סירות בטטה אפויה במילוי ברוקולי ורימונים

מאת

סירות בטטה אפויה במילוי ברוקולי ורימונים

כשהחלטתי לטבען את הבלוג, אחד הדברים שהבטחתי לעצמי כפיצוי על כל המתכונים הישנים שמחקתי, היה שאתחיל לפרסם יותר מתכוני אוכל, ולא רק קינוחים. וגם מכם אני מקבלת הרבה בקשות לשתף מתכונים פשוטים לארוחות. אז כדי לעמוד בהבטחה לעצמי, ולרגל ראש השנה, הכנתי את המנה המופלאה הזו – סירות בטטה אפויה במילוי ברוקולי ורימונים. היא מצטרפת למתכוני החג שכבר עלו כאן בשבועות האחרונים: עוגת מוקה עם תאנים, עוגת תפוחים מתובלת וחלת מייפל.

סירות בטטה אפויה במילוי ברוקולי ורימונים
פרח לוטוס מבטטות ממולאות

מה שאני אוהבת במנה הזו שהיא סופר פשוטה להכנה, יחסית זריזה (כי בטטה מתרככת מהר), טעימה וחגיגית. אני יודעת שסירות מירקות זה קצת שנות ה-80, אבל מה רע לנו בקצת נוסטלגיה? במיוחד שהיא כה טעימה. תוספת הרימונים מקשרת את המנה לחג ומוסיפה צבע וחמצמצות נהדרת לביס.

פתיתי הברוקולי הופכים את המלאכה להכי פשוטה שיש: אין צורך לחלות ברוקולי שלם ולפרק אותו לפרחים וחתיכות. פשוט מפשירים את הפתיתים תחת זרם מים, מסננים, סוחטים מעט ומוסיפים למחית בטטה. הפתיתים האלה לא רק טעימים, אלא גם מוסיפים למנה קראנצ'יות כיפית.

גם חצילים עושים עבודה מצויינת

ואם אתם לא חסידים של בטטה, או רוצים לגוון, אפשר להכין באותה הדרך הרבה ירקות אחרים. אני הלכתי על אהוב ליבי חציל, אבל תפוחי אדמה, דלורית, דלעת ערמונים ואפילו פטריות פורטובלו גם מתאימים למילוי.

סירות בטטה אפויה במילוי ברוקולי ורימונים

וככה בחצי שעה עבודה מתקבלת מנה טבעונית וללא גלוטן, חגיגית, צבעונית, בריאה ומלאה בטעמים. לכו על תיבול שאתם אוהבים, ואל תשכחו להגיש עם מלא טחינה בצד. היא מאוד מחמיאה למנה הזו. אם אתם מכינים את הסירות האלה בחג, או בכל יום אחר, אל תשכחו לספר לי איך יצא. אני ממש סקרנית לדעת 🙂 שתפו כאן, או בעמודים שלי בפייסבוק או אינסטגרם.

נתראה עוד מעט במתכוני חג מתוקים. שיהיה בתאבון וחג שמח!

סירות בטטה אפויה במילוי ברוקולי ורימונים

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-4-8 מנות:
4 בטטות בינוניות, שטופות וחצויות לאורך
1 שקית פתיתי ברוקולי של סנפרוסט
1/2 רימון, מפורק לזרעים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1/4 כפית כמון (אופציונלי)
1 כף שמרי בירה (אופציונלי)
להגשה:
טחינה

 

אופן הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מסדרים את חצאי הבטטות על גבי התבנית, משמנים קלות מלמעלה ואופים כ-20 דקות, או עד שהן מתרככות. מצננים לחלוטין.
  3. חולטים את פתיתי הברוקולי במים פושרים, מסננים היטב וסוחטים את עודפי הנוזלים.
  4. בעזרת כפית או כף מרוקנים את החלק המרכזי של הבטטות, די קרוב לשוליים, ליצירת מעין סירות. מעבירים את "בשר" הבטטות לקערה ומועכים בעזרת מזלג.
  5. מוסיפים לקערה את פתיתי הברוקולי, זרעי הרימון והתבלינים ומערבבים היטב.
  6. ממלאים את הסירות בנדיבות בתערובת הבטטה והברוקולי.
  7. מגישים לצד טחינה. שומרים במקרר.

 

הערות:

  • באותה הדרך ניתן למלא ירקות נוספים / אחרים: תפוחי אדמה, חצילים, דלעת ערמונים, דלורית ואפילו פטריות גדולות.
  • תתבלו את תערובת הירקות בהתאם הטעם האישי.
תגיות:
הדפסה

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם