ואז, כמו שאומרים, זה קרה.. לפני זמן מה שאלתי את העוקבים שלי באינסטגרם איזה מתכונים היו רוצים שאטבען. קיבלתי מלא בקשות, רשמתי את כולן ברשימת המשימות שלי, ולאט לאט אכין את הכל, או לפחות אנסה. אחד הדברים שחזר על עצמו הכי הרבה פעמים היה עוגת רולדה. של פעם כזו. נוסטלגיה של אלה שוויתרו על ביצים, אבל מתגעגעים לעוגות ספוג מגולגלות עם קרם. אז הכנתי בדיוק כזו – רולדת שוקולד טבעונית עם קרם גבינה ותותים.
והיא יצאה מוש-מוש-מוש-למת! למרות שאפייה בלי ביצים היא אחד הדברים המאתגרים, עדיין אפשר להגיע לתוצאות לא רעות בכלל. בהכנת העוגה הזו צריך לדייק עם כמויות המצרכים, ואם תעשו זאת, הקסם יקרה 🙂
העוגה הזו עדינה יותר מהמקור הלא טבעוני שלה – היא נסדקת בגלגול. בכל זאת – אין בה משהו שיהפוך את הבצק ליותר אלסטי וגמיש. אבל הקרם מאחה את הסדקים ומדביק את הכל חזרה לכדי רולדה חמודה במראה זברה.
ההכנה עצמה ממש לא מאתגרת. מה שדורש טיפה עדינות וסבלנות הוא הגלגול. השתדלתי להסביר וממש לפרט את התהליך באופן ההכנה.
ואחרי שהבצק יהיה מוכן, החלק המאתגר יהיה מאחוריכם. כי הקרם של הרולדה הוא אחד הקלים להכנה ואחד הטעימים! השתמשתי ב"גבינה" קרמית בסגנון אורגינלי של Violife. בגדול זה סוג של גבינת שמנת טבעונית למריחה – היא מאוד קרמית ויציבה, ומתאימה בול לתפקיד המלית. יש לה טעם ניטרלי הנוטה לכיוון מלוח, אבל יחד עם אבקת הסוכר והווניל מתקבל קרם טעים-טעים שסופר מחמיא לעוגה. בהערות רשמתי גם כמה הצעות לגיוון.
הקרם עשיר וגורם לרולדה להיות עסיסית. בזכות המרקם היציב שלו, היא שומרת על הצורה העגולה. ובואו גם לא נתעלם מתוספת תותים שמייפים כל כך את העוגה בחתך, ומייצרים ביסים חלומיים בהחלט 🙂
מה עוד נותר לי להגיד? עד שימציאו ביצים מלאכותיות, הרולדה הזו היא הדבר הטוב ביותר שאפשר להכין ללא. היא רכה, מתוקה, עסיסית. יש לה טעם של ילדות, מראה נוסטלגי יפהפה ונוכחות כובשת. נסו להכין אותה ואל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!
רולדת שוקולד טבעונית עם קרם גבינה ותותים
אז מה היה לנו?
מרכיבים:
לבלילה:
210 גרם (1.5 כוסות) קמח
50 גרם (5 כפות) קקאו איכותי
175 גרם (1/4 1 כוסות) אבקת סוכר
20 גרם (2 שקיות) אבקת אפייה
125 גרם חמאה טבעונית מומסת, או שמן קוקוס מומס
360 מ"ל (1/2 1 כוסות) חלב צמחי פושר
לפיזור מעל הרולדה:
1 כף קקאו
1 כפית אבקת סוכר
לקרם "גבינה" ותותים:
400 גרם קרמית בסגנון אורגינלי של Violife
50 גרם (5 כפות) אבקת סוכר, או לפי הטעם
1 כפית תמצית וניל
8-9 תותים טריים, חתוכים לקוביות קטנות
להגשה:
אבקת סוכר
קרמית בסגנון אורגינלי (אופציונלי)
תותים טריים, חצויים
אופן הכנה:
- מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מנפים לתוך קערה קטנה את הקקאו ואבקת הסוכר שמיועדים לפיזור מעל העוגה. מערבבים.
- מנפים לתוך קערת ערבוב גדולה את הקמח, הקקאו, אבקת הסוכר ואבקת האפייה ומערבבים עם מטרפה ידנית.
- מוסיפים את החמאה המומסת / שמן קוקוס מומס והחלב הצמחי ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה בלי גושים.
- יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ומיישרים בעזרת שפכטל או מרית. טופחים על השיש כדי להוציא את בועות האוויר.
- אופים 17-18 דקות, או עד שהעוגה מתייצבת ונהיית קפיצית למגע. בפנים היא אמורה להישאר רכה.
- מצננים 5 דקות, מוציאים מהתבנית יחד עם נייר האפייה וזורים מעל בשכבה דקה את תערובת הקקאו ואבקת הסוכר (כדי שהעוגה לא תידבק לנייר האפייה בזמן הגלגול).
- מגלגלים את העוגה החמימה לרולדה לא הדוקה מדי, יחד עם נייר האפייה, ומסיימים עם התפר כלפי מטה. היא תיסדק קצת, וזה ממש לא נורא. מעבירים למקרר לשעה, או עד שהרולדה מתקררת לגמרי.
- מכינים את הקרם: שמים בקערה את הקרמית בסגנון אורגינלי, אבקת הסוכר ותמצית הווניל ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית או מיקסר עד שמתקבל קרם אחיד ויציב. שומרים במקרר עד להרכבת הרולדה.
- מרכיבים את הרולדה: פותחים את הרולדה, מהדקים את הסדקים/השברים ומורחים מעל שכבה אחידה של הקרם (הוא ידביק את הכל בחזרה). שומרים שוליים נקיים מסביב, כדי שהקרם לא יברח בזמן הגלגול. מפזרים מעל את התותים ושוב מגלגלים את הרולדה. נעזרים בנייר האפייה בדומה לגלגול סושי: מרימים את הבצק יחד עם הנייר, מגלגלים בעדינות ובו זמנים מנתקים אותו הנייר. מסיימים עם התפר כלפי מטה.
- עוטפים את הרולדה בנייר האפייה שהשתמשנו בו, מניילנים מכל הצדדים כדי להדק ומעבירים למקרר לשעה להתייצבות סופית. אפשר במצב הזה להשאיר את העוגה מעל יומיים.
- לקראת הגשה מפזרים אבקת סוכר, מקשטים בתלוליות הקרמית בסגנון אורגינלי ובחצאי התותים, חותכים ומגישים.
- שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
- כשאני כותבת "קקאו איכותי" הכוונה לא שוקולית.
- אפשר להכין את הרולדה בגרסה בסיסית לבנה, ללא קקאו: פשוט מחליפים את הקקאו בכמות זהה של קמח.
- אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים. אני השתמשתי בסויה.
- אל תאפו את הרולדה יותר מהזמן שציינתי – היא תתייבש ותיסדק עוד יותר.
- אפשר להשתמש בתור מלית בכל "גבינת שמנת" טבעונית יציבה.
- אפשר להעשיר את הקרם בעזרת תוספת מיץ וגרידת לימון או תפוז, שוקולד מומס, חמאת בוטנים, ריבה וכו'.
- השכבה הלבנה ברולדה תהיה עבה ובולטת יותר אם תשתמשו בכמות גדולה יותר של הקרם, ממה שאני ציינתי. לי זה בהחלט מספיק. היחס בין הבצק למלית לטעמי פשוט מצוין.
- אפשר להכין את הרולדה בלי התותים, או להשתמש בפירות חתוכים אחרים.
27 תגובות
אלופה!
תודה רבה, אורה! 🙂
איזו גודל של תבנית לאפות את העוגה?
אני השתמשתי בתבנית תנור סטנדרתית
הי.
משהו לא מובן לי..
כתבת לזרות מעל קקאו סוכר כדי שהעוגה לא תדבק לנייר אפייה
אבל בעצם הנייר אפייה הוא למטה. אז לא זורים על החלק שנוגע בנייר אפייה.
או שלא הבנתי נכון
הי דנית. כשמגלגלים את העוגה לרולדה, היא כן נוגעת בנייר עם הצד החיצוני שלה. בשביל למנוע את ההדבקה הזו מפזרים את הקקאו ואבקת הסוכר. מקווה שעכשיו זה יותר ברור 🙂 בהצלחה ושבת שלום!
נכון. לא שמתי לב שמגלגלים עם הנייר!
תודה רבה על ההתייחסות והתשובה המהירה.
כבר הולכת להכין 🙂
את אופה על טורבו?
התפרקה לי העוגה בגלגול
איזה באסה! 🙁 היא אכן נסדקת, אבל לא מתפרקת. והקרם "מדביק" אותה חזרה. אפית כמו שרשמתי, לא יותר? כי היא מתייבשת באפייה וזה מה עלול לגרום להתפוררות..
תודה רבה על המתכון! הכנתי ויצא מושלם!!! בדיוק מה שהיה חסר לי בשנה האחרונה של הטבעונות 🙂
ההסבר כל כך מפורט וברור שכיף להכין 😉
תודה רבה יקירתי – שימחת אותי מאוד 🙂
ואווו ניראה מתכון מאלף ….
שאלה קטנה האם ניתן להחליף את הסוכר המייפל טבעי ? ואת אבקת אפיה בסודה לשתיה ?
הי אילנית, תודה רבה! את הסוכר אפשר להחליף בבצק בלבד, לא במה שמפזרים בגלגול. ולצערי אי אפשר להחליף את אבקת האפייה בסודה לשתייה. בהצלחה ושבת שלום 🙂
היי, את חושבת שהמתכון לרולדה יתאים כבסיס לעוגת שכבות? אני מוצאת רק מתכונים לבסיסים שמאוד מבוססים על ביצים. תודה 🙂
הי מאי. זה פחות יתאים. אבל יש בבלוג מלא עוגות טבעוניות בלי ביצים. תעברי ותראי – את בטוח תמצאי בסיס טוב לעוגה 🙂
היי עם אני רוצה רולדת וניל איך אני עושה את זה?
הי פנינה. לא ניסיתי, אבל ההגיון אומר שממירים את הקקאו בקמח
האם אפשר להחליף את החמאה הטבעונית במזולה ?
כן, אין בעיה
היי, תודה על המתכון 🙂
אפשר לשים מלית משמנת מתוקה מוקצפת ואינסטנט פודינג וחלב?
הי שחר, אני לא מעודדת שימוש במוצרי חלב. אבל אם השאלה האם זה אפשרי טכנית, התשובה היא כן
כן התכוונתי לצמחי 🙂
אפשר לשים בכללי ברולדה קמח תופח? או שזה רק קמח רגיל?
במקרה הזה רק קמח רגיל. רולדה זה לא משהו שתרצי שיתפח.
חבל שאי אפשר להעלות תמונה.. הכנתי עם התאמות למה שהיה לי בבית. יצא טעים ויפה.
הכי חשוב שאהבת! את יכולה לפרסם את התמונה בעמוד הפייסבוק שלי או תלייג אותי בסטורי 🙂