עוגת תפוחים טבעונית מתובלת

מאת

עוגת תפוחים טבעונית מתובלת

השנה חגי תשרי מתחילים ממש מוקדם. רק הסתיים החופש הגדול, וכבר כולם עומדים שוב לצאת לחופש. כמעט כל חודש ספטמבר הוא חופש אחד גדול. תחשבו כמה זמן אנחנו הולכים לבלות בים, בטיולים, בנסיעות, בפקקים, אבל גם בבית, עם המשפחה וחברים. תחשבו ותיערכו בהתאם. כי אם אתם לא מארחים – אתם מתארחים. וזה אומר שככה או ככה תצטרכו לפחות עוגת תפוחים אחת. ולדעתי כדאי שזו תהיה העוגה שלי – עוגת תפוחים טבעונית מתובלת.

לפני ואחרי

זו עוגה בחושה מאוד פשוטה להכנה שמכינים בקערה אחת, ויחד עם זאת היא מיוחדת. היא רכה ועסיסית מבפנים, מאוד ארומטית בזכות התבלינים, לחה ופירותית הודות לחתיכות התפוח, ועדינה ויפת מראה. המראה שלה כמעט נוסטלגי עם כל אבקת הסוכר הזו של סבתות ופרוסות שקדים קלויים. אבל הוא אצילי, אלגנטי וחגיגי.

היא בריאה יותר, כי היא עשויה מקמח כוסמין מלא. אבל אם תרצו שהיא תהיה יותר מושחתת ומפתה, תוכלו כמוני לפני הגשה לזלף מעל פרוסות קצת סילאן. בדיוק כמו שאני מראה לכם בסרטון. דבש תמרים הוא הדבש של טבעונים בראש השנה, וזה מאוד מתאים וגם משתלב מעולה עם טעמי העוגה.

עוגת תפוחים טבעונית מתובלת
ביס של שחיתות

אז תכינו את העוגה הזו, אם לא בראש השנה, אז בסוכות. היא באמת כל מה שעוגת תפוחים אמורה להיות – ביס שמשאיר טעם של עוד ועוד. ואל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן, בעמוד הפייסבוק או באינסטגרם שלי. אני ממש אשמח לדעת. נתראה בפוסטים חגיגיים הבאים. ובינתיים שיהיה חג שמח ובתאבון!

עוגת תפוחים טבעונית מתובלת

אז מה היה לנו?
מרכיבים לעוגה בקוטר 20 ס"מ:
לבצק:
2 תפוחים בינוניים, קלופים
3 כפות סירופ מייפל טבעי
3 כפות זרעי פשתן טחון
1/3 כוס מים פושרים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום
80 מ"ל (1/3 כוס) שמן
80 מ"ל (1/3 כוס) משקה שקדים אורגני ללא סוכר של אלפרו
1 כף חומץ 5%
1 כפית סודה לשתייה
180 גרם (1 כוס + 4 כפות) קמח כוסמין מלא
1.5 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר
1/4 כפית הל טחון (אופציונלי)
חופן אגוזים, קצוצים גס (אופציונלי)
להגשה:
מעט אבקת סוכר
חופן שקדים פרוסים קלויים
סילאן

 

אופן הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בעיגול נייר אפייה ומשמנים את הדפנות.
  2. מוציאים את ליבת התפוחים וחותכים אותם לקוביות קטנות בגודל 1 ס"מ על 1 ס"מ. מעבירים לקערה, יוצקים מעל את המייפל, מערבבים ומשאירים בצד.
  3. מניחים בקערת ערבוב גדולה את זרעי הפשתן הטחונים, יוצקים מעל את המים, מערבבים ומשאירים לכמה דקות.
  4. מוסיפים לקערה את הסוכר, השמן ומשקה השקדים ומערבבים היטב. מוסיפים את החומץ והסודה ומערבבים שוב.
  5. מנפים פנימה את שאר המרכיבים היבשים ומערבבים עד שמתקבל בצק סמיך.
  6. מוסיפים את התפוחים במייפל והאגוזים ומערבבים שוב עד שהם נטמעים בבצק.
  7. מעבירים את הבצק לתבנית, מיישרים ואופים כ-50 דקות, או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח ללא פירורים. אם העוגה משחימה מהר מדי מלמעלה, מכסים את התבנית בנייר כסף.
  8. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים, תחילה בתוך התבנית ולאחר מכן מחוצה לה על הרשת.
  9. זורים מעט אבקת סוכר ומגישים עם סילאן.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים.
  • אפשר להחליף את קמח הכוסמין בכמות זהה של קמח רגיל או קמח מלא.
  • הבצק יוצא סמיך ועבה וזה בסדר, באפייה התפוחים מגירים נוזלים.
  • תשתמשו בתבלינים בהתאם לטעם האישי.
  • אפשר להשתמש בכל זן תפוחים שאוהבים. מומלץ להשתמש בזנים עסיסיים ולא קמחיים, כמו גרני סמית, יונתן, פינק ליידי.
  • אפשר להחליף את האגוזים בשקדים או אגוזי פקאן, ואופשר להשמיט אותם מהמתכון.
תגיות:
הדפסה
12 תגובות
  1. ענת לוי 4 שבועות לפני
    הגב

    הי,

    האם ניתן להחליף את זרעי הפשתן בזרעי צ'יה ?

    האם ניתן להשתמש בחלב רגיל\מים במקום חלב צמחי?

    תודה

    ענת

    • Olga Touksher 2 שבועות לפני
      הגב

      הי ענת. ברמת העיקרון כן, למרות שלא ניסיתי. אני כן יודעת להגיד שכשמשתמשים בזרעי צ׳יה, מרגישים טיפה את הגרגרים. לגבי החלב בצמחי, לא הייתי מחליפה במים, אבל בחלב רגיל אם את לא טבעונית – אפשר.

  2. אולגה טוכשר 4 שבועות לפני
    הגב

    הי ענת. ברמת העיקרון כן, למרות שלא ניסיתי. אני כן יודעת להגיד שכשמשתמשים בזרעי צ׳יה, מרגישים טיפה את הגרגרים. לגבי החלב בצמחי, לא הייתי מחליפה במים, אבל בחלב רגיל אם את לא טבעונית – אפשר.

  3. עתר 4 שבועות לפני
    הגב

    אני יכולה לא לשים את הג’ינג’י בגלל אלרגיה?

  4. אולגה טוכשר 4 שבועות לפני
    הגב

    כמובן, אפשר לתבל לפי הטעם האישי

  5. goldy 4 שבועות לפני
    הגב

    Sound just like my kind of cake!
    does it survive freezing? lets say after a week in the freezer?
    20 cm cake is one English cake pan?
    Thanks!
    (sorry, dont know why my keybord refuse to write in Hebrew)

    • Olga Touksher 2 שבועות לפני
      הגב

      הי גולדי, אני חושבת שאין בעיה להקפיא את העוגה. צריך לאטום אותה טוב. לגבי גודל התבנית, 20 ס״מ זה 8 אינץ׳

  6. אולגה טוכשר 4 שבועות לפני
    הגב

    הי גולדי, אני חושבת שאין בעיה להקפיא את העוגה. צריך לאטום אותה טוב. לגבי גודל התבנית, 20 ס״מ זה 8 אינץ׳

  7. עתר 2 שבועות לפני
    הגב

    תודה תודה המתכון כול כך טעים
    חג שמח ושנה מתוקה

    • אולגה טוכשר 2 שבועות לפני
      הגב

      עתר, איזה כיף לשמוע! תודה וחג שמח 🙂

  8. עתר 2 שבועות לפני
    הגב

    וואו וואו וואו
    באמת עוגה מעולה טעימה פשוטה ממש להכנה
    תודה רבה על המתכון
    נ.ב
    אני הורדתי את הג’ינג’י וגם את ההל ויצא טעים טעים
    ממליצה לפני אכילה יום אחרי לתת לזה חימום בתנור ולמי שלא שומר 😊
    כדור גלידה וניל 😁

    • Olga Touksher 2 שבועות לפני
      הגב

      תודה רבה 🙂

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם