פנקייק טבעוני מקמח כוסמין

מאת

פנקייק טבעוני מקמח כוסמין

השבוע חוגגים וולנטיינז, ונהוג לציין את החג עם מחוות גדולות שאמורות לסמל אהבה. אם מתרגמים את האהבה למשהו אכיל, אז בדרך כלל יום האהבה כולו מסתובב סביב שוקולד ופירות יער, ונצבע בגוונים של חום ואדום. לי אישית אין שום בעיה עם זה. אני הכי בעד לתרגם אהבה לאוכל 🙂 אבל אני גם בעד לעשות זאת לעיתים כמה שיותר קרובות ,ולא רק פעמיים בשנה (מזל שיש לנו יום האהבה משלנו). קחו למשל פנקייק טבעוני מקמח כוסמין. זו יכולה להיות מתנת יום האהבה מושלמת – ארוחת בוקר רומנטית שכל אחד יכול להכין, וכל אחד ישמח לקבל.

פנקייק טבעוני מקמח כוסמין
כל טיפת מייפל – זהב נוזלי

זו גם מתנה מתחשבת שאומרת “אני רוצה אותך לידי בריא/בריאה לכמה שיותר זמן”. והכיף הגדול שהבריאות לא באה על חשבון הטעם, כי הפנקייקים האלה נהדרים ברמות! אני מאוהבת בקמח כוסמין, ומשתמשת בו די הרבה לאחרונה. הוא מתנהג כמו קמח לבן, אבל הרבה יותר בריא ממנו. כאן אגב יש מתכון נוסף לפנקייקים טבעוניים מעולים.

פנקייק טבעוני מקמח כוסמין

והפנקייקים יוצאים גבוהים, תפוחים ואווריריים. אני מכינה אותם במחבת קטנה בקוטר 12 ס”מ, וככה הם יוצאים מה שנקרא “אחד-אחד” – זהים בגודל. אבל אפשר כמובן להכין אותם בכל מחבת אחרת, וגם בכל גודל שרוצים. הטעם נשאר אותו הדבר – באחריות 🙂 מומלץ להשתמש במחבתות עם ציפוי non-stick.

פנקייק טבעוני מקמח כוסמין
מגדל הפנקייקים

וככה בלי להתאמץ יותר מדי תוכלו להכין לאנשים שאתם אוהבים הפתעה אכילה, בריאה וטעימה. רשמתי במתכון מלא הצעות להגשה. אני אישית הכי אוהבת את הפנקייקים שלי עם מייפל ופירות טריים. בעונה הזו קיווי ותותים משתלבים מעולה. ואם בכל זאת תרצו להפציץ בקינוח מרשים, אני מציעה שתבדקו את כיפת מוס השוקולד הזו, טארט שוקולד ללא אפייה, עוגת שכבות עם קרם שוקולד, עוגת שוקולד ותותים ללא אפייה, ובכלל שלל קינוחי השוקולד שיש לי בבלוג. כולם טבעוניים ומעולים. אז שיהיה חג שמח. תאהבו אחד את השני, תהיו טובים ושיהיה בתאבון!

פנקייק טבעוני מקמח כוסמין

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-5 פנקייקים אישיים:
175 גרם (1/4 1 כוסות) קמח כוסמין / קמח כוסמין מלא
2 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
240 מ”ל (1 כוס) חלב צמחי
1 כפית חומץ תפוחים
2-3 כפות סירופ מייפל טבעי או סוכר
2 כפות שמן / שמן קוקוס מומס
1 כפית תמצית וניל (אופציונלי)
הגשה:
סירופ מייפל / סילאן / ריבה / שוקולד מומס / חמאת בוטנים
פירות טריים

 

אופן הכנה:

  1. שמים בקערה את המרכיבים היבשים – הקמח, אבקת האפייה והמלח, ומערבבים.
  2. מוסיפים את יתר מרכיבי המתכון ומערבבים במטרפה ידנית עד לקבלת בלילה סמיכה. משאירים בצד ל-15 דקות.
  3. מחממים מחבת קטנה עם ציפוי non-stick, משמנים קלות (מומלץ בתרסיס שמן) ויוצקים 2-3 כפות מהבלילה. מטגנים על אש בינונית-נמוכה כ-2 דקות מכל צד, או עד להזהבה יפה. הופכים בעזרת תרווד, או הופכים למחבת אחרת.
  4. מגישים בליווי סירופ מייפל, סילאן, ריבה, שוקולד מומס או חמאת בוטנים, ופירות טריים חתוכים.
  5. שומרים במקרר.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש גם בקמח רגיל.
  • אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים. אצלי זה סויה ללא תוספת סוכר.
  • כמות המייפל או הסוכר היא בהתאם לטעם. אל תשכחו שהפנקייקים לרוב מוגשים עם תוספת מתוקה בצד, אז אפשר לשים פחות בבלילה.
  • אם אין לכם מחבת קטנה לפנקייק אישי, אפשר לטגן כמה פנקייקים קטנים בו זמנית על מחבת גדולה.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
תגיות:
הדפסה
10 תגובות
  1. Yafit Nachshon 10 חודשים לפני
    הגב

    קמתי להכין 🙂

    • אולגה טוכשר 10 חודשים לפני
      הגב

      ספרי לי איך יצא 🙂

    • מלכי חודש 1 לפני
      הגב

      היי אולגה,
      הגעתי למתכון שלך אחרי שוטטות באינטרנט. זו פעם ראשונה שנוצרת לי בלילה ללא גושים. הפנקייקים יצאו מהממים וטעימים.
      ואכן, נוצרו לי בועות ונפח מעולים.

      לדעתי בפעם הבאה אוסיף יותר מתיקות לבלילה כי זה ממש היה לי חסר וגם עוד חלב סויה כי הבלילה הרגישה לי סמיכה מדיי.
      תודה על מתכון מעולה, מי היה מאמין שהוא ללא ביצים:)

  2. חני 7 חודשים לפני
    הגב

    היי 🙂 כתבת שיש להשאיר את הבלילה בצד 15 דקות. רציתי לשאול מה המטרה של זה (במיוחד שתמיד לימדו אותי לעבוד כמה שיותר מהר עם בלילות שמכילות אבקת אפיה) בנוסף ראיתי שבמתכון השני שלך לפנקייק לא רשום שיש להמתין 15 דקות. תודה 🙂

    • אולגה טוכשר 7 חודשים לפני
      הגב

      הי חני, כשיש במתכון סודה לשתייה נהוג לחכות קצת, כדי שהבלילה תתחיל לתסוס. זה מה שהופך את הפנקייקים לאווריריים. עם אבקת אפייה בלבד לרוב לא עושים את זה

      • מלכי חודש 1 לפני
        הגב

        לא ראיתי במתכון סודה לשתייה

        • אולגה טוכשר חודש 1 לפני
          הגב

          הי מלכי. יש אבקת אפייה

          • אולגה טוכשר חודש 1 לפני

            היה מלכי, שמחה שאהבת את המתכון! מתיקות זה עניין אישי: אני לא אוהבת מתוק מדי וגם שומרת עכשיו על המשקל. ולגבי הסמיכות – את כמובן גם מוזמנת לשחק עם המרקם.

  3. שיר 5 חודשים לפני
    הגב

    היי,
    הפנקייק נראה טעים בטירוף. יש לי בבית הכול חוץ מחומץ תפוחים (אין לי שום סוג של חומץ חוץ מחומץ בלסמי שלא מתאים). זה אפשרי לוותר על חומץ? למה תורם חומץ התפוחים במתכון הזה? (סתם ככה לידע כללי). תודה 🙂

    • אולגה טוכשר 5 חודשים לפני
      הגב

      הי שיר. החומץ עושה תגובה עם סודה לשתייה שגורמת להיווצרות של הבועות בבלילה. ככה פנקייק יוצא אוורירי ולא דחוס. אפשר להחליף אותו במיץ לימון ולקוות לטוב 🙂 בהצלחה!

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם