צ’ימיצ’ורי ביתי

מאת
צ'ימיצ'ורי ביתי
צ’ימיצ’ורי זה רוטב שיצא לי המון פעמים לאכול בחוץ ומשום מה מעולם לא ניסיתי להכין אותו בבית.
כל מה שצריך זה מספר מרכיבים בסיסיים ובלנדר. אני מניחה שאפשר להגיע לתוצאה דומה גם אם קוצצים את כל המרכיבים ידנית, אבל זה בטוח ייקח הרבה יותר זמן.
מכניסים לבלנדר פטרוזיליה וקוצצים כמה שניות. מוסיפים את שאר הירקות, תבלינים, חומץ בן יין ושמן זית ומערבבים עד שהכל קצוץ דק-דק.
הייתי רוצה להרחיב ולהוסיף עוד הוראות ושלבים, אבל בעצם כאן מסתיימת העבודה. בתאבון!

צ’ימיצ’ורי ביתי

אז מה היה לנו?
מרכיבים:
2 צרורות פטרוזיליה
1 פלפל גמבה אדום
1/2 פלפל ירוק חריף
7 שיני שום
1 בצל קטן
1/3 – 1/2 כוס שמן זית, לפי הטעם
1/3 כוס חומץ בן יין
1.5 כפות אורגנו יבש
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
  1. שוטפים פטרוזיליה וקוצצים טוב במעבד מזון.
  2. מוסיפים גמבה, פלפל חריף, בצל ושום וקוצצים שוב בפולסים קצרים עד שמגיעים למרקם הרצוי.
  3. מוסיפים לקערת הבלנדר שמן זית, חומץ בן יין וכל התבלינים ועושים ערבוב קטן נוסף. את השלב הזה אפשר לעשות בקערה נפרדת ולהסתפק בערבוב ידני.
הערות:
  • אפשר להשתמש בצרור כוסברה במקום צרור הפטרוזיליה השני. אני פשוט פחות אוהבת כוסברה.
  • אם אין לכם חומץ בן יין אפשר להשתמש בחומץ רגיל.
  • מתקבלת כמות מכובדת של הצ’ימיצ’ורי. אפשר לשמור את שאריות הרוטב במקרר בקופסה אטומה או שאפשר להקפיא אותו.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
הדפסה
12 תגובות
  1. אנונימי 4 שנים לפני
    הגב

    ניסיתי ויצא מדהים,

  2. אנונימי 4 שנים לפני
    הגב

    בתמונה של המרכיבים מופיע חומץ בלסמי. ברשימה הכתובה מופיע חומץ בן יין. מה הנכון?

    • אולגה טוכשר 4 שנים לפני
      הגב

      הי, חומץ בן יין. נראה לי שהתבלבלתי בין הבקבוקים כשצילמתי 🙂
      תודה ששמת לב!

    • אנונימי 2 שנים לפני
      הגב

      אפשר אורגנו טרי?

    • אולגה טוכשר 2 שנים לפני
      הגב

      לא ניסיתי. אני מניחה שכן

    • אנונימי 2 שנים לפני
      הגב

      תודה רבה על המענה המהיר ❤

  3. אנונימי 4 שנים לפני
    הגב

    הכנתי מ-2 חבילות פטרוזיליה ואחת כוסברה, יצאה כמות מסחרית(:
    מתכון מעולה, תודה!

  4. אנונימי 4 שנים לפני
    הגב

    במקום החומץ אפשר לנסות מיץ לימון טבעי – גם להיט 🙂

  5. Elana Darzi 4 שנים לפני
    הגב

    אתמול פעם ראשונה שהעזרתי להכין צ'ימיצ'ורי ופשוט יצא לי מעולה! תודה רבה וחג עצמאות שמח.

  6. אנונימי 4 שנים לפני
    הגב

    יוצא מעולה. לא נראה לי שאוכל לאכול אסאדו בלי הרוטב הזה מעכשיו.
    תודה רבה.

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם