עוגת ביסקוויטים טבעונית עם קרם קרמל

מאת
עוגת ביסקוויטים וקרם קרמל בציפוי שוקולד
האם יש משהו יותר ישראלי מעוגת ביסקוויטים? אני מניחה שיש לא מעט דברים שיכולים להתחרות על התואר יחד איתה, אבל העוגה הכל כך אהובה הזו היא מעין תמצית הישראליות: פשוטה מצד אחד, אבל רב שכבתית ומתוחכמת מצד שני. נונשלנטית, אבל יכולה לדפוק הופעה. הכי בית, הכי קיץ, הכי טבע.
אפרופו הטבע. אני לא הגעתי לטבעונות מתוך אידאולוגיה עמוקה, אלא כי אני חושבת שאורח החיים הזה הוא בריא וטוב, לי ולסביבה. אני חדשה כאן, אני לומדת המון, והשקפת העולם שלי נבנית ממש כאן ועכשיו. באופי שלי אני לא אקטיביסטית. אני מאמינה גדולה בשינויים אישיים שמתרחשים לכל אחד בזמן שנכון לו, באופן וולונטרי ומודע. המעשה האקטיביסטי ביותר שלי בתחום הטבעונות עד היום היה לטבען את הבלוג. כי אין כמו דוגמה אישית.
אבל היום מתחשק לי לעשות עוד משהו. אורי שביט המהממת פנתה אליי והציעה לקחת חלק בקמפיין גדול נגד המשלוחים החיים. וכשמבקשים ממני להכין עוגה, שהיא פרסומת אכילה למשהו טוב, אני לעולם לא מסרבת 🙂 בתאריך 28.4 תתקיים בת"א הפגנת ענק כנגד הפרקטיקה המחרידה הזו, ורציתי שתדעו. כי אני לא הייתי מודעת. לא למשלוחים עצמם, ולא למחאה נגדם.
אומנם עוגת ביסקוויטים קלאסית יושבת חזק על משבצת הקינוח החלבי, אבל הי – היא בקלות יכולה להפוך לטבעונית. בכוונה הכנתי אותה מאוסף אקראי של תחליפי החלב שהיו לי בבית. פתחתי את המקרר והמגירות, שלפתי את מה שהיה שם, ערבבתי לקרם ויצקתי על העוגיות. ממש ככה, ב- 10 דקות עבודה.
המצרכים הכתיבו את הטעם. המעדנים לקחו אותי לכיוון הקרמל, אז תגברתי כבר גם בלוטוס. אתם יכולים לזרום לכל כיוון שבא לכם: וניל, חמאת בוטנים, קוקוס, שוקולד. אין חוקים, ערבבו מכל הלב. האינסטנט פודינג ידאג לאחד את הכל לקרם יציב, המקפיא יהפוך את הקינוח הפושטי הזה לעוגת גלידה טעימה, ואני אראה איך הופכים אותה ליפה (רמז – תבנית עגולה והרבה שוקולד ותותים).
וכמובן טעימה מאוד. קרמלית, מתוקה, פרווה. תוכלו להכין אותה ליום העצמאות. המנגל שלי השנה הולך להיות נטול בשר. אני הולכת לחגוג עם הבורגרים הטבעוניים, המון ירקות ובירות. הסופ"ש הארוך מעולם לא נשמע לי טוב יותר. שיהיה חג שמח לנו, למדינה שהיא אהבה בלב, ולכל היצורים החיים שחיים בה. בתאבון!

עוגת ביסקוויטים טבעונית עם קרם קרמל

אז מה היה לנו?
מרכיבים לעוגה עגולה בקוטר 20 ס"מ, או תבנית 20 על 20 ס"מ:
מרכיבים לעוגה:
400 מ"ל (1 פחית) קרם קוקוס
250 מ"ל (2 גביעים) מעדן סויה בטעם קרמל
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב סויה
250 מ"ל (1 מיכל) סויה בסגנון גבינה לבנה
2 כפות ממרח לוטוס, מומס
160 גרם (2 חבילות) אינסטנט פודינג וניל
20 גרם (2 כפות) אבקת סוכר (או לפי הטעם)
250 גרם (שרוול) עוגיות פתי בר
מרכיבים לציפוי שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
80 מ"ל (1/3 כוס) חלב סויה
לקישוט: גוג'י ברי, תותים טריים
אופן הכנה:
  1. מרפדים תחתית ודפנות של תבנית בעיגול ופס נייר אפייה. לחלופין, שמים רינג על קרש מרופד בנייר אפייה ומניחים בפנים שקף.
  2. מניחים בקערה גדולה / קערת מיקסר עם וו בלון את מרכיבי העוגה, למעט אבקת הסוכר והעוגיות, ומקציפים עד לקבלת קרם אחיד וחלק. טועמים ומוסיפים את אבקת הסוכר לפי הטעם.
  3. מניחים את השכבה הראשונה של העוגיות, כמה שיותר צפוף אחת לשנייה (שוברים במידת הצורך), ויוצקים מעל כמות נדיבה של הקרם עד הכיסוי המלא של העוגיות. חוזרים על אותה הפעולה מספר פעמים. השכבה האחרונה היא הקרם.
  4. מעבירים את העוגה להקפאה של 8 שעות לפחות, עדיף לילה שלם.
  5. לקראת ההגשה מכינים את מכינים את זיגוג השוקולד: מניחים בקערה את השוקולד והחלב ומחממים במיקרוגל או על באן מרי עד שהשוקולד מתרכך. מערבבים בעזרת מרית לגנאש חלק ויוצקים על העוגה הקפואה. מעבירים לקירור של 15 דקות, חותכים ומגישים.
  6. שומרים במקפיא.
הערות:
  • כמות המצרכים שציינתי מספיקה לעוגת 4 קומות.
  • אפשר להשתמש בכל מעדן סויה שאוהבים.
  • אפשר להחליף את הסויה בסגנון גבינה לבנה בסילקן טופו רך, ואת קרם הקוקוס בחלב קוקוס.
  • אפשר להחליף את ממרח הלוטוס בכמות זהה של חמאת בוטנים, או לוותר לגמרי על התוספת.
  • בהגשה העוגה אמורה להיות קרה מאוד עד קפואה. אם רוצים לשנע אותה לפיקניק, מומלץ להכין בתבנית מרובעת / מלבנית עם דפנות.
  • קשטו את העוגה במה שאתם אוהבים: שבבי קוקוס, אגוזים, שקדים או פיסטוקים קצוצים, פולי קקאו גרוסים, שבבי שוקולד מריר, תותים חתוכים וכו'.
  • מומלץ לחתוך את העוגה עם סכין שטובלים במים רותחים ומייבשים עם נייר סופג.
הדפסה
2 תגובות
  1. אפרת 6 חודשים לפני
    הגב

    וואי, איזה יופי שטבענת את הבלוג והעוגה ניראית כייפית מאד

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם