מצה מגולגלת במילוי גבינת טופו מתוקה

מאת אולגה טוכשר
מרץ 30, 2021

מצה מגולגלת במילוי גבינת טופו מתוקה

מועדים לשמחה! הייתי יכולה לספר לכם שאני מתה על פסח, אבל אני לא. וזאת האמת. האוכל בפסח מאתגר הרבה יותר. אבל אני למדתי להסתכל על חצי הכוס המלאה, ובמקרה של החג הארוך הזה החצי המלא זה מצות. מזל שאפשר לשדרג אותן במלא דרכים, ובין השאר להכין מצה מגולגלת במילוי גבינת טופו מתוקה.

מצה מגולגלת במילוי גבינת טופו מתוקה
מצה מגולגלת שעושה את החג

אני בספק שהייתי מכינה את המתכון הזה, אם לא הייתי נפגשת עם נטליה, המוכרת יותר כבעלת הבלוג VegaNati. הדייט שלנו נדחה כמה פעמים בגלל קורונה, וברגע שהתאפשר, שזה עכשיו בפסח, נפגשנו. הלכנו על גרסה מלוחה ומתוקה של מצה מגולגלת. נטליה בחרה במלוח, אני נשארתי עם המתוק, וככה לא היינו צריכות לריב, כי כל אחת קיבלה בדיוק את מה שרצתה 😊

מצה מגולגלת במילוי גבינת טופו מתוקה

תוך כדי שנטליה “כיבסה” את המצות ואחר כך יבשה אותן, הסתבר ששתינו נולדנו באוקראינה בערים ממש קרובות אחת לשנייה. גרנו ברמת גן ברחובות סמוכים (אני עדיין גרה בר”ג), ושנטליה מובילה 2:1 בתחרות הבלתי מוכרזת של “למי יש יותר כלבים”. בקיצור היה לנו מפגש מלמד ושמח.

מצה מגולגלת במילוי גבינת טופו מתוקה
מילוי “גבינת” טופו מתוקה

כאמור בחרתי למלא את המצה המגולגלת שלי במשהו מתוק. כדי שהמתוק הזה יהיה גם בריא ומזין, הלכתי על מילוי “גבינת” טופו, שרבים מכם כל כך אהבו במתכון של הסירניקי. המילוי הזה מלא בחלבון מהצומח, רזה, ומאוד שפוי במושגים של מתיקות. שדרגתי אותו גם בצימוקים ואגוזים קצוצים. אתם מוזמנים לעשות כמוני, או להישאר עם הבסיס בלבד.

מצה מגולגלת במילוי גבינת טופו מתוקה

טיגנתי חלק מהרולים בלי הבלילה, וחלק עם. הבלילה הזו מחליפה ביצים, ואיתה הרולים יוצאים יותר יפים במושגים של ההשחמה. זה בערך כל ההבדל. אגב, אני די בטוחה שאפשר גם לאפות את המצה המגולגלת. זה יחסוך את השמן, אבל יקח יותר זמן.

מצה מגולגלת במילוי גבינת טופו מתוקה
אפשר להגיש עם כל דבר

אפשר להגיש את המצה המגולגלת כמו שהיא, בלי כלום, או להפגיז עם רוטב שוקולד, ריבה, מייפל, סילאן, חמאת בוטנים וכו’. אפשר פשוט לפזר מעל קצת אבקת סוכר.

מצה מגולגלת במילוי גבינת טופו מתוקה
ארוחה על גבול קינוח, או להפך 🙂

וככה בכלום זמן ומאמץ תקבלו קינוח כשר לפסח שהוא סוג של ארוחה: טעימה, בריאה uמלאה בחלבון. חברים, מצה מגולגלת יותר כיפית מסתם מצה יבשה, ואם בא לכם אותה בגרסה מלוחה – תוכלו לראות את המתכון אצל נטליה. אני בכל אופן ממליצה לכם בחום לנסות. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. ושיהיה בתאבון!

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים כשרים לפסח? נסו את:

אוסף מתכונים טבעוניים לפסח

 

מצה מגולגלת במילוי גבינת טופו מתוקה

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-8 מנות אישיות:
300 גרם (1 חבילה) טופו קשה, מסונן
1/3 כוס (1 קופסה קטנה) רסק תפוחים
1 כף מיץ לימון (אופציונלי)
2-3 כפות מייפל טבעי, לפי הטעם
¼ כפית קינמון (אופציונלי)
חופן צימוקים / חמוציות
חופן אגוזים / שקדים קצוצים
בלילה (אופציונלי):
4 כפות קורנפלור
5 כפות חלב צמחי
1 כף מייפל
בסיס:
4 מצות
שמן לטיגון

 

אופן הכנה:

  1. מכינים את המילוי: שמים בקערת מעבד מזון את הטופו והרסק וטוחנים לתערובת אחידה וכמעט חלקה. מוסיפים את יתר חומרי המילוי בהתאם לטעם האישי ומערבבים.
  2. מרטיבים מצה היטב מתחת לזרם מים ומספיגים בעזרת מגבת או מגבות נייר. מומלץ לעבוד עם מצה אחת בכל פעם. המצה אמורה להיות מספיק רטובה כדי שאפשר יהיה לגלגל אותה בלי שתישבר.
  3. חותכים כל ריבוע מצה חצי-חצי. שמים בקצה כל חתיכה כמות נדיבה של המילוי ומגלגלים בעדינות לרול שמנמן. אם הרול קצת נסדק תוך כדי, זה בסדר.
  4. אפשר לטגן את המצה המגולגלת עם או בלי הבלילה. אם מטגנים עם הבלילה, טורפים היטב בקערה את מרכיבי הבלילה.
  5. מחממים שמן במחבת (קצת פחות משמן לטיגון חצי עמוק – כל אחד לפי מצפונו).
  6. טובלים את המצה המגולגלת מכל הצדדים בבלילה ומטגנים מכל הצדדים עד להשחמה יפה. אפשר לטגן גם בלי הבלילה.
  7. מגישים בליווי שוקולד מומס / ריבה / חמאת בוטנים, או אבקת סוכר. מומלץ לאכול בסמוך להכנה.

 

הערות:

  • אפשר להחליף את רסק התפוחים בבננה קטנה.
  • אפשר לוותר על מיץ לימון ו/או קינמון, ולהעשיר את המילוי בתמצית וניל.
  • אפשר להחליף את המייפל בסירופ אגבה או סילאן. אפשר להשתמש גם בסוכר רגיל.
  • הבלילה נועדה “לסגור” את הסדקים שעלולים להופיע בזמן גלגול המצות. ההשחמה יותר אחידה ויפה עם הבלילה, ובעצם היא מחליפה ביצה טרופה.
  • אני לא ניסיתי לאפות את המצה המגולגלת, אבל זה כנראה אפשרי. אפייה ב-180 מעלות עד להשחמה. כדאי להפוך את הרולים באמצע לצד השני.
  • מומלץ לאכול את המצה המגולגלת בסמוך להכנה.
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
יוני 16, 2021
קארי נודלס טבעוני עם טופו וירקות זו מנה קיצית, צבעונית וכיפית: טעימה, בריאה, מזינה, מלאה בחלבון מהצומח ומאוד פשוטה להכנה
מאת אולגה טוכשר
מאי 31, 2021
פאי ליים טבעוני זה קינוח קיצי קלאסי – טעים ומרענן, ללא אפייה, עם מלית קרמית עשירה, חמצמצה ומתקתקה בו זמנית, זריז ופשוט הכנה
מאת אולגה טוכשר
מאי 20, 2021
תבשיל קינואה טבעוני עם עדשים וירקות זה ארוחה טעימה, בריאה, מזינה, ללא גלוטן ומלאה בחלבון מהצומח, שמכינים בזריזות ובקלות
מאת אולגה טוכשר
מאי 15, 2021
עוגת גבינה טבעונית קרה ללא תוספת סוכר זאת עוגה טעימה, חגיגית, עדינה ופשוטה להכנה שמתאימה גם לכל מי שנמנע מצריכת סוכר
מאת אולגה טוכשר
מאי 10, 2021
עוגת גבינה טבעונית קרה עם פטל זה קינוח שבועות טעים, יפה ולא מסובך להכנה. העוגה יוצאת במרקם קרמי ומתיקות עדינה, והיא תכבוש את כולם
מאת אולגה טוכשר
מאי 9, 2021
פסטה טבעונית צבעונית בסיר אחד זו מנה שמתאימה בול לשולחן שבועות: טעימה, מוקרמת ועשירה, יפה ומגרה, וגם ממש פשוטה להכנה