מרק חרירה טבעוני ללא גלוטן

מרק חרירה טבעוני ללא גלוטן

מאת
מרק חרירה טבעוני ללא גלוטן
כמה עושר בצלחת אחת!

מלא זמן חיכיתי לפרסם את המתכון הזה. לרוב אני מעלה מתכוני מרקים רק בחורף, אבל חרירה זה סיפור אחר לגמרי. זה מרק סמיך ועשיר שמרוקאים מכינים במיוחד לארוחה מפסקת לפני יום כיפור. זה אחד המרקים הטעימים שיש, אני מתה עליו, אז לרגל החג, והיום הראשון של הסתיו, הכנתי גרסה של מרק חרירה טבעוני ללא גלוטן.

מרק חרירה טבעוני ללא גלוטן

מי שנמצא בבלוג הרבה זמן, יודע שאני מאוד אוהבת אוכל מזרחי בכלל, ואוכל מרוקאי בפרט. זה קשור לפרק מסוים בהיסטוריה האישית שלי. אני לא ארחיב, רק אגיד שהאהבה לבישול וגם הבלוג עצמו התחילו משם, ועם הזמן למדתי לתבל כמו סבתות מרוקאיות 😊

מרק חרירה טבעוני ללא גלוטן
מרק בריאות וטעם

זה אומר שכתבתי לכם כמויות של התבלינים, אבל כשאני מבשלת בבית, אני מוסיפה אותם בנדיבות לפי העין. אני אוהבת אוכל מתובל, גם בתבלינים יבשים וגם בעשבי תיבול. בדיוק מהסיבה הזו מרק חרירה נמצא בחמישיית המרקים האהובים עליי.

מרק חרירה טבעוני ללא גלוטן

ההכנה שלו מאוד פשוטה. אל תיבהלו מכמות המרכיבים. הכל מאוד זמין, וגם אם יחסר לכם מרכיב כזה או אחר, זה לא נורא. כי איך שלא תכינו את המרק, הוא יצא סופר עשיר. תאכלו את החרירה לפני תחילת הצום, ותראו איך אתם עוברים אותו כמו גדולים 😊

מרק חרירה טבעוני ללא גלוטן

אם אתם פחות בעניין של צום, תשמרו את המתכון בכל זאת. כי מדובר באחד המרקים המפנקים והמנחמים בתבל. אז אפשר להכין ולהתפנק בלי קשר ליום כיפור. ובחורף אין על חרירה ביום גשום וקר.

מרק חרירה טבעוני ללא גלוטן

אם לא איכפת לכם מגלוטן, אתם יכולים להעשיר את המרק עוד יותר, ולהוסיף לקראת סוף הבישול אטריות מרק קצרות. כמו בגרסה המקורית של החרירה. אבל ביננו – תראו כמה הוא סמיך גם ככה. לדעתי אפשר לגמרי לחסוך את הגלוטן.

מרק חרירה טבעוני ללא גלוטן
ביס מושלם לפני תחילת צום

אז נכון שעדיין חם, ועונת המרקים עוד לא הגיעה רשמית. אבל אני ממש ממליצה לכם לנסות את מרק החרירה כבר עכשיו. ככה גם תהנו בארוחה מפסקת ממרק מושלם, גם תשבעו, וגם תדעו מה אתם הולכים להכין עוד כמה וכמה פעמים במהלך החורף הקרוב 😊 כי מדובר במרק ממכר: טעים, בריא, ללא גלוטן, עשיר ומשביע, הכי מנחם שיש. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  שיהיה בתאבון, צום קל וגמר חתימה טובה!

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים לארוחה מפסקת ושבירת צום? נסו את:

אוסף מתכונים טבעוניים ליום כיפור

 

מרק חרירה טבעוני ללא גלוטן

אז מה היה לנו?
מרכיבים לסיר גדול:
3-4 כפות שמן זית / שמן קנולה
1 בצל גדול, חתוך לחצאי טבעות
2 שיני שום, כתושות
3 מקלות סלרי, פרוסים דק
1 כרישה, פרוסה לטבעות
5-6 עלי מנגולד – החלק הלבן*, קצוצים
1 שורש פטרוזיליה, חתוך לקוביות קטנות (אופציונלי)
2 כפיות מלח, או לפי הטעם
½ כפית פלפל שחור
1 כפית כורכום
2 כפיות חוואיג’ למרק
1 כפית מחוקה קינמון
3 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות
1 פחית גרגירי חומוס, מסוננת
150 גרם עדשים שחורות, מושרות ל-20 דקות ומסוננות
3-4 ליטר מים רותחים (תלוי בגודל הסיר שלכם)
2 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות
1 בטטה גדולה, חתוכה לקוביות
30 גרם (3 כפות) קורנפלור
240 מ”ל (1 כוס) מים פושרים
½ צרור פטרוזיליה, קצוץ
½ צרור כוסברה, קצוץ
5-6 עלי מנגולד – החלק הירוק*, קצוצים
מיץ מ-1-2 לימונים, לפי הטעם

 

אופן הכנה:

  1. מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל, השום, הסלרי, הכרישה, החלק הלבן של עלי המנגולד ושורש הפטרוזיליה עד להזהבה קלה.
  2. מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים וממשיכים לטגן כ-3 דקות.
  3. מוסיפים את העגבניות, מערבבים וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות.
  4. מוסיפים את החומוס, העדשים השחורות והמים הרותחים ומערבבים.
  5. מוסיפים את תפוחי האדמה והבטטה, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30 דקות, או עד שתפוחי האדמה מתחילים להתרכך.
  6. שמים בקערית קטנה את הקורנפלור והמים, מערבבים היטב ומוסיפים את התערובת לסיר. מערבבים היטב את המרק ומבשלים עוד 10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
  7. מוסיפים לסיר את עשבי התיבול והחלק הירוק של עלי המנגולד ומערבבים. מבשלים 10 דקות נוספות.
  8. מוסיפים מיץ לימון, טועמים ומתקנים את התיבול.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בחומוס יבש: יש להשרות אותו מראש בכמות גדולה של מים למשך 12 שעות ולבשל עד לריכוך. אפשר להשתמש גם בחומוס קפוא מופשר.
  • אפשר לשחק עם הירקות במרק. אם משהו חסר לכם – לא נורא. זה מרק עשיר, ויש בו מספיק ירקות לתת נפח. אפשר להשתמש גם בקישואים, זוקיני, דלעת, דלורית. בגדר החובה רק כרישה, מנגולד, עגבניות, קטניות ועשבי התיבול.
  • התיבול הינו בגדר המלצה, אבל אם מעולם לא בישלתם חרירה – תיצמדו אליה. יהיה טעים 😊
  • אפשר להשתמש רק בפטרוזיליה, או רק בכוסברה. אם אוהבים, אפשר להוסיף גם שמיר.
  • חרירה זה מרק עשיר, סמיך וחמצמץ. אל תחסכו מיץ לימון.
  • אם אתם לא חייבים מרק ללא גלוטן, נהוג לקראת סוף הבישול להוסיף לחרירה אטריות מרק קצרות.
הדפסה
8 תגובות
  1. ניצן חרובי שבוע 1 לפני
    הגב

    אם אני משתמשת החומוס יבש.. כמה להשרות?

    • אולגה טוכשר שבוע 1 לפני
      הגב

      הי ניצן. מעל 12 שעות. ואחרי זה את צריכה לבשל את הגרגרים עד שהם כמעט מוכנים. בהצלחה 🙂

  2. הדר רוזנוולד שבוע 1 לפני
    הגב

    אולגוש אהובה, כמה מנות בערך יוצאות? ❤️🙏

    • אולגה טוכשר שבוע 1 לפני
      הגב

      הי הדר, מהסיר הגדול שאני מכינה בו את המרק יוצאות לדעתי לא פחות מ-10 מנות

  3. Orly Zimerman שבוע 1 לפני
    הגב

    תודה לך על המתכונים הנהדרים, הולכת להכין את המרק, אעדכן בהמשך 🥰

    • אולגה טוכשר שבוע 1 לפני
      הגב

      תודה רבה אורלי ובהצלחה 🙂 מחכה לעדכון

  4. יעל כרמון שבוע 1 לפני
    הגב

    וואי וואי, מצויין.ממש טעים וקל להכנה

    • אולגה טוכשר שבוע 1 לפני
      הגב

      הי יעל, שמחה שאהבת 🙂

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם