פופ טארט טבעוני עם שוקולד

מאת אולגה טוכשר
אפריל 20, 2021

פופ טארט טבעוני פריך עם שוקולד

את המתכון הזה הכנתי עוד ביום העצמאות. בחזון שלי פופ טארט טבעוני פריך עם שוקולד היה אמור להיות תחליף חינני יותר, ומוכן מראש, לפיתה עם שוקולד על האש. ואכן, מדובר בעוגיות פריכות ומתוקות שמושלמות בכל מצב, אבל במיוחד כשלוקחים אותם החוצה. אני אסביר ?

פופ טארט טבעוני פריך עם שוקולד
עוגייה עם הפתעה

פופ טארט זה ז'אנר אמריקאי לגמרי. זו עוגייה עם מילוי – מלבנית, מרובעת או עגולה. מכינים אותן מבצק עלים או בצק פריך, כאשר המילוי מתחבא לו בפנים. זה יכול להיות שוקולד, ריבה, חמאת בוטנים, וכל מילוי אחר שרק תחשבו עליו.

פופ טארט טבעוני פריך עם שוקולד
הכנה פשוטה וכיפית

אני חיפשתי להכין גרסה כמה שיותר בסיסית וזמינה, לכן בחרתי בבצק פריך פשוט, צורה עגולה שמייצרים בעזרת כוס, ומלית של קוביות שוקולד מריר. וכאן מגיע היתרון של לקחת את העוגיות החוצה – בבית השוקולד באיזשהו שלב מתייצב בחזרה, וכדאי לאכול את הפופ טארטס בסמוך להכנה. בחוץ בחום הוא נמס בחזרה.

פופ טארט טבעוני פריך עם שוקולד

גם אם תאכלו את העוגיות בבית אחרי התייצבות השוקולד, זה לא נורא בכלל. כי, חברים שלי, שוקולד הוא שוקולד הוא שוקולד. אבל אם הרעיון בכל זאת מבאס אתכם, אז לכו מראש על ממרח שוקולד ולא קוביות.

פופ טארט טבעוני פריך עם שוקולד
שוקולד מומס בפנים זה ה-שוס

כי מה שחשוב בסוף זה שיהיו לכם עוגיות טעימות ופריכות, סופר פשוטות להכנה, שישדרגו את הקפה. הן יתאימו גם לחגיגות ל"ג בעומר, ולכל יום אחר בשנה. וזהו, מרוב שהן פשוטות, אין לי מה להוסיף לנאמר לעיל ? אם אתם מכינים את הפופ טארטס, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. ושיהיה בתאבון!

מחפשים עוד מתכוני עוגיות טבעוניות ? נסו את:

עוגיות שוקולד טבעוניות פשוטות

 עוגיות מגולגלות טבעוניות מקמח כוסמין ללא סוכר

עוגיות שיבולת שועל טבעוניות עם שוקולד צ’יפס

עוגיות טבעוניות פשוטות

רוגלך טבעוניים

 

פופ טארט טבעוני פריך עם שוקולד

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-12 עוגיות:
175 גרם (1/4 1 כוסות) קמח לבן / כוסמין
70 גרם (1/2 כוס) קורנפלור
100 גרם (1 שקית) אבקת סוכר
1 כפית אבקת אפייה
75 מ"ל (1/3 כוס פחות כפית) שמן
75 מ"ל (1/3 כוס פחות כפית) מים
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

 

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מנפים לקערת ערבוב גדולה את הקמח, הקורנפלור, אבקת הסוכר ואבקת האפייה ומערבבים.
  3. מוסיפים את השמן והמים, מערבבים ולשים ידנית, עד שמתקבל בצק אחיד, רך וגמיש.
  4. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ. אפשר לחלק אותו לשני חלקים, כדי שיהיה יותר נוח לעבוד איתו. ככל שהבצק יהיה יותר דק, כך העוגיות יהיו פריכות יותר.
  5. קורצים עיגולי בצק בעזרת קורצן או כוס.
  6. מניחים 2-3 קוביות שוקולד במרכז חצי מהעיגולים. מכסים ע"י עיגולים ריקים ומהדקים את הקצוות בעזרת מזלג. אם אתם מרגישים שהעוגיות לא נסגרות טוב, אפשר טיפה להרטיב את שולי העיגולים התחתונים.
  7. מסדרים את העוגיות על גבי התבנית ואופים בין 10 ל-12 דקות, או עד שהן מתחילות להזהיב. אל תאפו יותר מזה, כי העוגיות יתקשו.
  8. הכי טוב לאכול את הפופ טארטס בסמוך להכנה, כי השוקולד נשאר נוזלי. לאחר מכן הוא מתייצב.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בקמח לבן או כוסמין. אם הבצק לא מתחבר לגמרי – אפשר להוסיף עוד קצת מים. לחלופין, אם הבצק קצת דביק מדי – אפשר להוסיף עוד קצת קמח.
  • אפשר להכין את הבצק במעבד מזון או מיקסר.
  • אפשר להחליף את הקורנפלור בקמח תפוחי אדמה או קמח טפיוקה.
  • אפשר להפחית את כמות אבקת הסוכר עד 50 גרם. אפשר להשתמש בסוכר רגיל במקום אבקת הסוכר.
  • אפשר למלא את הפופ טארטס בכל מלית אחרת שאוהבים: ריבה סמיכה, ממרח שוקולד, לוטוס וכו'.
0/5 (0 Reviews)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר,...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה...
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם