עוגת שוקולד טבעונית פשוטה

עוגת שוקולד טבעונית פשוטה

מאת

עוגת שוקולד טבעונית פשוטה

שמתם לב שבתקופה הזו אין באמת משמעות ליום בשבוע? זה לא כזה משנה אם זה יום ראשון, יום שישי, חג או מוצאי חג. הכל הפך לרצף אחיד עם הבדלים מינוריים. אתמול לא היה חמץ והיום יש. אני לגמרי זוכרת מי אני ואיפה אני, אבל לא תמיד בטוחה מתי אני 🙂 מה שכן, כל יום הוא יום טוב לעוגת שוקולד. במיוחד אם מדובר בעוגת שוקולד טבעונית פשוטה.

עוגת שוקולד טבעונית פשוטה
לחה ומושלמת ליד הקפה

אתמול ביקשתם באינסטגרם שאכין אחת כזו, והנה היא כאן. עוגה בחושה שלא דורשת מיקסר. שמים את כל המרכיבים בקערה אחת ומערבבים. אין יותר פשוט מזה. במקרה נתקעתי בלי קמח כוסמין, אז הכנתי עם קמח רגיל. אתם יכולים אבל בקלות להמיר לכוסמין (ראו את ההערות).

עוגת שוקולד טבעונית פשוטה
הסדק המקסים

עוגה שמכינים בתבנית אינגלישקייק היא כאילו מראש יוצאת עם החותמת “בית”. ואם במקרה יש לה גם סדק בחלק העליון, סימן שהיא ממש ביתית אסלית.

עוגת שוקולד טבעונית פשוטה

כדי להפוך אותה לעוד יותר שוקולדית וטעימה, מרחתי מעל גנאש שוקולד. שימו לב, אנחנו עדיין נשארים במשבצת של סופר פשוט 😊 בשביל היופי פיזרתי פולי קקאו גרוסים ופטל מיובש. זה לא חובה – אתם יכולים לקשט אותה איך שבא לכם.

עוגת שוקולד טבעונית פשוטה

כל חומרי הגלם זמינים ובסיסיים. זה די חשוב במיוחד היום, כשמשתדלים לא לצאת יותר מדי לקניות, ומשתמשים בעיקר בתכולת המזווה וארונות המטבח.

עוגת שוקולד טבעונית פשוטה
פשוטה ונהדרת

העוגה הזו יוצאת במרקם לח. היא לא הכי אוורירית, וזה הופך אותה למלווה מושלמת לכוס קפה. היא גם לא מתוקה מדי. עוגה כיפית וטעימה לסופ”ש, שאני ממליצה לכם בחום לנסות. אם אתם מכינים אותה, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. ושיהיה בתאבון!

מחפשים עוד מתכונים של עוגות שוקולד טבעוניות? נסו את:

עוגת טראפל שוקולד טבעונית

עוגת שכבות שוקולד טבעונית ללא אפייה עם קרם שוקולד

טארט שוקולד טבעוני ללא אפייה

עוגת שוקולד-פטל טבעונית עם ציפוי שוקולד

עוגת מוס מוקה טבעונית עם תאנים

 

עוגת שוקולד טבעונית פשוטה

אז מה היה לנו?
מרכיבים לאינגלישקייק, או תבנית עגולה בקוטר 18-20 ס”מ:
בלילה:
300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
40 גרם (4 כפות) אבקת קקאו
10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה
100 מ”ל (1/3 כוס + 1 כף) שמן צמחי
250 גרם רסק בננה ו/או תפוחים (1 תפוח גדול + 1 בננה גדולה)
2 כפיות חומץ או מיץ לימון
255 מ”ל (1 כוס + 1 כף) מים רותחים
ציפוי וקישוט:
100 גרם שוקולד מריר
60 מ”ל (1/4 כוס) חלב צמחי, אצלי סויה
פולי קקאו גרוסים
פטל מיובש

 

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את התבנית.
  2. שמים בקערת ערבוב גדולה את הקמח, הסוכר, הקקאו, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית.
  3. מוסיפים את השמן, הרסק, החומץ או מיץ לימון ומים רותחים ומערבבים בזהירות עד שמתקבלת בלילה אחידה וסמיכה.
  4. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 55-60 דקות, או עד שהעוגה נאפית ומתייצבת, נסדקת בחלקה העליון, והקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש ללא פירורים. אם היא משמחימה מהר מדי בחלק העליון, מכסים אותה בנייר כסף.
  5. מצננים תחילה בתבנית ולאחר מכן על הרשת.
  6. מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד והחלב הצמחי במיקרוגל או על באן מרי. מערבבים היטב עד שמתקבל ציפוי חלק ומבריק.
  7. מורחים את הציפוי על העוגה, מקשטים בפולי קקאו ופטל מיובש, חותכים ומגישים.
  8. שומרים בכלי אטום.

 

הערות:

  • אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין. ייתכן ותצטרכו קצת יותר מים רותחים. תוסיפו בהדרגה עד שתתקבל בלילה סמיכה.
  • אפשר להשתמש רק ברסק תפוחים, או רק ברסק בננות.
  • אפשר להשתמש בסוכר חום. אפשר להחליף את הסוכר ב-1/2 כוס מייפל או סילאן, או לפי הטעם.
  • אפשר להשתמש בכל שמן צמחי שרוצים, כולל שמן קוקוס מומס.
  • אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים.
  • אפשר לקשט את העוגה במה שרוצים, לפי הטעם האישי.
הדפסה
12 תגובות
  1. ליהי 3 חודשים לפני
    הגב

    יש לי רסק תפוחים בקופסה גדולה . כמה זה 250 גרם בכפות/כוסות ?

    • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
      הגב

      הי ליהי. זה כוס וכף. בהצלחה

  2. רוני 3 חודשים לפני
    הגב

    היי, איזו תבנית היית ממליצה? ואם זה אינגליש קייק? 2?

  3. רוני 3 חודשים לפני
    הגב

    ואיזה סוג של חומץ? חומץ תפוחים יעבוד? חומץ 5%?

    • רוני 3 חודשים לפני
      הגב

      שאלה אחרונה- אפשר להמתיק עם סירופ אגבה? תודה רבה לך מראש 🙂

      • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
        הגב

        הי רוני. הכנתי את העוגה באינגלישקייק. תבנית אחת. העוגה יוצאת יחסית גבוהה

        • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
          הגב

          כן, אני השתמשתי ב-5%, אבל כל סוג אחר יעבוד

      • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
        הגב

        כן, בוודאי. תוסיפי לפי הטעם 🙂

  4. miriomri 3 חודשים לפני
    הגב

    הי אולגה, למה הכוונה במשפט ” מצננים תחילה בתבנית ולאחר מכן על הרשת”.
    שמתי את הבלילה בתבנית עגולה. להוציא מהתבנית? איזה רשת? לכבות תנור ולהשאיר בתוכו עם דלת פתוחה?

    • אולגה 3 חודשים לפני
      הגב

      הי מירי. הכוונה היא לא מוציאים עוגה חמה מהתבנית. היא צריכה קודם להתקרר טיפה ולהתייצב. אחרי זה אפשר להוציא מהתבנית ולקרר סופית. נהוג לשים עוגות על רשת כלשהי, כדי שלא יצטברו אדים בתחתית, והעוגה לא תירטב. אבל זה לא חובה.

  5. נעמה 3 חודשים לפני
    הגב

    עוגה מצויינת!
    הכנתי ליום הולדת של חברה טבעונית, קיבלתי מלא מחמאות ולא הפסיקו לאכול

    • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
      הגב

      הי נעמה, שמחה לשמוע שאהבת 🙂

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם