יום ראשון, 18 במרץ 2018

מוס שוקולד טבעוני

המעבר שלי לטבעונות היה יחסית חלק, כי רוב חומרי הגלם שאני מאוד אוהבת גם ככה טבעוניים. אני מדברת על שוקולד מריר, מוצרי קוקוס, חמאת בוטנים, וכל סוגי אגוזים שקיימים. מאותה הסיבה בדיוק אני מצליחה לעבור בשלום וללא טראומות מיוחדות גם את חג הפסח.
לפני שבוע עשיתי סקר בפייסבוק ובאינסטגרם במטרה לבדוק איזה מחומרי הגלם האלה אתם מעדיפים. הרוב המוחלט בחר בשוקולד. מיד אחרי זה מגיע השילוב המנצח של שוקולד וקוקוס – שלום לך, באונטי טבעוני מהמם! אחרי זה תופסים מקום מכובד אוהבי אגוזים. ובאופן ממש לא מפתיע, המון משתתפי הסקר אמרו שהם אוהבים את הכל, וכמה שיותר. האמת היא, גם אני נמצאת במקום הלא מרוסן הזה :)
ואם זה לא מספיק, אז החברה שלי דליה אמרה ששום קינוח לא ממש שלם ושווה אם אין עליו ערימה של תותים. אז אתם כבר יכולים לנחש מה הבאתי לכם היום. מדובר במוס שוקולד, ולא על בסיס קרם קוקוס לשם שינוי. המרכיב הסודי הוא מי חלבון, או אקווה פאבה. אותו נוזל שלרוב אנחנו מסננים מקופסת שימורי חומוס ישירות לניקוז. אבל מהיום זה הולך להשתנות!
כי הנוזל הזה קסום. אפשר להקציף אותו בדיוק כמו שמקציפים חלבון ביצה, והוא הופך לקצף רך, מלא בועות אוויר, שגורם למוס השוקולד שלנו להיות אוורירי במיוחד. וללא שום טעם לוואי של חומוס – מבטיחה! עד היום הכנתי מאקווה פאבה רק מרנגים קשיחים ויציבים, למשל בשביל טארט ליים או מקרונים טבעוניים. ואז ראיתי את המתכון הזה באינטרנט והייתי חייבת לנסות. אם אתם לא ניסיתם את הפלא הזה עד כה, אתם פשוט חייבים. אפילו מתוך סקרנות.
מוס השוקולד הזה סופר פשוט להכנה. כל מה שצריך זה 3 מרכיבים זמינים ומיקסר. או מטרפה וכוח שריר בזרועות :) למרות שבתהליך קיפול השוקולד רוב הנפח של הקצף יורד, עדיין נשארות בפנים מספיק בועות שנלכדות בתוך השוקולד.
אפשר ממש לראות אותן, והן גם מורגשות היטב על הלשון. ועכשיו לתוספות. כי אחרת המוס עלול להיות סתם מתוק ומשעמם. אוהבים קוקוס – לכו על תוספת קרם קוקוס קר. אוהבים אגוזים ושקדים – בבקשה, פזרו בנדיבות. גם פולי קקאו גרוסים יוסיפו קראנצ'יות מהממת. וכבר דיברנו על התותים שמשדרגים כל קינוח לכדי שמלות. אם אתם משתמשים בצנצנות עם מכסה, הקינוח יהיה גם נוח לשינוע. הוא טבעוני, פרווה, ללא גלוטן, וכמובן, ברוח החג, כשר לפסח. ספרו לי איך יצא לכם. ושיהיה חג שמח!
אז מה היה לנו?

מרכיבים ל- 3-6 מנות אישיות:
150 גרם שוקולד מריר
1 קופסת שימורי חומוס אחרי לילה במקרר
2-3 כפות מייפל טבעי
להגשה:
קרם קוקוס קר
פולי קקאו גרוסים
פיסטוק קצוץ
אגוזי לוז קלויים קצוצים גס
פטל מיובש
תותים טריים חצויים



אופן הכנה:
1.     ממיסים שוקולד מריר על באן מרי או במיקרוגל בפולסים קצרים, ומערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה בלי גושים. מצננים 10 דקות.
2.     מסננים מי חומוס לתוך קערת מיקסר עם וו מקצף (את הגרגרים אוכלים או שומרים בשביל סלטים או תבשילים).
3.     מקציפים את הנוזל במהירות גבוהה. תחילה ייווצר קצף רך ואחרי כמה דקות הוא יתחיל להתעבות. מקציפים עד שמתקבל קצף לבן רך עם פיקים רכים. לא מביאים למצב מרנגי יציב מדי.
4.     מוסיפים מייפל ומקציפים עוד כ- 10 שניות עד שהוא נטמע בקצף.
5.     מוסיפים את השוקולד המומס ומקפלים פנימה בתנועות נחושות בעזרת מרית. השוקולד נוטה לרדת לתחתית הקערה, אז תרימו אותו עם המרית תוך כדי הקיפול. הקצף יאבד מנפחו, וזה בסדר.
6.     יוצקים את המוס לכלים אישיים ומעבירים למקרר ל- 2-3 שעות, או עד שהוא מתייצב לגמרי.
7.     מפזרים תוספות ומגישים. אני שמתי בכל כלי 2 כפות קרם קוקוס קר, פיזרתי פולי קקאו גרוסים, פיסטוק קצוץ, אגוזי לוז ופטל מיובש, והנחתי מעל 2 חצאי תות טרי.
8.     מניילנים או סוגרים מכסה ושומרים במקרר.



הערות:
·       מומלץ להשתמש בחומוס של פרי גליל. מהניסיון מי החלבון שלו הכי פחות מלוחים. מומלץ להשתמש בנוזל קר - ככה יותר פשוט להקציף אותו.
·       תעבדו בעדינות, אבל אל תפחדו לשבור את הקצף. הוא אמור לרדת משמעותית. יחד עם זאת, כמות בועות האוויר הנכונה עדיין תישאר בתוך המוס, והוא יצא אוורירי.
·       אתם מוזמנים להשתמש בכל תוספת שאתם אוהבים. אני ממליצה להשתמש בפולי קקאו או אגוזים קצוצים, כי הם מוסיפים קראנצ'יות למרקם הרך והעדין של המוס.