יום שני, 21 באוגוסט 2017

צ'יזקייק קרמל טבעוני עם תאנים

אז, איך עובר הקיץ? חמים, אה? ואני לא מדברת על הטמפרטורות בחוץ.. מכל האנשים שבעולם, דווקא אני הייתי צריכה להגריל דירה עם מטבח לא ממוזג?! דווקא כשכל יום כמעט אני אופה? ההוא מלמעלה כנראה בוחן אותי, האם אתקפל. כמה חום צריך להוסיף בשביל שלא אעיז להדליק את התנור. מי שעוקב אחריי באינסטגרם יודע שאני נכנסתי לאובססיה קלה של מקרונים טבעוניים. בינתיים לא מצליחה להוציא אותם כמו שצריך, כי הם כל פעם מתנהגים אחרת. נו, מה חדש.. עוגיה מפונקת!
או, כמו שנאמר, "המושלם הוא האויב של הטוב מאוד". אז לכל מי ששאל אותי מתי יהיה המתכון – אני ממשיכה את הניסיונות, מנסה לא להזיע למוות ולא לבכות (מדי) על כמות של אבקת שקדים שמתבזבזת בדרך. וכדי לא לצאת פולניה גמורה, באתי היום עם מתכון מוש שלא דורש אפייה ולא עושה פדיחות: צ'יזקייק קרמל טבעוני עם תאנים. הכנתי אותו לפני כשלושה שבועות, כשתאנים רק הגיעו. היום תוכלו להשיג אותם בקלות ובמחיר סביר.
אז למה צ'יזקייק? מממ, כי ככה קוראים לעוגות הטבעוניות האלה בחו"ל. אני יכולה להגיד "עוגת גבינה", אבל כמובן אין בה שום זכר לגבינה. המרקם של מוס מתקבל בזכות קשיו, וצבע וטעם קרמלי מתקבלים באופן לא מפתיע בזכות קרמל. הוא גם אחראי על המתיקות. אגב, הצבע במציאות הרבה יותר מרוכז ויפה. 
שימו לב שהפרחים היפהפיים האלה, שתמיד מזכירים לי את תאילנד, לא אכילים! שילבתי אותם בתמונות אך ורק בשביל היופי. ושוב, כמה טוב שיש את האינסטגרם. ברגע שפרסמתי את תמונת הטיזר של המתכון, מלא אנשים דאגו לעדכן אותי שהפרחים למעשה רעילים. שקר החן, הבל היופי!
לפרוטוקול: הצ'יזקייק חוסל, ואף אחד לא מת מזה שהצמדתי את הפרח לדופן העוגה

אני קצת נבוכה להודות שמה ששימש השראה לעוגה הזו הוא השיר "קרמלה" של משה פרץ, שמנגן מכל רדיו בכל חוף של מדינת ישראל. אני נמצאת הרבה בים, ושמעתי אותו כל כך הרבה פעמים, שהייתי צריכה להוציא אותו מהמערכת בדרך כלשהי. אז בבקשה: עוגה מתוקה כמו סוכריה, כמו קרמלה. במרקם קטיפתי, טבעונית / פרווה, ללא גלוטן, ללא אפייה. בקרוב – עוגת "טודו בום" :) 
אני ממליצה לא לוותר על המלח שבמתכון, כי הוא מאזן את המתיקות. אם אתם לא בקטע של תאנים, אפשר להשתמש בפירות אחרים. אני פשוט חושבת שתאנים יפהפיות, ויחד עם קרמל הם זוג נהדר. תכינו כבר עכשיו, או תשמרו את המתכון לראש השנה. והעיקר - ספרו לי איך יצא. בתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים לעוגה בקוטר 16-20 ס"מ:

לתחתית:
100 גרם (1 כוס) אגוזי מלך
5 תמרים מיובשים גדולים מגולענים
1/4 כוס שבבי קוקוס
קורט מלח
1 כפית מים (במקרה הצורך)

למוס קרמל:
3 כוסות אגוזי קשיו (כ- 400 גרם) לא קלוי, מושרה לפחות 4 שעות ומסונן
1 כוס סוכר
3-4 כפות מים
3/4 כוס קרם קוקוס
1/4 כפית מלח (אופציונלי)
1/2 כוס שמן קוקוס
1/2 כוס שוקולד צ'יפס מרירים (אופציונלי)

לרוטב טופי קרמל:
1/2 כוס סוכר חום
3/4 כוס קרם קוקוס
1/8 כפית מלח (אופציונלי)
רבעי תאנים


אופן הכנה:
1.     מכינים תחתית: אם תמרים קשים – משרים אותם כמה דקות במים חמים. במעבד מזון / בלנדר טוחנים את כל המרכיבים עד שמתקבלת תערובת פירורית דקה ודביקה (במידת הצורך מוסיפים כפית מים). מעבירים אותה לתבנית מרופדת בניילון נצמד או נייר אפייה (מומלץ להשתמש בתבנית עם תחתית מתפרקת או רינג עם סרט שקוף) ומהדקים היטב לתחתית. מעבירים למקרר.
2.     מכינים שכבת מוס "גבינה" וקרמל: באותו מעבד המזון / הבלנדר טוחנים אגוזי קשיו שהושרו במים במשך לילה או לפחות 4 שעות וסוננו היטב, עד שמתקבלת תערובת ממש סמיכה. משאירים בצד.
3.     מניחים במחבת סוכר ומים, מערבבים ומבשלים על אש בינונית עד שמתקבל קרמל בצבע ענברי עמוק. במקביל מעבירים קרם קוקוס לקלחת ומביאים לסף רתיחה.
4.     תוך כדי בישול הקרמל יוצקים את קרם הקוקוס הרותח בזרם דק לתוך המחבת וכל הזמן ממשיכים לערבב. התערובת תבעבע. אם נוצרים גושי קרמל, זה לא נורא: פשוט ממשיכים לבשל תוך ערבוב עד שכל הגושים נמסים, ומתקבל טופי קרמל חלק. אם רוצים, בשלב הזה מוסיפים לקרמל מלח.
5.     יוצקים את הקרמל למעבד המזון, מוסיפים שמן קוקוס וטוחנים עוד 3-4 דקות, עד שמתקבלת תערובת חלקה וקרמית. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים.
6.     יוצקים את המוס על תחתית העוגה, מיישרים, מניילנים ומעבירים להקפאה של כ- 6 שעות.
7.     לקראת ההגשה מכינים טופי קרמל מלוח: מניחים בקלחת סוכר ומתחילים לבשל על אש בינונית תוך ערבוב כדקה, רק כדי לחמם אותו. מוסיפים קרם קוקוס ומלח, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל תוך ערבוב מפעם לפעם במשך כ- 15 דקות, או עד שמתקבל טופי קרמל סמיך בצבע ענברי.
8.     מרכיבים את העוגה: מעבירים את העוגה הקרה על צלחת הגשה, בעזרת כף או שקית זילוף מזלפים את רוטב הקרמל, ומקשטים ברבעי תאנים.
9.     אפשר להגיש מהמקפיא – העוגה תהיה כמו עוגת גלידה, או מהמקרר – העוגה תהיה יציבה אך רכה. שומרים בכלי אטום.


הערות:
·       אפשר להחליף את אגוזי המלך באגוזים אחרים או שקדים.
·       אפשר לוותר על רוטב טופי קרמל. לעוגה יש הרבה טעם, הוא רק מוסיף למראה.
·       אפשר להחליף את התאנים בפירות אחרים שאוהבים.

11 תגובות:

  1. נראה נהדר. גם לי אין מזגן במטבח,זה ממש קשה בחום הזה

    השבמחק
  2. נראה מהמם!!!!
    יש לי קשיו שחיכה 4 ימים בתוך מים .. הוא עדיין טוב למאכל?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, תודה רבה!
      אין לי מושג.. מרגיש לי קצת יותר מדי. הכי טוב זה לטעום ולהרגיש האם הוא מקולקל או לא.

      מחק
    2. אם בחוץ בפירוש לא. במקרר יכול להיות ששרד, תדע לפי הריח.

      מחק
  3. תשובות
    1. הי. לדעתי לא. טעם הקרמל יותר חזק. אבל אם זה מאוד מפריע, כדאי להשתמש בשמן קוקוס מזוקק

      מחק
  4. מטריף! היא כל כך יפה. אני חייבת לטעום פעם אחת כזו :)

    השבמחק
  5. היי :) בתור טבעונית מתחילה שמאוד מאוד אוהבת אפיה אני מאושרת שמצאתי את הבלוג המקסים שלך!
    רציתי לשאול - אם אין לי זמן להשרות קשיו, אני יכולה להשרות רק שעה? או לבשל בהרבה מים רותחים? או לוותר על המתכון?
    מלא מלא תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. הי עופרי, תודה רבה! :)
      לגבי הקשיו, צריך להשרות אותו לפחות 4 שעות, זה שלב חיוני. אף פעם לא ניסיתי לבשל אותו, אז אין לי מושג אם זה יעשה את העבודה. אם תשרי רק שעה, מרקם העוגה לא יהיה טוב

      מחק
    2. עופרי, תנסי לשים במים חמים לזרוז התהליך

      מחק