סופגניות טבעוניות במילוי קרם פטיסייר, עם ציפוי שוקולד ופירות יער

מאת
סופגניות טבעוניות במילוי קרם פטיסייר
ביס חלומי
מכיוון שהעליתי אתמול פוסט אפוי ודל קלוריות של לביבות דלעת-בטטה, אני מרגישה שלחלוטין הרווחתי את הזכות למתכון מטוגן. מה גם, ההצבעה שערכתי לפני החג באינסטגרם שלי, הראתה שאתם עדיין מעדיפים את הסופגניות שלכם מטוגנות. טוב, ההפרש לטובת המטוגנות היה ממש זניח, אבל גם הקול שלי התווסף והכריע. הקול הקטן הזה שאומר שפעם בשנה, בחג, לא יקרה שום דבר נורא, אם לא לגמרי נשמור. כי כבר עשו לנו נסים, ונפלאות, ומתנות אינסוף, אז גם הפעם כל קלוריה תיחשב כשליש 🙂
סופגניות טבעוניות במילוי קרם פטיסייר
אפרופו מתנות, אני את שלי כבר קיבלתי. מיקסר חדש-דנדש של סאוטר, מקצועי וחזק, קומפקטי, כסוף ומהמם. הוא זה שאחראי על הבצק המופלא של הסופגניות שלי. ובנוסף לעבודה הטובה שהוא עושה, הוא גם מצטלם לא רע בכלל.
סופגניות טבעוניות במילוי קרם פטיסייר
כי שוקולד מומס זה החיים
ובחזרה לסופגניות. העליתי באינסטגרם תמונה של דונאטס עם שוקולד ופירות יער מהשנה שעברה. ורבים ביקשו מתכון. והיום, כשמבקשים ממני מתכון, הוא חייב להיות טבעוני. אז החלטתי להכין גרסה טבעונית דומה, רק במקום הסופגנייה עם חור, יש סופגנייה שנושאת בתוכה קרם פטיסייר חלומי, סמיך וקטיפתי, מתוק, מלטף, עם נקודות שחורות של וניל. כלומר המראה החיצוני נשאר זהה, אבל התוכן הלך והשתבח.
סופגניות טבעוניות במילוי קרם פטיסייר
אני צילמתי עשרות תמונות של הסופגניות האלה, אני לא מגזימה. הרי אין שום דבר פוטוגני יותר משוקולד מומס ופירות יער. לא יכולתי לעצור את עצמי.
סופגניות טבעוניות במילוי קרם פטיסייר
מאוהבת בהן
כל צילום הביא רעיון לעוד צילום, כל זווית דרשה תיעוד של הזווית האחרת, וכך הלאה, עד שנעלמה לי השמש. אחרת הייתי ממשיכה עד עצם היום הזה.
סופגניות טבעוניות במילוי קרם פטיסייר
אפשר להרגיש שאני מתלהבת, נכון? גם מהסופגניות, וגם מהצעצוע החדש 🙂
 
בנוסף לכל היתרונות שכבר מיניתי, הסופגניות היפהפיות האלה מאוד פשוטות להכנה: גם בצק השמרים הטבעוני, וגם הגרסה הטבעונית של קרם פטיסייר. אם אין לכם פירות יער טריים בשלוף, אפשר לקשט את הסופגניות המוכנות בתותים, אגוזים או פיסטוקים קצוצים, קוקוס קלוי, זילופי חמאת בוטנים, סוכריות צבעוניות. ויש הצעות נוספות מתחת למתכון, בהערות.
סופגניות טבעוניות במילוי קרם פטיסייר, עם ציפוי שוקולד ופירות יער
זום על הפטיסייר הטבעוני המשגע
ואולי הבשורה הגדולה מכולן היא שניתן גם לאפות אותן! הן יהיו קצת יותר דומות ללחמנייה מתוקה, אבל זה גורלן של כל סופגניות אפויות. ראו את ההנחיות המפורטות בהערות. ולא נותר לי, אלא להגיד שהסופגניות האלה הן הוכחה חד-משמעית שקינוחים טבעוניים יכולים להיות מ-ו-ש-ל-מ-י-ם! הן כה יפות וטעימות, שהרגישים ביותר ביננו עשויים לבכות. אף אחד, אני חוזרת, אף אחד, לא יוכל לזהות שהמתכון אינו חלבי ולא מכיל ביצים, אלא אם כן תתעקשו לספר. אני דווקא בעד שתספרו, אבל זה לשיקולכם 🙂
אז שיהיה חג שמח ומלא בהפתעות, ונסים קטנים וגדולים! בתאבון.

סופגניות טבעוניות במילוי קרם פטיסייר, עם ציפוי שוקולד ופירות יער

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל- 14 סופגניות בינוניות:
לבצק:
350 גרם (2.5 כוסות) קמח
2 כפות זרעי פשתן טחונים
2 כפיות שמרים יבשים (כ- 13 גרם שמרים טריים)
1 כפית אבקת אפייה
6 כפות שמן
60 גרם (4 כפות) סוכר
1 כוס חלב צמחי פושר / מים פושרים
שמן לטיגון (בערך 1/2 ליטר)
לקרם פטיסייר:
1 כוס חלב צמחי
35 גרם (1/4 כוס) קמח
30 גרם (3 כפות) סוכר
1 כפית משחת וניל
1 כף מיץ לימון (אופציונלי)
2 כפות שמן קוקוס
לציפוי שוקולד:
150 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן
פירות יער ועלי נענע קטנים לקישוט
אופן הכנה:
1.     מניחים את כל מרכיבי הבצק לתוך קערת מיקסר עם וו לישה ומתחילים לעבד במהירות נמוכה במשך כ- 5 דקות, עד שמתקבל בצק רך ודביק.
2.     בעזרת ידיים משומנות מקבצים את הבצק לכדור ומניחים אותו לתוך קערה משומנת. מכסים ומתפיחים במקום חמים (אפשר לחמם את התנור ל-40 מעלות ולכבות) במשך כשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3.     בינתיים מכינים קרם: מניחים בסיר קטן חלב צמחי, קמח, סוכר, משחת וניל ומיץ לימון (אופציונלי), טורפים היטב ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב קבוע כ- 3-4 דקות, או עד שהקרם מתחיל להסמיך. מכבים את האש, מוסיפים לקרם שמן קוקוס ומערבבים היטב. משאירים את הקרם בצד להתקרר.
4.     מעבירים את הבצק שתפח על משטח עבודה מקומח קלות, מוציאים את האוויר ומרדדים לעיגול יחסית עבה, כ- 5-6 ס”מ. קורצים בעזרת כוס עיגולים ומעבירים על קרש מקומח ממש טוב, או על ריבועי נייר אפייה. עושים את אותה הפעולה עם שאריות הבצק. מכסים במגבת.
5.     בינתיים מחממים שמן בסיר עמוק. הוא מוכן לעבודה כשזורקים לתוכו חתיכת בצק קטנה, והשמן סביבה מתחיל לבעבע ולרחוש.
6.     זורקים בזהירות סופגניות לתוך השמן החם, מטגנים משני הצדדים עד להשחמה יפה, ומעבירים בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג.
7.     בעזרת צנטר או קיסם עץ מייצרים חור בחלק העליון או בצד של כל סופגנייה. מערבבים היטב את הקרם בעזרת מטרפה ומעבירים לשק זילוף עם צנטר דק.
8.     ממלאים את הסופגניות בקרם פטיסייר.
9.     מכינים ציפוי שוקולד: ממיסים שוקולד במיקרוגל (בפולסים) או על באן מרי, מוסיפים שמן ומערבבים היטב עד שמתקבל גנאש חלק ומבריק.
10. טובלים כל סופגנייה בשוקולד ומסדרים על מגש. מקשטים בפירות יער ועלי נענע קטנים.
הערות:
·       ניתן להכין גרסה אפויה של הסופגניות האלה: פשוט מוסיפים עוד כפית של אבקת אפייה, ואחרי יצירת העיגולים מסדרים אותם במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים ב- 175 מעלות במשך כ- 20 דקות, או עד להשחמה יפה.
·       אפשר לייצר סופגניות דונאטס: פשוט קורצים עיגול גדול ובתוכו עוד עיגול קטן (חור).
·       אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים. אני משתמשת לרוב בחלב סויה.
·       אפשר להשתמש בבצק או בשמן קנולה/חמניות או בשמן קוקוס.
·       אפשר להחליף את משחת הווניל בתמצית ווניל או תוכן של 1/2 מקל וניל. מומלץ לא לוותר על הווניל: הוא מוסיף המון לטעם הקרם והופך אותו לדומה ממש לגרסה הקלאסית של קרם פטיסייר.
·       אפשר לקשט את הסופגניות בהתאם לטעם האישי: אפשר להשתמש בתותים, בזילופי חמאת בוטנים או לוטוס, אגוזים קצוצים, קוקוס קלוי, שברי עוגיות אוראו, שערות חלבה, סוכריות צבעוניות וכו’.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
תגיות:
הדפסה
21 תגובות
  1. michal harel שנה 1 לפני
    הגב

    מהמם! איזה כיף מתכון לקרם פטיסייר טבעוני👏👏שימחת אותנו מאוד.
    בבקשה אם תוכלי את הדגם של המיקסר החדש והאם הוא מתאים לשימוש ביתי אך אינטנסיבי?

    • michal harel שנה 1 לפני
      הגב

      תודה!

    • אולגה טוכשר שנה 1 לפני
      הגב

      הי מיכל, שמחתי לשמח 🙂
      אני לא יודעת כמה אינטנסיבי השימוש שלך, ומה זה בעצם אומר, אבל המיקסר הזה עושה את מה שמיקסר אמור לעשות. הדגם שלו km-676s

  2. אנונימי שנה 1 לפני
    הגב

    היי:)
    יש משהו שאפשר להחליף את זרעי הפשתן בו?
    איפה אפשר למצוא אותם?

    • אולגה טוכשר שנה 1 לפני
      הגב

      הי, הם נמכרים בכל מקום. ממש לא קשה לאתר. אפשר בעיקרון לוותר עליהם, אבל הבצק יצא קצת פחות רך ואוורירי. במתכון הזה הם מחליפים ביצים

    • אנונימי שנה 1 לפני
      הגב

      מעולה אחפש 🙂
      לגבי זילופי לוטוס, איך את ממליצה להכין את הקרם לזילוף?

    • אולגה טוכשר שנה 1 לפני
      הגב

      פשוט ממיסים אותו וטובלים סופגניה, או מזלפים אותו בעזרת שקית זילוף או כפית

  3. אנונימי 8 חודשים לפני
    הגב

    שאלה חשובה: כתבת במתכון חלב צמחי.בנוסף כתבת להוסיף שמן קוקוס.אז יכול להיות גם חלב קוקוס? חלב שקדים?חלב סויה? מה עדיף?
    הנכדה שלי אלרגית לביצים (לפני גיל שנה גם לחלב,עכשיו זה עבר לה) ולמעשה התרגלנו להכין אחל'ה תבשילים ומאפים טבעונים והתאהבנו בהם.
    הקטע של הביצים לא עבר כרגע,למרות שמבטיחים באחוזים גבוהים שזה גם יעבור.
    אז ממש שמחתי למתכון הזה.אם תוכלי בבקשה לפרט איזה סוג חלב צמחי עדיף.
    בתודה ענקית ויום נפלא!

    • אולגה טוכשר 8 חודשים לפני
      הגב

      הי, זה יכול להיות כל חלב צמחי, כולל חלב קוקוס. הם לרוב מחליפים אחד את השני. שימי לב של חלב קוקוס יש טעם דומיננטי ביחס לחלב מסוג אחר

  4. שושי דמתי 3 חודשים לפני
    הגב

    הי 3שאלות . 1 את הקמח לקרם פטיסייר אפשר להחליף בקורנפלור? 2 את החלב הצמחי אפשר להחליף במי קוקוס? 3 אפשר למלא את הקרם המוכן בכוסיות של שערות קדאיף אפויות?

    • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
      הגב

      הי שושי. אפשר להחליף את הקמח בקורנפלור. אי אפשר להחליף את החלב הצמחי במים. כן אפשר למלא כוסות קדאיף בקרם לפי המתכון שלי. בהצלחה 🙂

  5. עדי 4 שבועות לפני
    הגב

    היי מה זה כפית מדחת וניל?

    • אולגה טוכשר 4 שבועות לפני
      הגב

      יש מצב שלא רשמתי נכון משחת וניל? בכל אופן, משחת וניל זה כמו תמצית רק במשחה – הרבה יותר מרוכז. אפשר להחליף בתמצית וניל.

      • עדי 3 שבועות לפני
        הגב

        אם אני עושה עם תמצית וניל זה אותו טעם?

        • Olga Touksher 3 שבועות לפני
          הגב

          כן. אולי תצטרכי לשים קצת יותר, כי המשחה יותר מרוכזת.

  6. רותי 2 שבועות לפני
    הגב

    היי, הכנתי את הסופגניות האלה שנה שעברה וכולם עפו עליהן, וחייבת להכין שוב השנה!
    האם אפשר להחליף את זרעי הפשתן ברסק תפוחים? אם כן מה הכמות שצריך לשים?

    • אולגה טוכשר 2 שבועות לפני
      הגב

      הי רותי, איזה כיף לשמוע! אני לא ניסיתי עם רסק תפוחים, אבל לדעתי לא אמורה להיות בעיה. הייתי הולכת על 1/4 כוס. בהצלחה וחג שמח!

  7. א שבוע 1 לפני
    הגב

    ניסיתי ויצא מדהים. החלפתי את הזרעי פשתן ב4 כפות רסק תפוחים (ללא סוכר) כי לא הייתה לי מטחנה. לא השפיע על הטעם. בנוסף הכפלתי כמויות. נשארו לי עודפים גם מהקרם וגם מהשוקולד המומס, אז אם מכפילים כמויות אולי לא צריך להכפיל את המילוי בהתאם (או להשתמש בעודפים למטרות אחרות).

    • אולגה טוכשר שבוע 1 לפני
      הגב

      שמחה לשמוע שאהבת ויצא טוב 🙂 חג שמח!

  8. נופר 7 ימים לפני
    הגב

    הי אולגה.
    יצא לי קרם עם מלא גושים…
    ברגע שמוסיפים את הקמח לחלב אז נוצרים גושים.
    איך נמנעים מזה?תודה

    • אולגה טוכשר 7 ימים לפני
      הגב

      הי נופר, חשוב להוסיף את הקמח לחלב קר, לטרוף ממש טוב ורק אז לחמם תוך ערבוב. זה מונע היווצרות גושים וזה רשום במתכון.

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם