יום ראשון, 21 בינואר 2018

בראוניז טבעוניים ללא גלוטן

את המתכון הזה פיתחתי במיוחד בשביל סדנת קינוחים טבעוניים ללא גלוטן שאני מעבירה. ומכיוון שעד היום עוד לא הצלחתי להגיע לכמות סדנאות רצויה, או יותר נכון - לכמות משתתפים רצויה בסדנאות הללו, אני משתפת את המתכון כאן. שבינתיים יהנו כולם ובחינם. אומרים לי כל הזמן שהבלוג הוא תשתית מצוינת לשיווק, אז הנה: 
אני מעבירה סדנאות קינוחים טבעוניים, רגילים וללא גלוטן, וניתן לקבל מידע ולהירשם אליהן בכל ערוץ תקשורת אפשרי: בעמוד העסקי שלי בפייסבוק, דרך האינסטגרם שלי, במייל או בטלפון, שמופיעים בעמודים העסקיים שלי, וגם כאן בבלוג. 
תבואו, המשתתפים שכבר היו בסדנאות שלי טוענים שממש כיף וטעים שם :)
ובינתיים חזרה לבראוניז. יש מישהו שלא אוהב את העוגה הזו? ברצינות? כששואלים אותי איך אני מרגישה בטבעונות (על משקל אזרחות), האם בתור קונדיטורית וגרגרנית לא חסרים לי חמאה, שמנת, ביצים וחומרי גלם אחרים חיוניים לאפייה, אני מיד חושבת על שוקולד, ומבינה שמה שבאמת חשוב - יש לי. האהבה הגדולה שלי מותרת ובפנים, וחוץ מהשוקולד יש לי גם המון דברים טובים אחרים, כמו קקאו, קרם קוקוס, חמאת בוטנים, חלבה, מייפל, סילאן, וכל האגוזים ומוצרי סויה שאני מכורה אליהם. באמת שלא חסר. ואת רוב הקינוחים האהובים עליי אני מצליחה לטבען.
את הבראוניז האלה לא רק טבענתי, אלא גם הפכתי לנטולי גלוטן. את הקמח הרגיל מחליפה כאן תערובת קמח קוקוס, קמח אורז וקורנפלור. בתפקיד ביצים מתפקדות מעולה "ביצי" פשתן. יש במתכון לא מעט סוכר, אבל הוא חשוב גם כממתיק, וגם בתור הגורם המייצר את המרקם הלח והפאדג'י המטורף.
מאוד חשוב לא לאפות את הבראוניז האלה יותר מדי. יכול להיות שתחשבו שהם עדיין לא מוכנים, אבל אל תתפתו להשאיר אותם בתנור ליותר זמן. הם עלולים להתייבש, ותקבלו עוגה טעימה אומנם, אבל די יבשושה. לא עדיף המרקם השוקולדי הרך והלח הזה? ברור שעדיף!
אז תשאירו אותם בתנור רק עד שנוצר הקרום הדק היפה הזה, הכה אופייני לבראוניז. הם ימשיכו להתייצב בזמן הקירור, ויישארו במידת המדיום הנכונה. מומלץ ביותר להעביר אותם למקרר, ולחתוך אחרי שהם יתקררו לגמרי!
עוד קצת תמונות להמחשת סוגיית המרקם

אם בא לכם להעשיר עוד יותר את המתכון, אתם יכולים להוסיף לבלילה כל מיני תוספות לפי הטעם: שוקולד צ'יפס מרירים, אגוזים, שקדים, בוטנים, פירות יבשים (שלום לט"ו בשבט). אני הסתפקתי באגוזי מלך בתור הקישוט. וגם קצת זילופי חמאת בוטנים, כי מה לעשות, אני מכורה.. וכל התענוג הזה הכי פשוט להכנה בקערה אחת, הכי זורם, הכי פרווה ומתאים לאירוח, הכי נטול רגשות אשמה וגם גלוטן, הכי שוקולדי ומושחת. אז נסו את הבראוניז האלה, וספרו לי איך יצא. וגם תבואו לסדנאות - אני מלמדת שם להכין קינוחים טעימים ויפים שכל אחד יוכל בקלות לשחזר בבית. שיהיה בתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים לתבנית 20 על 20 ס"מ:
2 "ביצי" פשתן (2 כפות זרעי פשתן טחונים + 6 כפות מים)
1/2 כוס שמן
200 גרם (1 כוס) סוכר לבן
100 גרם (1/2 כוס) סוכם חום בהיר
1/2 כוס רסק תפוחים
2 כפות חלב צמחי / מים
60 גרם (1/2 כוס) קמח קוקוס
40 גרם (4 כפות) קורנפלור / קמח טפיוקה
40 גרם (4 כפות) קמח אורז לבן
1.5 כפיות אבקת אפייה
70 גרם (1/2 כוס) קקאו איכותי מנופה
קורט מלח

לקישוט: חופן אגוזי מלך ו- 2 כפות חמאת בוטנים מומסת



אופן הכנה:
1.     מניחים בקערה קטנה זרעי פשתן טחונים, יוצקים מעל מים, מערבבים ומשאירים בצד ל- 5-10 דקות.
2.     מחממים את התנור ל- 175 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
3.     מניחים בקערת ערבוב גדולה שני סוגי סוכר, שמן, את "ביצי" הפשתן, רסק תפוחים וחלב צמחי ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית.
4.     מוסיפים קמח קוקוס, קורנפלור, קמח אורז, אבקת אפייה, קקאו ומלח ומערבבים שוב, הפעם בעזרת מרית, עד שמתקבלת בלילה אחידה, סמיכה ומבריקה.
5.     מעבירים את הבלילה לתוך התבנית ומיישרים. מקשטים באגוזים.
6.     אופים בין 25 ל- 30 דקות, או עד שפני העוגה מתחילים להיסדק קלות. הבראוניז אמורים להיות רכים ופאדג'יים כשהם יוצאים מהתנור.
7.     מקררים לגמרי, חותכים ומגישים. הם הכי טעימים למחרת, אחרי התייצבות מלאה.
8.     שומרים במקרר בכלי אטום.