אני בעד לחגוג אהבה בכל יום נתון. אבל אם אתם צריכים סיבה למסיבה, אנחנו בורכנו בשני חגי אהבה רשמיים: וולנטיינז הלואזי בחורף וט"ו באב משלנו בקיץ. ככה או אחרת, באופן מסורתי יום האהבה מחייב קינוח שוקולדי כלשהו, והפעם הכנתי באונטי פטל טבעוני.
מדובר בקינוח תוצרת בית, או אם תרצו חטיף אישי, חמוד ברמות וחגיגי למדי. זה הומאז' טבעוני לחטיף באונטי אהוב על בסיס קוקוס, אבל עם טוויסט ט"ו באבי מפתיע.
הוספתי לקוקוס מחית פטל, והבפנים של הבאונטי נצבע בוורוד מקסים, וגם קיבל טעם חמצמץ כיפי. הכי מומלץ להשתמש דווקא בפטל קפוא מופשר – הוא מייצר גוון חזק. פשוט מועכים אותו עם מזלג ומוסיפים לתערובת. ממתיקים לפי הטעם האישי – אפשר במייפל ואפשר באבקת סוכר.
הפעם הכנתי את הבאונטי בשתי צורות: מעין קנלים בתבנית סיליקון, ואצבעות באונטי פשוטים שחתכתי ממלבן שיצרתי בתוך תבנית מלבנית. אבל אתם יכולים להכין את החטיף בכל צורה שבא לכם, וגם להשתמש בכל תבנית אפשרית, כולל תבנית להכנת קרח. תראו כאן את כל ההסברים.
אחרי ההקפאה מאוד קל לצפות את הבאונטי בשוקולד: הוא ממש "נדבק" על הקינוח הקפוא ומתייצב מהר מאוד. אני זילפתי מעל עוד קצת קשקושי שוקולד, שלא יחסר, ופיזרתי פטל מיובש, שהוסיף חגיגיות ונתן עוד דגש פטלי ורוד. בניגוד לציפוי, צילום חטיף שוקולד במזג אוויר כמו היום זו משימה מאתגרת. ברגע שהוא מחוץ למקרר, הוא מתחיל להזיע. מכאן הטיפות 🙂
אם בא לכם להיות הרפתקנים, ו/או אין לכם מחית פטל בבית, אתם יכולים לנסות שילובים ספונטניים ומגניבים אחרים. הכל משתלב טוב עם קוקוס! תחשבו על מחית מנגו (פנים כתמתם), מחית אוכמניות או פטל שחור (פנים סגלגל), מחית נענע (פנים ירקרק). וואו, האחרון פתאום נשמע לי פצצה אמיתית 😊
וגם אל תתנו להיעדר תבניות יפות לעצור אתכם. הטעם המושלם של הבאונטי הזה נשמר בכל צורה. אפשר אפילו לכדרר כדורים פשוטים בסגנון רפאלו בלי שום תבנית בכלל.
ההכנה של הקינוח מאוד פשוטה ולא דורשת מיומנויות מיוחדות. צריך רק זמן כדי לתת לבאונטי לקפוא לפני שמצפים אותו בשוקולד. בואו נגיד שאפשר להתחיל להכין היום ולסיים לצפות ולהגיש מחר.
וככה תוכלו להפתיע את האנשים שאתם אוהבים במשהו קטן, מתוק, טעים ומפנק. ללא גלוטן. הרי מתנה אכילה תוצרת בית היא ה-מתנה האולטימטיבית. במיוחד שהיא ורודה ומצופה בשוקולד. יש יותר ט"ו באב מזה? 😊 אם אתם מכינים את הבאונטי הזה, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה חג שמח ובתאבון!
מחפשים עוד מתכונים טבעוניים שמתאימים לט"ו באב? נסו את:
פרלין שוקולד טבעוני במילוי מפתיע
באונטי פטל טבעוני
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-25 חטיפים בינוניים:
160 מ"ל (2/3 כוס) קרם קוקוס (לערבב היטב את תכולת הפחית)
2/3 כוס פטל קפוא = 1/3 כוס מחית פטל
2-3 כפות מייפל טבעי, לפי הטעם
3 כפות שמן קוקוס מומס
קורט מלח
3 כוסות שבבי קוקוס (קוקוס טחון)
לציפוי וקישוט:
250 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן / שמן קוקוס
פטל מיובש
אופן הכנה:
- מכינים את הבאונטי: מפשירים את הפטל ומועכים בעזרת מזלג למחית. שמים בקערת ערבוב גדולה את קרם הקוקוס, מחית הפטל, המייפל, שמן הקוקוס ומלח ומערבבים לתערובת אחידה.
- מוסיפים את שבבי הקוקוס ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה ויחסית רטובה. היא אמורה להיות כזאת!
- בהתאם לסוג החטיף שנבחר: ממלאים בתערובת שקעים של תבנית סיליקון, או ממלאים בתערובת שקעי תבנית קרח מסיליקון או פלסטיק, או מגלגלים את התערובת בין הידיים עד לקבלת כדורים, או מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה או ניילון נצמד ומשטחים היטב בעזרת כף.
- מעבירים למקפיא לשלוש שעות, או עד שהבאונטי מתייצבים לגמרי.
- מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על באן מרי, מוסיפים את השמן ומערבבים היטב עד שמתקבל ציפוי חלק ומבריק.
- מוציאים את החטיפים מהתבניות. אם יש צורך, חותכים לפסים בגודל רצוי בעזרת סכין חדה מחוממת.
- טובלים את החטיפים בשוקולד עד לכיסוי מלא מכל הצדדים, ובעזרת מזלג או קיסמים מעבירים על קרש מרופד בנייר אפייה. אם השוקולד מתחיל להסמיך בגלל שטובלים בו חטיפים קפואים, מחממים אותו שוב.
- מעבירים את הבאונטי המצופים לקירור של כ-20 דקות, או עד שהשוקולד מתייצב.
- מעבירים את שאריות השוקולד לשקית זילוף, מזלפים קישוט על החטיפים המוכנים ומפזרים מעל פטל מיובש.
- שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
- אפשר להחליף את מחית הפטל במחית מנגו, תות או פירות יער. הבאונטי יקבל את הגוון של התוספת הזו.
- אם אין לכם מייפל, אפשר להחליף אותו ב-2-3 כפות אבקת סוכר. תטעמו ותוסיפו לפי הטעם.
- בתהליך הציפוי מאוד חשוב מדי פעם לחמם את השוקולד. מכיוון שאנחנו טובלים בו חטיפים קפואים, הוא מתקרר ומתקשה. אני אוהבת לצפות כשהקערה עם השוקולד המומס נשארת על באן מרי.
- השיטה הנוחה ביותר לצפות את החטיפים היא להשתמש בקיסם. נועצים, טובלים, מעבירים על קרש מרופד בנייר אפייה, ובמידת הצורך מעלימים את החור בעזרת מעט שוקולד מומס.