קדרת ירקות וטופו

קדרת ירקות וטופו

מאת

קדרת ירקות וטופו לגוף שלי יש מדד חורף משלו. תמיד יש את היום הזה בשנה שאני מרגישה שהקיץ נגמר. וזה לאו דווקא קשור למזג האוויר או החלפת שעוני קיץ-חורף. השמש עדיין תחמם, הים עדיין יהיה נעים לרחצה, אבל יקרה שינוי בלתי מורגש באוויר, ובפנים אני אדע שזהו, זה נגמר. והחל מאותו הרגע אני אתחיל להתגעגע לאביב ולהכין אוכל חורפי. אוכל מנחם. כן, ולא אכפת לי שחושבים שצמד המילים הזה נדוש. אותי אוכל מנחם ומרגיע, הוא נוגד דיכאון החורף הטוב ביותר שיש. מרק סמיך, תבשיל עשיר, קדרת ירקות וטופו צבעונית ומשביעה. חלום.

קדרת ירקות וטופו

הכנתי את המנה הזו בשיתוף עם סנפרוסט. אני משתמשת המון בלקטי הירקות שלהם, הם ממש מצילים אותי כשצריך להכין משהו טעים ברגע אחרון. הם משתלבים כמעט בכל סוג מנות, וזה מאפשר ספונטניות ויצירתיות. הוספתי את אהבת חיי החדשה – טופו. כבר הכנתי איתו לא מעט מנות: מוקפץ, קציצות ואפילו קינוח. הוא משדרג את המנה ברמות ומעשיר אותה בערכים תזונתיים חשובים.

ההכנה של הקדרה עצמה ממש לא מסובכת. בוחרים את המצע למנה – אצלי זה אורז, אבל אפשר ללכת לכיוונים אחרים (ראו בהערות). ואז מוסיפים את הירקות והטופו האפויים. וכל זה מתערבב עם רוטב טריאקי תוצרת בית, שלא תאמינו כמה קל להכין אותו לבד.

קדרת ירקות וטופו
הכי טעים – ביס ישירות מהתבנית

שום דבר כאן לא מטוגן, מה שהופך את המנה לבריאה וטעימה במיוחד. רוצים עוד יותר בריא? לכו על אורז מלא. היא גם ללא גלוטן ומשלבת את כל מה שהגוף שלנו צריך, במיוחד בחורף: פחמימות, שומנים, חלבונים, ומשהו טעים וחם לאכול ישירות מהתבנית 🙂

קדרת ירקות וטופו
אפשר לאכול גם באופן מתורבת

כן-כן, מדובר בארוחה שלמה בתבנית אחת. אני למען הצילום כמובן העברתי חלק לצלחת, אבל מיד אחרי זה – ואל תספרו לאף אחד! – חצי ישבתי חצי שכבתי על הספה עם התבנית על הבטן והכף ביד, ויצרתי מלא וריאציות של ביסים מושלמים 🙂 בקיצור – את המנה הזו אתם חייבים לנסות. תגידו לי תודה אחר כך. רק אל תשכחו לספר איך יצא לכם: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או אינסטגרם. ובינתיים, שיהיה בתאבון!

קדרת ירקות וטופו

אז מה היה לנו?
מרכיבים לתבנית גדולה:
1 שקית לקט ירקות לתנור של סנפרוסט
1 חבילה (300 גרם) טופו, מסונן ומיובש מנוזלים מיותרים
שמן זית, מלח, פלפל שחור
לרוטב טריאקי ביתי:
1 כוס מים
3/4 כוס רוטב סויה
1/4 כוס סירופ מייפל טבעי
1 כפית ג’ינג’ר, כתוש
2 שיני שום, כתושות
2 כפות קורנפלור + 2 כפות מים
לאורז:
1.5 כוסות אורז לבן / מלא
3 כוסות מים
1/2 כפית מלח
1 כף שמן
להגשה:
שומשום

 

אופן הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות טורבו. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה. חותכים את הטופו לקוביות בגודל ביס.
  2. מכינים את הרוטב: שמים בסיר קטן את כל הרכיבים, למעט הקורנפלור והמים, ומערבבים. בצלוחית קטנה מערבבים היטב את הקורנפלור והמים, שלא יישארו גושים. מביאים את התערובת לסף רתיחה, מוסיפים את הקורנפלור הנוזלי וממשיכים לבשל עוד בערך דקה, תוך ערבוב קבוע במטרפה, עד שהרוטב מתחיל להסמיך. מכבים את הלהבה.
  3. מסדרים את הירקות על גבי התבנית הראשונה, מזלפים קצת שמן זית ומתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס.
  4. שמים בקערה את קוביות הטופו, יוצקים מעל חצי מכמות הרוטב ומערבבים היטב, עד שהטופו מכוסה ברוטב מכל הצדדים. מעבירים אותו על תבנית האפייה השנייה.
  5. אופים את הירקות והטופו במקביל במשך 30-40 דקות, או עד שהטופו משחים, והירקות מוכנים.
  6. מכינים את האורז: מביאים מים לרתיחה בסיר קטן עם מכסה. מוסיפים את האורז, המלח והשמן, מערבבים בכף עץ ומרתיחים שוב. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 15-18 דקות, או עד שכל הנוזלים נספגים, והאורז מתרכך. משאירים ככה, בלי לערבב, ל-15 דקות לפחות.
  7. מרכיבים את המנה: מניחים את האורז המבושל בתחתית תבנית גדולה, מסדרים מעל את קוביות הטופו והירקות, יוצקים מעל את החצי השני של הרוטב ומערבבים. מחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות.
  8. מפזרים את השומשום ומגישים.

 

הערות:

  • אפשר להכין את אותה המנה על מצע קינואה, קוסקוס או כוסמת.
  • אפשר לשחק עם טעמי הרוטב בהתאם לטעם האישי. אם חסרה מתיקות, מוסיפים עוד קצת מייפל או כפית סוכר. אם חסרה חריפות – מוסיפים קצת רוטב או שבבי צ’ילי.
  • אפשר להשתמש ברוטב טריאקי מוכן.
  • אפשר להשתמש בירקות טריים או לקט אחר של ירקות קפואים.
  • אפשר להכין כמות גדולה יותר של הרוטב ולהגיש אותו לצד המנה.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
הדפסה
3 תגובות
  1. נעמה חודש 1 לפני
    הגב

    היי, אפשר להכין את הכל בתבנית אחת ? כלומר להכניס את האורז יחד עם הירקות והמים ישר לתנור ?

    • אולגה טוכשר חודש 1 לפני
      הגב

      הי, באופן תיאורטי כן. באופן מעשי לא ניסיתי, אז לא יכולה להתחייב לזמני הכנה. וגם, בטוח מרקם הירקות יהיה רך יותר, בגלל הבישול. באפייה הם יותר פריכים. ואת הטופו בטוח צריך לאפות בנפרד. אז אם כבר מדליקים את התנור, עדיף לעשות כמו במתכון 🙂

      • נעמה חודש 1 לפני
        הגב

        תודה 😊

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם