באונטי קוקוס ושוקולד טבעוני כשר לפסח

באונטי קוקוס ושוקולד טבעוני (כשר לפסח)

מאת
באונטי קוקוס ושוקולד טבעוני כשר לפסח
ובכן, מבצע "פסח" יוצא לדרך. כרגיל, הכל התחיל בסטורי באינסטגרם. ביקשתי שתעזרו לי להחליט איזה קינוח כשר לפסח כדאי שאעלה קודם: מוס שוקולד או חטיף באונטי. המון אנשים הצביעו, ובמשך רוב הזמן התוצאה עמדה על 50-50. אז פניתי בקריאה נרגשת שתמשיכו להצביע ולהשפיע, ומאז מלא אנשים פנו אליי בפרטי וביקשו ממש שקודם כל אעלה את מתכון הבאונטי.
באונטי קוקוס ושוקולד טבעוני כשר לפסח
אז ברור שאני זורמת 🙂 אבל אל תדאגו, מתכון של מוס שוקולד מטורף יעלה כאן כבר בתחילת השבוע הבא. תישארו בסביבה.
אחד מחומרי הגלם האהובים עליי
ובינתיים חזרה לבאונטי. כידוע מדובר בחטיף קוקוס בציפוי שוקולד. וכשאני אומרת קוקוס, אני מתכוונת שהוא מאוד, אבל מאוד קוקוסי. אי אפשר לפספס את הטעם, כי בהכנת החטיף הזה משתמשים גם בקרם, גם בשמן וגם בשבבי קוקוס.
שלושתם יחד אחראיים על המרקם הלח והעסיסי של הבאונטי. כדי לדמות את צורת החטיף המקורית השתמשתי ברינגים אובליים. אני כבר יכולה לשמוע אתכם חושבים: "אבל לנו אין רינגים כאלה".. צודקים. התכוננתי מראש והכנתי עוד כמה גרסאות כדי שכל אחד מכם יוכל להכין בתנאי הבית חטיף לא פחות ממושלם. כי מי אמר שהוא חייב להיות דומה לקנוי?
באונטי קוקוס ושוקולד טבעוני כשר לפסח
מגיע בכל צורה אפשרית
אז הנה לכם – אופציה מס' 2: לרוב האנשים יש בבית תבניות להכנת קרח. עדיף להשתמש בתבנית סיליקון – במקרה שלי התקבלו חטיפים מרובעים מקסימים, כמו גלידניות כאלה, שאין שום בעיה לשלוף מהתבנית החוצה. אבל אפשר גם מפלסטיק – שימו לב לחמוד שבמרכז. במקרה הזה קחו בחשבון שתצטרכו להעביר סכין בין דופן השקעים לחטיפים כדי לשחרר אותו בשלום. ממש לא סיפור.
באונטי קוקוס ושוקולד טבעוני כשר לפסח
הכי חמוד בגודל ביס
אין לכם תבנית קרח? לא נורא. קחו בערך כף של התערובת ותעבירו אותה מיד ליד תוך כדי שאתם מקנים לה צורה כדורית. המסה רטובה אך דביקה, כך שאין צורך לגלגל ולמעוך אותה בכוח. תעשו את זה בעדינות, ואני מבטיחה שהכדורים שלכם לא יתפרקו. וייראו כמו סוכריות קוקוס אישיות.
באונטי קוקוס ושוקולד טבעוני כשר לפסח
במראה הקלאסי של חטיף
אין לכם כוח לכדרר? בסדר, גם על זה חשבתי. תעבירו את כל המסה לתבנית או קופסת פלסטיק מרופדת בנייר אפייה או ניילון נצמד, תהדקו היטב לתחתית, תקפיאו ותחתכו לפסים. זה מה שיוצא כשעובדים בשיטה הזו. אין חוקים, אין כללים, העובי והאורך של החטיפים תלויים רק ברצון ושיקול הדעת שלכם.
באונטי קוקוס ושוקולד טבעוני כשר לפסח
ואפשר כמוני לשלב בין כל השיטות הנ"ל, ולקבל בונבוניירה שלמה. אספתי את שאריות השוקולד, העברתי לשקית זילוף וקישטתי את החטיפים המצופים בפסים וספירלות. זה גם יותר יפה, וגם יותר שוקולדי 🙂 אם רוצים, אפשר לפזר מעל גם פתיתי קוקוס קלויים.
באונטי קוקוס ושוקולד טבעוני כשר לפסח
כל זה כבר פרטים שוליים, כי הכי חשוב שבכלום עבודה ועל בסיס חמישה מרכיבים בלבד יהיו לכם מלא חטיפי באונטי ביתיים. טבעוניים, פרווה וכשרים לפסח. חובה לכל אוהבי הקוקוס! לדעתי, הם אפילו יותר טעימים מהמקור. בטוח יותר בריאים וכיפיים. אז תהיו יצירתיים, תכינו ותקשטו, ואל תשכחו לצלם ולספר לי איך יצא. אפשר כאן, אפשר בפייסבוק או באינסטגרם. אני משתפת את התוצרים שלכם אצלי בסטוריז. ובינתיים שיהיה בתאבון וכמעט חג שמח.

באונטי קוקוס ושוקולד טבעוני (כשר לפסח)

אז מה היה לנו?
מרכיבים:
1 כוס קרם קוקוס (לערבב את תכולת הפחית)
2-3 כפות מייפל טבעי
3 כפות שמן קוקוס
קורט מלח
2.5 כוסות פתיתי / שבבי קוקוס
לציפוי:
250 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן קוקוס מעט פתיתי קוקוס קלויים (אופציונלי)
אופן הכנה:
  1. מניחים בסיר קרם קוקוס, מייפל, שמן קוקוס ומלח ומבשלים על אש נמוכה תוך ערבוב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  2. מוסיפים פתיתי קוקוס ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת יחסית רטובה. היא אמורה להיות כזאת! ממשיכים לבשל תוך ערבוב עוד כ- 2 דקות, ומכבים את האש.
  3. בהתאם לסוג החטיף שייבחר: ממלאים תבניות אובליות בתערובת הקוקוס, או ממלאים שקעי תבנית קרח מסיליקון או פלסטיק בתערובת הקוקוס, או מגלגלים את התערובת בין הידיים עד לקבלת כדורים, או מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה או ניילון נצמד ומשטחים היטב בעזרת כף.
  4. מעבירים למקפיא לשלוש שעות, או עד שהחטיפים מתייצבים לחלוטין.
  5. מכינים ציפוי: ממיסים שוקולד במיקרוגל או על באן מרי, מוסיפים שמן קוקוס ומערבבים היטב עד שמתקבל ציפוי חלק.
  6. משחררים את החטיפים מהתבניות. אם יש צורך, חותכים לפסים בגודל רצוי בעזרת סכין חדה מחוממת.
  7. טובלים את החטיפים בשוקולד עד לכיסוי מלא מכל הצדדים, ובעזרת מזלג או קיסמים מעבירים על קרש מרופד בנייר אפייה.
  8. מעבירים לקירור של 30 דקות, או עד שהשוקולד מתייצב.
  9. מעבירים את שאריות השוקולד לשק זילוף, ומזלפים קישוט על החטיפים המוכנים. אם רוצים, מפזרים מעל פתיתי קוקוס קלויים.
  10. שומרים במקרר בכלי אטום.
הערות:
  • אם אין לכם מייפל, אפשר להחליף אותו ב- 2-3 כפות סוכר. תטעמו ותוסיפו לפי הטעם.
  • אפשר לדלג לגמרי על עניין ציפוי השוקולד. תקבלו מלא סוכריות רפאלו טבעוניות ביתיות.
  • בתהליך הציפוי מאוד חשוב מדי פעם לחמם את השוקולד. מכיוון שאנחנו טובלים בו חטיפים קפואים, הוא מתקרר ומתקשה. אני אוהבת לצפות כשהקערה עם השוקולד המומס נשארת על באן מרי.
  • השיטה הנוחה ביותר לצפות את החטיפים היא להשתמש בקיסם. נועצים, טובלים, מעבירים על קרש מרופד בנייר אפייה, ובמידת הצורך מעלימים את החור בעזרת מעט שוקולד מומס.
הדפסה
29 תגובות
  1. Natalie 6 חודשים לפני
    הגב

    נראה פשוט מעולה!

  2. ASHER 6 חודשים לפני
    הגב

    מה תפקיד המייפל? אפשר להחליף אותו ברסק תפוחים? באלכוהול?

    • אולגה טוכשר 6 חודשים לפני
      הגב

      הי אשר. זה אך ורק להמתקה. כך שאפשר להוריד לגמרי, או להחליף בקצת סוכר. אין צורך ברסק. אלכוהול דווקא זה מעניין 🙂 אבל לא כתחליף, כתוספת.

    • תום מטבח משמח 6 חודשים לפני
      הגב

      אלכוהול עלול להקשות על הקפיאה של הקוקוס 🙂

  3. Sigi Ofir 6 חודשים לפני
    הגב

    נראה מתכון שווה ביותר. איזו חברה של שמן קוקוס והקרם קוקוס את ממליצה.

    • אולגה טוכשר 6 חודשים לפני
      הגב

      הי סיגי, תודה רבה. אני משתמשת במוצרי קוקוס אורגניים של ג׳מוקה

  4. אנונימי 6 חודשים לפני
    הגב

    איזה כיף…מחדשת את תבנית הסיליקומארט לבבות עם זה. נראה מקסים…

    • אולגה טוכשר 6 חודשים לפני
      הגב

      תודה רבה! בגלל צורת התבנית ממליצה להקפיא את המסה ממש ממש טוב, כדי שלא תהיה בעיה לשחרר את הלבבות. אשמח לראות את התוצאה 🙂

  5. ישראל לברטובסקי 6 חודשים לפני
    הגב

    יש תחליף לקרם קוקוס?

    • אולגה טוכשר 6 חודשים לפני
      הגב

      הי ישראל. אם רוצים את הטעם של באונטי, עדיף להשתמש בחלב או קרם קוקוס. אם לא עיקרוני, אז אפשר שמנת צמחית

  6. אנונימית 6 חודשים לפני
    הגב

    3 כפות שמן קוקוס הכוונה כשהוא במצב מוצק או נוזלי?

    • אולגה טוכשר 6 חודשים לפני
      הגב

      הי. זו אמורה להיות אותה הכמות 🙂 אם יותר קל, עדיף להמיס קודם..

  7. Mor Ben David 6 חודשים לפני
    הגב

    היי אולגה, איזו כמות חטיפים יוצאת מהכמויות שבמתכון? אני תוהה אם להכפיל כמויות, כי אני אמורה להביא קינוח לארוחה גדולה (יהיו עוד קינוחים)

    • אולגה טוכשר 6 חודשים לפני
      הגב

      הי מור, זה מאוד תלוי באיזה תבנית תשתמשי. אם זה חטיפים קטנים, זה יכול להגיע אפילו ל- 40 חתיכות..

    • Mor Ben David 6 חודשים לפני
      הגב

      איזה מענה מהיר, תודה רבה, טרם חיפשתי תבנית מתכננת לחפש את האובליים כדי שיזכירו את המקור, נניח לצפות 20 אובליים?

    • אולגה טוכשר 6 חודשים לפני
      הגב

      אם זה אובלי גדול כמו אצלי, יצאו לך בין 10 ל- 12 להערכתי. התבנית שלי קצת יותר גדולה מהחטיף המקורי

  8. אנונימי 6 חודשים לפני
    הגב

    מה אפשר לשים במקום שמן קוקוס?

  9. אנונימי 6 חודשים לפני
    הגב

    אפשר צילום של הקרם קוקוס יש לי משהו של ארוידי לא יודעת אם זה זה…..

  10. נעם ברנע 6 חודשים לפני
    הגב

    עדיין לא התקרר עד הסוף, אבל כמובן הייתי חייבת לגנוב כמה, וזה פצצה D:
    פעם הבאה אעשה יותר מתוק 😉 אולי עם שוקולד פנדה 3>

    • אולגה טוכשר 6 חודשים לפני
      הגב

      תודה רבה! ממש שמחה שאהבת! 😊

    • נעם ברנע 5 חודשים לפני
      הגב

      אה, ושכחתי לציין שלא חיממתי את השוקולד מעבר לחימום הראשוני, ולא היתה שום בעיה 😉
      מחר אכין שוב עם פנדה 🙂

  11. אנונימי 5 חודשים לפני
    הגב

    הי
    לא יצא נוזלי בכלל, מה יכל להשתבש?

    • אולגה טוכשר 5 חודשים לפני
      הגב

      לא יודעת, אבל זה לא נורא. כל עוד זה דביק, הכל בסדר. ואם זה יבש, אפשר להוסיף קצת קרם קוקוס

  12. יסכה 4 חודשים לפני
    הגב

    קניתי קרם קוקוס בקרטון ולא בשימורים. זה 250 מל. זה טוב?

  13. יפעת 3 שבועות לפני
    הגב

    יצא מושלם!

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם