מכיוון שהעליתי אתמול פוסט אפוי ודל קלוריות של לביבות דלעת-בטטה, אני מרגישה שלחלוטין הרווחתי את הזכות למתכון מטוגן. מה גם, ההצבעה שערכתי לפני החג באינסטגרם שלי, הראתה שאתם עדיין מעדיפים את הסופגניות שלכם
מטוגנות. טוב, ההפרש לטובת המטוגנות היה ממש זניח, אבל גם הקול שלי התווסף והכריע.
הקול הקטן הזה שאומר שפעם בשנה, בחג, לא יקרה שום דבר נורא, אם לא לגמרי נשמור. כי
כבר עשו לנו נסים, ונפלאות, ומתנות אינסוף, אז גם הפעם כל קלוריה תיחשב כשליש 🙂
מטוגנות. טוב, ההפרש לטובת המטוגנות היה ממש זניח, אבל גם הקול שלי התווסף והכריע.
הקול הקטן הזה שאומר שפעם בשנה, בחג, לא יקרה שום דבר נורא, אם לא לגמרי נשמור. כי
כבר עשו לנו נסים, ונפלאות, ומתנות אינסוף, אז גם הפעם כל קלוריה תיחשב כשליש 🙂
אפרופו מתנות, אני את
שלי כבר קיבלתי. מיקסר חדש-דנדש של סאוטר, מקצועי וחזק, קומפקטי, כסוף ומהמם. הוא
זה שאחראי על הבצק המופלא של הסופגניות שלי. ובנוסף לעבודה הטובה שהוא עושה, הוא
גם מצטלם לא רע בכלל.
שלי כבר קיבלתי. מיקסר חדש-דנדש של סאוטר, מקצועי וחזק, קומפקטי, כסוף ומהמם. הוא
זה שאחראי על הבצק המופלא של הסופגניות שלי. ובנוסף לעבודה הטובה שהוא עושה, הוא
גם מצטלם לא רע בכלל.
ובחזרה לסופגניות.
העליתי באינסטגרם תמונה של דונאטס עם שוקולד ופירות יער מהשנה שעברה. ורבים ביקשו
מתכון. והיום, כשמבקשים ממני מתכון, הוא חייב להיות טבעוני. אז החלטתי להכין גרסה טבעונית
דומה, רק במקום הסופגנייה עם חור, יש סופגנייה שנושאת בתוכה קרם פטיסייר חלומי,
סמיך וקטיפתי, מתוק, מלטף, עם נקודות שחורות של וניל. כלומר המראה החיצוני נשאר
זהה, אבל התוכן הלך והשתבח.
העליתי באינסטגרם תמונה של דונאטס עם שוקולד ופירות יער מהשנה שעברה. ורבים ביקשו
מתכון. והיום, כשמבקשים ממני מתכון, הוא חייב להיות טבעוני. אז החלטתי להכין גרסה טבעונית
דומה, רק במקום הסופגנייה עם חור, יש סופגנייה שנושאת בתוכה קרם פטיסייר חלומי,
סמיך וקטיפתי, מתוק, מלטף, עם נקודות שחורות של וניל. כלומר המראה החיצוני נשאר
זהה, אבל התוכן הלך והשתבח.
אני צילמתי עשרות
תמונות של הסופגניות האלה, אני לא מגזימה. הרי אין שום דבר פוטוגני יותר משוקולד
מומס ופירות יער. לא יכולתי לעצור את עצמי.
תמונות של הסופגניות האלה, אני לא מגזימה. הרי אין שום דבר פוטוגני יותר משוקולד
מומס ופירות יער. לא יכולתי לעצור את עצמי.
כל צילום הביא רעיון
לעוד צילום, כל זווית דרשה תיעוד של הזווית האחרת, וכך הלאה, עד שנעלמה לי השמש.
אחרת הייתי ממשיכה עד עצם היום הזה.
לעוד צילום, כל זווית דרשה תיעוד של הזווית האחרת, וכך הלאה, עד שנעלמה לי השמש.
אחרת הייתי ממשיכה עד עצם היום הזה.
בנוסף לכל היתרונות
שכבר מיניתי, הסופגניות היפהפיות האלה מאוד פשוטות להכנה: גם בצק השמרים הטבעוני,
וגם הגרסה הטבעונית של קרם פטיסייר. אם אין לכם פירות יער טריים בשלוף, אפשר לקשט
את הסופגניות המוכנות בתותים, אגוזים או פיסטוקים קצוצים, קוקוס קלוי, זילופי חמאת
בוטנים, סוכריות צבעוניות. ויש הצעות נוספות מתחת למתכון, בהערות.
שכבר מיניתי, הסופגניות היפהפיות האלה מאוד פשוטות להכנה: גם בצק השמרים הטבעוני,
וגם הגרסה הטבעונית של קרם פטיסייר. אם אין לכם פירות יער טריים בשלוף, אפשר לקשט
את הסופגניות המוכנות בתותים, אגוזים או פיסטוקים קצוצים, קוקוס קלוי, זילופי חמאת
בוטנים, סוכריות צבעוניות. ויש הצעות נוספות מתחת למתכון, בהערות.
ואולי הבשורה הגדולה מכולן היא שניתן גם לאפות אותן!
הן יהיו קצת יותר דומות ללחמנייה מתוקה, אבל זה גורלן של כל סופגניות אפויות. ראו
את ההנחיות המפורטות בהערות. ולא נותר לי, אלא להגיד שהסופגניות האלה הן הוכחה חד-משמעית
שקינוחים טבעוניים יכולים להיות מ-ו-ש-ל-מ-י-ם! הן כה יפות וטעימות, שהרגישים ביותר
ביננו עשויים לבכות. אף אחד, אני חוזרת, אף אחד, לא יוכל לזהות שהמתכון אינו חלבי
ולא מכיל ביצים, אלא אם כן תתעקשו לספר. אני דווקא בעד שתספרו, אבל זה לשיקולכם 🙂
הן יהיו קצת יותר דומות ללחמנייה מתוקה, אבל זה גורלן של כל סופגניות אפויות. ראו
את ההנחיות המפורטות בהערות. ולא נותר לי, אלא להגיד שהסופגניות האלה הן הוכחה חד-משמעית
שקינוחים טבעוניים יכולים להיות מ-ו-ש-ל-מ-י-ם! הן כה יפות וטעימות, שהרגישים ביותר
ביננו עשויים לבכות. אף אחד, אני חוזרת, אף אחד, לא יוכל לזהות שהמתכון אינו חלבי
ולא מכיל ביצים, אלא אם כן תתעקשו לספר. אני דווקא בעד שתספרו, אבל זה לשיקולכם 🙂
אז שיהיה חג שמח ומלא בהפתעות, ונסים קטנים וגדולים! בתאבון.
סופגניות טבעוניות במילוי קרם פטיסייר, עם ציפוי שוקולד ופירות יער
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל- 14
סופגניות בינוניות:
סופגניות בינוניות:
לבצק:
350 גרם (2.5 כוסות)
קמח
קמח
2 כפות זרעי פשתן
טחונים
טחונים
2 כפיות שמרים יבשים (כ- 13 גרם שמרים טריים)
1 כפית אבקת אפייה
6 כפות שמן
60 גרם (4 כפות) סוכר
1 כוס חלב צמחי פושר
/ מים פושרים
/ מים פושרים
שמן לטיגון (בערך 1/2
ליטר)
ליטר)
לקרם פטיסייר:
1 כוס חלב צמחי
35 גרם (1/4 כוס) קמח
30 גרם (3 כפות) סוכר
1 כפית משחת וניל
1 כף מיץ לימון
(אופציונלי)
(אופציונלי)
2 כפות שמן קוקוס
לציפוי שוקולד:
150 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן
פירות יער ועלי נענע
קטנים לקישוט
קטנים לקישוט
אופן הכנה:
1. מניחים את כל מרכיבי
הבצק לתוך קערת מיקסר עם וו לישה ומתחילים לעבד במהירות נמוכה במשך כ- 5 דקות, עד
שמתקבל בצק רך ודביק.
הבצק לתוך קערת מיקסר עם וו לישה ומתחילים לעבד במהירות נמוכה במשך כ- 5 דקות, עד
שמתקבל בצק רך ודביק.
2. בעזרת ידיים משומנות
מקבצים את הבצק לכדור ומניחים אותו לתוך קערה משומנת. מכסים ומתפיחים במקום חמים
(אפשר לחמם את התנור ל-40 מעלות ולכבות) במשך כשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את
נפחו.
מקבצים את הבצק לכדור ומניחים אותו לתוך קערה משומנת. מכסים ומתפיחים במקום חמים
(אפשר לחמם את התנור ל-40 מעלות ולכבות) במשך כשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את
נפחו.
3. בינתיים מכינים קרם:
מניחים בסיר קטן חלב צמחי, קמח, סוכר, משחת וניל ומיץ לימון (אופציונלי), טורפים היטב ומבשלים
על אש בינונית תוך ערבוב קבוע כ- 3-4 דקות, או עד שהקרם מתחיל להסמיך. מכבים את
האש, מוסיפים לקרם שמן קוקוס ומערבבים היטב. משאירים את הקרם בצד להתקרר.
מניחים בסיר קטן חלב צמחי, קמח, סוכר, משחת וניל ומיץ לימון (אופציונלי), טורפים היטב ומבשלים
על אש בינונית תוך ערבוב קבוע כ- 3-4 דקות, או עד שהקרם מתחיל להסמיך. מכבים את
האש, מוסיפים לקרם שמן קוקוס ומערבבים היטב. משאירים את הקרם בצד להתקרר.
4. מעבירים את הבצק שתפח
על משטח עבודה מקומח קלות, מוציאים את האוויר ומרדדים לעיגול יחסית עבה, כ- 5-6 ס"מ. קורצים
בעזרת כוס עיגולים ומעבירים על קרש מקומח ממש טוב, או על ריבועי נייר אפייה. עושים את אותה הפעולה עם שאריות הבצק. מכסים
במגבת.
על משטח עבודה מקומח קלות, מוציאים את האוויר ומרדדים לעיגול יחסית עבה, כ- 5-6 ס"מ. קורצים
בעזרת כוס עיגולים ומעבירים על קרש מקומח ממש טוב, או על ריבועי נייר אפייה. עושים את אותה הפעולה עם שאריות הבצק. מכסים
במגבת.
5. בינתיים מחממים שמן
בסיר עמוק. הוא מוכן לעבודה כשזורקים לתוכו חתיכת בצק קטנה, והשמן סביבה מתחיל
לבעבע ולרחוש.
בסיר עמוק. הוא מוכן לעבודה כשזורקים לתוכו חתיכת בצק קטנה, והשמן סביבה מתחיל
לבעבע ולרחוש.
6. זורקים בזהירות
סופגניות לתוך השמן החם, מטגנים משני הצדדים עד להשחמה יפה, ומעבירים בעזרת כף
מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג.
סופגניות לתוך השמן החם, מטגנים משני הצדדים עד להשחמה יפה, ומעבירים בעזרת כף
מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג.
7. בעזרת צנטר או קיסם
עץ מייצרים חור בחלק העליון או בצד של כל סופגנייה. מערבבים היטב את הקרם בעזרת
מטרפה ומעבירים לשק זילוף עם צנטר דק.
עץ מייצרים חור בחלק העליון או בצד של כל סופגנייה. מערבבים היטב את הקרם בעזרת
מטרפה ומעבירים לשק זילוף עם צנטר דק.
8. ממלאים את הסופגניות
בקרם פטיסייר.
בקרם פטיסייר.
9. מכינים ציפוי שוקולד:
ממיסים שוקולד במיקרוגל (בפולסים) או על באן מרי, מוסיפים שמן ומערבבים היטב עד
שמתקבל גנאש חלק ומבריק.
ממיסים שוקולד במיקרוגל (בפולסים) או על באן מרי, מוסיפים שמן ומערבבים היטב עד
שמתקבל גנאש חלק ומבריק.
10. טובלים כל סופגנייה
בשוקולד ומסדרים על מגש. מקשטים בפירות יער ועלי נענע קטנים.
בשוקולד ומסדרים על מגש. מקשטים בפירות יער ועלי נענע קטנים.
הערות:
· ניתן להכין גרסה
אפויה של הסופגניות האלה: פשוט מוסיפים עוד כפית של אבקת אפייה, ואחרי יצירת
העיגולים מסדרים אותם במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים ב- 175 מעלות
במשך כ- 20 דקות, או עד להשחמה יפה.
אפויה של הסופגניות האלה: פשוט מוסיפים עוד כפית של אבקת אפייה, ואחרי יצירת
העיגולים מסדרים אותם במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים ב- 175 מעלות
במשך כ- 20 דקות, או עד להשחמה יפה.
· אפשר לייצר סופגניות
דונאטס: פשוט קורצים עיגול גדול ובתוכו עוד עיגול קטן (חור).
דונאטס: פשוט קורצים עיגול גדול ובתוכו עוד עיגול קטן (חור).
· אפשר להשתמש בכל חלב
צמחי שאוהבים. אני משתמשת לרוב בחלב סויה.
צמחי שאוהבים. אני משתמשת לרוב בחלב סויה.
· אפשר להשתמש בבצק או
בשמן קנולה/חמניות או בשמן קוקוס.
בשמן קנולה/חמניות או בשמן קוקוס.
· אפשר להחליף את משחת
הווניל בתמצית ווניל או תוכן של 1/2 מקל וניל. מומלץ לא לוותר על הווניל: הוא מוסיף
המון לטעם הקרם והופך אותו לדומה ממש לגרסה הקלאסית של קרם פטיסייר.
הווניל בתמצית ווניל או תוכן של 1/2 מקל וניל. מומלץ לא לוותר על הווניל: הוא מוסיף
המון לטעם הקרם והופך אותו לדומה ממש לגרסה הקלאסית של קרם פטיסייר.
· אפשר לקשט את
הסופגניות בהתאם לטעם האישי: אפשר להשתמש בתותים, בזילופי חמאת בוטנים או לוטוס,
אגוזים קצוצים, קוקוס קלוי, שברי עוגיות אוראו, שערות חלבה, סוכריות צבעוניות
וכו'.
הסופגניות בהתאם לטעם האישי: אפשר להשתמש בתותים, בזילופי חמאת בוטנים או לוטוס,
אגוזים קצוצים, קוקוס קלוי, שברי עוגיות אוראו, שערות חלבה, סוכריות צבעוניות
וכו'.
0/5
(0 Reviews)
44 תגובות
מהמם! איזה כיף מתכון לקרם פטיסייר טבעוני👏👏שימחת אותנו מאוד.
בבקשה אם תוכלי את הדגם של המיקסר החדש והאם הוא מתאים לשימוש ביתי אך אינטנסיבי?
תודה!
הי מיכל, שמחתי לשמח 🙂
אני לא יודעת כמה אינטנסיבי השימוש שלך, ומה זה בעצם אומר, אבל המיקסר הזה עושה את מה שמיקסר אמור לעשות. הדגם שלו km-676s
היי, בקשר לקרן פטיסייר, משחת וניל עולה איזה 80 ש"ח, יש תחליף טיפה יותר זול שאת יכולה להציע?🙏
הי אלי. אפשר תמצית וניל, אפשר אפילו סוכר וניל 🙂
היי:)
יש משהו שאפשר להחליף את זרעי הפשתן בו?
איפה אפשר למצוא אותם?
הי, הם נמכרים בכל מקום. ממש לא קשה לאתר. אפשר בעיקרון לוותר עליהם, אבל הבצק יצא קצת פחות רך ואוורירי. במתכון הזה הם מחליפים ביצים
מעולה אחפש 🙂
לגבי זילופי לוטוס, איך את ממליצה להכין את הקרם לזילוף?
פשוט ממיסים אותו וטובלים סופגניה, או מזלפים אותו בעזרת שקית זילוף או כפית
שאלה חשובה: כתבת במתכון חלב צמחי.בנוסף כתבת להוסיף שמן קוקוס.אז יכול להיות גם חלב קוקוס? חלב שקדים?חלב סויה? מה עדיף?
הנכדה שלי אלרגית לביצים (לפני גיל שנה גם לחלב,עכשיו זה עבר לה) ולמעשה התרגלנו להכין אחל'ה תבשילים ומאפים טבעונים והתאהבנו בהם.
הקטע של הביצים לא עבר כרגע,למרות שמבטיחים באחוזים גבוהים שזה גם יעבור.
אז ממש שמחתי למתכון הזה.אם תוכלי בבקשה לפרט איזה סוג חלב צמחי עדיף.
בתודה ענקית ויום נפלא!
הי, זה יכול להיות כל חלב צמחי, כולל חלב קוקוס. הם לרוב מחליפים אחד את השני. שימי לב של חלב קוקוס יש טעם דומיננטי ביחס לחלב מסוג אחר
הי 3שאלות . 1 את הקמח לקרם פטיסייר אפשר להחליף בקורנפלור? 2 את החלב הצמחי אפשר להחליף במי קוקוס? 3 אפשר למלא את הקרם המוכן בכוסיות של שערות קדאיף אפויות?
הי שושי. אפשר להחליף את הקמח בקורנפלור. אי אפשר להחליף את החלב הצמחי במים. כן אפשר למלא כוסות קדאיף בקרם לפי המתכון שלי. בהצלחה 🙂
היי מה זה כפית מדחת וניל?
יש מצב שלא רשמתי נכון משחת וניל? בכל אופן, משחת וניל זה כמו תמצית רק במשחה – הרבה יותר מרוכז. אפשר להחליף בתמצית וניל.
אם אני עושה עם תמצית וניל זה אותו טעם?
כן. אולי תצטרכי לשים קצת יותר, כי המשחה יותר מרוכזת.
היי, הכנתי את הסופגניות האלה שנה שעברה וכולם עפו עליהן, וחייבת להכין שוב השנה!
האם אפשר להחליף את זרעי הפשתן ברסק תפוחים? אם כן מה הכמות שצריך לשים?
הי רותי, איזה כיף לשמוע! אני לא ניסיתי עם רסק תפוחים, אבל לדעתי לא אמורה להיות בעיה. הייתי הולכת על 1/4 כוס. בהצלחה וחג שמח!
ניסיתי ויצא מדהים. החלפתי את הזרעי פשתן ב4 כפות רסק תפוחים (ללא סוכר) כי לא הייתה לי מטחנה. לא השפיע על הטעם. בנוסף הכפלתי כמויות. נשארו לי עודפים גם מהקרם וגם מהשוקולד המומס, אז אם מכפילים כמויות אולי לא צריך להכפיל את המילוי בהתאם (או להשתמש בעודפים למטרות אחרות).
שמחה לשמוע שאהבת ויצא טוב 🙂 חג שמח!
הי אולגה.
יצא לי קרם עם מלא גושים…
ברגע שמוסיפים את הקמח לחלב אז נוצרים גושים.
איך נמנעים מזה?תודה
הי נופר, חשוב להוסיף את הקמח לחלב קר, לטרוף ממש טוב ורק אז לחמם תוך ערבוב. זה מונע היווצרות גושים וזה רשום במתכון.
הי, אם אני רוצה להפוך את הקרם לקרם שוקולד, להוסיף אותו בסיום הבישול ולחכות להמסה? תודה!
הי נחמה. כן, בדיוק ככה 🙂
היי! אני מחפשת מתכון לקרם פטיסייר טבעוני למלית של פאי. חושבת שהמתכון הזה יתאים לאפייה?
הי שחר, הייתה תקלה באתר ורק עכשיו ראיתי את השאלה. מניחה שזה כבר פחות אקטואלי, אבל התשובה היא כן.
אולגה תודה רבה על כל המתכונים המושלמים! את אף לא מאכזבת!! לפני שאני מנסה את זה רציתי לשאול – איך נמנעים משמן חם מדי שמטגן את הסופגניה מבחוץ, אבל משאיר אותה לא מוכנה מבפנים? זה קרה לי עם כמה מתכונים בעבר…. וגם, באיזה שמן את משתשמת?
הי שירלי, תודה רבה על הפרגון! לטיגון עמוק אני משתמשת בשמן קנולה. כדאי לחמם את השמן היטב על אש נמוכה. להיזהר שהוא לא יהיה רותח מדי – אם יש ביעבוע חזק, זה סימן שהשמן חם מדי. אם יש לך מדחום, תמדדי 165 מעלות. בהצלחה!
נראה מהמם ואני מתכננת להכין בחנוכה הקרוב 🙂 רק תהיה, ניתן להוסיף לקרם מחית אגוזים? אם כן, לאחר יצירת וקירור הקרם?
הי דניאל, תודה רבה! אפשר בהחלט להוסיף, דווקא בסוף בישול הקרם
בסוף נצמדתי למתכון ורק פיזרתי אבקת סוכר מלמעלה, יצאו נהדר : )
איזה כיף שאהבת 🙂 חג שמח!
אפשר להחליף את שמן הקוקוס בקרם הפטיסייר?
הי קרן. אפשר שמן ניטרלי סגנון קנולה או חמאה טבעונית
תודה רבה!
היי, אין צורך בהתפחה שנייה?
הי עינת, ממש בקטנה. התפיחה השנייה נעשית כבר בתוך שמן. בהצלחה וחג שמח 🙂
זה קרם יציב שאפשר לזלף? (נגיד למילפיי וכאלה)
הי יעל. אם את מחפשת קרם ממש יציב לזילוף, ממליצה על המילוי של טארט שוקולד ללא אפייה מהבלוג. קרם על בסיס סילקן טופו
היי , כשאת כןתבת חלב צמחי , האם כל חלב צמחי מתאים כי יש חלב סויה , שיבולת שועל , שקדים , ואורז , אז אפשר לדעת מה מהם מתאים ?
הי, כח חלב צמחי מתאים
היי, אפשר להחליף את השמן קוקוס בפטיסייר לחמאה טבעונית?
כן, בהחלט