עוגת שכבות שוקולד טבעונית ללא אפייה עם קרם שוקולד

מאת אולגה טוכשר
מרץ 7, 2018
עוגת שכבות שוקולד טבעונית ללא אפייה עם קרם שוקולד
7 שכבות של אושר
טוב, פורים מאחורינו, ולפני שעוברים לקינוחים ללא חמץ, תרשו לי לכבוד יום האישה הבינלאומי להציע
לכם את המתכון הנפלא הזה. התלבטתי מלא עם איזו תמונה לפתוח את הפוסט הזה.. מצד
אחד, זה טוב להראות עוגה שלמה, מרשימה ומושלמת, ללא חתכים. כאילו היא נמצאת בוויטרינה
ורק מחכה שיאספו אותה הביתה. מצד שני, אם אראה את העוגה הזו בשלמותה, איך תדעו מה
מסתתר מתחת לקרם השוקולד? הפסים האלה קיבלו כל כך הרבה יחס ופרגון באינסטגרם שלי,
שההתלבטות הייתה קשה.
עוגת שכבות שוקולד טבעונית ללא אפייה עם קרם שוקולד
המלכה בשלמותה
ובהתלבטות הפנימית הזו ניצחו השכבות. כי הן שבע, ואני רק אחת 🙂 ואם הצלחתי
לסקרן, והגעתם עד לכאן, אז בטוח לא תפספסו את העוגה כמו שהיא נראתה לפני שנחתכה. נכון
שהיא יפהפייה? אני הכי לא אובייקטיבית, אבל הפעם התלהבתי ממש.
והכי חשוב שזה לא נגמר ביופי. מדובר באחת העוגות הטעימות והפשוטות
להכנה. לא הייתם חושבים ככה, נכון? הרי היא גבוהה ומורכבת. אבל זהו שלא! כלומר היא
בהחלט גבוהה, אבל ממש לא מורכבת. נתחיל מזה שלא אופים אותה, אלא….מטגנים. אני
כבר העליתי בעבר מתכון של עוגה עם הפטנט הנהדר הזה שעוזר להכין מלא שכבות ישרות
ומדויקות, מבלי שנצטרך להסתבך עם חיתוכים.
עוגת שכבות שוקולד טבעונית ללא אפייה עם קרם שוקולד
כאן שיניתי כמה מרכיבים, הוספתי לעוגה קרם שוקולד פשוט והורס, והנה
לכם התוצאה: עוגה סופר מרשימה, טבעונית ופרווה, בעיטור תותים מתוקים, שכל אחד יוכל
להכין, ושאף אחד לא ינחש שהיא טבעונית. תיעזרו בשתי מחבתות טובות, ספריי שמן, ותוך
זמן קצר ממש כל האושר הזה יהיה שלכם. ואל תשכחו לספר לי איך יצא – אני מעלה את התמונות שלכם באינסטגרם 🙂 שיהיה סוף שבוע נפלא ובתאבון!

עוגת שכבות שוקולד טבעונית ללא אפייה עם קרם שוקולד

אז מה היה לנו?
מרכיבים:
7 שכבות בקוטר 20-22
ס"מ
מרכיבים לבלילה:
420 גרם (3 כוסות) קמח
60 גרם (6 כפות) קקאו
2 כפיות סודה לשתייה
1 כפית חומץ תפוחים
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1/4 כוס (גביע קטן) רסק תפוחים
150 מ"ל (1/2 כוס + 3 כפות) שמן
300 גרם (1.5 כוסות) סוכר
1 כוס חלב סויה / אורז / שקדים / קוקוס
2 כוסות מים רותחים
תרסיס שמן
מרכיבים לסירופ (אופציונלי):
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
50 גרם (1/4 כוס) מים
מרכיבים לקרם:
500 גרם (2 מכלים) סויה בסגנון גבינה לבנה של תנובה
200 גרם שוקולד מריר, מומס
60 גרם (6 כפות) אבקת סוכר
לקישוט:
חצאי תותים טריים
סוכריות צבעוניות
אופן הכנה:
  1. מניחים בקערת ערבוב
    גדולה רסק תפוחים, שמן, סוכר וחלב צמחי, ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית.
  2. מנפים פנימה קמח וקקאו,
    מוסיפים אבקת אפייה וסודה לשתייה מעורבבת עם חומץ תפוחים, ומערבבים היטב בעזרת כף
    או מרית עד שמתקבלת תערובת ממש סמיכה.
  3. מוסיפים בבת אחת את
    כל המים וממשיכים לערבב בזהירות (כי זה עלול להשפריץ לצדדים) עד לקבלת בלילה אחידה
    ויחסית דלילה.
  4. מחממים מחבת (מומלץ
    להשתמש ב- non
    stick) על אש בינונית, מרססים
    שכבה דקה של שמן, יוצקים כשתי מצקות מהבלילה במרכזה ודוחפים לשוליים ליצירת עיגול
    יפה בעובי כ- 5-7 מ"מ. מטגנים כ- 1-2 דקות, עד שעל פני השכבה מתחילות להופיע
    בועות רבות. בשלב זה אפשר להנמיך את האש. הופכים לצד השני בעזרת תרווד ומטגנים עוד כחצי
    דקה-דקה. מעבירים על משטח עבודה מרופד בנייר אפייה או על הרשת ומצננים. ממשיכים
    באותה הדרך עד שהבלילה נגמרת. מומלץ לטגן במקביל על שתי מחבתות (ראו הערות). אמורות
    להתקבל 7 שכבות, מחוררות מצד אחד וחלקות מהצד השני. כדי לזרז את התהליך מומלץ
    להשתמש בשתי מחבתות, ולהפוך את השכבות המוכנות ממחבת אחת לשנייה.
  5. מכינים סירופ סוכר:
    מביאים סוכר ומים לרתיחה ומבשלים עוד 2 דקות. מצננים.
  6. מכינים קרם: מניחים
    בקערה גדולה סויה בסגנון גבינה לבנה, מוסיפים שוקולד מומס ואבקת סוכר ומערבבים
    היטב בעזרת מטרפה ידנית עד שמתקבל קרם סמיך.
  7. מרכיבים את העוגה:
    מניחים שכבת עוגה ראשונה על צלחת הגשה עם הצד המחורר כלפי מעלה, מברישים במעט
    סירופ ומורחים ב- 2-3 כפות הקרם. ממשיכים הלאה באותה הדרך. מסיימים עם השכבה
    האחרונה מונחת עם הצד המחורר כלפי מטה ומעליה שכבת הקרם. מורחים בקרם גם את צדדי
    העוגה. מעבירים את שאריות הקרם לקית זילוף ומקררים כ- 10 דקות.
  8. מזלפים את הקרם
    המקורר בצורת תלוליות ותוקעים בכל אחת מהן חצי תות.
  9. מקשטים בסוכריות
    צבעוניות.
הערות:
  • אפשר להשתמש בכל חלב
    צמחי שאוהבים.
  • אפשר בעיקרון לוותר
    על סירופ הסוכר, אבל תדעו שהוא מרטיב טיפה את שכבות העוגה והופך אותן לעסיסיות
    יותר.
  • כדי לא להסתבך עם
    התרבד והפיכת השכבות, ולא פחות מזה – כדי לזרז את כל התהליך, אני ממליצה בחום
    להשתמש בשתי מחבתות במקביל. מטגנים כל שכבה על הצד הראשון במחבת מס' 1, והופכים
    ישירות למחבת משומנת מס' 2. ככה בזמן שהשכבה הראשונה מטוגנת לה על הצד השני במחבת
    מס' 2, אפשר להתחיל לטגן במחבת מס' 1 את הצד הראשון של השכבה מס' 2. ושום דבר לא
    נדבק! מקווה שלא סיבכתי את המצב עם המספרים – זה באמת פשוט מאוד 🙂
0/5 (0 Reviews)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

32 תגובות

  1. יש לי מחבת נונסטיק די טובה, ועדיין הבלילה היתה בלתי אפשרית להפיכה. גם כשהפנקייק נראה יציב לגמרי, עדיין כשניסיתי להפוך הוא היה רך, התקמט ונקרע. עכשיו יש לי המון קרעי פנקייק שוקולדי מאד טעים, אז אולי אני פשוט אערבב עם הקרם למן קינוח מבולגן בכוס:)

    1. לא רק שלא שקלתי, גם חילקתי את המתכון ב-3 כדי להכין כמות קטנה של 3-4 שכבות. אבל השתמשתי בכוסות וכפיות מידה ואני חושבת שהבלילה היתה בסדר גמור. אולי הייתי צריכה לשמן יותר את המחבת, אולי האשמה בכיריים החשמליים שלי, ואולי זה היה עובד אם היו לי שתי מחבתות, אבל יש לי רק אחת. אבל בסופו של דבר ערבבתי את קרעי הפנקייק עם כך ריבת תפוזים מדוללת בכף ויסקי במקום הסירופ, והכנתי קינוח כוסות עם שכבות של תערובת הפנקייק וקרם שהוכן עם שוקולד מריר בטעם תפוזים. יצא מעולה:)

    2. וואו! קודם כל, שאפו גדול על היצירתיות ועל כך שלא ויתרת על הקינוח. קשה לי באמת להצביע על גורם ששיבש את התהליך, אבל יש מצב שזה כל אחד ממה שציינת, או השילוב שלהם. גם יכול להיות שיצקת יותר מדי מהבלילה, ואז שכבות היו מוכנות מלמטה, אבל לא עשויות עד הסוף מלמעלה, ולכן היה קושי להפוך אותן.. בכל אופן, שמחה שיש סוף טוב לסיפור הזה 🙂 שבת שלום!

    3. יצא טעים!!! אבל רוצה להגיע למושלם. 7 הפרוסות לא היו אחידות. חלקם היו יותר עבות בקדימה. חלקן לא היה להם שוליים יפים. כי זה נעשה במחבת. ולכן שחיברתי הכל. זה לא יצא מקשה אחת :).

      1. הי שרי. כדי ששכבות העוגה יהיו זהות בגודל, צריך להקפיד לשפוך למחבת כמות זהה של הבלילה. לטפוח את המחבת כדי שהיא תתפשט באופן אחיד. כדי שכל העוגה תהיה ישרה ומדויקת, אפשר ליישר את השכבות לפני ההרכבה, או להרכיב את העוגה בתור תבנית עגולה או רינג בגודל מתאים. בהצלחה! בפעם הבאה יהיה יותר קל ומוצלח. הכל עניין של ניסיון 🙂

  2. הכנתי את העוגה- רק מחר נאכל אותה:) שתי שכבות התחלקו לי:/ העסק נראה לא יציב, נראה לך שלילה במקרר ייצב אותה?

    1. דווקא התייצבה.. נראה לי שהייתה שכבה אחת שלא התייצבה מספיק בטיגון והיא גרמה למפולת אולי. בסה״כ יצא יפה:) מחר אקשט ואשלח תמונה

  3. היי אולגה, תודה על המתכון!שאלה קצת משונה, אבל בכל זאת – האם לדעתך יש סיכוי שבלילת הבצק תעבוד גם בגרסה אפויה, כיחידה אחת למטרת רולדה? שאותה אפשר למלא בקרם השוקולד ולגלגל? קלוש?

  4. היי אולגה, האם לדעתך הקרם הזה יכול להיות יציב מספיק לעוגה הטרנדית עוגת מספרים? מחפשת לטבען את המקור וחשבתי להשתמש השוקולד מריר בתור קרם כי הוא יציב מספיק, השאלה איך.. אשמח לעזרתך! תודה!

    1. הי אתי. התשובה היא כן. הקרם מתייצב יפה בקירור. אבל אם את משנעת את העוגה תצטרכי להקפיא. בהצלחה! 🙂

  5. היי ניראה פשוט מהממם…
    אני ממש רוצה להכין לבעלי ליומולדת …
    השאלה אם הגבינה מורגשת ? הוא לא מתחבר לגבינת סויה.
    ולגבי הסוכר .. אני לא משתמשת בבית בסוכר , בדר"כ רק במייפל
    האם ניתן להחליף את הסוכר בבצק ובקרם למייפל ? ואם כן אשמח אם תוכלי לומר לי לכמות .
    תודה מראש 🙂

    1. הי. הגבינה לטעמי לא מורגשת. לגבי הסוכר: בבלילה זה בעייתי. בקרם לעומת זאת אפשר להחליף ב-1/4 – 1/3 כוס מייפל.

  6. היי? רוצה להכין את העוגה לחגיגת יום הולדת לבתי ויש לי שתי שאלות בבקשה..
    1. האם אפשר להכין את הבלילה עם קמח כוסמין במקום חיטה?
    2. האם אפשר את הקרם להכין עם טופו משי במקום מעדן סויה?
    תודה רבה רבה

  7. היי שאלה,

    העוגה נראית נהדר ואני ממש רוצה לנסות אותה!
    הבת שלי רגישה גם לסויה, במה אני יכולה להשתמש במקום גבינת הסויה בשביל הקרם?

    תודה רבה רבה

    1. הי יעל, תודה רבה! את יכולה להכין גנאש מוקצף על בסיס שוקולד מריר ושמנת צמחית

  8. עוגה נהדרת. אמנם לא יצאה לי מדוייקת וסימטרית כמו שלך אבל עדיין יפה מרשימה וטעימה. השוקולד המומס קצת התגבש בערבוב עם הגבינה אבל חצי דקה של התערובת במיקרו פתרה את העניין. אפשר לקרר אחרי המיקרו כדי שיהיה יציב יותר

    1. הי מיכל, תודה ושמחה שאהבת את העוגה! הדיוק זה עניין של מיומנות – בטוחה שבפעם הבאה יצא הרבה יותר מוצלח 🙂

    1. הי רוית. כנראה שהאש שלך הייתה גבוהה מדי, ואז השכבות מוכנות ואף מתחילות להישרף מבחוץ, ועדיין לא מוכנות מבפנים.

  9. אתחיל בזה שכבר הכנתי אותה פעם אחת ויצאה מושלמת!!! השתמשתי בשתי מחבתות כמו שהמלצת ופשוט הפכתי מאחת לשנייה, וכך לא נקרע שום דבר.
    יש לי שאלה – אני רוצה להכין אותה בגרסת וניל, הבן שלי ביקש עוגת צבעי הקשת וזו עוגת השכבות הכי פשוטה שיצא לי להכין. בבלילה, במקום קקאו להוסיף עוד קמח פשוט? כמה תמצית וניל היית מוסיפה? חלב סויה וניל? בקרם, במקום גבינת סויה מעדן וניל יעשה את העבודה?
    תודה!

    1. הי קטי, תודה רבה! שמחה שאת אוהבת את המתכון 🙂
      כן, את הקקאו מחליפים בקמח ומוסיפים צבעי מאכל. תמצית וניל זה עניין של טעם. אם זו תמצית אמיתית (לא של הסופר) הייתי מסתפקת בכפית.
      חלב סויה וניל מכיל הרבה סוכר, אז השאלה אם בא לך להוסיף למה שכבר יש בבלילה. אם בא לך טעם וונילי ממש, אולי אפשר להוסיף סוכר וניל. לגבי מעדן וניל – חיובי.
      בהצלחה!

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר,...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה...
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם