



משמנים קלות מחבת רחבה ומתחילים לטגן את הבצל שמיד מפריש נוזלים ומוריד מנפחו. מוסיפים יין אדום, סוכר וחומץ בלסמי, מערבבים היטב, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה.

בעיקרון אפשר לעזוב את המחבת לחצי שעה-שעה, רק לא לשכוח לערבב מידי פעם על מנת שכל הבצל יספוג את טעמי ה”סירופ”. הבצל ילך ויתרכך ויאבד עוד ועוד מהנפח שלו. במקביל הנוזלים ילכו ויתאדו בהדרגה. כאן צריך לקבל החלטה: להשאיר קצת נוזלים או לא להשאיר נוזלים בכלל. אני בעד האופציה השנייה, לכן אני ממשיכה לערבב ולבשל עד שלא נשארים במחבת נוזלים בכלל. זה הזמן לכבות את האש, לקרר את הריבה ולהעביר אותה לכלי אחסון אטום ואחרי זה למקרר. בתאבון!
ריבת בצל
אז מה היה לנו?
מרכיבים:
4 בצלים אדומים גדולים
2 כפות שמן לטיגון ראשוני
1 כוס סוכר חום
1 כוס יין אדום
3 כפות חומץ בלסמי
אופן הכנה:
- מקלפים בצלים ופורסים לרצועות.
- מטגנים בצל במחבת רחבה בשתי כפות שמן במשך 5 דקות.
- אחרי כמה ערבובים מוסיפים למחבת יין, סוכר וחומץ בלסמי. מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה בין חצי שעה לשעה עד שרוב או כל הנוזלים מתאדים. מערבבים מידי פעם.
- מקררים ומעבירים לכלי אחסון אטום. שומרים במקרר.
הערות:
- אפשר להשתמש בבצל לבן.
- אפשר להשתמש בסוכר לבן.
- אפשר להפחית את כמות הסוכר ל- 3-4 כפות – זה עדיין יצא מתוק. בהתאם אפשר להפחית קצת את כמות החומץ הבלסמי.
- אפשר להשאיר מעט נוזלים (סירופ) בסוף הבישול או לבשל עד האידוי המלא.
נהדררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררר
אפשר בלי יין?
הי אפרת, רצוי שלא. היין מצטמצם, וגם כל האלכוהול מתאדה.
הכנתי ויצא מעולה. אגב, אני כבר שנים לא בוכה מבצל – אחרי שאני מקלפת אותו אני משפשפת אותו כמה שניות מתחת לברז (מים קרים) וזהו, אין דמעות. אפשר גם לחתוך לחצאים ולשטוף כל חצי ליתר ביטחון אבל האמת שמספיק לי גם לשטוף את הבצל המקולף בשלמותו. בכל מקרה – מתכון ידידותי ומוצלח.
תודה על השיתוף והטיפ! 🙂
אם רוצים כמות כפולה, מכפילים את הכל פי 2 או שיש יחס אחר?
כן, פשוט מכפילים את הכל. בדיוק עכשיו גם אני הכנתי כמות כפולה של הריבה למחר 🙂 חג שמח!
האם חומץ בלסמי הכרחי, ניתן להחליף אותו ברכיב אחר?
הי, החומץ בא לשבור את המתיקות של הסוכר. אני אוהבת להשתמש בבלסמי, כי הוא יותר טעים ועדין, אבל אפשר להשתמש בכמות זהה של חומץ רגיל או מיץ לימון. בהצלחה!
האם נהוג להגיש חם או קר עם כבד העוף?
הי, הריבה טעימה בשני המצבים, אבל לרוב אני מגישה אותה קרה, ישירות מהמקרר.
היי! האם זה משנה אם היין יבש/ מתוק?
לגמרי משנה! בשביל המתכון הזה צריכים יין אדום יבש ולא יין קידוש כלשהו.
נראה נפלא. האם עם סוכר לבן גם הולך?
תודה. וכן – לגמרי.
מהמם!!!! מתה על זה!!
אגב, לי יש פטנט אחר לבצל, אני מכניסה למקפיא לכ 20 דק, רסיסי העסיס שלו קופאים ולא מתפזרים באוויר.
תודה על הטיפ! 🙂
כמה זמן הריבה נשמרת במקרר?
הי, בכלי אטום לפחות שבוע. אולי גם יותר, אבל אצלי היא מעולם לא שרדה יותר – פשוט נאכלה 🙂
במקום יין שמתי כוס מיץ תפוזים וכמובן הפחתתי בסוכר יצא מעולה
רעיון מצוין! חג שמח! 🙂
הכנתי ויצא לי קרמלי ודביק ממש, כאילו כל הסוכר נשרף. השתמשתי בכמויות שכתובת
יכול להיות שלא ערבבת מספיק..
הכנתי ויצא לי קרמלי ודביק ממש, כאילו כל הסוכר נשרף. השתמשתי בכמויות שכתובת
כנראה בישלת יותר מדי
היי.. אפשר להחליף את הסוכר בדבש או סירופ מייפל?
הי, אני לא ניסיתי, אבל יש לי תחושה שתוצאה תהיה שונה. אם את מנסה, ספרי לי איך יצא 🙂
נהדר!! כבר על המחבת 🙂
חג שמח! 🙂
This post is worth everyone's attention. Where can I find out more? netflix account
Hurrah! Ꭺt last I got a wеbsite from where I know how to truly obtain useful ɗata regarding mmy study and knowledge.
היי, האם ניתן להשתמש בחומץ בלסמי מצומצם ??? כי אין לי רגיל
… תודה 😉
הי יפית, אפשר, אבל תצטרכי טיפה לדלל עם מים. בהצלחה
שלום
האם אפשר להשתמש בסוג אחר של חומץ או רק אפשר חומץ בלסמי?
תודה מראש
חומץ בלסמי זה הכי טעים. אבל אפשר גם מיץ לימון. עדיף לא חומץ רגיל
אפשר לטחון את הכל בסוף? כדי שיראה ממש כמו ריבה…
הי אלעד, הייתה תקלה באתר ורק עכשיו ראיתי את השאלה. מניחה שזה כבר פחות אקטואלי, אבל התשובה היא כן.
יצא לי ממש קשה ןדביק יש מה לעשות?
לדלל עם קצת מים
אפשר להשתמש ביין לבן במקום אדום?
בעיקרון כן, אבל הריבה לא תקבל את צבע הבורדו המהמם שלה.
תודה.