עוגת שכבות שוקולד טבעונית ללא אפייה עם קרם שוקולד

מאת
עוגת שכבות שוקולד טבעונית ללא אפייה עם קרם שוקולד
7 שכבות של אושר
טוב, פורים מאחורינו, ולפני שעוברים לקינוחים ללא חמץ, תרשו לי לכבוד יום האישה הבינלאומי להציע לכם את המתכון הנפלא הזה. התלבטתי מלא עם איזו תמונה לפתוח את הפוסט הזה.. מצד אחד, זה טוב להראות עוגה שלמה, מרשימה ומושלמת, ללא חתכים. כאילו היא נמצאת בוויטרינה ורק מחכה שיאספו אותה הביתה. מצד שני, אם אראה את העוגה הזו בשלמותה, איך תדעו מה מסתתר מתחת לקרם השוקולד? הפסים האלה קיבלו כל כך הרבה יחס ופרגון באינסטגרם שלי, שההתלבטות הייתה קשה.
עוגת שכבות שוקולד טבעונית ללא אפייה עם קרם שוקולד
המלכה בשלמותה
ובהתלבטות הפנימית הזו ניצחו השכבות. כי הן שבע, ואני רק אחת 🙂 ואם הצלחתי לסקרן, והגעתם עד לכאן, אז בטוח לא תפספסו את העוגה כמו שהיא נראתה לפני שנחתכה. נכון שהיא יפהפייה? אני הכי לא אובייקטיבית, אבל הפעם התלהבתי ממש.
והכי חשוב שזה לא נגמר ביופי. מדובר באחת העוגות הטעימות והפשוטות להכנה. לא הייתם חושבים ככה, נכון? הרי היא גבוהה ומורכבת. אבל זהו שלא! כלומר היא בהחלט גבוהה, אבל ממש לא מורכבת. נתחיל מזה שלא אופים אותה, אלא….מטגנים. אני כבר העליתי בעבר מתכון של עוגה עם הפטנט הנהדר הזה שעוזר להכין מלא שכבות ישרות ומדויקות, מבלי שנצטרך להסתבך עם חיתוכים.
עוגת שכבות שוקולד טבעונית ללא אפייה עם קרם שוקולד
כאן שיניתי כמה מרכיבים, הוספתי לעוגה קרם שוקולד פשוט והורס, והנה לכם התוצאה: עוגה סופר מרשימה, טבעונית ופרווה, בעיטור תותים מתוקים, שכל אחד יוכל להכין, ושאף אחד לא ינחש שהיא טבעונית. תיעזרו בשתי מחבתות טובות, ספריי שמן, ותוך זמן קצר ממש כל האושר הזה יהיה שלכם. ואל תשכחו לספר לי איך יצא – אני מעלה את התמונות שלכם באינסטגרם 🙂 שיהיה סוף שבוע נפלא ובתאבון!

עוגת שכבות שוקולד טבעונית ללא אפייה עם קרם שוקולד

אז מה היה לנו?
מרכיבים:
7 שכבות בקוטר 20-22 ס"מ
מרכיבים לבלילה:
420 גרם (3 כוסות) קמח
60 גרם (6 כפות) קקאו
2 כפיות סודה לשתייה
1 כפית חומץ תפוחים
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1/4 כוס (גביע קטן) רסק תפוחים
150 מ"ל (1/2 כוס + 3 כפות) שמן
300 גרם (1.5 כוסות) סוכר
1 כוס חלב סויה / אורז / שקדים / קוקוס
2 כוסות מים רותחים
תרסיס שמן
מרכיבים לסירופ (אופציונלי):
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
50 גרם (1/4 כוס) מים
מרכיבים לקרם:
500 גרם (2 מכלים) סויה בסגנון גבינה לבנה של תנובה
200 גרם שוקולד מריר, מומס
60 גרם (6 כפות) אבקת סוכר
לקישוט:
חצאי תותים טריים
סוכריות צבעוניות
אופן הכנה:
  1. מניחים בקערת ערבוב גדולה רסק תפוחים, שמן, סוכר וחלב צמחי, ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית.
  2. מנפים פנימה קמח וקקאו, מוסיפים אבקת אפייה וסודה לשתייה מעורבבת עם חומץ תפוחים, ומערבבים היטב בעזרת כף או מרית עד שמתקבלת תערובת ממש סמיכה.
  3. מוסיפים בבת אחת את כל המים וממשיכים לערבב בזהירות (כי זה עלול להשפריץ לצדדים) עד לקבלת בלילה אחידה ויחסית דלילה.
  4. מחממים מחבת (מומלץ להשתמש ב- non stick) על אש בינונית, מרססים שכבה דקה של שמן, יוצקים כשתי מצקות מהבלילה במרכזה ודוחפים לשוליים ליצירת עיגול יפה בעובי כ- 5-7 מ"מ. מטגנים כ- 1-2 דקות, עד שעל פני השכבה מתחילות להופיע בועות רבות. בשלב זה אפשר להנמיך את האש. הופכים לצד השני בעזרת תרווד ומטגנים עוד כחצי דקה-דקה. מעבירים על משטח עבודה מרופד בנייר אפייה או על הרשת ומצננים. ממשיכים באותה הדרך עד שהבלילה נגמרת. מומלץ לטגן במקביל על שתי מחבתות (ראו הערות). אמורות להתקבל 7 שכבות, מחוררות מצד אחד וחלקות מהצד השני. כדי לזרז את התהליך מומלץ להשתמש בשתי מחבתות, ולהפוך את השכבות המוכנות ממחבת אחת לשנייה.
  5. מכינים סירופ סוכר: מביאים סוכר ומים לרתיחה ומבשלים עוד 2 דקות. מצננים.
  6. מכינים קרם: מניחים בקערה גדולה סויה בסגנון גבינה לבנה, מוסיפים שוקולד מומס ואבקת סוכר ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית עד שמתקבל קרם סמיך.
  7. מרכיבים את העוגה: מניחים שכבת עוגה ראשונה על צלחת הגשה עם הצד המחורר כלפי מעלה, מברישים במעט סירופ ומורחים ב- 2-3 כפות הקרם. ממשיכים הלאה באותה הדרך. מסיימים עם השכבה האחרונה מונחת עם הצד המחורר כלפי מטה ומעליה שכבת הקרם. מורחים בקרם גם את צדדי העוגה. מעבירים את שאריות הקרם לקית זילוף ומקררים כ- 10 דקות.
  8. מזלפים את הקרם המקורר בצורת תלוליות ותוקעים בכל אחת מהן חצי תות.
  9. מקשטים בסוכריות צבעוניות.
הערות:
  • אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים.
  • אפשר בעיקרון לוותר על סירופ הסוכר, אבל תדעו שהוא מרטיב טיפה את שכבות העוגה והופך אותן לעסיסיות יותר.
  • כדי לא להסתבך עם התרבד והפיכת השכבות, ולא פחות מזה – כדי לזרז את כל התהליך, אני ממליצה בחום להשתמש בשתי מחבתות במקביל. מטגנים כל שכבה על הצד הראשון במחבת מס' 1, והופכים ישירות למחבת משומנת מס' 2. ככה בזמן שהשכבה הראשונה מטוגנת לה על הצד השני במחבת מס' 2, אפשר להתחיל לטגן במחבת מס' 1 את הצד הראשון של השכבה מס' 2. ושום דבר לא נדבק! מקווה שלא סיבכתי את המצב עם המספרים – זה באמת פשוט מאוד 🙂
הדפסה
18 תגובות
  1. Hellza 7 חודשים לפני
    הגב

    יש לי מחבת נונסטיק די טובה, ועדיין הבלילה היתה בלתי אפשרית להפיכה. גם כשהפנקייק נראה יציב לגמרי, עדיין כשניסיתי להפוך הוא היה רך, התקמט ונקרע. עכשיו יש לי המון קרעי פנקייק שוקולדי מאד טעים, אז אולי אני פשוט אערבב עם הקרם למן קינוח מבולגן בכוס:)

    • אולגה טוכשר 7 חודשים לפני
      הגב

      הי, צר לי לשמוע. שקלת את המצרכים כמו שצריך? זה לא אמור להידבק ככה. יכול להיות שניסית להפוך לפני הזמן…

    • Hellza 7 חודשים לפני
      הגב

      לא רק שלא שקלתי, גם חילקתי את המתכון ב-3 כדי להכין כמות קטנה של 3-4 שכבות. אבל השתמשתי בכוסות וכפיות מידה ואני חושבת שהבלילה היתה בסדר גמור. אולי הייתי צריכה לשמן יותר את המחבת, אולי האשמה בכיריים החשמליים שלי, ואולי זה היה עובד אם היו לי שתי מחבתות, אבל יש לי רק אחת. אבל בסופו של דבר ערבבתי את קרעי הפנקייק עם כך ריבת תפוזים מדוללת בכף ויסקי במקום הסירופ, והכנתי קינוח כוסות עם שכבות של תערובת הפנקייק וקרם שהוכן עם שוקולד מריר בטעם תפוזים. יצא מעולה:)

    • אולגה טוכשר 7 חודשים לפני
      הגב

      וואו! קודם כל, שאפו גדול על היצירתיות ועל כך שלא ויתרת על הקינוח. קשה לי באמת להצביע על גורם ששיבש את התהליך, אבל יש מצב שזה כל אחד ממה שציינת, או השילוב שלהם. גם יכול להיות שיצקת יותר מדי מהבלילה, ואז שכבות היו מוכנות מלמטה, אבל לא עשויות עד הסוף מלמעלה, ולכן היה קושי להפוך אותן.. בכל אופן, שמחה שיש סוף טוב לסיפור הזה 🙂 שבת שלום!

  2. Goldy 7 חודשים לפני
    הגב

    עכשיו… איך מכשל"פים? טהרן ניתן להשתמש בתחליף כמו סוכר?

    • אולגה טוכשר 7 חודשים לפני
      הגב

      הי, יש בעוגה כמות יחסית גדולה של קמח. אני לא יכולה לשלוף תשובה בלי לנסות. אבל יש מצב שקמח ללא גלוטן יעשה את העבודה..

  3. אנונימי 7 חודשים לפני
    הגב

    תודה רבה
    הגהות- מחבתות, תלוליות

    • אולגה טוכשר 7 חודשים לפני
      הגב

      בכיף. תודה שמישהו שומר עליי 🙂
      מצאתי תלוליות, לא מצאתי שיש מחבתות בעייתיות

  4. אנונימי 6 חודשים לפני
    הגב

    תרווד ולא תרבד ויש "מחבטות" בהקדמה��

  5. אנונימי 5 חודשים לפני
    הגב

    הכנתי את העוגה- רק מחר נאכל אותה:) שתי שכבות התחלקו לי:/ העסק נראה לא יציב, נראה לך שלילה במקרר ייצב אותה?

    • אולגה טוכשר 5 חודשים לפני
      הגב

      הי, הקרם יצא לך דליל? או העוגה לא התייצבה בטיגון?

    • Noa Gilat 5 חודשים לפני
      הגב

      דווקא התייצבה.. נראה לי שהייתה שכבה אחת שלא התייצבה מספיק בטיגון והיא גרמה למפולת אולי. בסה״כ יצא יפה:) מחר אקשט ואשלח תמונה

    • אולגה טוכשר 5 חודשים לפני
      הגב

      יכול להיות שבשכבה הזו שמת קצת יותר מדי בלילה.. מחכה לתמונה 🙂

  6. מורן 5 חודשים לפני
    הגב

    היי אולגה, תודה על המתכון!שאלה קצת משונה, אבל בכל זאת – האם לדעתך יש סיכוי שבלילת הבצק תעבוד גם בגרסה אפויה, כיחידה אחת למטרת רולדה? שאותה אפשר למלא בקרם השוקולד ולגלגל? קלוש?

    • אולגה טוכשר 5 חודשים לפני
      הגב

      הי מורן, זו שאלה טובה, ואין לי מושג. לא ניסיתי, אז קשה לי להתחייב לתוצאה. את מוזמנת לנסות ולדווח 🙂

  7. אתי 3 שבועות לפני
    הגב

    היי אולגה, האם לדעתך הקרם הזה יכול להיות יציב מספיק לעוגה הטרנדית עוגת מספרים? מחפשת לטבען את המקור וחשבתי להשתמש השוקולד מריר בתור קרם כי הוא יציב מספיק, השאלה איך.. אשמח לעזרתך! תודה!

    • אולגה טוכשר 3 שבועות לפני
      הגב

      הי אתי. התשובה היא כן. הקרם מתייצב יפה בקירור. אבל אם את משנעת את העוגה תצטרכי להקפיא. בהצלחה! 🙂

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם