יום שני, 18 בספטמבר 2017

טארט טאטן טבעוני

האמת היא שרציתי לשמור את המתכון הזה לסדנה. הסדנה החלומית הזו שאני רוקמת ומנסה להרים כבר לא מעט זמן, ולצערי לא מצליחה. סדנת קינוחים טבעוניים, לא מסובכים, טעימים ומרשימים, שיעזרו לאנשים להשתכנע שאפשר להימנע מהמוצרים מהחי בלי לפגוע באיכות וטעם החיים. בטח ובטח לא בטעמם המתוק. שיעזרו לטבעונים לגוון את התפריט ולהתחבר לצד הנהנתני ומפונק.
אני יודעת שאני לא גאון שיווקי, וכנראה זו הסיבה העיקרית שאני נשארת בעיקר בעולם הווירטואלי. כאן העניין רב, והפרגון גדול. במציאות פחות. אז לפני שנעבור לטארט טאטן חגיגי מטריף, אני רק אגיד שבניתי כמה סדנאות קינוחים טבעוניים ו/או ללא גלוטן, ואשמח ללמד אתכם. תוכלו לדעת להכין לבד את כל מה שאתם רואים בבלוג, והרבה יותר :)
ובחזרה לטאטן – בכל זאת, ערב החג עוד כמה ימים. אני אקדים ואגיד שזה לא המתכון שפיתחתי. ראיתי אותו כאן באינטרנט, בבלוג טבעוני מהמם, וחשבתי לתת לו צ'אנס, כי הוא היה נראה מבטיח. בפועל הוא עלה על כל הציפיות שלי, והרגשתי חובה לחלוק ולשתף אותו הלאה. עשיתי כמה התאמות קטנות של משקלים והוספתי ווניל שמאוד תורם לטעמו של הטארט. 
כמו שאני אוהבת, ההכנה ממש לא מורכבת. ויש גם פטנט חביב להכנת תחתית. המתכון מיועד לתבנית בגול 18-20. לתבנית גדולה יותר צריך להגדיל את הכמויות שבמתכון.
כמו שאמרתי, יצא טארט טאטן היסטרי: גם יפה וחגיגי, גם טעים ברמות אחרות, גם עם כמות סבירה בהחלט של סוכר. אני ממש אוהבת את השימוש בשמן קוקוס בהכנת הקרמל, יחד עם ווניל לטארט יש ריח נפלא.
אפשר להגיש אותו כמו שהוא, או בליווי קצפת קוקוס או סורבה וניל. אפשר קר, אבל אני ממליצה להגיש ישירות מהתנור או מחומם, כדי שכל הטעמים ייפתחו מחדש.
הטארט הזה מאוד פשוט להכנה, מרשים, טעים, מתוק, ומן הסתם גם פרווה. הוא כל מה שקינוח חג צריך להיות. נסו אותו, הוא קסם :)
ולי לא נותר אלא להגיד חג שמח, ולאחל לכם ולי שנה טובה, מלאה באתגרים והצלחות, שנת יצירה ושפע, שנת חופש ומעוף! תודה שאתם כאן, וכמובן – בתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים לטארט בקוטר 20 ס"מ:

מרכיבים למלית:
6 תפוחים בינוניים מזן יונתן / חרמון אדום / גרני סמית, קלופים וחתוכים לרבעים
20 גרם (2 כפות מלאות) שמן קוקוס
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
2 כפות ברנדי / רום (אופציונלי)
1.5 כפיות משחת וניל

מרכיבים לתחתית:
140 גרם (1 כוס) קמח
30 גרם (3 כפות) קורנפלור
50 גרם (3 כפות) מייפל טבעי
50 גרם (1/4 כוס) שמן



אופן הכנה:
1.     מכינים מלית: מניחים במחבת שמן קוקוס, סוכר וברנדי, מערבבים ומביאים לרתיחה.
2.     מוסיפים רבעי תפוחים, מערבבים וממשיכים לבשל (ממשיכים לערבב מדי פעם) עד שהתפוחים מתחילים להתרכך והרוטב מתחיל להסמיך. מכבים את האש.
3.     מעבירים את רבעי התפוחים לתוך תבנית אפייה (מומלץ להשתמש בתבנית עם תחתית מתפרקת), ומסדרים בצפיפות, כך שהחלק החיצוני של התפוח פונה כלפי מטה. יוצקים מעל את שאריות הרוטב ומניחים בצד.
4.     מחממים את התנור ל- 200 מעלות.
5.     מכינים תחתית: מניחים בקערה את כל המרכיבים, מערבבים ידנית ולשים מעט עד שמתקבל בצק רך ונעים במרקם פלסטלינה.
6.     מניחים על נייר אפייה או שטיחון סיליקון רינג בקוטר 20 ס"מ, מעבירים את הבצק לתוך הרינג ומהדקים היטב.
7.     מוציאים את הרינג, הופכים את הבצק על כף היד (הוא ישמור על הצורה) ומניחים בזהירות מעל התפוחים. מהדקים לדפנות התבנית. בעזרת קיסם עץ יוצרים על-גבי הבצק מספר חורים.
8.     אופים 15 דקות, מורידים את חום התנור ל- 180 מעלות, וממשיכים לאפות 15 דקות נוספות, או עד שהתחתית מזהיבה.
9.     מוציאים מהתנור, משאירים ל- 10 דקות והופכים על צלחת הגשה.
10. חותכים ומגישים, מומלץ בליווי קצפת קוקוס.


הערות:
·       מומלץ להשתמש בתפוחים מזן יונתן, חרמון אדום או גרני סמית. תפוחים אחרים עשוים להגיר כמות אחרת של נוזלים.
·       אני לא ניסיתי, אבל די בטוחה שאפשר להחליף את הקמח באבקת שקדים, ובכך להפוך את הטארט לנטול גלוטן. אולי הכמות של אבקת השקדים צריכה להיות קטנה יותר. תוסיפו בהדרגה ותעצרו כשתגיעו לבצק במרקם רך ומעט דביק.
·       במתכון הזה אי אפשר לוותר על המייפל. מעבר להמתקה יש לו גם תפקיד של "דבק".

17 תגובות:

  1. נראה מושלם! כמה שאני אוהבת טארט טאטן!

    השבמחק
  2. נראה טוב! מה זה משחת וניל?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה! זה מחית וניל בעצם. אפשר להחליף בתמצית או תוכן מקל וניל

      מחק
  3. העוגה נראית מדהימה וטעימה! במה ניתן אם ניתן להחליף קורנפלור?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה! אפשר להחליף בקמח טפיוקה, או כל עמילן אחר. בהצלחה וחג שמח!

      מחק
  4. נראה מעולה
    איך מגדילים כמויות לתבנית 26?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה! הייתי עושה כפול 2.5

      מחק
    2. תודה
      שנה טובה

      מחק
    3. הצילו
      הקרמל הזה התקשה לי לגמרי
      מה עושים?

      מחק
    4. והבצק פירורי...
      :-(

      מחק
    5. הקרמל יימס שוב באפייה, לבצק כדאי להוסיף עוד קצת מייפל

      מחק
  5. היי, האם ניתן להחליף את הסוכר בדבש?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא ניסיתי, אבל לדעתי אין בעיה

      מחק
    2. במקום חצי כוס סוכר כמה דבש לשים?

      מחק
    3. נראה לי גם חצי כוס. תנסי להוסיף בהדרגה לפי הטעם

      מחק