גלידוניות מנגו טבעוניות

מאת

גלידוניות מנגו טבעוניותזוכרים שבפוסט הקודם דיברתי על נזקי החגים הארוכים והבטחתי לכם מתכון שפוי? אז הנה – אני מקיימת. לכבוד שיא עונת מנגו וימי חום אחרונים הכנתי גלידוניות מנגו טבעוניות. ציפוי השוקולד כל כך דק, שאני בלב שלם קוראת להן דיאטטיות. מה גם, אין בהן גלוטן וסוכר, כל המתיקות מגיעה מפירות עצמם ותוספת קטנטנה של סירופ מייפל טבעי.

גלידוניות מנגו טבעוניות
אל הנטורל – גלידוניות מנגו ללא ציפוי השוקולד

כמובן מי שבאמת שומר יכול לוותר לגמרי גם על תוספת המייפל וגם על ציפוי השוקולד. במקרה כזה תקבלו ערימה של גלידוניות מנגו צהבהבות וחמודות, ולא פחות טעימות.

 

ומי שמעדיף מה שנקרא בין לבין – לא לצפות את הגלידוניות לגמרי, אבל כן ליהנות מקצת שוקולד, יכול ללכת על ההצעה שהעליתי בסרטון באינסטגרם. לדעתי זו פשרה לגמרי הוגנת 🙂 ורק שתדעו, בגלידונית אחת יש בערך 60 קלוריות.

ועכשיו כשהחלטנו על הקונספט, בחזרה לגלידוניות. ההכנה שלהן ממש פשוטה, והמתכון מבוסס על 4 מרכיבים בלבד. מחית מנגו, שהשנה טעימים ומתוקים במיוחד, אחראית על הצבע המהמם והטעם המיוחד. סויה בסגנון גבינה לבנה אחראית על המרקם הקרמי הגלידתי במינימום אחוזי שומן. אפשר להכין את הגלידוניות בכל צורה, אבל הכי נוח להשתמש בתבנית קרח, עדיף מסיליקון. השימוש בה עוזר לחלץ את הגלידוניות במהירות ויעילות, ותהליך הציפוי קל ממש – ראו את ההסבר בשלבי ההכנה.

גלידוניות מנגו טבעוניות

וזהו, צ'יק צ'ק תהיה לכם כמות מכובדת של גלידוניות קטנות וחמודות בטעם מנגו משגע. אפשר לשמור אותן במקפיא ממש הרבה זמן ולהתפנק כל פעם שרוצים. ממש ללא רגשות אשם. זה ביס מעולה שסוגר את פינת הקרייב למתוק, וגם מצנן בימי אוקטובר שעדיין מסרבים להתקרר. נסו אותן כל עוד מנגו איתנו, ואל תשכחו לספר לי איך יצא. שתפו אותי בתגובות כאן בבלוג, או בעמודים שלי בפייסבוק או אינסטגרם. ושיהיה בתאבון!

גלידוניות מנגו טבעוניות

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל- 35 גלידוניות קטנות:
2 מנגו בשלים, מקולפים ומגולענים
250 גרם (1 גביע) סויה בסגנון גבינה לבנה של תנובה
80 מ"ל (1/3 כוס) חלב סויה תנובה
1-2 כפות סירופ מייפל טבעי
לציפוי:
250 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן

 

אופן הכנה:

  1. מניחים תבנית קרח (מומלץ להשתמש בתבנית סיליקון) על קרש חיתוך ומשאירים בצד.
  2. מכינים את הגלידוניות: שמים במעבד מזון את המנגו וטוחנים למחית חלקה לגמרי.
  3. מוסיפים את הסויה בסגנון גבינה לבנה וחלב סויה וממשיכים לטחון עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. טועמים ואם רוצים מוסיפים את המייפל.
  4. מעבירים את התערובת לכלי שנוח לצקת ממנו וממלאים את שקעי התבנית. טופחים בעדינות כמה פעמים על שיש כדי להוציא את בועות האוויר.
  5. מעבירים את התבנית למקפיא ל-3 שעות, או עד שהגלידוניות מתייצבות לגמרי.
  6. מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על באן מרי ומערבבים עד שמתקבלת מסה חלקה. מוסיפים את השמן ומערבבים שוב. מעבירים לכלי צר ועמוק.
  7. מחלצים את הגלידוניות מהתבנית (מומלץ לעבוד בנגלות של 5-6 וכל פעם להחזיר את התבנית חזרה למקפיא).
  8. נועצים קיסם במרכז כל גלידונית, טובלים לשנייה בשוקולד, מנערים את העודפים ומניחים על תבנית או קרש עם נייר אפייה. אפשר לחליפין להשתמש במזלג. ממשיכים עם יתר הגלידוניות.
  9. מעבירים למקפיא כדי שהציפוי יתייצב. שומרים במקפיא בקופסה אטומה.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים.
  • אם תערובת המנגו מתוקה לכם מספיק, אפשר לוותר על תוספת המייפל.
  • מכינים את הציפוי ממש בסמוך לפעולת טבילה.
  • אם רוצים מתכון דיאטטי ממש, מוותרים על ציפוי השוקולד ונשארים עם גלידוניות מנגו נטו.
  • אפשר להשתמש במחית פירות אחרים, למשל תותים, פירות יער וכו'.
  • אפשר להחליף את גבינת הסויה בקרם קוקוס. במקרה כזה לא משתמשים בחלב סויה, אלא בפחית שלמה של קרם קוקוס. כמובן בקרם קוקוס יש הרבה יותר אחוזי שומן, מאשר בסויה.
תגיות:
הדפסה
4 תגובות
  1. Pancho Tonny 2 שבועות לפני
    הגב

    היי.נשמעמונראה מדהים❣.אפשר להחליף את הגבינת סויה בטופו רך טחון?

    • אולגה טוכשר 2 שבועות לפני
      הגב

      תודה רבה, וכן – אין שום בעיה. בהצלחה 🙂

  2. אתי 2 שבועות לפני
    הגב

    אפשר למלות בבננות במקום?

    • אולגה טוכשר 2 שבועות לפני
      הגב

      הי, אפשר כל פרי שאוהבים.

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם