טארט טאטן טבעוני

מאת
טארט טאטן טבעוני
האמת היא שרציתי לשמור את המתכון הזה לסדנה. הסדנה החלומית הזו שאני רוקמת ומנסה להרים. סדנת קינוחים טבעוניים, לא מסובכים, טעימים ומרשימים, שיעזרו לאנשים להשתכנע שאפשר להימנע מהמוצרים מהחי בלי לפגוע באיכות וטעם החיים. בטח ובטח לא בטעמם המתוק. שיעזרו לטבעונים לגוון את התפריט ולהתחבר לצד הנהנתני ומפונק.
טארט טאטן טבעוני
אני יודעת שאני לא גאון שיווקי, וכנראה זו הסיבה העיקרית שאני נשארת בעיקר בעולם הווירטואלי. כאן העניין רב, והפרגון גדול. במציאות בינתיים קצת פחות. אז לפני שנעבור לטארט טאטן חגיגי מטריף, אני רק אגיד שבניתי כמה סדנאות קינוחים טבעוניים ו/או ללא גלוטן, ואשמח ללמד אתכם. תוכלו לדעת להכין לבד את כל מה שאתם רואים בבלוג, והרבה יותר 🙂
ובחזרה לטאטן – בכל זאת, ערב החג עוד כמה ימים. אני אקדים ואגיד שזה לא המתכון שפיתחתי. ראיתי אותו כאן באינטרנט, בבלוג טבעוני מהמם, וחשבתי לתת לו צ'אנס, כי הוא היה נראה מבטיח. בפועל הוא עלה על כל הציפיות שלי, והרגשתי חובה לחלוק ולשתף אותו הלאה. עשיתי כמה התאמות קטנות של משקלים והוספתי ווניל שמאוד תורם לטעמו של הטארט.
כמו שאני אוהבת, ההכנה ממש לא מורכבת. ויש גם פטנט חביב להכנת תחתית. המתכון מיועד לתבנית בגול 18-20. לתבנית גדולה יותר צריך להגדיל את הכמויות שבמתכון.
טארט טאטן טבעוני
כמה שאתה יפה, כמה שאתה טעים!
כמו שאמרתי, יצא טארט טאטן היסטרי: גם יפה וחגיגי, גם טעים ברמות אחרות, גם עם כמות סבירה בהחלט של סוכר. אני ממש אוהבת את השימוש בשמן קוקוס בהכנת הקרמל, יחד עם ווניל לטארט יש ריח נפלא.
טארט טאטן טבעוני
אפשר להגיש אותו כמו שהוא, או בליווי קצפת קוקוס או סורבה וניל. אפשר קר, אבל אני ממליצה להגיש ישירות מהתנור או מחומם, כדי שכל הטעמים ייפתחו מחדש.
טארט טאטן טבעוני
הטארט הזה מאוד פשוט להכנה, מרשים, טעים, מתוק, ומן הסתם גם פרווה. הוא כל מה שקינוח חג צריך להיות. נסו אותו, הוא קסם 🙂
ולי לא נותר אלא להגיד חג שמח, ולאחל לכם ולי שנה טובה, מלאה באתגרים והצלחות, שנת יצירה ושפע, שנת חופש ומעוף! תודה שאתם כאן, וכמובן – בתאבון!

טארט טאטן טבעוני

אז מה היה לנו?
מרכיבים לטארט בקוטר 20 ס"מ:
מרכיבים למלית:
6 תפוחים בינוניים מזן יונתן / חרמון אדום / גרני סמית, קלופים וחתוכים לרבעים
20 גרם (2 כפות מלאות) שמן קוקוס
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
2 כפות ברנדי / רום (אופציונלי)
1.5 כפיות משחת וניל
מרכיבים לתחתית:
140 גרם (1 כוס) קמח
30 גרם (3 כפות) קורנפלור
50 גרם (3 כפות) מייפל טבעי
50 גרם (1/4 כוס) שמן
אופן הכנה:
1.     מכינים מלית: מניחים במחבת שמן קוקוס, סוכר וברנדי, מערבבים ומביאים לרתיחה.
2.     מוסיפים רבעי תפוחים, מערבבים וממשיכים לבשל (ממשיכים לערבב מדי פעם) עד שהתפוחים מתחילים להתרכך והרוטב מתחיל להסמיך. מכבים את האש.
3.     מעבירים את רבעי התפוחים לתוך תבנית אפייה (מומלץ להשתמש בתבנית עם תחתית מתפרקת), ומסדרים בצפיפות, כך שהחלק החיצוני של התפוח פונה כלפי מטה. יוצקים מעל את שאריות הרוטב ומניחים בצד.
4.     מחממים את התנור ל- 200 מעלות.
5.     מכינים תחתית: מניחים בקערה את כל המרכיבים, מערבבים ידנית ולשים מעט עד שמתקבל בצק רך ונעים במרקם פלסטלינה.
6.     מניחים על נייר אפייה או שטיחון סיליקון רינג בקוטר 20 ס"מ, מעבירים את הבצק לתוך הרינג ומהדקים היטב.
7.     מוציאים את הרינג, הופכים את הבצק על כף היד (הוא ישמור על הצורה) ומניחים בזהירות מעל התפוחים. מהדקים לדפנות התבנית. בעזרת קיסם עץ יוצרים על-גבי הבצק מספר חורים.
8.     אופים 15 דקות, מורידים את חום התנור ל- 180 מעלות, וממשיכים לאפות 15 דקות נוספות, או עד שהתחתית מזהיבה.
9.     מוציאים מהתנור, משאירים ל- 10 דקות והופכים על צלחת הגשה.
10. חותכים ומגישים, מומלץ בליווי קצפת קוקוס.
הערות:
·       מומלץ להשתמש בתפוחים מזן יונתן, חרמון אדום או גרני סמית. תפוחים אחרים עשוים להגיר כמות אחרת של נוזלים.
·       אני לא ניסיתי, אבל די בטוחה שאפשר להחליף את הקמח באבקת שקדים, ובכך להפוך את הטארט לנטול גלוטן. אולי הכמות של אבקת השקדים צריכה להיות קטנה יותר. תוסיפו בהדרגה ותעצרו כשתגיעו לבצק במרקם רך ומעט דביק.
·       במתכון הזה אי אפשר לוותר על המייפל. מעבר להמתקה יש לו גם תפקיד של "דבק".
הדפסה
21 תגובות
  1. tali marcu שנה 1 לפני
    הגב

    נראה מעולה!

  2. שירי שנה 1 לפני
    הגב

    נראה מושלם! כמה שאני אוהבת טארט טאטן!

  3. Unknown שנה 1 לפני
    הגב

    נראה טוב! מה זה משחת וניל?

    • אולגה טוכשר שנה 1 לפני
      הגב

      תודה! זה מחית וניל בעצם. אפשר להחליף בתמצית או תוכן מקל וניל

  4. Miss Vertigo שנה 1 לפני
    הגב

    העוגה נראית מדהימה וטעימה! במה ניתן אם ניתן להחליף קורנפלור?

    • אולגה טוכשר שנה 1 לפני
      הגב

      תודה! אפשר להחליף בקמח טפיוקה, או כל עמילן אחר. בהצלחה וחג שמח!

  5. אנונימי שנה 1 לפני
    הגב

    נראה מעולה
    איך מגדילים כמויות לתבנית 26?

    • אולגה טוכשר שנה 1 לפני
      הגב

      תודה רבה! הייתי עושה כפול 2.5

    • אנונימי שנה 1 לפני
      הגב

      תודה
      שנה טובה

    • אולגה טוכשר שנה 1 לפני
      הגב

      שנה מושלמת!

    • אנונימי שנה 1 לפני
      הגב

      הצילו
      הקרמל הזה התקשה לי לגמרי
      מה עושים?

    • אנונימי שנה 1 לפני
      הגב

      והבצק פירורי…
      🙁

    • אולגה טוכשר שנה 1 לפני
      הגב

      הקרמל יימס שוב באפייה, לבצק כדאי להוסיף עוד קצת מייפל

  6. shani breslauer שנה 1 לפני
    הגב

    היי, האם ניתן להחליף את הסוכר בדבש?

  7. מיכל 2 חודשים לפני
    הגב

    הי, מתכננת לנסות להכין, זה נראה מעולה..
    האם יש אפשרות לשים ליקר במקום רום או ברנדי שאין לי? יש לי גרנד מרנייה (ליקר תפוזים) או דרמבוי (ליקר מתוק על בסיס וויסקי). נראה לך שאחד מהם יעבוד? אופציה נוספת שיש לי היא לימונצ'לו ביתי.
    תודה:)

    • אולגה טוכשר 2 חודשים לפני
      הגב

      הי מיכל. כל אחד מהמשקאות שציינת מתאים. זה סה"כ תוספת טעם, לא יותר מזה, כי האלכוהול עצמו מתאדה. אפשר גם לוותר על התוספת הזו בגדול. בהצלחה וחג שמח! וספרי לי איך יצא 🙂

  8. נגה חודש 1 לפני
    הגב

    היי,
    אשמח לדעת כמה זמן מראש ניתן להכין את העוגה.
    לאחר ההכנה – שומרים במקרר ולפני ההגשה – מחממים בתנור?

    חג שמח!

    • אולגה טוכשר חודש 1 לפני
      הגב

      הי נגה, הכי מומלץ להכין בצמוד להגשה. אם אין כזה מצב, אפשר להכין ולשמור בקירור בתוך התבנית, בלי לפתוח ובלי להפוך. לפני ההגשה עושים אפייה קצרה בחום של 200, ורק אז הופכים ומגישים. בהצלחה וחג שמח!

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם