יום שלישי, 1 באוגוסט 2017

טארט שוקולד טבעוני ללא אפייה

אני לא יודעת מתי ולמה הוחלט על הקשר הישיר בין אהבה, יום האהבה ושוקולד, אבל זה קרה, ואני ממש מסכימה עם הקביעה הזו. לכבוד הט"ו באב, הבא אלינו לטובה בתחילת השבוע הבא, יצרתי את אחד הקינוחים הטבעוניים הפשוטים, ויחד עם זאת הטעימים ביותר שיש. תעצמו את העיניים ותחשבו רגע על קרם שוקולד במרקם משי, חלק ועדין, שנמס על הלשון.. עכשיו תפתחו את העיניים.
video
כי זה לגמרי זה! כל כך התאהבתי במרקם, שהייתי חייבת לצלם גם וידאו


הטארט הזה נולד כדי להוכיח את הטענה שהדברים הגאוניים באמת תמיד פשוטים. על מנת להכין אותו תצטרכו 6 מצרכים בלבד, מעבד מזון, וכלום זמן. מרקם המשי של המלית נוצר בזכות סילקן טופו, טופו רך בעל טעם ניטרלי ומרקם חלומי. כלומר כל מה שתרגישו בביס זה שוקולד, הטופו רק מייצר את "הגוף". זאת הייתה הפעם הראשונה שעבדתי עם חומר הגלם הזה, ואני מ א ו ה ב ת בו. אפשר להשיג אותו בכל חנות טבע וגם בסופרים גדולים, הוא לא יקר, ועושה עבודה מעולה בהשוואה לקרם קוקוס או שמנת צמחית, שאני אישית פחות מתחברת אליה.
כמו שאמרתי, הטארט לא דורש אפייה, מה שמצוין לנו בימים החמים האלה, כאשר להדליק את התנור בבית זה מעשה גבורה על גבול שגעון. והוא גם די בריא, ללא גלוטן, פרווה, ואפילו יותר דיאטטי מגרסאות אחרות של טארט שוקולד, כי הטופו בעל אחוזי שומן ממש נמוכים. כבר אמרתי מושלם?
אפשר להגיש אותו בשתי צורות: מהמקרר – קרם השוקולד יוצא רך אבל יציב, או מהמקפיא – הקרם מרגיש כמו גלידת שוקולד. אני עוד לא החלטתי מה אני אוהבת יותר.
video
אבל כשהתחלתי לטעום את הגרסה הרכה יותר, בקושי הצלחתי להפסיק J


לפני כמה שנים פרסמתי את טארט האוראו-שוקולד ללא אפייה שעד היום מככב בבלוג בחמישייה הפותחת מבחינת הכניסות והצפיות. טארט השוקולד הזה הוא הגרסה הטבעונית שלו, מעולה כל כך שאני צופה לה עתיד מוצלח לא פחות. אני יודעת שאני אומרת את זה בסוף כל פוסט, אבל הפעם, במיוחד, במודגש, באותיות הגדולות ככל הניתן, ועם סימן קריאה בסוף – אתם חייבים לנסות את הטארט הזה בבית! תכינו אותו ותפיצו את אהבתכם, כי כבר אמרנו שיש לה טעם שוקולד :)
אז מה היה לנו?

מרכיבים לטארט בקוטר 20 ס"מ:
150 גרם (1.5 כוסות) אגוזי מלך
6 תמרים מגולענים
1 כף קקאו
1 כף שמן קוקוס
340 גרם (1 אריזה) סילקן טופו, מסונן מהנוזלים
200 גרם שוקולד מריר מומס
לקישוט: סוכריות שוקולד מריר ופולי קקאו


אופן הכנה:
1.     מכינים קלתית: מרפדים תבנית או רינג בנייר אפייה (ראו תמונה).
2.     מניחים בקערת מעבד מזון אגוזים, תמרים, קקאו ושמן קוקוס, ומעבדים בפולסים עד שמתקבלת תערובת פירורית דקה ודביקה.
3.     מעבירים את התערובת לתוך התבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות, כך שייווצרו שוליים בגובה כ- 4-5 ס"מ. מעבירים למקפיא.
4.     מכינים מלית: מניחים בקערת מעבד מזון טופו ושוקולד ומעבדים במשך כדקה עד שמתקבל קרם שוקולד חלק ומבריק במרקם משי.
5.     יוצקים את הקרם לתוך התבנית ומיישרים בעזרת מרית או כף.
6.     מקשטים את הטארט בסוכריות שוקולד מריר ופולי קקאו. מעבירים לקירור של שעה.
7.     שומרים במקרר בכלי אטום.


הערות:
·       מתיקות הקלתית נובעת מהתמרים, ולי זה מספיק. אם בא לכם קלתית מתוקה יותר, אפשר להוסיף מעט סוכר או מייפל.
·       אם תמרים קצת קשים / יבשים, אפשר להניח אותם לכמה דקות בקערה עם מים חמים. זה מחזיר אותם לחיים.
·       אפשר לקשט את הטארט בהתאם לטעם האישי.
·       לטארט יש שתי צורות הגשה: מהמקרר – במרקם רך אך יציב (כמו בסרטון האחרון); או מהמקפיא – במרקם של גלידה. שתי הצורות טעימות מאוד.

18 תגובות:

  1. או.מיי.גוד!!!
    לו רק היו לי מספיק ימים בשבוע, ומספיק טועמים, כדי להספיק את כל המתכונים הטבעונים שלך...

    השבמחק
  2. מה אפשר בתור תחליף לטופו?
    מה שחשוב לי זה ללא גלוטן. פחות הטבעוני וכו'

    השבמחק
    תשובות
    1. הי בר. בגדול אפשר להכין מלית שוקולד של טארט אוראו (בגוגל ״טארט אוראו המרכיב הסודי״)

      מחק
  3. הרגת עם הקרמיות הזאת! נראה נפלא

    השבמחק
  4. תחליף לשמן קוקוס? :)
    אין לי מעבד מזון.. מיקסר/ בלנדר יעשו את העבודה?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי אשלי. אין כל כך תחליף..את יכול להשתמש ב-2 כפות מרגרינה מומסת, אבל אני אישית לא מתחברת לזה. ההצעה נוספת היא לוותר על שמן הקוקוס, ולהכין את הטארט בתוך תבנית (בלי להוציא). שמן הקוקוס אחראי בעיקר על התייצבות הקלתית. ובלנדר טוב לגמרי יעשה את העבודה. בהצלחה!

      מחק
  5. היי, גרה באנגליה...
    כל טופו במרקם רך יעבוד במקום הסילקן טופו?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי רומי, נראה לי שכן. בהצלחה!

      מחק
  6. יצא חבל על הזמן!
    לדעתי כדאי מאוד להוסיף שתי כפיות סוכר לתחתית, אחרת מריר מהקקאו.
    מפיצה את המתכון באהבה!

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף לשמוע! ולגבי הסוכר, זה עניין יחסי. אבל כן, אם יותר טעים לך ככה, אז כמובן מבורך :)

      מחק
  7. הוספתי אגבה לתחתית וגם למלית... יצא טעים מאוד.. תודה על המתכון
    מעניין איך אפשר להכין מלית לא שוקולדית מהטופו הזה שיהיה דומה לקרם וניל וכך להכין שתי עוגות בשני טעמים

    השבמחק
    תשובות
    1. הי רינה, שמחה שאהבת.
      אני בהחלט מתכוונת להמשיך את הניסיונות עם סילקן טופו. תעקבי כאן אחרי התפתחויות :)

      מחק