סודות גלויים

קניות באינטרנט - ידידותי למשתמש

יש לי ווידוי: פעם גם אני חששתי לקנות באינטרנט. אף פעם אי אפשר לדעת לאן הולכים פרטי האשראי, איך מודדים? איך מקבלים? איך מחזירים? קיצר – יותר מדי שאלות. אבל לאט-לאט נכנסו לחיינו אתרים רבים שהם גם מאוד ידידותיים למשתמש, גם בטוחים, וגם מציעים מגוון רחב של מוצרים שאין אותם בארץ בכלל ואם כבר יש, אז כמו כל דבר אחר הם פשוט עולים הרבה יותר. השורה התחתונה: אם אמא שלי יכולה לעשות קניות באינטרנט אז גם אני יכולה.
עד כה יש שני אתרים מרכזיים בהם אני קונה מוצרים שרלוונטיים לנושא הבישול:

ebay – ציוד וגאדג'טים למטבח כגון סכינים, אביזרים לאפייה, משקל דיגיטלי, מד חום למזון וכו'. ללא ספק הרבה יותר משתלם מאשר לקנות את אותם המוצרים בחנויות המתמחות בארץ. באתר המבחר גדול, טווח המחירים רחב, זמני הספקה סבירים (הרבה פעמים מחירים כוללים עלות המשלוח) + ניתן להתרשם מהמלצות של רוכשים אחרים.
iherb – אתר שמציע אינסוף מוצרים טבעיים / אורגניים: קוסמטיקה, וויטמינים, תרופות הומאופטיות, חומרי גלם, מוצרי מזון וגדג'טים "ירוקים" לבית ולמטבח. הכל באישור משרד הבריאות של ארה"ב, בטווח מחירים רחב ובמבחר אדיר. לרוב משמעותית יותר זול מאשר בארץ. מוצרים רבים בכלל אין להשיג במחוזותינו. זמן הספקה – 7 ימים. משלוח עולה 4$ בהזמנות מעל 40$ והרבה פעמים יש באתר מבצע של משלוח חינם. באתר אפשר למצוא סקירות מוצרים והמלצות של משתמשים קבועים. בהזמנה לראשונה מעל 40$ מקבלים 10$ הנחה ומתחת ל- 40$ - 5$ הנחה עם קוד TUK672 או כשנכנסים דרך הלינק הזה. האתר מציע מערכת בונוסים וצבירת נקודות.

אני ממליצה לכם בחום לבקר בשני האתרים ולהתרשם. אני כאן אם יש לכם שאלות.



פריט חובה בארון המטבח – תערובת עשבי תיבול מוכנה לדגים


תערובות של חברת "Nantucket Off-Shore" הן מוצרים טבעיים שלא מכילים מלח או סוכר.



התערובת מכילה: שום, בצל, שמיר, טרגון, פלפל ורוד, קליפת לימון, פפריקה, פלפל שחור וזרעי שומר.
היא אידאלית לדגים. כל מה שצריך זה למרחך על הדג מעט שמן זית ולפזר בין כפית לכף של התערובת. ההצלחה מובטחת.

היצרן מציע מגוון גדול של תערובות שניתן לראות ולהזמין בעמוד.



ניסיתי גם את התערובות האלה:

תערובת איטלקית לפסטות ובשרים שמכילה: רוזמרין, זרעי שומשום, פלפל אדום, אורגנו, שום כתוש, עגבניות מיובשות וקליפת לימון.

















תערובת לירקות בגריל שמכילה: תימין, אורגנו, עירית, פלפל אדום, עלי מנטה, פלפל שחור, שומר, שמן סויה וכורכום.



















נעים להכיר – פסטה (Passata)

Passata – היא קרובת משפחתם של רוטב ורסק למשפחת עגבניות.






















זו מעין מחית עגבניות שאין בה את התוספות שיש ברטבי עגבניות מוכנים והיא יותר עדינה ופחות עבה מרסק עגבניות. פסטה בדרך כלל מורכבת מעגבניות בלבד, מקולפות וללא גרעינים, אך ניתן למצוא אותה גם בצורה מתובלת (למשל פסטה עם בזיליקום).
אני משתמשת ב- Passata כשאני מכינה רטבים לפסטה ולפיצה, או כבסיס נהדר לשקשוקה.
ניתן להשיג בין השאר ברשת "עדן טבע מרקט".



המשדרג הרשמי של כל מנה – בצל קרנצ'י


בצל קרנצ'י של "Loeb's" הוא מוצר טבעי שעשוי מ- 100% בצל אמיתי ללא שום תוספות וללא שומן טראנס מה שהופך אותו לידידותי במיוחד למאותגרי כולסטרול (לראות את המוצר)

הוא קרנצ'י, הוא קריספי ומשתלב מצוין עם כל מנה. ניתן לשדרג באמצעותו סלטים, מרקים, פסטות, פיצות, המבורגרים, חביתות, עופות ודגים.
המוצר בא בשני גדלים: 170 גרם ו- 340 גרם.


לא רק דבש או סילאן - תנסו גם מולסה


בפורטל לתזונה בריאה כתוב שמולסה (Molasses) או בעברית - דבשה היא תוצר שארית בתהליך זיקוק הסוכר. בעת הזיקוק של קנה סוכר או סלק סוכר, המיץ שנסחט מן הצמחים מבושל לתערובת סירופ שממנה מוצאים גבישי הסוכר. הנוזל החום-שחור שנשאר הוא הדבשה. אולם, דווקא בתוצר השארית נשארים מרבית החומרים המזינים שמצויים באופן טבעי בקנה הסוכר.








במולסה כהה מאיכות טובה משתמשים כתוסף מינרלים טבעי. היא עשירה מאוד בברזל, מנגן, סידן, אבץ, נחושת, כרום ואף מכילה כמויות קטנות של אשלגן ו מגנזיאום.
בשל טעמה החזק, משתמשים בדבשה באפייה. היא מתאימה במיוחד לבישול מאכלי בשר וירקות, כממתיק וכחומר צבע. ניתן לרכוש בחנויות טבע בארץ או ב- Iherb.

מדחום דיגיטלי למזון


המדחום הזה מאוד שימושי במטבח: מתאים למדידת טמפרטורה של מזון קפוא ועד סטייק על הגריל, אידיאלי להכנת מאכל בריא בטמפרטורה הנכונה, בעל תצוגה גדולה ונוחה לקריאה.














בארץ הגדג'ט הזה עולה בסביבות 60 ש"ח. אני הזמנתי ב- Ebay בעלות נמוכה משמעותית של 3.99$ כולל משלוח. לקח כעשרה ימים לקבל את המדחום ומאז הוא פותר לי המון בעיות. מומלץ ב(מד)חום!




תחליף טבעי לסוכר – סטיביה

סטיביה זה צמח שגדל בדרום אמריקה. בעלים של אחד המינים שלו מצויים חומרי המתקה בריכוז גבוה, לכן משתמשים בעלים טריים או מיובשים, מיצוי מימי של העלים או אבקות סטיביה כתחליף לסוכר. המתיקות של העלים המיובשים היא פי 10-15 משל סוכר. מכיוון שלסטיביה השפעה זניחה על רמת הגלוקוז בדם של אדם הצורך את החומר, היא נחשבת לממתיק נטול קלוריות, ידידותי לחולי סכרת וכמובן טבעי.

כמו הרבה דברים טובים, אני קונה את הסטיביה ב- Iherb, למשל זאת בצורת אבקה או זאת בצורת תמצית נוזלית, ומשלבת אותה בבישול ואפייה.
.



 

9 תגובות:

  1. כל הכבוד על ההמלצות, ותודה. אזמין באייהרב. יש את זה באייהרב?
    רחל

    השבמחק
  2. באינטרנט אפשר למצוא מבחר גדול של אביזרים למטבח

    השבמחק
  3. נתקלתי בבלוג במקרה, חיפשתי כתבות על בצק סוכר. תודה רבה על הטיפים ורעיונות :)

    השבמחק
    תשובות
    1. מילה, בכיף! בשביל זה אני כאן :)

      מחק
  4. אני הולכת לחרוש עכשיו על הבלוג שלך :)
    שוב תודה

    השבמחק
  5. יופי של מד חום דיגיטלי

    השבמחק
  6. צר לי לאכזב אבל סטביה- חוץ מהמתחקות שהיא נותנת שרכן לא מעלה את רמת הסוכר בדם
    יש בצמח הזה רעלים שמסוכנים מאוד לגוף האדם
    אנא מכם- אל תצרכו סטביה. אל תרעילו את עצמיכם. ובמיוחד לא לתת לילדים, נשים בהריון ונשים מניקות

    השבמחק
  7. מי שרוצה ללמוד את הנושא הסטביה בצורה אמיתית
    מוזמן לקרוא על זה באתר רות"ם
    שם הכל מוכח מחקרית ולא מבוסס על אמונות והשערות

    השבמחק
  8. הסטיביה, כפי שנאמר כאן, מכילה רעלים מסוכנים שלא מומלץ להכניס לגוף. יש תחליפים קצת יותר בריאים.

    השבמחק