פנקייק טבעוני מקמח כוסמין

מאת אולגה טוכשר
פברואר 11, 2019

פנקייק טבעוני מקמח כוסמין

השבוע חוגגים וולנטיינז, ונהוג לציין את החג עם מחוות גדולות שאמורות לסמל אהבה. אם מתרגמים את האהבה למשהו אכיל, אז בדרך כלל יום האהבה כולו מסתובב סביב שוקולד ופירות יער, ונצבע בגוונים של חום ואדום. לי אישית אין שום בעיה עם זה. אני הכי בעד לתרגם אהבה לאוכל 🙂 אבל אני גם בעד לעשות זאת לעיתים כמה שיותר קרובות ,ולא רק פעמיים בשנה (מזל שיש לנו יום האהבה משלנו). קחו למשל פנקייק טבעוני מקמח כוסמין. זו יכולה להיות מתנת יום האהבה מושלמת – ארוחת בוקר רומנטית שכל אחד יכול להכין, וכל אחד ישמח לקבל.

פנקייק טבעוני מקמח כוסמין
כל טיפת מייפל – זהב נוזלי

זו גם מתנה מתחשבת שאומרת "אני רוצה אותך לידי בריא/בריאה לכמה שיותר זמן". והכיף הגדול שהבריאות לא באה על חשבון הטעם, כי הפנקייקים האלה נהדרים ברמות! אני מאוהבת בקמח כוסמין, ומשתמשת בו די הרבה לאחרונה. הוא מתנהג כמו קמח לבן, אבל הרבה יותר בריא ממנו. כאן אגב יש מתכון נוסף לפנקייקים טבעוניים מעולים.

פנקייק טבעוני מקמח כוסמין

פנקייק טבעוני יוצא גבוה, תפוח ואוורירי. אני מכינה אותם במחבת קטנה בקוטר 12 ס"מ, וככה הם יוצאים מה שנקרא "אחד-אחד" – זהים בגודל. אבל אפשר כמובן להכין אותם בכל מחבת אחרת, וגם בכל גודל שרוצים. הטעם נשאר אותו הדבר – באחריות 🙂 מומלץ להשתמש במחבתות עם ציפוי non-stick.

פנקייק טבעוני מקמח כוסמין
מגדל הפנקייקים

וככה בלי להתאמץ יותר מדי תוכלו להכין לאנשים שאתם אוהבים הפתעה אכילה, בריאה וטעימה. רשמתי במתכון לפנקייק טבעוני מלא הצעות להגשה. אני אישית הכי אוהבת את הפנקייקים שלי עם מייפל ופירות טריים. בעונה הזו קיווי ותותים משתלבים מעולה. ואם בכל זאת תרצו להפציץ בקינוח מרשים, אני מציעה שתבדקו את כיפת מוס השוקולד הזו, טארט שוקולד ללא אפייה, עוגת שכבות עם קרם שוקולד, עוגת שוקולד ותותים ללא אפייה, ובכלל שלל קינוחי השוקולד שיש לי בבלוג. כולם טבעוניים ומעולים. אז שיהיה חג שמח. תאהבו אחד את השני, תהיו טובים ושיהיה בתאבון!

פנקייק טבעוני מקמח כוסמין

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-5 פנקייקים אישיים:
175 גרם (1/4 1 כוסות) קמח כוסמין / קמח כוסמין מלא
2 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
240 מ"ל (1 כוס) חלב צמחי
1 כפית חומץ תפוחים
2-3 כפות סירופ מייפל טבעי או סוכר
2 כפות שמן / שמן קוקוס מומס
1 כפית תמצית וניל (אופציונלי)
הגשה:
סירופ מייפל / סילאן / ריבה / שוקולד מומס / חמאת בוטנים
פירות טריים

 

אופן הכנה:

  1. שמים בקערה את המרכיבים היבשים – הקמח, אבקת האפייה והמלח, ומערבבים.
  2. מוסיפים את יתר מרכיבי המתכון ומערבבים במטרפה ידנית עד לקבלת בלילה סמיכה. משאירים בצד ל-15 דקות.
  3. מחממים מחבת קטנה עם ציפוי non-stick, משמנים קלות (מומלץ בתרסיס שמן) ויוצקים 2-3 כפות מהבלילה. מטגנים על אש בינונית-נמוכה כ-2 דקות מכל צד, או עד להזהבה יפה. הופכים בעזרת תרווד, או הופכים למחבת אחרת.
  4. מגישים בליווי סירופ מייפל, סילאן, ריבה, שוקולד מומס או חמאת בוטנים, ופירות טריים חתוכים.
  5. שומרים במקרר.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש גם בקמח רגיל.
  • אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים. אצלי זה סויה ללא תוספת סוכר.
  • כמות המייפל או הסוכר היא בהתאם לטעם. אל תשכחו שהפנקייקים לרוב מוגשים עם תוספת מתוקה בצד, אז אפשר לשים פחות בבלילה.
  • אם אין לכם מחבת קטנה לפנקייק אישי, אפשר לטגן כמה פנקייקים קטנים בו זמנית על מחבת גדולה.
0/5 (0 Reviews)
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print

18 תגובות

    1. היי אולגה,
      הגעתי למתכון שלך אחרי שוטטות באינטרנט. זו פעם ראשונה שנוצרת לי בלילה ללא גושים. הפנקייקים יצאו מהממים וטעימים.
      ואכן, נוצרו לי בועות ונפח מעולים.

      לדעתי בפעם הבאה אוסיף יותר מתיקות לבלילה כי זה ממש היה לי חסר וגם עוד חלב סויה כי הבלילה הרגישה לי סמיכה מדיי.
      תודה על מתכון מעולה, מי היה מאמין שהוא ללא ביצים:)

  1. היי 🙂 כתבת שיש להשאיר את הבלילה בצד 15 דקות. רציתי לשאול מה המטרה של זה (במיוחד שתמיד לימדו אותי לעבוד כמה שיותר מהר עם בלילות שמכילות אבקת אפיה) בנוסף ראיתי שבמתכון השני שלך לפנקייק לא רשום שיש להמתין 15 דקות. תודה 🙂

    1. הי חני, כשיש במתכון סודה לשתייה נהוג לחכות קצת, כדי שהבלילה תתחיל לתסוס. זה מה שהופך את הפנקייקים לאווריריים. עם אבקת אפייה בלבד לרוב לא עושים את זה

          1. היה מלכי, שמחה שאהבת את המתכון! מתיקות זה עניין אישי: אני לא אוהבת מתוק מדי וגם שומרת עכשיו על המשקל. ולגבי הסמיכות – את כמובן גם מוזמנת לשחק עם המרקם.

  2. היי,
    הפנקייק נראה טעים בטירוף. יש לי בבית הכול חוץ מחומץ תפוחים (אין לי שום סוג של חומץ חוץ מחומץ בלסמי שלא מתאים). זה אפשרי לוותר על חומץ? למה תורם חומץ התפוחים במתכון הזה? (סתם ככה לידע כללי). תודה 🙂

    1. הי שיר. החומץ עושה תגובה עם סודה לשתייה שגורמת להיווצרות של הבועות בבלילה. ככה פנקייק יוצא אוורירי ולא דחוס. אפשר להחליף אותו במיץ לימון ולקוות לטוב 🙂 בהצלחה!

  3. ואוו הכנתי עכשיו וזה הכי טוב שיצא לי להכין.
    אגב , יש בנטפליקס
    סרט שנקרא מה בשם הבריאות
    הוא מדבר עם על נזקים לבריאות של אוכל מהחי
    אחרי שראיתי את הסרט המעולה הזה
    שלא מראה שום דבר מזעזע ,
    רק עובדות על בריאות,
    גרם לי עוד יותר להודות על האוכל הטבעוני שאני אוכלת:)

  4. יצא טעים ממש, תודה!
    בכמה מהתגובות למעלה הסברת על סודה לשתייה (בהקשר של החומץ והבועות ולמה משאירים את הבלילה לנוח), אבל אין במתכון – רק אבקת אפייה
    חסר במתכון?
    תודה!

    1. הי טל, שמחה שאהבת את הפנקייק 🙂 ותודה ששמת לב – אכן חסרה הסודה לשתייה. עדכנתי.

  5. היי אולגה 🙂 מתכון פשוט מדויק ומדהים! הכנתי אותו כבר המון פעמים! רציתי לשאול, האם אפשר להקפיא לאחר ההכנה? תודה!

    1. הי אור, תודה רבה! אני מודה שמעולם לא ניסיתי להקפיא פנקייק 🙂 כנראה יהיה בסדר, אבל פנקייק זה משהו שהכי טוב טרי

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה רוסי מפורסם שעשה עלייה לארץ: טעים, ללא גלוטן, משביע, פשוט להכנה והכי מפנק שיש
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר, משביע ופשוט להכנה, עם ניחוח חופשה בתאילנד, שיחמם לכם את החורף
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים בלבד, אלה עוגיות טעימות, בריאות ומאוד פשוטות להכנה עם סדקים מקסימים וטעם ממכר
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים בסיר אחד בחצי שעה: טעימה, בריאה, פשוטה להכנה, משביעה וסופר מנחמת
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3 מרכיבים בלבד ומוגשות עם מטבל עירית חמצמץ מושלם
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה עוגיות רכות וטעימות, לא מתוקות מדי וסופר פשוטות להכנה