זה הולך להיות פוסט כתום ושמח במיוחד. והכל בזכות דלעת. אני מתה על הירק הזה, משתמשת בו הרבה בבישול ואפייה. תראו למשל את המרק והלביבות האלה בהם דלעת היא הכוכבת הראשית. הפעם החלטתי להכין ממנה ריבת דלעת בצבע וטעם משגעים. יכול להיות שטכנית זו קונפיטורה, כי אחוז הירק עולה בהרבה על אחוז הסוכר. אבל אלה פרטים לא משמעותיים, וגם לא נראה לי שיש סיבה מיוחדת לשים יותר מכוס סוכר אחד – גם זה לא מעט.
בגדול הכנתי את הריבה הזו כחלק של מתכון שיעלה כאן בשבוע הבא. אבל כשפרסמתי את תהליך ההכנה בסטורי באינסטגרם, קיבלתי לא מעט פניות ובקשות לפרסם את המתכון. אז נשברתי והחלטתי לתת לריבה את הכבוד המגיע לה – פוסט נפרד משל עצמה.
ההכנה של הריבה הזו מאוד פשוטה, די כמו של כל הריבות. היתרון שלה בכך שהיא בהגדרה לא נוזלית, ואין צורך להשתמש בפקטין להסמכתה. המרקם שלה יוצא סמיך באופן טבעי, וזה הופך את הריבה הזו לחומר גלם מושלם לאפייה. ולשימושים נוספים שתראו בשבוע הבא. אני איזנתי את המתיקות עם לימון ותיבלתי בקינמון, כי הוא משתלב מעולה עם טעם של דלעת. בהערות תראו הצעות לגיוונים אחרים.
כמו שאמרתי, הריבה הזו היא עוצר! קודם כל הצבע שלה נורא יפה ועושה מצב רוח טוב. היא טעימה ממש וגם רב שימושית. היא מורכבת מ-4 מרכיבים זמינים ביותר, ולמעשה מכינה את עצמה – אתם רק צריכים לעזור לה טיפה מדי פעם 🙂 והיא לגמרי שפויה במושגים של קלוריות, אז בכלל טוב וכיף לנו. נסו אותה בהקדם, זו עונה מצוינת להתחיל להכין ריבות לחורף. וכמובן אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. נתראה בפוסט כתום נוסף בעוד שבוע, ובינתיים שיהיה בתאבון!
ריבת דלעת
אז מה היה לנו?
מרכיבים לצנצנת 500 מ"ל:
1,200 גרם דלעת עם קליפה (700 גרם דלעת מבושלת)
200 גרם (1 כוס) סוכר
1 לימון גדול
1.5 כפיות קינמון, או לפי הטעם
אופן הכנה:
- מקלפים את הדלעת וחותכים לחתיכות בינוניות.
- מגרדים את קליפת הלימון וסוחטים את המיץ.
- מעקרים צנצנת זכוכית: ממלאים במים רותחים, שופכים ושומרים הפוך על מגבת בד נקייה.
- מכינים את הריבה: שמים בסיר את הדלעת, מוסיפים 1 כוס מים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות, או עד שהדלעת מתרככת. מדי פעם מורידים את המכסה ומערבבים.
- מסננים את מי הבישול ומעבירים את הדלעת למעבד מזון או בלנדר (לא שוטפים את הסיר). מרסקים עד שמתקבלת מחית אחידה ומעבירים אותה חזרה לסיר.
- מוסיפים את הסוכר, גרד ומיץ הלימון והקינמון, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם, במשך כשעה, או עד שכל הנוזלים מתאדים, ומתקבלת ריבה במרקם סמיך.
- מעבירים את הריבה לצנצנת, סוגרים את המכסה ושומרים בארון. אחרי הפתיחה מעבירים למקרר.
הערות:
- אפשר להשתמש במקום או יחד עם הדלעת גם בדלורית.
- מומלץ לטעום את הריבה בשלב 6 ולהוסיף עוד לימון / סוכר אם היא מתוקה / חמוצה מדי. כמובן אפשר לגוון ולהוסיף תבלינים נוספים, כמו אניס, הל, פולי קפה, וניל וכו'.
- אם לא בא לכם לעקר צנצנות, אפשר לדלג על השלב הזה. פשוט שומרים את הריבה במקרר.
- הריבה מעולה למאכל כמו שהיא, אבל אפשר ומומלץ להשתמש בה בתור חומר גלם. היא עובדת מצוין כמלית לרוגלך, חיתוכיות או עוגיות סנדוויץ', ליד בלינצ'ס או פנקייקים, או סתם ככה על פרוסת לחם.
8 תגובות
הריבה נראית נהדר! בהחלט אכין אותה בקרוב. אוהבת מאד את הצבע. בעונת המישמשים הייתי מכינה ריבות אבל העונה מאד קצרה. הדלעת תתפוס את מקומה בכבוד הראוי. תודה רבה לך על המתכון!
אני מתה על הצבע! תודה, פנינה
היי, אני מאוד אוהבת ריבות אבל זה המון סוכר. יש לדעתך דרך להכין את זה בלי סוכר? או עם ממתיק כמו מייפל ולהוריד כמויות?
הי שני. כוס סוכר זו לא כמות גדולה, אבל אני מסכימה שזה סובייקטיבי 🙂 אי אפשר להכין ריבה בלי סוכר בכלל. לצערי אני לא יודעת להמליץ על תחליפים, כי אני לא עובדת איתם. אני כן מאמינה שאפשר להוריד את כמות הסוכר ל-1/4 כוס ולהשלים עם מייפל לפי הטעם עד המתיקות הרצויה. בהצלחה!
מתה על ריבת דלעת. דודה שלי מכינה אחת נהדרת ואף פעם לא ביררתי מה הסוד שלה.
את כותבת שהריבה היא רב שימושית. מה עוד את מכינה איתה למשל? מתה לדעת ולנסות גם! 🙂
הי נטע, תודה רבה! רבה במרקם כזה מתאימה למליות: יש מתכון בבלוג לפרלינים משוקולד במילוי הריבה. אפשר להשתמש בה למילוי מאפי שמרים, רוגלעך ואפילו בתור גורם ממתיק ברטבים. בקיצור די כמו כל ריבה אחרת 🙂
כמה זמן אפשר לשמור במקרר?
הי, שבועות ואפילו חודש פלוס..