כיפת מוס שוקולד טבעונית עם הפתעה

מאת
צילום – נטע ליבנה
אתמול שאלתי אתכם באינסטגרם, מה לדעתכם הקשר בין השוקולד לט"ו באב. קיבלתי הרבה תשובות שונות, אבל המכנה המשותף היה ששוקולד הוא בעצמו אהבה גדולה. ואני יכולה רק להסכים. זאת בדיוק הסיבה שלכבוד חג האהבה הכנתי קינוח סופר שוקולדי, חגיגי ומיוחד במינו – כיפת מוס שוקולד טבעונית עם הפתעה. אני הכנתי, ונטע ליבנה, בלוגרית, צלמת וחברה, עשתה סטיילינג וצילמה בכישרון רב.
צילום – נטע ליבנה
והודות לשיתוף הפעולה הזה עם נטע, היו לי שתי ידיים פנויות, ויכולתי להרכיב את הקינוח מול המצלמה. איזה כיף לי! אני אף פעם לא מצליחה לעשות את זה כמו שצריך לבד בבית. משהו תמיד נשאר מחוץ לפוקוס. אז מה זה בעצם הקינוח הזה? מדובר במוס שוקולד שמכינים בתבנית סיליקון בצורת כיפות (בקוטר 8 ס"מ) ומסתירים בפנים את ההפתעה. מה ההפתעה? הייתי מאוד מופתעת אם לא הייתם מנחשים לאור ההיכרות איתי. ברור שדחפתי פנימה דובדבנים 🙂 אם לא זורם לכם, אפשר בהחלט לוותר או להחליף בכל דבר אחר שנראה לכם.
צילום – נטע ליבנה
אבל תראו כמה יפה הדובדבנים נראים כשחותכים את העוגה! והם גם מוסיפים מאוד לטעם. כל האירוע הזה מצופה בזיגוג שוקולד מריר ומונח על תחתית שוקולדית פריכה העשויה מפריכיות אורז שפורקו וחוברו בחזרה. למה? קודם כל, כי אני לא מחפשת דרכים קלות. אם אתם דווקא כן, רשמתי בהערות את קיצור הדרך. ושנית, כי ככה הקינוח נראה ממש מדויק, מוקפד, אלגנטי ומקצועי. ותכלס – לא התאמצתי יותר מדי בשביל זה.
צילום – נטע ליבנה
וכדי לתת לו פיינל טאצ' של מראה חגיגי מיליון דולר, פיזרתי מעל קצת אבקת זהב. וככה התקבל קינוח שנראה יוקרתי ומרשים ברמות, אבל רק אנחנו נדע שכל אחד יכול להכין אותו בבית ממש בקלות. הוא טבעוני, פרווה וללא גלוטן. יש לו שילוב מרקמים וטקסטורות מגניב ממש. נטע ובעלה עדי, שניהם לא טבעונים, אמרו שהקינוח סוף הדרך. ואני נוטה להאמין 🙂 אז תכינו אותו ותפתיעו את האהובים שלכם. ואל תשכחו לספר לי איך יצא, כאן, בפייסבוק, או בעמוד האינסטגרם שלי. שיהיה ט"ו באב שמח ובתאבון!

כיפת מוס שוקולד טבעונית עם הפתעה

אז מה היה לנו? מרכיבים ל-6 עוגות אישיות: התחתית: 6 פריכיות אורז 100 גרם שוקולד מריר, מומס המוס: 340 גרם (1 חבילה) טופו משי רך, מסונן 60 מ"ל (1/4 כוס) חלב / קרם קוקוס 200 גרם שוקולד מריר, מומס 2-3 כפות סירופ מייפל, לפי הטעם קורט מלח ההפתעה: 6 דובדבנים גדולים, מגולענים הציפוי: 150 גרם שוקולד מריר 2 כפות שמן הקישוט: אבקת זהב   אופן הכנה:
  1. מרפדים קרש בנייר אפייה ומניחים עליו רינגים בקוטר 8 ס"מ. מרפדים אותם מבפנים בפסי נייר אפייה.
  2. מכינים את התחתית: מרסקים את פריכיות האורז (במעבד מזון או ע"י מערוך) ומערבבים עם השוקולד עד שמתקבלת תערובת שוקולדית דביקה. אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים מעט שמן קוקוס. מחלקים את התערובת בין הרינגים ומשטחים. מעבירים למקפיא ל-20 דקות, או עד שהתחתיות מתייצבות. מוציאים מהרינגים ומשאירים במקפיא עד להרכבת הקינוח.
  3. מכינים את המוס: שמים את כל מרכיבי המתכון במעבד מזון וטוחנים עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. טועמים ובמידת הצורך מוסיפים עוד סירופ מייפל.
  4. מניחים תבנית סיליקון בצורת כיפות על קרש, ממלאים את השקעים במוס ומטביעים בתוך כל שקע דובדבן. טופחים כמה פעמים על השיש כדי להיפטר מכיסי אוויר ומעבירים למקפיא לשעה, או עד שהמוס מתייצב לגמרי.
  5. לקראת הרכבת הקינוח מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על באן מרי, מוסיפים את השמן ומערבבים.
  6. מחלצים את כיפות השוקולד מהתבנית ומניחים על הרשת. יוצקים מעל את ציפוי השוקולד. מרימים כל כיפה בעזרת פלטה ומניחים על התחתית.
  7. מקשטים באבקת הזהב ומגישים.
  הערות:
  • אם לא בא לכם לעשות פירוק של הפריכיות, אפשר פשוט לטבול אותן בשוקולד מומס. אבל התחתיות הרבה יותר יפות, ישרות ומסודרות, אחרי שמפרקים את הפריכיות ומרכיבים מחדש.
  • אפשר להחליף את פריכיות האורז בפצפוצי אורז. לדעתי משהו כמו 1.5 כוסות אמורות להספיק.
  • אפשר להחליף את חלב הקוקוס בכל חלב צמחי אחר שאוהבים.
  • אפשר לוותר על הדובדבנים, או להחליף אותם בכל הפתעה אחרת. שוקלים להציע? לכו על הטבעת 🙂
  • אפשר לוותר על אבקת הזהב ולקשט את העוגות עם פולי קקאו, גוג'י בריז, אבקת קקאו למראה טראפלי וכו'. אפשר גם לא להוסיף שום דבר, כי העוגות האלה מספיק מרשימות וטעימות גם ככה.
  • אם אין לכם תבנית כיפות, אפשר להשתמש בתבניות סיליקון בצורות אחרות.
הדפסה
2 תגובות
  1. עירית עידן 4 שבועות לפני
    הגב

    מקסים!

    • אולגה טוכשר 4 שבועות לפני
      הגב

      תודה רבה 🙂

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם