יום ראשון, 18 בפברואר 2018

רוגלך טבעוניים

אני לא יודעת אם זו תקופת החגים, או פשוט החיים הפכו להיות יותר דינמיים, אבל לאחרונה אני ממש עסוקה. עסוקה ושמחה שזה המצב. אופה, מצלמת, כותבת, מנהלת עמוד עסקי בפייסבוק וחשבון באינסטגרם, מעבירה סדנאות של קינוחים טבעוניים. אפילו יצא לי להתארח בכמה תכניות טלוויזיה. בקיצור – כיף! 
אבל ככל שיש פחות זמן, כך אני נאלצת להתייעל יותר ויותר, בין השאר בתחום המטבח. אם שמתם לב, לאחרונה אני מעלה בעיקר מתכונים לא מסובכים וממש זריזים, אם זה עוגת ביסקוויטים עם שוקולד ו"גבינה", פנקייקים, בראוניז, גרנולה ביתית או עוגת גבינה בצנצנת. כולם מאוד פופולריים ברשת, מה שאומר שגם אתם עסוקים לא פחות ממני. כולם מוכיחים שגם במינימום זמן ומאמץ עדיין אפשר להכין קינוחים טעימים שנראים ממש טוב.
הרוגלך האלה הם הדובדבן שבקצפת ההוכחות :) קודם כל הם עשויים מארבעה מרכיבים בלבד כולל מלית. טוב, מחמישה, אם תבחרו להמתיק. והם ממש זריזים, במיוחד כשמכינים אותם בחורף, כשבצק פריך לא חייב קירור ממושך. ערבוב חומרים מהיר, רידוד, חיתוך, הנחת מלית, גלגול – והרוגלך שלכם כבר מזהיבים בתנור.
אני השתמשתי בשני סוגי מילוי: ממרח לוטוס וריבת פטל ללא תוספת סוכר. זה מה שהיה לי בבית. אתם יכולים להשתמש בממרחים אחרים, רשמתי לכם רעיונות בהמשך בסעיף ההערות.
הבצק הזה פשוט נהדר: מאוד פריך, עם טעם ממש עדין של קוקוס. יחד עם המליות וקצת אבקת סוכר מתקבלות עוגיות ביס קטנטנות, ממש סוכריות זהובות, שקשה להפסיק לנשנש.
יש משהו נאיבי, עדין ושובה לב במראה של רוגלך: סיבובי הבצק השבלוליים האלה עם עודפי המלית שמציצה מבין השכבות. זיכרון הילדות. מתכון של סבתות. רק מתורגם לטבעונית צחה :) פריכות קראנצ'ית מבחוץ ורכות מתקתקה מבפנים. הרוגלך האלה סופר טעימים וסופר מתאימים למשלוחי מנות – בכל זאת אנחנו בחודש אדר, ועוד מעט פורים.
נתראה בפוסט הבא שהולך להיות חגיגי ומחופש היטב. ובינתיים כמעט חג שמח ובתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים ל- 16 יחידות:

מרכיבים לבצק קוקוס פריך:
130 גרם קמח (1 כוס פחות 1 כף)
60 גרם (3.5 כפות) סויה בסגנון גבינה לבנה של תנובה
60 גרם שמן קוקוס קר מוצק
2 כפות אבקת סוכר (אופציונלי)

מלית: ממרח לוטוס / ריבת פטל
הברשה: 2 כפות חלב צמחי + 1 כפית סילאן + 1/2 כפית שמן
הגשה: אבקת סוכר



אופן הכנה:
1.     מחממים את התנור ל- 180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2.     במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל המרכיבים של הבצק עד שמתקבלים פירורים לחים. מקבצים אותם לעיגול בצק רך ודביק. אל תעבדו את הבצק יותר מדי! מניילנים ומקררים כ- 10 דקות.
3.     מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק המקורר לעיגול דק בקוטר כ- 24 ס"מ.
4.     בעזרת גלגלת פיצה או סכין לא משוננת חותכים את עיגול הבצק ל- 16 משולשים: קודם חותכים לארבעה רבעים, ואחר כך כל רבע – לארבעה משולשים.
5.     בעזרת כפית או פלטה קטנה מורחים כל משולש ב- 1/2 כפית ממרח לוטוס או ריבה.
6.     מגלגלים כל משולש מכיוון הצד הרחב לכיוון הצד הצר. מסדרים את הרוגלך על תבנית האפייה, מברישים ואופים כ- 25 דקות, או עד שהם משחימים.
7.     זורים אבקת סוכר ומגישים.
8.     שומרים בכלי אטום.


הערות:
·       אם רוצים, אפשר לוותר לגמרי על הסוכר במתכון הבצק – המליות די מתוקות, ויש גם את אבקת הסוכר שמעל.
·       כשחם בבית, הבצק עלול להידבק למשטח העבודה – תשתמשו בקמח על-מנת למנוע את זה. בתקופה קרירה כמו עכשיו, הבצק לא נדבק בכלל ומאוד נוח לעבודה.
·       אני חילקתי את העיגול ל- 16 חלקים, כי רציתי לקבל רוגלך ממש קטנים בגודל שני ביסים. אם אתם רוצים אותם גדולים יותר, פשוט תחלקו את עיגול הבצק ל- 8 או 12 משולשים.
·       אם הבצק לא הכי ישר בקצוות, או נסדק טיפה (כי הוא ממש פריך), אל תתרגשו: פשוט תסגרו את הסדקים, והקצוות ממילא נכנסים פנימה ולא רואים אותם.
·       יותר נוח לגלגל את הרוגלך כשמוציאים כל משולש החוצה מתוך עיגול הבצק החתוך – כך הוא נוגעים במשולשים האחרים.
·       טעם הקוקוס מאוד עדין אחרי האפייה, וכמעט ולא מורגש. אם ממש לא אוהבים אותו, אפשר להחליף בכמות זהה של מרגרינה קרה, או שמן קנולה שהיה בלילה במקפיא.
·       אפשר להשתמש במליות לפי הטעם: נסו לגוון עם שוקולד, פרג, ממרח תמרים, חלבה, נוגט, מרציפן וכו'.