טירמיסו טבעוני

טירמיסו טבעוני עם שוקולד

מאת
צילום – דן פרץ
כל שבוע אנחנו יותר ויותר מתקרבים לשבועות. אחרי ששיתפתי כאן את המתכונים של פאי הרועים וקיש הבטטה והכרישה שהכנתי במסגרת פרויקט שבועות טבעוני, הגיע הזמן להכניס גם קצת טעם מתוק. אומנם גולת הכותרת בחג היא עוגת גבינה, וברור שנגיע אליה, אבל יש לא מעט קינוחים נוספים שמתאימים לא פחות. אחד מהם הוא ללא ספק טירמיסו. ובעולם בו קיימים תחליפי גבינה, אין שום בעיה להכין קינוח טירמיסו מושלם. אני מציעה לכם את הגרסה שלי שמוגשת בכוסות, בתור קינוח אישי. כדי לשדרג את הקינוח ולהפוך אותו ליותר חגיגי, הוספתי בין השכבות גם קצת גנאש שוקולד. ויצא שילוב של טעמים ומרקמים פשוט חלומי. ממליצה בחום לנסות, ואל תשכחו לספר לי איך יצא 🙂
ניפגש במתכוני החג הבאים, ובינתיים שיהיה חג שמח ובתאבון!

טירמיסו טבעוני עם שוקולד

אז מה היה לנו?

מרכיבים ל- 4-6 מנות:
לטורט הווניל:
1 כוס (240 מ"ל) משקה סויה תנובה מועשר
1/3 כוס (80 מ"ל) שמן
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית חומץ (רצוי תפוחים)
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
לסירופ הקפה:
2 כוסות (480 מ"ל) קפה רותח, שהוכן מ-2 קפסולות אספרסו, או 2 כפות גדושות של קפה נמס
אפשרות: 1/4 כוס (60 מ"ל) ליקר דובדבנים או ליקר קפה
לקרם ה"גבינה"-קפה:
2 מכלים (500 גרם) סויה בסגנון גבינה לבנה תנובה
2 כפות שמן קוקוס, מומס
1 כוס (140 גרם) אבקת סוכר
אפשרות: 2 כפות ליקר דובדבנים או ליקר קפה
4-3 כפות אספרסו מוכן או קפה נמס חזק מוכן
לגנאש השוקולד:
100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
1/4 כוס (60 מ"ל) משקה סויה תנובה מועשר
להגשה:
אבקת קקאו
שוקולד מריר, מגורר
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים קלות תבנית בגודל 20X20 ס"מ או בקוטר 24 ס"מ.
  2. טורפים יחד בקערה גדולה את חלב הסויה, השמן, הסוכר וסוכר הווניל, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  3. מערבבים את הסודה לשתייה עם החומץ ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים שוב עד שמתקבלת בלילה אחידה ודלילה למדי.
  4. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 25-20 דקות, עד שהטורט מזהיב. מצננים לחלוטין ומחלצים מהתבנית.
  5. סירופ הקפה: מערבבים את כל מרכיביו בקערה ושומרים בצד.
  6. קרם ה"גבינה"-קפה: מערבבים את כל מרכיביו במעבד מזון או במטרפה ידנית, עד שמתקבל קרם אחיד וחלק.
  7. גנאש השוקולד: שמים את כל מרכיביו בקערה וממיסים במיקרוגל או על באן מרי, עד שמתקבל גנאש אחיד וחלק.
  8. הרכבת הקינוח: קורצים מהטורט עיגולים בקוטר כוס ההגשה בעזרת קורצן עוגיות עגול. לחלופין, חותכים את הטורט לקוביות בגודל 2X2 ס"מ. טובלים קלות את העיגולים או הקוביות בסירופ הקפה, ומניחים בתחתית כל כוס הגשה עיגול טורט או כמה קוביות קטנות. מזלפים למעלה גנאש שוקולד בעזרת כף ויוצקים 3-2 כפות קרם, תלוי בגודל הכוס. יוצרים באותו אופן שכבות נוספות של טורט, שוקולד וקרם.
  9. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות (ועד 3 ימים).
  10. לפני ההגשה מפזרים על כל מנה אבקת קקאו ושוקולד מריר מגורר.
תגיות:
הדפסה
6 תגובות
  1. מיכל שושן שליטל 5 חודשים לפני
    הגב

    אני ממש ממש אוהבת את המתכונים שלך! אבל…. לאחרונה רוב המתכונים שלך מכילים את הגבינת סויה של תנובה ובשביל אנשים (כמוני) שלא גרים בארץ זה ממש מבאס. אשמח מאוד לראות שוב מתכונים שלך שניתן לעשות בכל מקום בעולם!

    • אולגה טוכשר 5 חודשים לפני
      הגב

      הי מיכל, תודה על ההערה. בהערות אני לרוב מציינת תחליפים. במקרה של המתכון הזה סילקן טופו רך יעשה את העבודה

  2. Libsy 4 חודשים לפני
    הגב

    כתבתי תגובה ובטעות מחקתי אותה לפני ששלחתי, מדהים! חח
    המתכון והצילומים נראים מהמם. אם אני לא חובבת ליקרים משום סוג, בסירופ הקפה להכין פשוט קפה משתי קפסולות? בלי משהו למתיקות או סמיכות?

    • אולגה טוכשר 4 חודשים לפני
      הגב

      הי, תודה רבה! לגבי השאלות: לגמרי אפשר להוריד את הליקר. את לא מריכה להסמיך את תערובת הקפה. את כן יכולה טיפה להמתיק, אבל גם זה לא חובה, כי הקרם מתוק. בהצלחה 🙂

  3. ספיגה 4 חודשים לפני
    הגב

    מצויין תודה רבה

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם