שמעתם שחזאים מבטיחים לנו גל חום? כאילו שמה שעבר עלינו עד כה היה התחממות קלה בלבד ? בשבוע האחרון אני מוצאת את עצמי מסתגרת בבית עם מזגן, ומכינה אך ורק ארוחות קלילות שגוזלות ממני מינינום זמן ומאמץ. כך נולד טופו צרוב עם סלסה זריזה – ארוחה טבעונית, קיצית וצבעונית שתכינו ב-10 דקות.
כל הארוחה הזו מתבססת על טופו שצורבים במחבת, ללא השרייה וללא רוטב, ותערובת ירקות ופירות מתובלת ומוקפצת קצרות שמוסיפה למנה את הטעם והעניין. אני קראתי לה סלסה, כי היא מזכירה לי במראה ובעיקרון את המקור הדרום אמריקאי. אני מוסיפה לסלסה זיגוג מתקתק ופיקנטי (לא חובה) כדי סוג של לאחד אותה.
את פרוסות הטופו צורבים משני הצדדים בלי להזיז, כדי לתת להן השחמה אחידה ויפה. את הסלסה מקפיצים שניות ספורות בלבד, רק כדי לערבב אותה ולתת חימום מינימלי. אני השתמשתי בפלפלים צבעוניים, בצל סגול, תירס ואננס. בכל הטוב שיש לקיץ להציע 🙂
אפשר להחליף את האננס במנגו, מלון ואפילו דובדבנים מגולענים או ענבים. חשוב שיהיה בסלסה רכיב פרי מתוק ועסיסי – זה סוד הטעם שלה. וכמובן חובה עשבי תיבול רעננים – אצלי זה כוסברה. אבל אפשר גם פטרוזיליה, בזיליקום, בצל ירוק או אפילו רוקט קצוץ דק.
וככה ב-10 דקות עבודה תהיה לכם ארוחה טעימה ובריאה, ללא גלוטן ומלאה בחלבון מהצומח, קיצית וצבעונית. כזאת שמדגישה את הצד הטוב של הקיץ ? מקווה שתנסו ובקרוב! אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!
מתכון טופו צרוב עם סלסה זריזה
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-2-4 מנות:
300 גרם (1 חבילה) טופו קשה, מסונן ומיובש
1-2 כפות שמן
סלסה זריזה:
1 בצל סגול קטן, חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל גמבה אדום, חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל גמבה ירוק, חתוך לקוביות קטנות
1 כוס אננס טרי או משימורים (כ-3 טבעות), חתוך לקוביות קטנות
½ כוס תירס טרי או משימורים
½ כפית מלח, או לפי הטעם
זיגוג:
4-5 כפות מיץ אננס
רוטב סריראצ'ה או צ'ילי לפי הטעם (אופציונלי לגרסה חריפה)
1 כפית שטוחה קורנפלור
הגשה:
½ צרור עלי כוסברה קצוצים
אופן הכנה:
- מיישרים קלות את קוביית הטופו וחותכים ל-4 פרוסות.
- מחממים שמן במחבת עם ציפוי נונסטיק וצורבים את פרוסות הטופו, בלי להזיז אותן, במשך 4-5 דקות, עד שהן משחימות יפה. הופכים לצד השני וצורבים שוב במשך 4-5 דקות עד להשחמה יפה. מעבירים לצלחת הגשה.
- שמים במחבת את הבצל, שני סוגי הפלפלים, האננס והתירס ומקפיצים כמה שניות כדי לערבב. ממליחים ומקפיצים שוב.
- מערבבים בקערית את מיץ האננס, הרוטב החריף (אם רוצים) והקורנפלור ומוסיפים למחבת. מערבבים את הירקות עם הרוטב, שמיד מסמיך, כ-10 שניות, עד לאיחוד הטעמים. אין כוונה לטגן את הסלסה, רק לתת ערבוב וחימום קל.
- מכבים את האש, מוסיפים כוסברה ומערבבים.
- מוסיפים את הסלסה הזריזה לצלחת עם הטופו ומגישים מיד. שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
- אפשר להוסיף או להפחית את מרכיבי הסלסה לפי הטעם, ומה שיש לכם בבית. כדאי לקצוץ דק את הירקות והפירות שתבחרו. אפשר לשקול עגבניות, מנגו או מלון במקום אננס, או אפילו דובדבנים מגולענים או ענבים.
- אם לא משתמשים באננס משומר ואין לכם מיץ אננס, אפשר להחליף אותו ב-4-5 כפות מים עם 1-2 כפות מייפל.
מחפשים עוד מתכוני טופו טבעוניים וזריזים? נסו את:
טופו מוקפץ ברוטב שומשום עם אורז ובוק צ’וי
טופו מוקפץ בסגנון אסיאתי עם ברוקולי ועגבניות שרי
טופו מוקפץ עם ירקות בזיגוג מבריק