יום שני, 7 במאי 2018

ניוקי טבעוני עם רוטב פטריות מוקרם

צילום – דן פרץ


שלושה מתכונים במסגרת שבועות טבעוני כבר עלו בבלוג: פאי רועים, קיש בטטה וכרישה וטירמיסו. וזה אומר שנשארו עוד שני מתכונים טבעוניים מעולים שיעשו לכם את החג מאוד טעים ושמח. אחד מהמתכונים האלה הוא כמובן עוגת "גבינה", ואני שומרת אותה לסוף :) היום אני רוצה לחלוק אתכם את המתכון הזה של ניוקי ברוטב פטריות מוקרם. ניוקי זה מאכל איטלקי, מעין אח של פסטה העשוי מתפוחי אדמה. וכמו פסטה, גם ניוקי לגמרי אפשרי להכין בלי ביצים. הייתי אומרת שאפילו נוח יותר לעבוד עם הבצק ללא ביצים, כי הוא קצת פחות דביק והרבה יותר ידידותי. ותראו כמה יפים וזהובים יוצאים הניוקי!
וככה המתכון נראה בחוברת שבועות של תנובה

את הרוטב הכנתי משלושה סוגי פטריות, אבל אתם יכולים להשתמש בכל סוג שאתם אוהבים. רציתי להכין את הגרסה הטבעונית של רוטב אלפרדו המפורסם, אז הוספתי מעט בשמל זריז. בהערות תמצאו אופציות להחלפה. וזהו, הניוקי מוכן. פריך וקראנצ'י מבחוץ, נימוח מבפנים. עם רוטב טעים ברמות, ללא טיפה של מוצרי חלב. קצת עירית קצוצה מעל, ומנת החג שלכם מוכנה. אז שיהיה חג שמח ובתאבון!
אז מה היה לנו?


מרכיבים ל-2-4 מנות:

לניוקי:
3 תפוחי אדמה בגודל בינוני
1 כפית שטוחה מלח דק
3/4 1 כוסות (245 גרם) קמח
1 כף מלח גס
2 כפות שמן זית

רוטב הבשמל-פטריות:
3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
3-2 שיני שום, קצוצות
1 סלסילה פטריות שמפיניון, פרוסות
1 סלסילה פטריות פורטובלו או יער, פרוסות
1 סלסילה פטריות שימג'י, מפורקות
1 כוס (240 מ"ל) משקה סויה תנובה במתיקות מופחתת
2 כפות קמח לבן
1 כף שמן קנולה או שמן קוקוס מומס
1/2 כוס (120 מ"ל) מים חמים
2 כפיות שמרי בירה
מלח, פלפל שחור גרוס
1/4 כפית אגוז מוסקט
עירית קצוצה להגשה



אופן ההכנה:
1.     הניוקי: מחממים את התנור ל-180 מעלות. מניחים את תפוחי האדמה בתבנית אפייה ואופים כשעה, עד שהם מתרככים. מצננים.
2.     קולפים את תפוחי האדמה ומועכים למחית חלקה ככל האפשר (לא במעבד מזון). מוסיפים את המלח הדק ומערבבים. מוסיפים בהדרגה, תוך לישה, 125 גרם (קצת פחות מכוס) מהקמח, וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק.
3.     מקמחים היטב את משטח העבודה ביתרת הקמח. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, ומגלגלים כל אחד מהם לגליל ארוך בקוטר 2 ס"מ.
4.     חותכים את הגלילים לפרוסות באורך כ-3 ס"מ. אם רוצים, חורצים כל פרוסה במזלג ליצירת דוגמת פסים. שומרים על המשטח המקומח בזמן שמכינים את הרוטב.
5.     רוטב בשמל-פטריות: מחממים את שמן הזית במחבת ומאדים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים דקה. מוסיפים את כל הפטריות ומטגנים כ-10 דקות, עד שהן מתחילות להתרכך.
6.     במקביל שמים בסיר קטן את משקה הסויה, הקמח והשמן ומחממים על אש בינונית כ-4 דקות, תוך ערבוב מתמיד במטרפה, עד שהנוזל מסמיך. מוסיפים את המים, שמרי הבירה והתבלינים ומבשלים כחצי דקה נוספת, תוך ערבוב. מכבים את האש.
7.     מרתיחים בסיר גדול מים עם כף המלח הגס. מבשלים את הניוקי 3-2 דקות, עד שהם צפים ומוציאים מהסיר בכף מחוררת (מבשלים בכמה סבבים, כדי שהמים יישארו רותחים).
8.     מחממים את 2 כפות שמן הזית במחבת ומקפיצים את הניוקי במשך כמה דקות, עד שהם מתחילים להזהיב.
9.     מוסיפים למחבת את הרוטב, מערבבים ומכבים את האש. מפזרים את העירית ומגישים מיד.


הערות:
·       במקום החלק של הבשמל, כדי להפוך את הרוטב לקרמי, אפשר להשתמש בשמנת צמחית לבישול. ואפשר להישאר רק עם הפטריות – גם זה מאוד טעים.
·       בהגשה אפשר לפזר על המנה עוד קצת שמרי בירה שמחליפים גבינת פרמזן.

11 תגובות:

  1. תשובות
    1. ויש טעות הקלדה שלושה מתכונים ולא שלש...

      מחק
    2. תודה רבה, גם על התיקון :)

      מחק
  2. היה כיף לראות אותך ואת המתכונים שלך בחוברת של טנובה:)

    השבמחק
  3. נראה מעולה.. אפשר להכין מראש בלי הרוטב ולהקפי

    השבמחק
    תשובות
    1. הי שני, תודה רבה! אפשר להכין מראש, לבשל, לערבב עם מעט שמן כדי שלא יידבקו אחד לשני, ולשמור במקרר בכלי אטום. יכול להיות שאפשר גם להקפיא, אבל לא ניסיתי, ולא מרגישה בטוחה להתחייב לתוצאה. בהצלחה וחג שמח!

      מחק
  4. תשובות
    1. הי רחלי, לא. הם פשוט מוסיפים למנה המוכנה טעם גבינתי.. אפשר בלי.

      מחק
  5. היי :)
    נראה מעולה!
    האם אפשרי להכין יום מראש?

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר, אבל הייתי ממליצה לבשל ולשמור כבר מבושל

      מחק