ריבת בצל

מאת אולגה טוכשר
נובמבר 20, 2012
ריבת בצל
גילוי נאות: ריבת בצל היא לא אחת הריבות שאני מכינה בכמויות ושומרת בצנצנות מעוקרות במשך זמן רב. מכינים אותה פעם ב, ובדרך כלל יחד עם משהו. היא הולכת עם כל מנה שתרצו להוסיף לה טוויסט מתקתק, או סתם ככה – על פרוסת לחם. אם עדיין לא שכנעתי אותכם, אז קבלו משוואה משכנעת במיוחד: ריבת בצל = בריאות, כי בצל = ירק וירק = בריאות.
כמו שכבר אמרתי פעם, הרבה סיפורי אהבה מתחילים בדמעות. גם סיפור הריבה הזו. כן, ניסיתי להחזיק גפרור בין השיניים– לי זה לא עבד. כמו שאמר מיקו: “בכיתי, בכיתי הרבה”.
חוץ מהבצל החתוך נצטרך יין אדום, סוכר חום וחומץ בלסמי.

משמנים קלות מחבת רחבה ומתחילים לטגן את הבצל שמיד מפריש נוזלים ומוריד מנפחו. מוסיפים יין אדום, סוכר וחומץ בלסמי, מערבבים היטב, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה.

בעיקרון אפשר לעזוב את המחבת לחצי שעה-שעה, רק לא לשכוח לערבב מידי פעם על מנת שכל הבצל יספוג את טעמי ה”סירופ”. הבצל ילך ויתרכך ויאבד עוד ועוד מהנפח שלו. במקביל הנוזלים ילכו ויתאדו בהדרגה. כאן צריך לקבל החלטה: להשאיר קצת נוזלים או לא להשאיר נוזלים בכלל. אני בעד האופציה השנייה, לכן אני ממשיכה לערבב ולבשל עד שלא נשארים במחבת נוזלים בכלל. זה הזמן לכבות את האש, לקרר את הריבת בצל ולהעביר אותה לכלי אחסון אטום ואחרי זה למקרר. בתאבון!

מתכון לריבת בצל

אז מה היה לנו?

מרכיבים:

4 בצלים אדומים גדולים

2 כפות שמן לטיגון ראשוני

1 כוס סוכר חום

1 כוס יין אדום

3 כפות חומץ בלסמי

 

אופן הכנה:

  1. מקלפים בצלים ופורסים לרצועות.
  2. מטגנים בצל במחבת רחבה בשתי כפות שמן במשך 5 דקות.
  3. אחרי כמה ערבובים מוסיפים למחבת יין, סוכר וחומץ בלסמי. מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה בין חצי שעה לשעה עד שרוב או כל הנוזלים מתאדים. מערבבים מידי פעם.
  4. מקררים ומעבירים לכלי אחסון אטום. שומרים במקרר.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בבצל לבן.
  • אפשר להשתמש בסוכר לבן.
  • אפשר להפחית את כמות הסוכר ל- 3-4 כפות – זה עדיין יצא מתוק. בהתאם אפשר להפחית קצת את כמות החומץ הבלסמי.
  • אפשר להשאיר מעט נוזלים (סירופ) בסוף הבישול או לבשל עד האידוי המלא.

 

שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print

42 תגובות

  1. הכנתי ויצא מעולה. אגב, אני כבר שנים לא בוכה מבצל – אחרי שאני מקלפת אותו אני משפשפת אותו כמה שניות מתחת לברז (מים קרים) וזהו, אין דמעות. אפשר גם לחתוך לחצאים ולשטוף כל חצי ליתר ביטחון אבל האמת שמספיק לי גם לשטוף את הבצל המקולף בשלמותו. בכל מקרה – מתכון ידידותי ומוצלח.

    1. הי, החומץ בא לשבור את המתיקות של הסוכר. אני אוהבת להשתמש בבלסמי, כי הוא יותר טעים ועדין, אבל אפשר להשתמש בכמות זהה של חומץ רגיל או מיץ לימון. בהצלחה!

    1. הי אלעד, הייתה תקלה באתר ורק עכשיו ראיתי את השאלה. מניחה שזה כבר פחות אקטואלי, אבל התשובה היא כן.

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
יוני 16, 2021
קארי נודלס טבעוני עם טופו וירקות זו מנה קיצית, צבעונית וכיפית: טעימה, בריאה, מזינה, מלאה בחלבון מהצומח ומאוד פשוטה להכנה
מאת אולגה טוכשר
מאי 31, 2021
פאי ליים טבעוני זה קינוח קיצי קלאסי – טעים ומרענן, ללא אפייה, עם מלית קרמית עשירה, חמצמצה ומתקתקה בו זמנית, זריז ופשוט הכנה
מאת אולגה טוכשר
מאי 20, 2021
תבשיל קינואה טבעוני עם עדשים וירקות זה ארוחה טעימה, בריאה, מזינה, ללא גלוטן ומלאה בחלבון מהצומח, שמכינים בזריזות ובקלות
מאת אולגה טוכשר
מאי 15, 2021
עוגת גבינה טבעונית קרה ללא תוספת סוכר זאת עוגה טעימה, חגיגית, עדינה ופשוטה להכנה שמתאימה גם לכל מי שנמנע מצריכת סוכר
מאת אולגה טוכשר
מאי 10, 2021
עוגת גבינה טבעונית קרה עם פטל זה קינוח שבועות טעים, יפה ולא מסובך להכנה. העוגה יוצאת במרקם קרמי ומתיקות עדינה, והיא תכבוש את כולם
מאת אולגה טוכשר
מאי 9, 2021
פסטה טבעונית צבעונית בסיר אחד זו מנה שמתאימה בול לשולחן שבועות: טעימה, מוקרמת ועשירה, יפה ומגרה, וגם ממש פשוטה להכנה