יום שלישי, 5 בספטמבר 2017

תפוחים בשוקולד , או תפולד על מקל

ובכן, אי אפשר להתחמק מזה. ראש השנה מגיע, ואיתו מגיעים שני דברים נוספים: יום ההולדת של הבלוג ומתקפת תפוחים. לאו דווקא בסדר הזה.
כן-כן, לאט-לאט החמוד שלי גדל ונהיה בן חמש. הוא עומד יציב על הרגליים ונראה ממש טוב, בין השאר בזכות הדיאטה הטבעונית החדשה שלו. מקווה שזה לא נשמע לא צנוע בהגזמה. פשוט אני ממש אוהבת את הבלוג שלי, גאה בו, ומרשה לי לעוף על עצמי, לפחות פעם בשנה :)
אז לכבוד יום ההולדת וראש השנה, הכנתי קינוח פשוט ומגניב, שיכול להיות מנה אחרונה נטולת גלוטן, חטיף טבעוני ובריא מושלם, או אפילו מתנה. תלוי במיתוג, שיווק והגשה.
כמו שכבר הבנתם, מדובר בפרוסות תפוחים על מקל מצופות בשוקולד מריר מומס. יש יותר פשוט מזה? אך יחד עם זאת, בזכות קישוטים ושדרוגים מתקבל קינוח די מפתיע, ללא רגשות אשם, שכל אחד ישמח לנשנש. אני אישית לא הצלחתי לעצור אחרי אחד..
הייתה לי קצת בעיה למצוא לדבר הזה שם קצר וקליט. אז ביקשתי עזרה מהעוקבים באינסטגרם. וכמה כיף שיש שם אנשים יצירתיים עם לב גדול שלא נטשו אותי בעת המצוקה. אגב, אם תצטרפו אליי באינסטוש אהובי, תוכלו גם אתם לדעת לפני כולם מה הולך לקרות בבלוג. 
אז אותם העוקבים הציעו מספר שמות, ביניהם היה "סטייק תפוחים על מקל" (באנגלית זה נשמע יותר מעניין – sweet apple steak on a stick), "תפוחיות", "טם טם שוקולד", "תפוצ'וק" ו"תפושוק". אבל הכי אהבתי את השם שהציעה הדר ביטון – "תפולד על מקל". הדר, את אלופת הפסקה הזו, וזוכת חלקה בגן העדן הפרטי שלי :) תודה רבה לכל מי שהשתתף בגורל הפוסט הזה והציע שמות מדליקים!
אני קישטתי את התפוחים המצופים בממרח לוטוס מומס, ופיזרתי מעל שברי אגוזי פקאן, פיסטוק קצוץ ופטל מיובש. יצא צבעוני, שמח, ובעיקר מאוד טעים. בהערות תראו הצעות נוספות לקישוט. שומרים את התפוחים בכלי אטום במקרר. הם מחזיקים מעמד מספר ימים. אם תכניסו אותם לשקיות צלופן ותקשרו בסרט, תוכלו לשמח את האנשים האהובים במתנה קטנה ואכילה חיננית וכיפית במיוחד. 
אנחנו נתראה ממש בקרוב עם עוד מתכוני תפוחים לקראת החג, ובינתיים שיהיה בתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים ל- 12 יחידות:
3 תפוחים גדולים (יונתן, חרמון או גרני סמית)
200 גרם שוקולד מריר
1 כף שמן קוקוס או קנולה

לקישוט:
2 כפות ממרח לוטוס
חופן אגוזי פקאן / פיסטוק / פטל מיובש



אופן הכנה:
1.     חותכים כל תפוח חצי-חצי, וכל חצי לעוד שני פלחים בעובי כ- 1 ס"מ.
2.     בעזרת סכין צרה וחדה מייצרים חתך קטן בחלקו התחתון של כל פלח, ונועצים בו בזהירות מקלון עץ. מניחים בצד.
3.     מרפדים תבנית או קרש בנייר אפייה.
4.     ממיסים שוקולד במיקרוגל (בפולסים) או על באן-מרי, מוסיפים שמן ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים. מעבירים את השוקולד המומס לכלי גבוה וצר, כדי שיהיה נוח לטבול בו את התפוחים.
5.     טובלים את התפוחים בשוקולד, מנערים את העודפים ומניחים על התבנית. מעבירים למקרר ל- 15 דקות, או עד שהשוקולד מתייצב.
6.     בינתיים ממיסים ממרח לוטוס ומעבירים לשקית זילוף. קוצצים אגוזי פקאן ופיסטוק.
7.     מזלפים את הלוטוס על התפוחים ומפזרים מעל את התוספות.
8.     שומרים בכלי אטום במקרר.


הערות:
·       אם רוצים את הקינוח הזה נטול גלוטן, מחליפים את ממרח הלוטוס בחמאת בוטנים.
·       הצעות לקישוט: מחליפים את ממרח הלוטוס בחמאת בוטנים מומסת, או שוקולד מריר מומס (יראו את הזילוף הנוסף היטב). מגוונים עם שקדים פרוסים, שבבי קוקוס, סוכריות צבעוניות, שברי עוגיות אוראו או לוטוס, פולי קקאו.
·       לאוהבי קוקוס ממליצה להשתמש בשמן קוקוס, הוא מוסיף לשוקולד טעם עדין ומגניב.
·       אפשר לזלף את הקישוט בעזרת כפית.
·       זן תפוחים פחות עקרוני, אבל תשתדלו לבחור בפירות גדולים ולא רכים.

·       ציפוי השוקולד משמר את התפוח שבפנים, לכן הקינוח מחזיק מעמד במקרר כמה ימים בכיף.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה