קאפקייקס לימון טבעוניים עם מרנג

מאת אולגה טוכשר
יולי 12, 2017
קאפקייקס לימון טבעוניים עם מרנג
הסיפור הזה מתחיל מלימון מסכן שנשכח בעמקי המקרר,
ומהסקפטיות שלי. הסקפטיות שאפשר באמת להכין מרנג שווה מנוזל שפעם שחו בו גרגירי חומוס. אקווה פאבה (או ”נוזל קטניות" בלטינית) זה לא דבר חדש. אבל רק עכשיו,
בזכות הלימון, הכרחתי את עצמי לנסות אותו, כדי לוודא באופן אמפירי שהוא באמת יכול
להחליף חלבון ביצה.
קאפקייקס לימון טבעוניים עם מרנג
נראה לי שהקסם עבד!
ותקשיבו – זה אשכרה עובד! אבל נתחיל מהתחלה. מכירים
את טארט הלימון המפורסם עם מרנג שרוף? קלאסי כזה, שכולם אוהבים (מי אתם, אנשים שלא
אוהבים טארט לימון?). אז כשהחלטתי להציל את הלימון שלי ולהכין את הקאפקייקס הטבעוניים,
הטארט הזה היה לי מגדלור. חלמתי על תלוליות לבנות עם שיזוף זהוב. שלא מכילות
ביצה.
קאפקייקס לימון טבעוניים עם מרנג
ואכן
התקבלו כאלה. ללא שום טעם או ריח לוואי (מזה חששתי הכי הרבה), יציבות לגמרי,
מבריקות – מרנג לכל דבר. רציתי להיות בטוחה בתוצאה, אז השתמשתי בשיטת מרנג איטלקי,
כלומר סירופ סוכר במקום בסוכר רגיל. הטכניקה היא אותה טכניקה בדיוק, רק צריך
להשקיע טיפה יותר זמן בהקצפה. הסירופ
אמור להיות בטמפרטורת 122 מעלות, אבל אפשר בהחלט להכין אותו גם ללא מד חום. פשוט
תבשלו תערובת מים וסוכר כ- 7 דקות אחרי הרתיחה. כשהיא תסמיך משמעותית, אבל עדיין
תהיה שקופה עם מלא בועות קטנות וצפופות – זה הסימן שהסירופ מוכן.
הקאפקייקס עצמם הם
מעין עוגות בחושות אישיות, עסיסיות וארומטיות. מכינים אותם בקערה אחת, ממש בקלות
ויעילות. 25 דקות גג – והם בחוץ, מחכים להתגנדר.
קאפקייקס לימון טבעוניים עם מרנג
מצעד החתיכים
אז מזלפים עליהם את המרנג, שורפים טיפה במבער (אם אין
– לא נורא בכלל), מפזרים משהו לקבלת טוטל לוק חמוד, עושים ביס
מקצועי, בשביל שתתרשמו מהמרקם האוורירי, מצלמים מכל זווית, וכעבור שעתיים אוכלים כמו שצריך 🙂
קאפקייקס לימון טבעוניים עם מרנג
עוגית קטנה ומתוקה
אני מבטיחה להמשיך את
המסע שלי עם אקווה פאבה. בקרוב יהיו כאן סוגי מרנגים נוספים, ובשבוע הבא גם מתכון שמיועד לאלה, שבדומה לבן הזוג שלי, תוהים בעיקר מה עושים עם גרגירי החומוס שנשארים יתומים.
ובינתיים תיהנו מהעוגות המעולות האלה. הן ממש טעימות, מעין שילוב מושלם של חמוץ
ומתוק. בתאבון!

קאפקייקס לימון טבעוניים עם מרנג

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל- 12
קאפקייקס
:
1/3 כוס שמן
1 כוס חלב סויה /
שקדים / אורז
150 גרם (3/4 כוס)
סוכר
1/4 כוס מיץ לימון
זסט מלימון אחד
210 גרם (1/2 1
כוסות) קמח
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
מרכיבים למרנג טבעוני:
1/2
כוס מי חלבון (נוזל שימורי חומוס)
200
גרם (1 כוס) סוכר
1/4
כוס מים
1
כפית תמצית וניל (אופציונלי)
אופן הכנה:
1.     מחממים את התנור ל-
175 מעלות. משמנים קלות את שקעי תבנית האפייה.
2.     בקערה גדולה טורפים
שמן, חלב, סוכר, מיץ וזסט לימון עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3.     מוסיפים קמח, סודה
לשתייה, אבקת אפייה ומלח ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
4.     יוצקים את הבלילה
לשקעים עד גובה 1/2 ואופים במשך 20-25 דקות, או עד שהקאפקייקס מזהיבים, וקיסם
שננעץ במרכז יוצא נקי ללא פירורים.
5.     מצננים לגמרי על
הרשת.
6.     מכינים מרנג טבעוני: יוצקים מי חלבון לקערת מיקסר נקייה עם וו בלון ומתחילים להקציף במהירות בינונית במשך כ-
7-8 דקות עד לקבלת קצף לבן אוורירי.
7.     במקביל מערבבים בסיר
סוכר ומים ומתחילים לבשל עד לטמפרטורת 122 מעלות (זה אמור לקחת סה"כ כ- 7
דקות) עד שבועות נראות ממש קטנות וצפופות, ומתקבל סירופ סמיך מאוד.
8.     מסירים
את הסיר מהאש ויוצקים לקערת המיקסר תוך כדי הקצפת המרנג בזרם דק על דופן הקערה.
ממשיכים להקציף במהירות גבוהה כ- 6-7 דקות נוספות, עד שמתקבל מרנג יציב ומבריק. אם רוצים – מוסיפים תמצית וניל וצבע
מאכל.
9.     מעבירים את המרנג לשק
זילוף.
10. מזלפים על כל קאפקייק
תלולית גבוהה של המרנג, ושורפים קלות בעזרת ברנר.
11. שומרים במקרר בכלי
אטום.
הערות:
·       אפשר להכין את המרנג
הטבעוני גם ללא סירופ סוכר, עם סוכר רגיל. אבל אני ממליצה להשתמש בגרסה הזו, כי
המרנג יוצא יותר יציב ומבריק.
·       את שארית מי החלבון
אפשר לשמור בכלי אטום במקרר עד לשימוש הבא. את החומוס אפשר לשלב בסלט או כל מנה
אחרת שאוהבים. את מה שאני אוהבת תראו כאן בשבוע הבא. אפשר גם להקפיא.
·       אם אין לכם מד חום,
חכו שהמים עם הסוכר ירתחו ותמדדו עוד 6 דקות. בזמן הזה הסירופ אמור להגיע ל- 122
מעלות. הבועות יהיו ממש קטנות וצפופות, והסירופ ממש סמיך, אך עדיין שקוף.
·       ככל שתקציפו את המרנג
במהירות גבוהה יותר לאורך יותר זמן, כך הוא יהיה יותר יציב.
·       אם אין לכם שק זילוף,
אפשר לקשט את הקאפקייקס בעזרת כף.
0/5 (0 Reviews)
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print

18 תגובות

  1. בואנה את…. אלופה!
    אולי נתארגן להעביר סדנת מתוקים טבעונית ב2018?
    מוכנה לחזור לקונדיטוריה לביקור חד פעמי 😍

  2. הם נראים מעולים!
    אם אני אכין היום (כולל השלב של הברנר) למחר בערב ואשמור בקירור הם ייראו טוב? או שקצת צ׳יקמוקיים? או שעדיף לשמור את החלק של הברנר לממש לפני ההגשה?

    1. הקאפקייקס פשוט מעולים!👌👌👌
      השתמשתי בכל הכמות ממי החומוס בקופסה והכנתי נשיקות בתנור.
      מדהים כמה שזה אותו הטעם… 😄

  3. הכנתי, הקאפקייקס יצאו מעולים. טעימים גם בלי ציפוי. המרנג דווקא לא הלך – התערובת לא התייצבה גם אחרי עשר דקות במיקסר. אולי הוספתי את הסוכר מהר מדי, או לא מספיק בהדרגה. בכל מקרה, במקום זה אילתרתי פרוסטינג מאבקת סוכר עם קצת מיץ לימון, יצא נחמד מאוד. תודה על המתכון!

  4. חייבת לאמר לך שהמתכונים שלך מדהימים! כל מתכון שניסיתי באתר המהמם שלך יצא ממש מוצלח-תודה רבה לך (:

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה רוסי מפורסם שעשה עלייה לארץ: טעים, ללא גלוטן, משביע, פשוט להכנה והכי מפנק שיש
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר, משביע ופשוט להכנה, עם ניחוח חופשה בתאילנד, שיחמם לכם את החורף
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים בלבד, אלה עוגיות טעימות, בריאות ומאוד פשוטות להכנה עם סדקים מקסימים וטעם ממכר
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים בסיר אחד בחצי שעה: טעימה, בריאה, פשוטה להכנה, משביעה וסופר מנחמת
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3 מרכיבים בלבד ומוגשות עם מטבל עירית חמצמץ מושלם
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה עוגיות רכות וטעימות, לא מתוקות מדי וסופר פשוטות להכנה