גילוי נאות: ריבת בצל היא לא אחת הריבות שאני מכינה בכמויות ושומרת בצנצנות מעוקרות במשך זמן רב. מכינים אותה פעם ב, ובדרך כלל יחד עם משהו. היא הולכת עם כל מנה שתרצו להוסיף לה טוויסט מתקתק, או סתם ככה – על פרוסת לחם. אם עדיין לא שכנעתי אותכם, אז קבלו משוואה משכנעת במיוחד: ריבת בצל = בריאות, כי בצל = ירק וירק = בריאות.
כמו שכבר אמרתי פעם, הרבה סיפורי אהבה מתחילים בדמעות. גם סיפור הריבה הזו. כן, ניסיתי להחזיק גפרור בין השיניים– לי זה לא עבד. כמו שאמר מיקו: "בכיתי, בכיתי הרבה".
חוץ מהבצל החתוך נצטרך יין אדום, סוכר חום וחומץ בלסמי.
משמנים קלות מחבת רחבה ומתחילים לטגן את הבצל שמיד מפריש נוזלים ומוריד מנפחו. מוסיפים יין אדום, סוכר וחומץ בלסמי, מערבבים היטב, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה.
בעיקרון אפשר לעזוב את המחבת לחצי שעה-שעה, רק לא לשכוח לערבב מידי פעם על מנת שכל הבצל יספוג את טעמי ה"סירופ". הבצל ילך ויתרכך ויאבד עוד ועוד מהנפח שלו. במקביל הנוזלים ילכו ויתאדו בהדרגה. כאן צריך לקבל החלטה: להשאיר קצת נוזלים או לא להשאיר נוזלים בכלל. אני בעד האופציה השנייה, לכן אני ממשיכה לערבב ולבשל עד שלא נשארים במחבת נוזלים בכלל. זה הזמן לכבות את האש, לקרר את הריבת בצל ולהעביר אותה לכלי אחסון אטום ואחרי זה למקרר. בתאבון!
מתכון לריבת בצל
אז מה היה לנו?
מרכיבים:
4 בצלים אדומים גדולים
2 כפות שמן לטיגון ראשוני
1 כוס סוכר חום
1 כוס יין אדום
3 כפות חומץ בלסמי
אופן הכנה:
- מקלפים בצלים ופורסים לרצועות.
- מטגנים בצל במחבת רחבה בשתי כפות שמן במשך 5 דקות.
- אחרי כמה ערבובים מוסיפים למחבת יין, סוכר וחומץ בלסמי. מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה בין חצי שעה לשעה עד שרוב או כל הנוזלים מתאדים. מערבבים מידי פעם.
- מקררים ומעבירים לכלי אחסון אטום. שומרים במקרר.
הערות:
- אפשר להשתמש בבצל לבן.
- אפשר להשתמש בסוכר לבן.
- אפשר להפחית את כמות הסוכר ל- 3-4 כפות – זה עדיין יצא מתוק. בהתאם אפשר להפחית קצת את כמות החומץ הבלסמי.
- אפשר להשאיר מעט נוזלים (סירופ) בסוף הבישול או לבשל עד האידוי המלא.
0/5
(0 Reviews)
68 תגובות
נהדררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררר
אפשר בלי יין?
הי אפרת, רצוי שלא. היין מצטמצם, וגם כל האלכוהול מתאדה.
הכנתי ויצא מעולה. אגב, אני כבר שנים לא בוכה מבצל – אחרי שאני מקלפת אותו אני משפשפת אותו כמה שניות מתחת לברז (מים קרים) וזהו, אין דמעות. אפשר גם לחתוך לחצאים ולשטוף כל חצי ליתר ביטחון אבל האמת שמספיק לי גם לשטוף את הבצל המקולף בשלמותו. בכל מקרה – מתכון ידידותי ומוצלח.
תודה על השיתוף והטיפ! 🙂
אם רוצים כמות כפולה, מכפילים את הכל פי 2 או שיש יחס אחר?
כן, פשוט מכפילים את הכל. בדיוק עכשיו גם אני הכנתי כמות כפולה של הריבה למחר 🙂 חג שמח!
האם חומץ בלסמי הכרחי, ניתן להחליף אותו ברכיב אחר?
הי, החומץ בא לשבור את המתיקות של הסוכר. אני אוהבת להשתמש בבלסמי, כי הוא יותר טעים ועדין, אבל אפשר להשתמש בכמות זהה של חומץ רגיל או מיץ לימון. בהצלחה!
האם נהוג להגיש חם או קר עם כבד העוף?
הי, הריבה טעימה בשני המצבים, אבל לרוב אני מגישה אותה קרה, ישירות מהמקרר.
היי! האם זה משנה אם היין יבש/ מתוק?
לגמרי משנה! בשביל המתכון הזה צריכים יין אדום יבש ולא יין קידוש כלשהו.
נראה נפלא. האם עם סוכר לבן גם הולך?
תודה. וכן – לגמרי.
מהמם!!!! מתה על זה!!
אגב, לי יש פטנט אחר לבצל, אני מכניסה למקפיא לכ 20 דק, רסיסי העסיס שלו קופאים ולא מתפזרים באוויר.
תודה על הטיפ! 🙂
כמה זמן הריבה נשמרת במקרר?
הי, בכלי אטום לפחות שבוע. אולי גם יותר, אבל אצלי היא מעולם לא שרדה יותר – פשוט נאכלה 🙂
במקום יין שמתי כוס מיץ תפוזים וכמובן הפחתתי בסוכר יצא מעולה
רעיון מצוין! חג שמח! 🙂
הכנתי ויצא לי קרמלי ודביק ממש, כאילו כל הסוכר נשרף. השתמשתי בכמויות שכתובת
יכול להיות שלא ערבבת מספיק..
הכנתי ויצא לי קרמלי ודביק ממש, כאילו כל הסוכר נשרף. השתמשתי בכמויות שכתובת
כנראה בישלת יותר מדי
היי.. אפשר להחליף את הסוכר בדבש או סירופ מייפל?
הי, אני לא ניסיתי, אבל יש לי תחושה שתוצאה תהיה שונה. אם את מנסה, ספרי לי איך יצא 🙂
נהדר!! כבר על המחבת 🙂
חג שמח! 🙂
This post is worth everyone's attention. Where can I find out more? netflix account
Hurrah! Ꭺt last I got a wеbsite from where I know how to truly obtain useful ɗata regarding mmy study and knowledge.
היי, האם ניתן להשתמש בחומץ בלסמי מצומצם ??? כי אין לי רגיל
… תודה 😉
הי יפית, אפשר, אבל תצטרכי טיפה לדלל עם מים. בהצלחה
שלום
האם אפשר להשתמש בסוג אחר של חומץ או רק אפשר חומץ בלסמי?
תודה מראש
חומץ בלסמי זה הכי טעים. אבל אפשר גם מיץ לימון. עדיף לא חומץ רגיל
אפשר לטחון את הכל בסוף? כדי שיראה ממש כמו ריבה…
הי אלעד, הייתה תקלה באתר ורק עכשיו ראיתי את השאלה. מניחה שזה כבר פחות אקטואלי, אבל התשובה היא כן.
יצא לי ממש קשה ןדביק יש מה לעשות?
לדלל עם קצת מים
אפשר להשתמש ביין לבן במקום אדום?
בעיקרון כן, אבל הריבה לא תקבל את צבע הבורדו המהמם שלה.
תודה.
יצא מצויין עם 2 ְכפות סוכר חום ושתי כפות חומץ בלסמי שהוא מתוק מלכתחילה. הוספתי מעט מלח ופלפל עם מעט מיץ לימון (כפית וחצי בערך) להקצנת הטעם ועדיין מתוק להפליא.
שמחה שאהבת 🙂
צריך לחכות בסבלנות עד שיתאדו הנוזלים. קצר המון מחמאות יצא מושלם!
תודה רבה!
הכנתי עם בצל לבן יצא מצויין. אבל זה רק אני ובעלי בבית ובגלל כמות הסוכר אני רוצה שנאכל ממש מעט לכן חשבתי לחלק לקופסאות קטנות ולהקפיא. השאלה האם זה יהייה טוב גם אחרי הקפאה?
הי נעמה, אני אף פעם לא ניסיתי להקפיא, אז אין לי מושג. מה שכן – הריבה נשמרת מעולה במקרר. ממש חודשים בקופסה אטומה.
היי אולגה, באיזה כוס את משתמשת? כוס לשתייה קרה?
הי, לא – כוס מדידה סטנדרטית של 240 מ״ל
איזה יין אדום טוב לריבת בצל?
הי ליאור. כל יין שאתה אוהב לשתות, או יין בישול חצי יבש או יבש.
אני תמיד מכינה עם סילאן ודבש במקום סוכר, יוצא נפלא
שמחה לשמוע 🙂
אני במקום יין שמתי סירופ רימונים יצא מדהים
שמחה שאהבת 🙂
האם חייבים לשמור במקרר?
מומלץ
הכנתי גרסה לבנה של הריבה ויצא אחלה!
בצלים לבנים, יין לבן, סוכר לבן ומיץ לימון.
כן אגיד שהייתי צריך לטגן את הבצל בערך 20 דקות. 5 דקות לא הספיקו לו בשביל להתרכך
תודה רבה, שמחה שאהבת 🙂
באיזה סוכר חום להישתמש, חום כהה (הדביק) או רגיל כמו דמררה?
הי רן. אני משתמשת בדמררה, אבל זה לא מאוד עקרוני. אפשר גם הדביק וגם בלבן.
למי שאוהב פיקנטי אני הוספתי לכל זה 3 פלפל חלפיניו ויצא מעדן
הי אראל, שמחה לשמוע שאהבת 🙂
שלום אולגה
יין מתוק או יבש? תודה!!
הי נעמה. עדיף יין יבש
שלום!
אם כתוב לי במתכון 3 כפות ריבת בצל,
זה 3 כפות מתוך הכמות הזו
תודה!
הי דבי, באיזה מתכון?