טארט טבעוני עם פירות הדר

טארט טבעוני זריז עם פירות הדר

מאת
טארט טבעוני עם פירות הדר
וואו, אני הולכת להישמע כל כך לא מיוחדת עכשיו. שלום, הי, לא נפגשנו די הרבה זמן. לא היה פשוט לחזור לשגרה אחרי החג.. מצד שני, היום יום שלישי, והנה, אני ערה כבר מהבוקר המוקדם וכותבת לכם פוסט חדש, צבעוני, טעים ומעט נוסטלגי.
מי שמכיר אותי יודע שאני אוהבת קיץ. והסיבה העיקרית לכך היא שאני לא סובלת קור. כן-כן, אוקראינית בלאי. כלומר אני אוהבת את כל עונות השנה בתנאי שאני לא קופאת למוות. כנראה בגלל זה מצאתי את עצמי במפתיע נהנית בחורף האחרון.
הוא היה יחסית קצר ויחסית לא קר. ואולי היה לי כיף דווקא בזכות כל השינויים שעשיתי בחיים במהלך התקופה האחרונה. כנראה כשהבן אדם שלם עם עצמו, גם גשמים ארוכים וחושך מהצהריים לא מצליחים לדכא אותו 🙂 ועוד לא דיברנו על כל הבונוסים, כמו שמיכת פוך, מרקים עשירים ופירות החורף.
אם מישהו יסתכל באינסטגרם שלי, הוא יראה שכל התמונות בתקופת החורף היו בגוונים של אדום. זה כי התותים לא הפסיקו לככב. הגיע הזמן לעשות את התיקון המתבקש ולתת במה גם להדרים, שנייה לפני שהם עוזבים אותנו. הרי בואו, אנחנו הולכים להתגעגע אליהם, נכון?
אז הכנתי טארטים אישיים, טבעוניים כמובן, וסופר פשוטים להכנה. למאפים המתוקים הפתוחים האלה קוראים "גאלט", אבל השם זה לא העיקר. מה שמאפיין אותם זה הבצק הפריך ומלית פירות טריים. אני השתמשתי בתפוזים ואשכולית אדומה, אתם יכולים לבחור כל פרי שבא לכם. הם שם כדי לשבח את הבצק הנפלא שמתפורר ונמס בפה מרוב הפריכות. הוא כזה גם בזכות תוספת אבקת שקדים – בטוח נשאר לכם עוד קצת מהפסח..
ולמרות שפירות ההדר מתקווצ'צ'ים קצת באפייה, הם עדיין נראים די מושלם. ומתקבל מאפה מתוק, טבעוני ופרווה, זהוב ופריך, יפה ואסתטי, כלל לא יבש בזכות המלית העסיסית. עוד טיפה של חורף לפני שהקיץ מגיע. שיהיה בתאבון!

טארט טבעוני זריז עם פירות הדר

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל- 3 טארטים אישיים בקוטר כ- 15 ס"מ:
200 גרם (1.5 כוסות פחות 1 כף) קמח
85 גרם (1 כוס) אבקת שקדים
50 גרם (5 כפות) אבקת סוכר
1.5 כפיות אבקת אפייה
120 מ"ל (1/2 כוס) שמן קוקוס / שמן צמחי
1/8 כפית מלח
זסט תפוז (אופציונלי)
 1/3 כוס + 2 כפות מיץ תפוזים סחוט
מרכיבים למלית:
½ צנצנת ממרח לוטוס
1 תפוז, חתוך לעיגולים, ללא קליפה ומגולען
1 אשכולית אדומה, חתוכה לחצאי עיגולים, ללא קליפה ומגולענת
להברשה וקישוט:
1 כפית מייפל
2 כפות חלב צמחי
מעט סוכר חום
אופן הכנה:
  1. מכינים בצק: מניחים בקערת מעבד מזון את כל המרכיבים ומערבבים במשך כ- ½ דקה עד לקבלת בצק אחיד ורך (אפשר לעשות זאת גם ידנית). מניילנים ומקררים כ- ½ שעה.
  2. מחממים את התנור ל- 180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. מקמחים קלות את משטח העבודה, מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים שווים ומרדדים כל אחד מהם לעיגול בעובי כ- 3-4 מ"מ וקוטר כ- 20 ס"מ.
  4. מניחים במרכז כל עיגול כף או קצת יותר של ממרח לוטוס ומורחים בעזרת פלטה קטנה או סכין כך שיישארו שוליים נקיים של כ- 4 ס"מ.
  5. מערבבים בקערית מייפל וחלב צמחי.
  6. מסדרים מעל הממרח פלחים של תפוז ואשכולית, מקפלים את השוליים הנקיים מעליהם ומהדקים בעדינות. הבצק עדין ועלול להיסדק, וזה בסדר – הכל יתאחה באפייה. מורחים את השוליים בתערובת להברשה ומפזרים מעל הטארטים סוכר חום.
  7. אופים במשך כ- 35-40 דקות, או עד שהטארטים מזהיבים.
  8. מצננים, חותכים ומגישים.
  9. שומרים במקרר בכלי אטום.
הערות:
  • בתור הממרח אפשר להשתמש גם בחמאת קשיו-תפוז ביתית, חמאת בוטנים או שוקולד מריר מומס.
  • אפשר להשתמש בפירות אחרים שאוהבים. למעשה כל פרי מתאים, כולל תותים, אבל פירות קשים יותר שומרים טוב יותר על הצורה אחרי האפייה.
  • הכי נוח קודם כל לפרוס את פירות ההדר לעיגולים, ורק אחרי זה להוריד את הקליפה במעין פעולת קיצוץ פשוטה מסביב. תורידו גם את החלק הלבן המריר יותר.
  • הבצק פריך ועלול להיסדק כאשר מקפלים את השוליים. אל תתרגשו מזה. פשוט תצמידו אותו לתחתית ותהדקו עד כמה שאפשר, והסדקים יתאחו תוך כדי האפייה.
הדפסה
2 תגובות
  1. אנונימי 5 חודשים לפני
    הגב

    אפשר פירות אחרים?…

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם