מוס שוקולד טבעוני

מאת אולגה טוכשר
מרץ 18, 2018
מוס שוקולד טבעוני
המעבר שלי לטבעונות
היה יחסית חלק, כי רוב חומרי הגלם שאני מאוד אוהבת גם ככה טבעוניים. אני מדברת על
שוקולד מריר, מוצרי קוקוס, חמאת בוטנים, וכל סוגי אגוזים שקיימים. מאותה הסיבה
בדיוק אני מצליחה לעבור בשלום וללא טראומות מיוחדות גם את חג הפסח. ועכשיו יש לי גם מוס שוקולד טבעוני.
מוס שוקולד טבעוני
דאגתי לכם לכפית
לפני שבוע עשיתי סקר בפייסבוק ובאינסטגרם במטרה לבדוק
איזה מחומרי הגלם האלה אתם מעדיפים. הרוב המוחלט בחר בשוקולד. מיד אחרי זה מגיע
השילוב המנצח של שוקולד וקוקוס – שלום לך, באונטי טבעוני מהמם! אחרי זה תופסים מקום מכובד אוהבי אגוזים. ובאופן ממש לא מפתיע, המון
משתתפי הסקר אמרו שהם אוהבים את הכל, וכמה שיותר. האמת היא, גם אני נמצאת במקום
הלא מרוסן הזה 🙂
מוס שוקולד טבעוני
ואם זה לא מספיק, אז
החברה שלי דליה אמרה ששום קינוח לא ממש שלם ושווה אם אין עליו ערימה של תותים. אז אתם כבר
יכולים לנחש מה הבאתי לכם היום. מדובר במוס שוקולד, ולא על בסיס קרם קוקוס לשם
שינוי. המרכיב הסודי הוא מי חלבון, או אקווה פאבה. אותו נוזל שלרוב אנחנו מסננים
מקופסת שימורי חומוס ישירות לניקוז. אבל מהיום זה הולך להשתנות!
כי הנוזל הזה קסום.
אפשר להקציף אותו בדיוק כמו שמקציפים חלבון ביצה, והוא הופך לקצף רך, מלא בועות
אוויר, שגורם למוס השוקולד שלנו להיות אוורירי במיוחד. וללא שום טעם לוואי של
חומוס – מבטיחה! עד היום הכנתי מאקווה פאבה רק מרנגים קשיחים ויציבים, למשל בשביל טארט ליים או מקרונים טבעוניים. ואז ראיתי את המתכון הזה באינטרנט והייתי
חייבת לנסות. אם אתם לא ניסיתם את הפלא הזה עד כה, אתם פשוט חייבים. אפילו מתוך
סקרנות.
מוס שוקולד טבעוני
ביס שוקולדי נטול רגשות אשם
מוס השוקולד הזה סופר
פשוט להכנה. כל מה שצריך זה 3 מרכיבים זמינים ומיקסר. או מטרפה וכוח שריר בזרועות 🙂 למרות שבתהליך קיפול השוקולד רוב הנפח של הקצף יורד, עדיין נשארות
בפנים מספיק בועות שנלכדות בתוך השוקולד.
אפשר ממש לראות אותן,
והן גם מורגשות היטב על הלשון. ועכשיו לתוספות. כי אחרת המוס עלול להיות סתם מתוק
ומשעמם. אוהבים קוקוס – לכו על תוספת קרם קוקוס קר. אוהבים אגוזים ושקדים – בבקשה,
פזרו בנדיבות. גם פולי קקאו גרוסים יוסיפו קראנצ'יות מהממת. וכבר דיברנו על התותים
שמשדרגים כל קינוח לכדי שמלות. אם אתם משתמשים בצנצנות עם מכסה, הקינוח יהיה גם
נוח לשינוע. הוא טבעוני, פרווה, ללא גלוטן, וכמובן, ברוח החג, כשר לפסח. ספרו לי
איך יצא לכם. ושיהיה חג שמח!

מוס שוקולד טבעוני

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל- 3-6 מנות
אישיות
:
150 גרם שוקולד מריר
1 קופסת שימורי חומוס
אחרי לילה במקרר
2-3 כפות מייפל טבעי
להגשה:
קרם קוקוס קר
פולי קקאו גרוסים
פיסטוק קצוץ
אגוזי לוז קלויים
קצוצים גס
פטל מיובש
תותים טריים חצויים
אופן הכנה:
  1. ממיסים שוקולד מריר
    על באן מרי או במיקרוגל בפולסים קצרים, ומערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה בלי
    גושים. מצננים 10 דקות.
  2. מסננים מי חומוס לתוך
    קערת מיקסר עם וו מקצף (את הגרגרים אוכלים או שומרים בשביל סלטים או תבשילים).
  3. מקציפים את הנוזל
    במהירות גבוהה. תחילה ייווצר קצף רך ואחרי כמה דקות הוא יתחיל להתעבות. מקציפים עד
    שמתקבל קצף לבן רך עם פיקים רכים. לא מביאים למצב מרנגי יציב מדי.
  4. מוסיפים מייפל
    ומקציפים עוד כ- 10 שניות עד שהוא נטמע בקצף.
  5. מוסיפים את השוקולד
    המומס ומקפלים פנימה בתנועות נחושות בעזרת מרית. השוקולד נוטה לרדת לתחתית הקערה,
    אז תרימו אותו עם המרית תוך כדי הקיפול. הקצף יאבד מנפחו, וזה בסדר.
  6. יוצקים את המוס
    לכלים אישיים ומעבירים למקרר ל- 2-3 שעות, או עד שהוא מתייצב לגמרי.
  7. מפזרים תוספות
    ומגישים. אני שמתי בכל כלי 2 כפות קרם קוקוס קר, פיזרתי פולי קקאו גרוסים, פיסטוק
    קצוץ, אגוזי לוז ופטל מיובש, והנחתי מעל 2 חצאי תות טרי.
  8. מניילנים או סוגרים
    מכסה ושומרים במקרר.
הערות:
  • מומלץ להשתמש בחומוס
    של פרי גליל. מהניסיון מי החלבון שלו הכי פחות מלוחים. מומלץ להשתמש בנוזל קר – ככה יותר פשוט להקציף אותו.
  • תעבדו בעדינות, אבל
    אל תפחדו לשבור את הקצף. הוא אמור לרדת משמעותית. יחד עם זאת, כמות בועות האוויר
    הנכונה עדיין תישאר בתוך המוס, והוא יצא אוורירי.
  • אתם מוזמנים להשתמש
    בכל תוספת שאתם אוהבים. אני ממליצה להשתמש בפולי קקאו או אגוזים קצוצים, כי הם
    מוסיפים קראנצ'יות למרקם הרך והעדין של המוס.
0/5 (0 Reviews)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

10 תגובות

    1. הי נופר. זה תלוי כמה קינוחים את מכינה. אבל בגדול זה פחית של קרם קוקוס מקורר במשך הלילה (ללא הנוזל שנפרד)

  1. היי .. מתכון מהממם
    אני רוצה להכין לבעלי עוגת יומולדת וחשבתי להכין עם שכבות .
    את חושבת שיתאים ?

    1. הי אילי, המתכון פחות מתאים בתור קרם של עוגת שכבות. אבל יש כמה עוגות אחרות שמתאימות בול. למשל המלית של טארט שוקולד טבעוני ללא אפייה, או עוגת שקדים וקוקוס כשרה לפסח

  2. אם מצמצמים את מי החומוס בחצי לפחות, ריכוז החלבון עולה וההקצפה טובה יותר

  3. מישהו הכין?
    כי ברגע שהוספתי את השוקולד הוא התגבש לחתיכות ולא התאחד עם הקצף. הכל לפח…

    1. הי מיכל, מצטערת שלא הצליח לך. לשאלתך אם מישהו הכין – אני הכנתי. וגם תיעדתי את התהליך צעד אחרי צעד. וגם הראיתי את התוצאה. אני לא בטוחה מה השתבש אצלך..

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר,...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה...
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם