יום רביעי, 19 באפריל 2017

עוגת שוקולד עם קרם לימון ותותים

עונת תותים מתקרבת לסופה, ובשבועות הקרובים אני מתכוונת להיפרד מהם עם כמה שיותר מתכונים מתוקים וטעימים. האמת היא שהעוגה שאני מציעה לכם היום ברובה קשורה לפרידות וגעגועים, שהם חלק בלתי נפרד מגלגל החיים. ואם הייתי צריכה להגדיר את טעמם, הייתי אומרת שהוא חמוץ-מתוק.
חמוץ-מתוק בדיוק כמו קרם לימון צהבהב שהופך את עוגת השוקולד הפשוטה הזו לכל כך רכה, עסיסית ומיוחדת. הקרם עשוי מלימונים קטנטנים ומלאי מיץ שהבאתי מהטיול בהודו. כל פעם שהייתי פותחת את המקרר, הם נצנצו כמו ערימת מטבעות זהב ריחנית, ולקחו אותי לרגע חזרה לחופים ושווקים של גואה. אבל הזמן עבר, והם התחילו להראות סימני מצוקה.
אז עזרתי להם לממש את ייעודם, סחטתי את המיץ העדין שלהם והפכתי לקרם לימונים קטיפתי, הידוע בשם "קארד". הטעם שלו נדיר: עוצמתי, חצוף, חמוץ ומתוק בו זמנית, מתגרה בבלוטות הטעם. משתלב באופן מושלם עם השוקולד והתותים.
מרקם הקרם קטיפתי בזכות חמאה. הכנתי אותו יחסית דליל כדי שממש יחדור לתוך שכבות עוגת השוקולד האוורירית, ויהפוך אותה לרכה ועסיסית. אפשר להכין אותו סמיך יותר, ואז תהיה לו נוכחות ונראות הרבה יותר טובה בין השכבות ומתחת לתותים.
כמו שאמרתי, השילוב של שוקולד, לימון ותותים פשוט נפלא ומקסים. טעים, נעים לעין, כיפי לעבודה. אפשר ואפילו מומלץ להכין את העוגה ואת הקרם יום מראש, אפשר אפילו כמה ימים מראש. היא נשמרת מצוין בכלי אטום, ורק הולכת ומשתבחת עם הזמן. אגב, היא גם הופכת לפרווה ממש בקלות. נצלו את התותים האחרונים ותכינו אותה – היא מ ה מ מ ת! שיהיה בתאבון ונתראה במתכון תותי הבא :)
אז מה היה לנו?

מרכיבים לעוגה בקוטר 20 ס"מ:
3 ביצים L
250 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר
100 גרם שוקולד מריר מומס
160 מ"ל (1/2 כוס + 2.5 כפות) שמן
160 מ"ל (1/2 כוס + 2.5 כפות) מים פושרים
210 גרם (1/2 1 כוסות) קמח
20 גרם (2 כפות) קקאו
1.5 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח

מרכיבים לקרם לימון:
1 ביצה + 3 חלמונים
½ כוס מיץ לימון סחוט
גרידת לימון (אופציונלי)
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
80 גרם חמאה חתוכה לקוביות
* תותים טריים חתוכים לחצאים לקישוט



אופן הכנה:
1.     מכינים עוגה: מחממים את התנור ל- 165 מעלות. משמנים ומקמחים קלות את תבנית האפייה.
2.     מניחים בקערת מיקסר עם וו בלון ביצים וסוכר ומקציפים במהירות גבוהה במשך כ- 6-7 דקות עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
3.     מוסיפים שוקולד מומס, שמן ומים וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
4.     מחליפים את הוו לוו גיטרה, מנפים פנימה קמח וקקאו, מוסיפים אבקת אפייה ומלח ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה ויחסית דלילה ללא גושים.
5.     אופים בין שעה ושלושים דקות לשעה וחמישים דקות (תלוי בתנור), או עד שהעוגה תופחת, נסדקת מלמעלה, וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. אם היא משחימה מדי מלמעלה, אך עוד לא מוכנה מבפנים, מכסים את התבנית בנייר כסף.
6.     מוציאים את העוגה מהתבנית ומצננים לגמרי על הרשת. מומלץ לעטוף בניילון נצמד ולקרר במשך לילה שלם במקרר.
7.     בעזרת סכין משוננת חותכים את העוגה לשתיים או שלוש שכבות שוות.
8.     מכינים קרם לימון: מניחים בסיר קטן חלמונים, ביצה, מיץ לימון, גרידת לימון (אופציונלי) וסוכר ומבשלים על אש בינונית, תוך ערבוב קבוע במטרפה, במשך כמה דקות עד שהקרם מתחיל להסמיך. מכבים את הלהבה, מוסיפים חמאה ומערבבים בעזרת מרית עד שהיא נמסה. מעבירים את הקרם לכלי, מכסים בניילון נצמד על פני הקרם ומצננים על השיש או במשך לילה שלם במקרר.
9.     מרכיבים את העוגה: מניחים את השכבה התחתונה על כלי הגשה ובעזרת כף או מרית מורחים כ- 1/3 מכמות קרם הלימון. חוזרים על הפעולה פעמיים (או פעם אחת, אם בחרתם לחתוך את העוגה לשתי שכבות בלבד).
10. מקשטים את העוגה בתותים טריים, חותכים ומגישים.
11. שומרים במקרר בכלי אטום.


הערות:
·       מומלץ להכין את העוגה והקרם יום מראש: אחרי לילה במקרר העוגה תהיה עסיסית יותר, תיחתך הרבה יותר קל, והקרם יתקרר ויתייצב.
·       אני הכנתי קרם יחסית דליל, כי רציתי שהוא ממש ייספג בתוך שכבות העוגה וירטיב אותה. אם תרצו קרם סמיך יותר, תוסיפו עוד חלמון + 20 גרם חמאה.
·       אפשר להחליף את השוקולד המריר שבמתכון בשוקולד חלב.
·       אפשר להפוך את העוגה לפרווה: מחליפים את החמאה שבמתכון בכמות זהה של מחמאה או מרגרינה.

2 comments:

  1. נראית ונשמעת טעימה. קרם לימון תמיד שווה תודה

    השבמחק