עוגת שקדים ומשמשים טבעונית שהתחפשה לביצת עין

מאת
עוגת שקדים ומשמשים טבעונית
האם אתם אוהבים להתחפש, כמו שאני אוהבת? פורים הוא אחד החגים האהובים עליי, בעיקר בגלל השמחה, הצבעוניות והקרנבליות שבו. אני תמיד משתדלת להשקיע בתחפושות, והשנה אפילו קינוח החג שלי לא נשאר בצד.
עוגת שקדים ומשמשים טבעונית
איך התחפושת? אמינה? 🙂
אחרי שפיצחנו את סודם של החביתה הטבעונית, המקושקשת, השקשוקה ואפילו סלט הביצים, לא הגיע הזמן להמציא גם ביצת עין טבעונית? עד שזה יקרה, ולרגל החג האהוב, העוגה שלי התחפשה לביצת עין מתוקה וחמודה.
הרעיון הכללי לא שלי, ראיתי את תמונות העוגה הזו בפינטרסט. אבל פיתחתי מתכון טבעוני בהשראתן, והנה לכם ביצת עין שבשביל להכין אותה לא נשברה אפילו ביצה אחת 🙂 התחתית שלה זה טורט לימון. "החלבון" הוא פודינג מתקתק בטעם עדין ממש של שקדים, וזה כי השתמשתי במשקה שקדים של אלפרו. הוא הלבן ביותר אחרי חלב קוקוס, לכן השתמשתי בו. ו"החלמונים" זה חצאי משמשים.
אפשר להשתמש גם בחצאי אפרסקים, אבל משמש משומר הרבה יותר מזכיר חלמון אמיתי. עד שפתחתי את הקופסה, לא האמנתי עד כמה.
עוגת שקדים ומשמשים טבעונית
תהליך הכנת העוגה מאוד פשוט, וגם לא ארוך מדי. תקפידו לצנן גם את התחתית המוכנה (בתוך תבנית האפייה) לפני שממשיכים לפודינג, ואחרי זה – גם את הפודינג, לפני שמעבירים את התבנית למקרר.
עוגת שקדים ומשמשים טבעונית
ביצת עין נטולת רגשות אשם
זה לא חובה, אבל אפשר להבריש את העוגה המוכנה בסירופ סוכר – זה מייצר ברק מקסים שגורם לה להיראות ביצת עין אמיתית אפילו עוד יותר. ואם כבר ביצת עין, אז לא נתבל? פיזרתי עוגיות אוראו טחונות (ללא הקרם הלבן) בתור פלפל שחור, ובכך התחפושת הושלמה. אני מרוצה מהתוצאה: העוגה לא רק מחופשת היטב לחג, היא גם רכה וטעימה, וממש מיוחדת בשילוב הטעמים שלה. נסו אותה בבית וספרו לי איך יצא. שיהיה חג מאוד שמח, חברים!

עוגת שקדים ומשמשים טבעונית שהתחפשה לביצת עין

אז מה היה לנו?
מרכיבים לתבנית 21 ס"מ על 21 ס"מ:
מרכיבים לתחתית טורט לימון:
240 מ"ל (1 כוס) משקה שקדים לא קלויים ללא סוכר של אלפרו
1/3 כוס שמן
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
1/4 כוס מיץ לימון סחוט (לימון גדול)
גרידת לימון (אופציונלי)
210 גרם (1.5 כוסות) קמח
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת אפייה
מרכיבים לפודינג שקדים:
4 כוסות משקה שקדים לא קלויים ללא סוכר של אלפרו
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
115 גרם (3/4 כוס + 1 כף) קורנפלור
לקישוט:
9 חצאים משמשים משומרים, מסוננים היטב
סירופ סוכר להברשה (אופציונלי)
מעט פירורי עוגיות אוראו טחונות (רק החלק החום)
אופן הכנה:
  1. מחממים את התנור ל- 180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה מרובעת בנייר אפייה כך שיישארו קצוות ארוכים.
  2. בקערה גדולה טורפים חלב צמחי, שמן, סוכר, מיץ וזסט לימון עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה ומערבבים שוב עד שמתקבלת בלילה אחידה ויחסית דלילה.
  4. יוצקים את הבלילה לתוך התבנית, ואופים במשך 25-30 דקות, או עד שהתחתית מזהיבה, וקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי ללא פירורים. מצננים לגמרי בתוך התבנית.
  5. ברגע שהתחתית התקררה, מכונים פודינג: יוצקים לסיר חלב צמחי, מוסיפים סוכר וקורנפלור ומערבבים היטב בעזרת מטרפה. מבשלים על אש בינונית תוך ערבוב קבוע במשך 3-4 דקות, או עד שהפודינג מתחיל להסמיך.
  6. מיד יוצקים את הפודינג מעל התחתית ומיישרים. היו זריזים – הפודינג מתייצב די מהר.
  7. מניחים מעל חצאי משמשים במרווחים: 3 שורות, 3 חצאים בכל שורה.
  8. מצננים על השיש כשעה, ורק אחרי זה מעבירים למקרר.
  9. אם רוצים לתת לעוגה ברק, מברישים אותה לפני הגשה בסירופ סוכר (3 כפות סוכר + 3 כפות מים. להביא לרתיחה ולבשל עוד דקה).
  10. חולצים את העוגה מהתבנית, מפזרים מעט פירורי עוגיות, חותכים לריבועים ומגישים.
  11. שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
  • אם רוצים טעם לימוני חזק יותר בטורט, מומלץ להוסיף גם גרידת לימון.
  • אפשר להשתמש בכל חלב צמחי אחר, לפי הטעם. אני בחרתי במשקה השקדים לא קלויים, כי הוא נותן את התוצאה הלבנה ביותר עם בונוס של טעם שקדים עדין בפודינג. אם אתם בוחרים חלב צמחי אחר, תשקלו להוסיף לפודינג 2 כפיות תמצית וניל.
  • מאוד חשוב לצנן את הפודינג ממש טוב לפני שמעבירים אותו למקרר, אחרת הוא עלול להיסדק.
  • אפשר להשתמש בתור קישוט גם בחצאי אפרסקים, אבל משמשים מדמים הכי טוב את חלמון הביצה.
תגיות:
הדפסה
10 תגובות
  1. elinoy 7 חודשים לפני
    הגב

    הי אולגה
    תודה רבה על המתכונים, הצילומים והכתיבה הנהדרת.
    העוגה הזאת נראית נפלא ובתור אלרגית לביצים חייבת להכין אותה:)
    האם כדאי להכין יום מראש או שאין צורך?
    תודה מראש אלינוי

    • אולגה טוכשר 7 חודשים לפני
      הגב

      הי אלינור, תודה רבה. אין צורך להכין יום מראש. בהצלחה! 🙂

    • elinoy 7 חודשים לפני
      הגב

      ענית לי בפייס, תודה רבה:)
      ועוד ברשותך. כמה ימים נשמר במקרר?
      אפשר להקפיא?
      תודה מראש. אלינוי

  2. דקלה לוי 7 חודשים לפני
    הגב

    היי אולגה מאד מצאה חן בעיני העוגה המתחפשת רק שאלה כמה קרטונים של חלב שקדיים צריך לפי החישוב שלי יש במתכון 5 כוסות חלב שקדים?

    • אולגה טוכשר 7 חודשים לפני
      הגב

      הי דקלה. את צריכה קרטון אחד לפודינג שקדים. בבצק אפשר להשתמש בכל חלב צמחי אחר

  3. דקלה לוי 7 חודשים לפני
    הגב

    תודה רבה

  4. נועה 6 חודשים לפני
    הגב

    היי אולגה, חג שמח. העוגה מצאה חן בעייני מאוד, הבעיה היחידה הייתה הקרם שיצא גושי וג'לטינ מאוד, למרות שהעברתי אותו במסננת כדי ליצור קרםקחלקק. יש לך הצעות לשיפור? וגם, החלב של ויטאריז פחות מתאים לקרם..

    • אולגה טוכשר 6 חודשים לפני
      הגב

      הי נועה. בגדול זה לא היה אמור לקרות. כשמחממים את הקורנפלור בנוזל בצורה הדרגתית תוך ערבוב, נוצרת מסה אחידה ולא גושית. האם שקלת את הקורנפלור? זה מרגיש כאילו שמת יותר מדי, או אולי לא ערבבת מספיק.. ואף פעם לא השתמשתי בחלב של ויטאריז. איך הוא? למה לא מתאים?

    • נועה 6 חודשים לפני
      הגב

      נראה לי שאת צודקת, שמתי יותר מדיי קורנפלור… החלב טעים מאוד אבל בתור קרם יש לו מרקם וטעם דיי מיימי, פחות טעם חלבי עשיר כמו בחלב שקדים. תודה בכל זאת. אני צריכה לנסות את המתכון שוב.

    • אולגה טוכשר 6 חודשים לפני
      הגב

      בטוחה שהפעם זה יעבוד! 🙂

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם