פסטה טבעונית ברוטב קרם בטטה סגולה

מאת אולגה טוכשר
פברואר 3, 2021

פסטה טבעונית ברוטב קרם בטטה סגולה

דקה לפני שבמסגרת הפרויקט "אוכלים את העולם בלי לצאת מהבית" מתחיל כאן שבוע יוון, אני רוצה להציע לכם משהו טעים, כיפי וצבעוני לסופ"ש, שככל הנראה הולך להיות אפור. המשהו הזה זה פסטה טבעונית ברוטב קרם בטטה סגולה.

פסטה טבעונית ברוטב קרם בטטה סגולה
פסטה סגלגלה מהממת

אם אתם לא מכירים, אז כן – בטטות לא רק כתומות, אלא מגיעות בכל מיני צבעים. כבר פרסמתי מתכון מעולה של פירה חלבון על בסיס בטטה לבנה, ועכשיו אני רוצה לתת מקום גם לאחות הסגולה המהממת.

פסטה טבעונית ברוטב קרם בטטה סגולה

הפסטה הזו מצטרפת לשורת פסטות צבעוניות אחרות שכבר כיכבו בבלוג: ורודה ברוטב קרם סלק, וכתומה ברוטב קרם דלעת. נו מה אני אעשה? אני מתה על אוכל צבעוני. והרטבים האלה תמיד יוצאים במרקם קטיפתי שעוטף פסטות בצורה מדהימה, אז אפשר שלא לשחזר שוב ושוב?!

פסטה טבעונית ברוטב קרם בטטה סגולה

הסתבר שבטטה סגולה קצת יותר מתוקה מהבטטה הרגילה שאנחנו מכירים. היא מפנקת באותה המידה 😊 פשוט צריך לאזן את טעם הרוטב עם מלח. חלק מהצבע "נושר" ממנה בזמן ההכנה, לכן מאוד חשוב לשמור את מי הבישול שלה. אחר כך מוסיפים אותם לרוטב, ומחזקים את הגוון הסופי של המנה.

פסטה טבעונית ברוטב קרם בטטה סגולה
ספגטי הכי מחמיאים לרוטב הזה

אני מקדימה שאלות ואומרת מראש שאת הבטטות הסגולות כנראה לא תמצאו בסופר רגיל. אבל יש אותן אצל ירקנים גדולים, בחנויות טבע / אורגניות, ואני אישית תמיד מוצאת את כל הדברים המיוחדים בכרמלה.

פסטה טבעונית ברוטב קרם בטטה סגולה
פסטה מפנקת ששוברת את השגרה

הפעם הוספתי לרוטב גם פקאנים שנתנו תוספת טעם אגוזית מושלמת. אפשר להשתמש גם באגוזי מלך. וככה בכלום זמן עבודה, וכמעט ללא מאמץ, מכינים ארוחה מהממת ששוברת שגרה.

פסטה טבעונית ברוטב קרם בטטה סגולה
ביס סגלגל וטעים

הפסטה הזו טעימה ברמות – פשוט פינוק בצלחת. היא משביעה, היא פשוטה להכנה, והיא תעשה לכם חשק להכין פסטות צבעוניות נוספות 😊 אם תרצו אותה בגרסה בריאה יותר, תשתמשו בפסטה מקמחים מלאים או ללא גלוטן, ותחליפו את קרם הקוקוס בסילקן טופו, בשביל תוספת חלבון. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים של פסטות? נסו את:

פסטה ברוטב קרם סלק

פסטה ברוטב קרם דלעת

פסטה ברוטב קרם כרובית ופטריות

פסטה בולונז

קונכיות פסטה במילוי טופו ופטריות ברוטב עגבניות

 

פסטה טבעונית ברוטב קרם בטטה סגולה

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-2-3 מנות:
פסטה:
1 חבילת ספגטי / פסטה לפי הטעם
1 כפית מלח
רוטב קרם בטטה:
2 בטטות סגולות, קלופות וחתוכות לקוביות בינוניות
1-2 כפות שמן זית
1 בצל, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
2-3 שיני שום, פרוסות
240 מ"ל (1 כוס) קרם / חלב קוקוס
1 חופן אגוזי מלך / פקאן טבעיים (אופציונלי)
¾ כפית מלח, או לפי הטעם
¼ כפית פלפל שחור
הגשה:
שמרי בירה / פרמז'ן טבעוני
עירית קצוצה

 

אופן הכנה:

  1. מכינים את הרוטב: מבשלים את הבטטה כ-20 דקות, או עד שהיא מתרככת. אפשר גם לאפות אותה או לבשל במיקרוגל.
  2. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להשחמה יפה. מעבירים לבלנדר או מעבד מזון.
  3. מבשלים את הפסטה במים רותחים לפי הוראות היצרן למצב אל-דנטה. מסננים.
  4. מסננים את הבטטה (שומרים את מי הבישול הסגולים בצד) ומוסיפים לבלנדר / מעבד מזון בו נמצאים הבצל והשום. מוסיפים את קרם / חלב הקוקוס, ½ כוס מהנוזלים ששמרנו, אגוזים, מלח ופלפל וטוחנים עד שמתקבל רוטב חלק וסמיך. אם הוא סמיך מדי, אפשר לדלל קצת בעזרת מי הבישול.
  5. מעבירים את הרוטב המוכן למחבת, מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב עד שהרוטב עוטף אותה מכל הצדדים.
  6. מפזרים שמרי בירה / פרמז'ן טבעוני ועירית ומגישים מיד.
  7. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בכל סוג פסטה שאוהבים.
  • אפשר להחליף את קרם הקוקוס בחלב סויה לא ממותק, או בסילקן טופו לתוספת חלבון.
  • אפשר לוותר על אגוזי פקאן, אבל הם מוסיפים טעם אגוזי נחמד. אפשר להחליף אותם באגוזי מלך.
  • סמיכות הרוטב זה פונקציה של הוספת מי הבישול לתערובת. ככל שתוסיפו יותר, כך הרוטב יהיה פחות סמיך. הם גם אחראיים על עוצמת הצבע של הרוטב.
0/5 (0 Reviews)
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה רוסי מפורסם שעשה עלייה לארץ: טעים, ללא גלוטן, משביע, פשוט להכנה והכי מפנק שיש
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר, משביע ופשוט להכנה, עם ניחוח חופשה בתאילנד, שיחמם לכם את החורף
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים בלבד, אלה עוגיות טעימות, בריאות ומאוד פשוטות להכנה עם סדקים מקסימים וטעם ממכר
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים בסיר אחד בחצי שעה: טעימה, בריאה, פשוטה להכנה, משביעה וסופר מנחמת
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3 מרכיבים בלבד ומוגשות עם מטבל עירית חמצמץ מושלם
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה עוגיות רכות וטעימות, לא מתוקות מדי וסופר פשוטות להכנה