יום שלישי, 29 באוגוסט 2017

צ'יזקייק מוקה-ליים טבעוני

העוגה הזו התחילה בתור הבדיחה הפנימית שלי עם עצמי. בפוסט הקודם כתבתי שצ'יזקייק הקרמל נוצר בהשראת השיר "קרמלה", שהיה להיט הקיץ בכל תחנות רדיו וחתונות. ואז הוספתי שבקרוב אכין גם עוגת "טודו בום", לכבוד השיר הנדבק ביותר בהיסטוריה. אבל באמת שלא התכוונתי לזה, עם כל הכבוד לסטטיק ובן אל.
אבל המילה נאמרה, ומספר עוקבים באינסטגרם ממש התעניינו איך אמורה להיראות העוגה הזו. והכי מוזר שאני ידעתי את התשובה. חלקית בזכות השיר עצמו, שנותן רעיונות, וחלקית בגלל שהתמזל מזלי ואשכרה הייתי בברזיל. היה לי מאוד ברור שהעוגה צריכה להיות מורכבת משתי שכבות: שכבה אחת של צ'יזקייק בטעם מוקה, כלומר שוקולד וקפה ("אם חשבת שאני מברזיל – אז איך זה שאת כל הגוף צבע מוקה"). 
והשכבה השנייה בטעם משהו שהכי מאפיין את ברזיל אחרי הקרנבל, וזה המשקה שנקרא קאיפיריניה ("תפסיקי להיות לי קשאסה, חריף איתך כמו קאיפיריניה"). כן, אני בחורה סופר יסודית. הלכתי ועברתי על כל המילים בשיר כדי להוכיח את ההיגיון מאחורי הבחירות שלי :)
אז קאיפיריניה זה בעצם קוקטייל על בסיס רום קשאסה וליימים. ואיזה צירוף מקרים: אנחנו בדיוק בעיצומה של עונת ליים! אתם מבינים? העוגה הזו פשוט נועדה לקרות. מפה לשם, נכנסתי למטבח, והבדיחה הפכה למציאות. מציאות כלל וכלל לא רעה.
קישטתי את העוגה בפסיפלורה, שגם מאוד מזוהה עם ברזיל. שם לפרי הזה קוראים "מרקוג'ה", והוא חומר גלם מאוד מרכזי במטבח הברזילאי, ובמיוחד בקונדיטוריה. פרוסות ליים, שברי שוקולד מריר ועלי נענע משלימים את הטודו בום הטבעוני הפרטי שלי. העוגה הוגשה בהקרנה חגיגית של הפרק האחרון של "משחקי הכס", והקישוט המטורף היה אמור לדמות את כס הברזל. נו, לפחות ניסיתי..
למרות שפע הצבעים והטעמים, ואולי בזכותם, העוגה מאוד מאוזנת. לא מתוקה מדי, לא חמוצה מדי, עם עוקץ קטן של הרום. אם לא בא לכם על האלכוהול בקינוח, אפשר להסתדר גם בלי. 
זאת עוגה טבעונית / פרווה, ללא גלוטן וללא אפייה (raw). העוגה שלפני החגים, לפני השתלטות התפוחים. אני מאוד שמחה שהיא נולדה. מבחינתי היא הסגירה המושלמת של הקיץ. 
וגם הביס ממנה פשוט מושלם. טעים טעים טעים. נסו להכין אותה כל עוד ליים ופסיפלורה נמצאים איתנו. וכמובן, אל תשכחו לספר לי איך יצא. ואם אתם מתעצלים, או לא בטוחים בעצמכם, אבל נורא רוצים לטעום את העוגה הזו, או כל עוגה טבעונית אחרת שיש בבלוג, מעכשיו אפשר להזמין אותן ממני. הכי פשוט תכלס. תיצרו איתי קשר, וכל האושר הזה יהיה בדרך אליכם. אז שיהיה לכם טודו בום, ובתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים לעוגה בקוטר 16-18 ס"מ:

לתחתית:
100 גרם (3/4 כוס) שקדים
4 תמרים עסיסיים מגולענים
20 גרם (2 כפות גדושות) שבבי קוקוס
זסט מליים שלם

לשתי השכבות:
3 כוסות אגוזי קשיו (כ- 400 גרם) לא קלוי, מושרה לפחות 4 שעות ומסונן
1/2 כוס קרם קוקוס

לשכבת קאיפיריניה (ליים):
1/2 מסת קשיו וקרם קוקוס
2 כפות מיץ ליים (2 ליימים)
זסט מ- 2 ליימים
1-2 כפות רום (אופציונלי)
1 כף מייפל
3 כפות שמן קוקוס
טיפת צבע מאכל ירוק (אופציונלי)

לשכבת מוקה (שוקולד-קפה):
1/2 מסת קשיו וקרם קוקוס
1 כפית קפה מהול ב- 3 כפות מים רותחים
50 גרם שוקולד מריר מומס
1 כף מייפל
3 כפות שמן קוקוס

לקישוט:
תוכן של 6-7 פסיפלורות, מסונן מהמיץ
פרוסות ליים, שברי שוקולד מריר



אופן הכנה:
1.     מכינים תחתית: אם תמרים קשים – משרים אותם כמה דקות במים חמים. במעבד מזון / בלנדר טוחנים את כל המרכיבים עד שמתקבלת תערובת פירורית דקה ודביקה (במידת הצורך מוסיפים כפית מים). מעבירים אותה לתבנית מרופדת בניילון נצמד או נייר אפייה (מומלץ להשתמש בתבנית עם תחתית מתפרקת או רינג עם סרט שקוף) ומהדקים היטב לתחתית. מעבירים למקרר.
2.     מכינים בסיס לשתי שכבות העוגה: באותו מעבד המזון / הבלנדר טוחנים אגוזי קשיו שהושרו במים במשך לילה או לפחות 4 שעות וסוננו היטב, עד שמתקבלת תערובת ממש סמיכה. מוסיפים קרם קוקוס וממשיכים לערבב עד איחוד החומרים. מחלקים את המסה לשני חצאים שווים.
3.     מכינים שכבת ליים: מניחים במעבד המזון / הבלנדר חצי מסת הקשיו, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב עד שמתקבל מוס אחיד וחלק. יוצקים אותו על התחתית, מיישרים ומחזירים למקרר.
4.     מכינים שכבת מוקה: מניחים במעבד המזון / הבלנדר את החצי השני של מסת הקשיו, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב עד שמתקבל מוס אחיד וחלק. יוצקים אותו מעל שכבת הליים, ומיישרים. מניילנים את התבנית ומעבירים למקפיא ל- 4 שעות לפחות, או עד שהעוגה מתייצבת היטב.
5.     לקראת הגשה מקשטים את העוגה: מעבירים אותה על צלחת הגשה, בעזרת כף מפזרים את תוכן הפסיפלורות, מוסיפים פרוסות ליים ושברי שוקולד מריר ומגישים.
6.     אפשר להגיש מהמקפיא – העוגה תהיה כמו עוגת גלידה, או מהמקרר – העוגה תהיה יציבה אך רכה. שומרים בכלי אטום.


הערות:
·       אפשר להחליף את השקדים שבתחתית באגוזי מלך או אגוזים אחרים.
·       אפשר להחליף את הליים בלימון, אבל פחות מומלץ, כי לליים יש טעם הרבה יותר עדין ומיוחד.
·       אפשר להחליף את הרום באלכוהול אחר שאוהבים, או לוותר עליו ולשים במקומו 2 כפות נוספות של קרם קוקוס.
·       אתם מוזמנים לקשט את העוגה בהתאם לטעמכם האישי. ממליצה לא לוותר על הפסיפלורה, כי היא מוסיפה לעוגה טעם אקזוטי עשיר. 


2 comments: