אז חנוכה.. אני אגלה לכם את האמת: היחס שלי לחג הזה משתנה כל שנה. כלומר אני מאוד אוהבת את החג עצמו ותמיד מקפידה להדליק נרות חנוכה. אפילו ביותר מחנוכייה אחת 🙂 מצד שני, כל הקטע הקולינרי הקשור לחג, ובעיקר החלק המטוגן שבו, תלוי ישירות במידת המכנסיים שלי נכון לרגע נתון. אני מאוד אוהבת אוכל מטוגן (מי לא?), אוהבת סופגניות וצ'ורוס, מתה על לביבות, אבל לא תמיד מרשה לעצמי. למשל השנה אני מתכוונת להישאר בתחום האפוי המאופק, ובתחילת השבוע תראו כאן מתכון של דונאטס אפויים, שפויים ומושלמים.
ובשביל כל מי שחוגג חנוכה בלי חשבון, יצרתי אוסף מתכונים טבעוניים לחנוכה – כל מתכוני החג המטוגנים הנפלאים שכל כך אהבתם בשנים הקודמות במקום אחד. שיהיה חג אורות שמח וטעים!
אוסף מתכונים טבעוניים לחנוכה
סופגניות טבעוניות במילוי קרם פטיסייר, עם ציפוי שוקולד ופירות יער
סופגניות טבעוניות במילוי קרם פטיסייר, עם ציפוי שוקולד ופירות יער, שקל להכין ולהגיש בחנוכה. אם רוצים, אפשר גם בגרסה אפויה.
סופגניות אקלר טבעוניות
סופגניות אקלר טבעוניות הן סופגניות מטוגנות, טעימות ומושחתות, בצורת אקלר. גם מילוי השוקולד ופירות היער מונח ליצירת מראה אקלר מושלם.
צ’ורוס טבעוניים עם סוכר ורוד ורוטב שוקולד
צ'ורוס טבעוניים עם סוכר ורוד ורוטב שוקולד הם פינוק מטוגן ומושחת שקל להכין ולהגיש בחנוכה. הגרסה המפנקת הזו כוללת גנאש שוקולד סמיך.
לביבות דלעת, בטטה וקוקוס טבעוניות אפויות
לביבות דלעת, בטטה וקוקוס טבעוניות אפויות הן ארוחה מושלמת ונטולת רגשות אשם בחג שכולו שמן וטיגון. הכי פשוטות להכנה והכי טעימות.