ריבת בצל

מאת אולגה טוכשר
נובמבר 20, 2012
ריבת בצל
גילוי נאות: ריבת בצל היא לא אחת הריבות שאני מכינה בכמויות ושומרת בצנצנות מעוקרות במשך זמן רב. מכינים אותה פעם ב, ובדרך כלל יחד עם משהו. היא הולכת עם כל מנה שתרצו להוסיף לה טוויסט מתקתק, או סתם ככה – על פרוסת לחם. אם עדיין לא שכנעתי אותכם, אז קבלו משוואה משכנעת במיוחד: ריבת בצל = בריאות, כי בצל = ירק וירק = בריאות.
כמו שכבר אמרתי פעם, הרבה סיפורי אהבה מתחילים בדמעות. גם סיפור הריבה הזו. כן, ניסיתי להחזיק גפרור בין השיניים– לי זה לא עבד. כמו שאמר מיקו: "בכיתי, בכיתי הרבה".
חוץ מהבצל החתוך נצטרך יין אדום, סוכר חום וחומץ בלסמי.

משמנים קלות מחבת רחבה ומתחילים לטגן את הבצל שמיד מפריש נוזלים ומוריד מנפחו. מוסיפים יין אדום, סוכר וחומץ בלסמי, מערבבים היטב, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה.

בעיקרון אפשר לעזוב את המחבת לחצי שעה-שעה, רק לא לשכוח לערבב מידי פעם על מנת שכל הבצל יספוג את טעמי ה"סירופ". הבצל ילך ויתרכך ויאבד עוד ועוד מהנפח שלו. במקביל הנוזלים ילכו ויתאדו בהדרגה. כאן צריך לקבל החלטה: להשאיר קצת נוזלים או לא להשאיר נוזלים בכלל. אני בעד האופציה השנייה, לכן אני ממשיכה לערבב ולבשל עד שלא נשארים במחבת נוזלים בכלל. זה הזמן לכבות את האש, לקרר את הריבת בצל ולהעביר אותה לכלי אחסון אטום ואחרי זה למקרר. בתאבון!

מתכון לריבת בצל

אז מה היה לנו?

מרכיבים:

4 בצלים אדומים גדולים

2 כפות שמן לטיגון ראשוני

1 כוס סוכר חום

1 כוס יין אדום

3 כפות חומץ בלסמי

 

אופן הכנה:

  1. מקלפים בצלים ופורסים לרצועות.
  2. מטגנים בצל במחבת רחבה בשתי כפות שמן במשך 5 דקות.
  3. אחרי כמה ערבובים מוסיפים למחבת יין, סוכר וחומץ בלסמי. מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה בין חצי שעה לשעה עד שרוב או כל הנוזלים מתאדים. מערבבים מידי פעם.
  4. מקררים ומעבירים לכלי אחסון אטום. שומרים במקרר.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בבצל לבן.
  • אפשר להשתמש בסוכר לבן.
  • אפשר להפחית את כמות הסוכר ל- 3-4 כפות – זה עדיין יצא מתוק. בהתאם אפשר להפחית קצת את כמות החומץ הבלסמי.
  • אפשר להשאיר מעט נוזלים (סירופ) בסוף הבישול או לבשל עד האידוי המלא.

 

0/5 (0 Reviews)
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print

48 תגובות

  1. הכנתי ויצא מעולה. אגב, אני כבר שנים לא בוכה מבצל – אחרי שאני מקלפת אותו אני משפשפת אותו כמה שניות מתחת לברז (מים קרים) וזהו, אין דמעות. אפשר גם לחתוך לחצאים ולשטוף כל חצי ליתר ביטחון אבל האמת שמספיק לי גם לשטוף את הבצל המקולף בשלמותו. בכל מקרה – מתכון ידידותי ומוצלח.

    1. הי, החומץ בא לשבור את המתיקות של הסוכר. אני אוהבת להשתמש בבלסמי, כי הוא יותר טעים ועדין, אבל אפשר להשתמש בכמות זהה של חומץ רגיל או מיץ לימון. בהצלחה!

    1. הי אלעד, הייתה תקלה באתר ורק עכשיו ראיתי את השאלה. מניחה שזה כבר פחות אקטואלי, אבל התשובה היא כן.

  2. יצא מצויין עם 2 ְכפות סוכר חום ושתי כפות חומץ בלסמי שהוא מתוק מלכתחילה. הוספתי מעט מלח ופלפל עם מעט מיץ לימון (כפית וחצי בערך) להקצנת הטעם ועדיין מתוק להפליא.

  3. הכנתי עם בצל לבן יצא מצויין. אבל זה רק אני ובעלי בבית ובגלל כמות הסוכר אני רוצה שנאכל ממש מעט לכן חשבתי לחלק לקופסאות קטנות ולהקפיא. השאלה האם זה יהייה טוב גם אחרי הקפאה?

    1. הי נעמה, אני אף פעם לא ניסיתי להקפיא, אז אין לי מושג. מה שכן – הריבה נשמרת מעולה במקרר. ממש חודשים בקופסה אטומה.

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה רוסי מפורסם שעשה עלייה לארץ: טעים, ללא גלוטן, משביע, פשוט להכנה והכי מפנק שיש
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר, משביע ופשוט להכנה, עם ניחוח חופשה בתאילנד, שיחמם לכם את החורף
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים בלבד, אלה עוגיות טעימות, בריאות ומאוד פשוטות להכנה עם סדקים מקסימים וטעם ממכר
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים בסיר אחד בחצי שעה: טעימה, בריאה, פשוטה להכנה, משביעה וסופר מנחמת
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3 מרכיבים בלבד ומוגשות עם מטבל עירית חמצמץ מושלם
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה עוגיות רכות וטעימות, לא מתוקות מדי וסופר פשוטות להכנה