשים, אפשר להניח אותם לכמה דקות בקערה עם מים חמים. זה מחזיר אותם לחיים.
·       אפשר לקשט את הטארט בהתאם לטעם האישי.
·       לטארט יש שתי צורות הגשה: מהמקרר – במרקם רך אך יציב (כמו בסרטון האחרון); או מהמקפיא – במרקם של גלידה. שתי הצורות טעימות מאוד.
הדפסה
34 תגובות
  1. tali marcu שנה 1 לפני
    הגב

    או.מיי.גוד!!!
    לו רק היו לי מספיק ימים בשבוע, ומספיק טועמים, כדי להספיק את כל המתכונים הטבעונים שלך…

  2. בר שנה 1 לפני
    הגב

    מה אפשר בתור תחליף לטופו?
    מה שחשוב לי זה ללא גלוטן. פחות הטבעוני וכו'

    • אולגה טוכשר שנה 1 לפני
      הגב

      הי בר. בגדול אפשר להכין מלית שוקולד של טארט אוראו (בגוגל ״טארט אוראו המרכיב הסודי״)

  3. The Cookie Fairy שנה 1 לפני
    הגב

    הרגת עם הקרמיות הזאת! נראה נפלא

  4. nts שנה 1 לפני
    הגב

    טופו קדיתא יעבוד?

  5. אשלי וסר שנה 1 לפני
    הגב

    תחליף לשמן קוקוס? 🙂
    אין לי מעבד מזון.. מיקסר/ בלנדר יעשו את העבודה?

    • אולגה טוכשר שנה 1 לפני
      הגב

      הי אשלי. אין כל כך תחליף..את יכול להשתמש ב-2 כפות מרגרינה מומסת, אבל אני אישית לא מתחברת לזה. ההצעה נוספת היא לוותר על שמן הקוקוס, ולהכין את הטארט בתוך תבנית (בלי להוציא). שמן הקוקוס אחראי בעיקר על התייצבות הקלתית. ובלנדר טוב לגמרי יעשה את העבודה. בהצלחה!

    • מורן 8 חודשים לפני
      הגב

      בגרסאות דומות שאני מכינה אני משתמשת בחמאת קקאו עבור המרקם. אין לה טעם של קוקוס (שמפריע לי), והיא נהדרת כאן ובעוד קינוחים קרים אחרים

    • אולגה טוכשר 8 חודשים לפני
      הגב

      הי מורן. זה רעיון טוב! למרות ש טארט הזה כמות שמן הקוקוס ממש קטנה וכמעט ולא מורגשת

  6. Romy Martin שנה 1 לפני
    הגב

    היי, גרה באנגליה…
    כל טופו במרקם רך יעבוד במקום הסילקן טופו?

  7. אנונימי שנה 1 לפני
    הגב

    יצא חבל על הזמן!
    לדעתי כדאי מאוד להוסיף שתי כפיות סוכר לתחתית, אחרת מריר מהקקאו.
    מפיצה את המתכון באהבה!

    • אולגה טוכשר שנה 1 לפני
      הגב

      איזה כיף לשמוע! ולגבי הסוכר, זה עניין יחסי. אבל כן, אם יותר טעים לך ככה, אז כמובן מבורך 🙂

  8. מתכון מ ד ה י ם

  9. רינה יואביאן שנה 1 לפני
    הגב

    הוספתי אגבה לתחתית וגם למלית… יצא טעים מאוד.. תודה על המתכון
    מעניין איך אפשר להכין מלית לא שוקולדית מהטופו הזה שיהיה דומה לקרם וניל וכך להכין שתי עוגות בשני טעמים

    • אולגה טוכשר שנה 1 לפני
      הגב

      הי רינה, שמחה שאהבת.
      אני בהחלט מתכוונת להמשיך את הניסיונות עם סילקן טופו. תעקבי כאן אחרי התפתחויות 🙂

  10. רוני בר 12 חודשים לפני
    הגב

    שלמות. קישטתי בתותים ואגוזי לוז מסוכרים ויצא מדהים, איזה כיף שגיליתי את הבלוג שלך!

  11. אנונימי 11 חודשים לפני
    הגב

    מעולה
    יצא ממש טעים
    תודה ☺

  12. דנית 9 חודשים לפני
    הגב

    ניסיתי ויצא ממש ממש טעים

  13. Lena Bakman 9 חודשים לפני
    הגב

    לא מצאתי סילקן טופו בחנויות כמו טבע עדן מרקט. איפה קונים אותו?

    • אולגה טוכשר 9 חודשים לפני
      הגב

      הי, אני קניתי בפעם האחרונה בטיב טעם, אבל הוא כן נמצא בעדן טבע וחנויות טבע אחרות, או בחנויות מוצרי מזרח.

  14. יובל 7 חודשים לפני
    הגב

    היי,אני רוצה להכין את העוגה (:
    זה משנה איזה טופו משי זה? יש לי כרגע סילקן טופו firm (האריזה הכחולה), את חושבת שזה יעבוד?
    וגם – יש לך רעיון לאלטרנטיבה לתחתית? פחות אוהבת את הקטע של תמרים ואגוזים… לא חייב להיות ללא אפייה

    • אולגה טוכשר 7 חודשים לפני
      הגב

      הי, עדיף להשתמש בטופו רך (האריזה האדומה). הטופו הכחול עלול לצאת פחות חלק. לגבי התחתית, פשוט תחפשי בצק פריך פרווה/טבעוני. אין לי כרגע אפשרות לתת אלטרנטיבה.. בבצלחה 🙂

  15. Elinor Fogel חודש 1 לפני
    הגב

    מתכון אליפות!! מצליח להפיל את כולם כל פעם מחדש(: תודה לך

    • אולגה טוכשר חודש 1 לפני
      הגב

      תודה רבה! שמחה שאהבת 🙂

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם