מרק דלעת טבעוני עם עדשים ירוקות וברוקולי

מאת אולגה טוכשר
נובמבר 26, 2020

מרק דלעת טבעוני עם עדשים ירוקות וברוקולי

מזג האוויר הכניס אותי למצב רוח חורפי, אז הכנתי מרק דלעת טבעוני עם עדשים ירוקות וברוקולי. אתם יכולים להרים גבה ולשאול מה נסגר עם השילוב הזה? ואני אענה לכם בכנות: מדובר במרק שנולד משאריות אקראיות ויצא כל כך טעים, שחשבתי שהוא שווה הכנה בכוונה תחילה.

מרק דלעת טבעוני עם עדשים ירוקות וברוקולי
שילוב מרכיבים אקראיים שהוכיח את עצמו

הכל התחיל מדלעת וברוקולי ששהו במקרר קצת יותר מדי זמן. לתסכול שלהם הצטרפו שאריות של עדשים מבושלות, שנשארו לי אחרי שהכנתי קציצות תרד ועדשים. לא נותרה לי ברירה אלא לקבץ את כולם יחד לכדי מרק כתום סמיך ועשיר, טעים ובריא, ללא גלוטן.

מרק דלעת טבעוני עם עדשים ירוקות וברוקולי

כאמור, השילוב יצא מוצלח. זה לא הפתיע אותי – הרי כל אחד מהמרכיבים בנפרד מעולה. אז כמעט ולא היה סיכוי שמשהו במרק הזה ישתבש. בגדול יש כאן רק תועלת: עדשים מסמיכות את המרק ומביאות חלבון מהצומח, וברוקולי אחראי על מרקם פריך ומביא את כל הבריאות שבו. גם התיבול מאוד מחמיא לשילוב הטעמים. אגב, אפשר בהחלט להשתמש גם בעדשים כתומות או אורז (ראו את ההערות).

מרק דלעת טבעוני עם עדשים ירוקות וברוקולי
ביס חורפי מנחם

אם אין לכם בשלוף קטנייה מבושלת, על מנת לייעל את התהליך ממליצה לכם לבשל את המרק והעדשים במקביל. וככה בחצי שעה ובלי מאמץ מיוחד יהיה לכם מרק מעולה: כתום כמו שמש שלא רואים היום, טעים, בריא, מזין ומשביע. עשיר ומנחם, כמו שמרקים אמורים להיות בחורף. ממליצה לכם בחום לנסות. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  שיהיה בתאבון!

מחפשים עוד מתכוני מרקים טבעוניים? נסו את:

מרק חרירה ללא גלוטן

מרק ירקות עם כוסמת ללא גלוטן

מרק ירקות עם עדשים

מרק גזר וקטניות

מרק פטריות ללא גלוטן

מרק תירס ללא גלוטן עם קרוטוני טופו

 

מרק דלעת טבעוני עם עדשים ירוקות וברוקולי

אז מה היה לנו?
מרכיבים לסיר גדול:
1 כוס עדשים ירוקות, מושרות למשך שעתיים
1-2 כפות שמן / שמן זית
1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
2-3 שיני שום, כתושות
1.5 כפיות חוויאג' למרק
1/4-1/2 כפית קינמון, לפי הטעם
1 כפית מלח, או לפי הטעם
¼ כפית פלפל שחור
2 ק"ג דלעת, מקולפת וחתוכה לקוביות בינוניות
5-6 כוסות מים רותחים, עד לכיסוי הדלעת
4-5 כפות קרם קוקוס / שמנת פרווה לבישול (אופציונלי)
פרחי ברוקולי טריים / מופשרים, חלוטים במים רותחים

 

אופן הכנה:

  1. מכינים את העדשים: שמים את העדשים המושרות בסיר, ממלאים בכמות גדולה של מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-30 דקות, עד שהן מתרככות. מסננים.
  2. מכינים את המרק: מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים.
  3. מוסיפים לסיר את הדלעת ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את המים הרותחים עד לכיסוי הדלעת, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30 דקות, או עד שהדלעת מתרככת.
  5. מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון (זה יוצא בשתי נגלות) וטוחנים עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה. אפשר לעשות את הטחינה גם בעזרת בלנדר מוט ישירות בתוך הסיר. אם רוצים, בשלב זה מוסיפים קרם קוקוס או שמנת לבישול וטוחנים שוב.
  6. מוסיפים לסיר את העדשים המסוננות והברוקולי החלוט ומערבבים היטב. אם המרק יוצא סמיך מדי, אפשר לדלל אותו קצת בעזרת מים רותחים. בסוף טועמים, ובמידת הצורך מתקנים את התיבול.
  7. מגישים את המרק מיד. שומרים במקרר.

 

הערות:

  • אפשר להמיר חלק מהדלעת בבטטה או גזר.
  • אפשר להכין את המרק עם עדשים כתומות: אין צורך להשרות אותן. אפשר רק לשטוף ולבשל קצרות עד שהן מוכנות. אפשר להחליף את העדשים באורז, חומוס מבושל או כוסמת מבושלת.
  • התיבול בגדר המלצה – תרגישו חופשי לתבל את המרק לפי הטעם האישי.
  • לא חובה להוסיף למרק את הברוקולי, אבל השילוב ממש מגניב וטעים. הברוקולי מוסיף פריכות לביס ואת כל הבריאות שבו. אז ממליצה לנסות.
0/5 (0 Reviews)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר,...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה...
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם