פנקייק שוקולד טבעוני מקמח כוסמין מלא

פנקייק שוקולד טבעוני מקמח כוסמין מלא

מאת

 

פנקייק שוקולד טבעוני מקמח כוסמין מלא

כשבא לי משהו מתוק, אני קודם כל סופרת עד 10. אם כעבור עשר שניות החשק לא נעלם, אני נזכרת שבכל יום חמישי אני נשקלת ומעלה את התוצאות לסטורי באינסטגרם. בדרך כלל כאן החשק מתחיל להתכווץ, כי אין מוטיבציה גדולה יותר, מאשר מחוייבות לעצמי מול אלפי צופים. וכששום דבר מהנ”ל לא עובד, אני מכינה פנקייק שוקולד טבעוני מקמח כוסמין מלא – פינוק בגרסה בריאה ושפויה.

פנקייק שוקולד טבעוני מקמח כוסמין מלא

כמובן מדובר בקינוח, והוא לא 100% דיאטטי. מי ששומר ממש, עדיף שיספור עד 50 לפחות. אבל! הפנקייקים האלה בהחלט שפויים, ואם אוכלים קצת, לא קורה שום דבר נורא. קודם כל הם עשויים מקמח כוסמין מלא, ואין בהם סוכר מעובד. אפילו רוטב שוקולד תוצרת בית הרבה יותר בריא ושפוי משוקולד תעשייתי שממיסים, כי הוא לא מכיל סוכר.

הכנתי את המתכון בשיתוף עם תנובה. השתמשתי בממרח הסויה שלהם בטעם טבעי. המוצר הזה עבר שינוי רציני, ולדעתי הרבה יותר טעים ממה שהוא היה קודם. אין לו טעם לוואי, ובזכותו מרקם הפנקייקים האלה עסיסי ופאדג’י, כמעט כמו של בראוניז.

ההכנה מאוד פשוטה. אני כרגיל השתמשתי במחבת אישית בקוטר 12 ס”מ, כי אני אוהבת דברים מדוייקים שמצטלמים יפה. אתם יכולים להשתמש במחבת בכל גודל, העיקר שתהיה עם ציפוי non-stick. אפשר גם להכין בו זמנית כמה פנקייקים בגודל קטן יותר. ככל שתשימו יותר בלילה, כך הם יצאו יותר תפוחים. אבל אל תגזימו, כי אנחנו רוצים שהם יהיו מטוגנים גם מבפנים.

פנקייק שוקולד טבעוני מקמח כוסמין מלא
מפל רוטב שוקולד תוצרת בית

איפשהו לקראת סוף הטיגון מומלץ להכין את רוטב השוקולד. זה בעצם מתכון בונוס. אבל בגדול אתם מוזמנים להגיש את הפנקייקים עם כל תוספת שבא לכם. ותדעו שגם בלי שום תוספת הם יהיו שוקולדיים וטעימים.

פנקייק שוקולד טבעוני מקמח כוסמין מלא

הם תפוחים ושמנמנים, עסיסיים אך לא דחוסים, אווריריים ומאוד טעימים. מבחינתי הם קינוח מותר, והם לגמרי סוגרים את הפינה של החשק למתוק. אני אוהבת שהם עשויים מקמח כוסמין, כי זה הגלוטן היחיד שאני צורכת כרגע.

פנקייק שוקולד טבעוני מקמח כוסמין מלא
גן עדן זה כאן

לא יודעת מה איתכם, אבל לפי השקילה האחרונה, אני עושה עבודה טובה מאוד. כך שאני יכולה להרשות לעצמי גם קצת מתוק 🙂 ממליצה לכם לנסות את הפנקייקים האלה. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. ושיהיה בתאבון!

רוצים עוד מתכונים של פנקייקים? נסו את:

פנקייק קינואה טבעוני ללא גלוטן
פנקייק טבעוני
פנקייק טבעוני מקמח כוסמין
פנקייק טבעוני מלוח ללא גלוטן

פנקייק שוקולד טבעוני מקמח כוסמין מלא

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-7 פנקייקים בקוטר 12 ס”מ:
210 גרם (1.5 כוסות) קמח כוסמין מלא
40 גרם (4 כפות) קקאו
2 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
250 מ”ל (1 גביע) ממרח סויה בטעם טבעי של תנובה
113 גרם (1 גביע קטן) רסק תפוחים לא ממותק
180 מ”ל (3/4 כוס) חלב צמחי
60 מ”ל (1/4 כוס) סירופ מייפל טבעי
60 מ”ל (1/4 כוס) שמן קוקוס מומס / קנולה
1 כפית סודה לשתייה
1 כף חומץ / מיץ לימון
רוטב שוקולד:
40 גרם (1/4 כוס) קקאו
1 כף שמן קוקוס מומס
2 כפות סירוף מייפל
3-4 כפות מים, תלוי במרקם הרצוי
הגשה:
תותים טריים

 

אופן הכנה:

  1. שמים בקערה את המרכיבים היבשים: קמח, קקאו, אבקת אפייה ומלח ומערבבים.
  2. מוסיפים את המרכיבים הרטובים: ממרח סויה, רסק תפוחים, חלב צמחי, סירופ מייפל ושמן ומערבבים היטב עד שמתקבלת בלילה אחידה וסמיכה מאוד.
  3. בכלי נפרד מערבבים את הסודה לשתייה עם החומץ או מיץ לימון, מוסיפים את התערובת המבעבעת לבלילה ומערבבים היטב.
  4. מחממים מחבת קטנה בקוטר 12 ס”מ. בפעם הראשונה מומלץ לשמן טיפה.
  5. יוצקים מצקת מהבלילה למחבת, טופחים כדי ליישרה ומטגנים כדקה, או עד שהפנקייק מתחיל להשחים. הופכים בעזרת תרווד לצד השני וממשיכים לטגן עד להשחמה. אפשר להפוך את הפנקייק שטוגן בצד אחד למחבת אחרת (אפשר גם בקוטר גדול יותר). ככה תהליך הטיגון יהיה זריז יותר, והפנקייק בטוח יתהפך בלי שום בעיה.
  6. ממשיכים עם יתר הבלילה עד שכל הפנקייקים מוכנים.
  7. מכינים את רוטב השוקולד: שמים בקלחת קטנה את כל המרכיבים ומבשלים על אש נמוכה, תוך ערבוב, עד שמתקבל רוטב שוקולד חלק. אם רוצים אותו דליל יותר, מוסיפים עוד קצת מים ומערבבים.
  8. מגישים את הפנקייקים עם רוטב השוקולד ותותים טריים.
  9. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • אפשר להחליף את רסק התפוחים בבננה בשלה גדולה, מעוכה.
  • אפשר להחליף את סירופ המייפל ב-1/4 כוס סוכר.
  • אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים. אצלי זה סויה.
  • לא מומלץ לוותר על תערובת הסודה והחומץ או מיץ לימון, כי היא זו שיוצרת מרקם אוורירי.
  • אפשר לטגן את הפנקייקם גם במחבת גדולה: פנקייקים גדולים או קטנים, איך שרוצים.
  • אפשר להגיש את הפנקייקים עם כל תוספת שאוהבים: ריבה, חמאת בוטנים, סירופ מייפל, סילאן, שוקולד מריר מומס וכו’.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
הדפסה

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם