יום שלישי, 6 בפברואר 2018

עוגת ביסקוויטים שוקולד וגבינה (טבעונית)

הכל התחיל כשהחברה שלי חזרה מחו"ל והביאה לי שתי קופסאות קטנות שכל אישה חולמת לקבל. אתם בטח חושבים שמדובר באיזשהם תכשיטים. ואתם כמעט ולא טועים, כי היא הביאה לי קופסת פטל וקופסת אוכמניות :) התכשיטים היפים ביותר של הטבע, שהיו הטריגר הראשון ליצירת העוגה הזו. כי יופי כזה חייב להיות מונח על משהו באמת ראוי לו.
ומכיוון שוולנטיינז כבר כמעט כאן, ושוקולד הוא תמיד רעיון טוב, החלטתי להכין עוד עוגת שוקולד, והפעם לטבען את המתכון של עצמי, שהיה סופר פופולרי וגרף מלא לייקים באינסטגרם. מדובר בעוגת ביסקוויטים ללא אפייה. במקור יש בה לא מעט ביצים ומוצרי חלב, אבל הצלחתי לטבען את הקרם, ולדעתי יצא אפילו יותר טעים! מלא חברים לא טבעוניים שטעמו את העוגה הזו אתמול גלגלו את עיניהם בהנאה רבה.
המרכיב שמחליף במתכון את השמנת והביצים הוא סויה בסגנון גבינה לבנה, שעד כה מסתמנת כחומר גלם מעולה. יחד עם השוקולד היא מייצרת מרקם קרמי קטיפתי בטעם מתוק וטיפלה חמצמץ, גבינתי כזה. השתמשתי בעוגיות פתי בר כדי לבנות את קומות העוגה, והפסים בחתך נראים לטעמי פשוט מקסים.
הכנתי את העוגה בתבנית אינגלישקייק חד-פעמית מרופדת בניילון נצמד, וזה מה שיצר מראה קצת מרושל ולא לגמרי חלק (שאגב ניתן לתיקון, ראו את ההסבר בהערות). אם יש לכם תבנית סיליקון מתאימה, היא עדיפה. אפשר כמובן להשתמש בכל תבנית אחרת, גם עגולה, פשוט תצטרכו לחתוך וסדר את העוגיות בהתאם.
בהערות רשמתי לכם מלא אופציות של קישוטים אלטרנטיביים, אז אתם לא באמת חייבים לשלוח את החברים שלכם לחו"ל בשביל פירות היער :) מה גם, בעונה אפשר לקנות אותם בארץ. לדעתי, תותים הם החשוד המיידי. ושכבת שוקולד מריר מומס, עם זילופים בצדדים, תהפוך את העוגה הזו לעוד יותר מושחתת, וכל כך מתאימה ליום האהבה שחל בשבוע הבא.
כמו שהבנתם, מדובר בעוגה הכי פשוטה, הכי מהירה והכי כיפית להכנה. היא עשויה מ- 5 מרכיבים בלבד! היא תיראה מושלם בכל מצב, וכולם, אבל כולם, יאהבו אותה. יש לה טעם רך ומתוק של ילדות, כמו לכל עוגות ביסקוויטים. וכמו כל עוגות כאלה, היא תהיה הכי טעימה למחרת, אחרי לילה במקרר. זאת דוגמה מעולה לקינוח טבעוני ופרווה טעים שנראה מיליון דולר. בסדנאות שלי אני מלמדת להכין קינוחים טבעוניים בדיוק מהסוג הזה: פשוטים, נגישים, טעימים ויפים. הירשמו ובואו ליצור יחד איתי קסמים במטבח! ובינתיים שיהיה יום אהבה שמח ובתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים לתבנית אינגלישקייק:
450 גרם שוקולד מריר
4 כפות שמן קוקוס / חמאת קקאו
4 כפות אבקת סוכר (או לפי הטעם)
450 גרם (3/4 1 מכלים) סויה בסגנון גבינה לבנה של תנובה
בערך 200 גרם עוגיות פתי בר

לקישוט:
פולי קקאו גרוסים, סוכריות שוקולד מריר, פירות יער, עלי נענע



אופן הכנה:
1.     מרפדים תבנית אינגלישקייק בניילון נצמד כך שיישארו קצוות ארוכים. משתדלים ליישר אותו כמה שיותר.
2.     ממיסים שוקולד ושמן קוקוס או חמאת קקאו על באן מרי או במיקרוגל, ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה.
3.     מוסיפים אבקת סוכר ומערבבים היטב עד שהיא נמסה ונטמעת בתערובת.
4.     מוסיפים סויה בסגנון גבינה לבנה ומערבבים שוב, עד שמתקבל קרם סמיך, מבריק ואחיד.
5.     מרכיבים את העוגה: יוצקים שכבה של הקרם בתחתית התבנית. מסדרים מעל שורה של עוגיות פתי בר (אצלי יצאו 3.5 עוגיות בכל שורה). חוזרים על אותה הפעולה עוד 3 פעמים, כאשר השכבה האחרונה היא שכבת קרם השוקולד. מכסים את התבנית בקצוות הניילון הנצמד ומעבירים לקירור של 30 דקות לפחות, אפשר יותר.
6.     לאחר הקירור חולצים את העוגה מהתבנית, הופכים אותה על כלי הגשה, מורידים את הניילון ומקשטים לפי הטעם. אני השתמשתי בפולי קקאו גרוסים, סוכריות שוקולד מריר, פטל, אוכמניות ועלי נענע.
7.     שומרים בכלי אטום במקרר.



הערות:
·       אפשר להשתמש או בשמן קוקוס, או בחמאת קקאו. אי אפשר להשתמש בשום שמן צמחי אחר, כי הוא לא יתרום להתייצבות העוגה.
·       אפשר להפחית את כמות אבקת הסוכר בהתאם לטעם האישי. אפשר להחליף אותה בסירופ מייפל או אגבה, או לוותר בכלל על המתקת העוגה. השוקולד עצמו גם נותן מתיקות.
·       אפשר להחליף את הסויה בסגנון גבינה לבנה בכמות זהה של טופו משי.
·       אם רוצים עוגה ממש רכה ולא קראנצ'ית מבפנים, אפשר לפני הרכבת שכבות העוגה לטבול את העוגיות לשנייה בחלב סויה, או כל חלב צמחי אחר. זה ירכך אותן.
·       כדי לתת לעוגה מראה חלק יותר, אחרי שמחלצים אותה ומורידים את הניילון, פשוט "מגהצים" אותה - עוברים עליה עם כף ומחליקים ומיישרים את הסימנים.
·       תקשטו את העוגה בהתאם לטעם האישי. אני יכולה להציע את הגיוונים הבאים: אבקת קקאו (למראה טראפל), שברי חלבה, פירורי עוגיות פתי בר או אוראו, שבבי שוקולד מריר מגורר על פומפייה גסה, תותים טריים, זילופי חמאת בוטנים או לוטוס, וכמובן - שוקולד מומס.

14 תגובות:

  1. נראה עוגה שכיף להכין ולאכול! תודה על השיתוף

    השבמחק
  2. נראה מעולה. בדיוק הכנתי בסופ"ש עוגת ביסקוויטים משולשת עם הגבינה הזו, וסלט "ביצים" ופשטידה - ואני יותר ויותר משתכנעת שהגבינה הזו נהדרת להמון דברים - הכל חוץ מלמרוח אותה על לחם כמו שהיא....

    השבמחק
    תשובות
    1. גם אני כתבתי בדיוק שהיא חומר גלם מעולה :)

      מחק
  3. שאלה אולי קצת טיפשית, 4 כפות של השמן קוקוס שהוא נוזלי או במצב מוצק כמו עכשיו?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, את ממיסה אותו יחד עם השוקולד, אז בסוף הוא יהיה מומס :) אפשר להמיס גם במיקרו

      מחק
    2. נכון, התכוונתי אבל מבחינת הכמות כי היא משתנה ממוצק לנוזל בשמן. נראה מדהים המתכון אנסה בקרוב(:

      מחק
    3. תודה :) קודם תמיסי ואז תמדדי 4 כפות

      מחק
  4. יואו מגניב סוף סוף גם אני יכולה לאכול עוגת ביסקויטים תודה רבה רבה רבה. בבקשה פרסמי עוד מתכונים עם תחליפי חלב וגבינה בייחוד גבינה.
    תודה האלרגית לחלב. דקלה

    השבמחק
    תשובות
    1. כל הבלוג לאחרונה טבעוני :) תודה!

      מחק
  5. הי, נראה מעולה מתה להכין אבל יש לי רק מיכל אחד של הגבינה הזו. מה לדעתך אפשר לעשות? אם אני עושה חצי כמות אז איזה תבנית תתאים?
    או אולי להוסיף שמנת סויה לבישול? אולי קרם קוקוס?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, אפשר להשלים עם קרם קוקוס. יכול להיות שייקח לעוגה קצת יותר זמן להתייצב.

      מחק
    2. תודה
      כמה קרם קוקוס?

      מחק
    3. להשלמה ל- 450 מ"ל, כלומר עוד 200 מ"ל (1/2 פחית)

      מחק